:: Doftar nybakat ::

Imorgon fyller mannen min år, dessutom fyller också min söta svärmor Agneta år på samma dag,  så det blir kalas för båda här hemma hos oss imorgon eftermiddag. Ikväll har jag rotat runt i köket och bakat blåbärsmuffins och hallongrottor som kommer samsas med några dammsugare på bullfaten imorgon. Blåbärsmuffinsen kommer få var sitt marängtäcke på sig innan de serveras, recept finns här.



Hallongrottor redo att sättas in i ugnen.


Dagen har jag spenderat på en härlig scrapträff i Lund med mysiga tjejer. Kolla in Jennys blogg för några bilder!

:: Sugen på bio ::

Just nu går det så många filmer på bio som jag vill se.

Benjamin Buttons otroliga liv
Changeling
Mammut
Maria Larssons eviga ögonblick
Revolutionary Road
Valkyria

Yes Man

Hur skall man hinna med det? Jag tror nästan jag får ta semester =)

:: Ny tidning om Photoshop ::

Jag läste precis på Moderskeppets blogg att det kommer en ny tidning: Photoshopmagasinet. Det tycker jag verkar jättespännande. Photoshop är ett grymt program och jag vill lära mig massor mer!! Jag har beställt premiärnumret och ser fram emot att tidningen dyker upp i mitten av februari.

Jag skall också börja en kurs i Digital bildbehandling på distans på Jönköpings högskola i nästa vecka, skojsigt!

:: TACK!!!! ::

Tusen tusen tusen tack för alla underbara kommentarer och komplimanger jag fått på Jenny Sandbergs fantastiska foton i inlägget längre ner. Jag har växt på flera sätt genom era kommentarer, snacka om glädjeinjektion i detta gråa vinterväder :) Det var SÅ kul att fotograferas, något jag gärna gör igen!

♥ ♥ ♥ Tack alla söta! ♥ ♥ ♥

Jag har just nu värsta beslutsångesten över vilka foton jag skall välja bland alla underbara! Jenny kunde ju gjort jobbet lite lättare för mig genom att inte ta så MÅNGA bra foton ;))

:: Veckans skiss ::

Den här veckan är det jag som ritat skissen på Veckans skiss, jag hoppas ni hänger på och tolkar den!


:: Trash the Dress ::

Jaa, som ni sett hos Jenny Sandberg så har hon och hennes man David fotat mig i temat "Trash the Dress". Det var otroligt skoj!! Vilken lyx att först bli sminkad av ett proffs och sedan fotad av proffs. Jag blev förvandlad till en helt annan person *skrattar* Ni ser ju på fotona vilken fantastiskt duktig fotograf Jenny är!

Jag har sminkat mig på Make Up Store (och fick en sminkkurs och produkter på köpet) och håret är ett egenhändigt mousseblåst rufs =)

Och innan in frågar, jaa det var svinkallt...men man är ju proffs HAHA













TACK Jenny för att jag fick vara med och göra detta!! ♥

:: Någon som kan gissa? ::

Någon som kan gissa vad jag gjort idag?





Håll utkik i den här bloggen under kvällen: www.jennysandberg.se =)


:: Piggelin ::

Bjuder på en bild på de vackra gerberorna jag köpte efter jobbet idag. En färgklick som piggar upp denna mörka blåsiga dag!


:: Fullspäckad helg! ::

Äntligen är det fredag och en härlig helg att se fram emot! Jag älskar fredagskvällarna, jag kan lämna arbetsveckan bakom mig och har fortfarande hela helgen framför mig, det är så mysigt!

Den här helgen är fullspäckad av roliga saker! Imorgon kväll är vi bjudna hem till goda vänner som för ett tag sedan flyttat in i sitt nybyggda hus i Höör. Vi blir ett gäng som skall äta gott och spela spel, det skall bli skoj!

Innan dess, på själva dagen, händer det andra roliga grejer! Något jag planerat tillsammans med en annan tjej ett tag. Men vad det är får ni se så småningom *ler lite hemlighetsfullt*

På söndag är det den sedvanliga tvättiden som först skall klaras av (lägenhetboendets förbannelse....), sedan skall vi hälsa på två andra kompisar som också byggt hus fast på annat håll, nämligen utanför Kävlinge.

En händelserik helg med andra ord, men det är sånt som gör helgen lång! Vem vet, någonstans mittemellan allt kanske jag får till en layout eller två! Åtminstone skall jag försöka fota några av de layouter som blivit till i veckan.

Hoppas ni alla får en riktigt trevlig helg!


:: Underbara Creative Café ::

Större delen av designteamet hos ScrapAddicted har fått hem ett paket med produkter från Creative Café, dessa underbara papper och dekorationer i gladfärger som är så lätta att scrappa med. Jag fick i färgerna rosa, ljusbrun och orange, och fyra layouter och ett kort kom till i rasande takt.











Materiallistor finns att läsa i ScrapAddicteds blogg.

:: Veckans skiss ::

Det är SÅ roligt att vara igång med Veckans Skiss igen! Och det tycker våra läsare också, vi har fått in massor av tolkningar på förra veckans skiss :)

Den här veckan är det Camilla E som ritat skissen, och min tolkning blev så här.



En väldigt enkel och skisstrogen layout, jag tycker det funkade så bra ihop med det lite kalla och karga i både pappret och fotot. Visst är papprena snygga?? Det är RoseMoka Design - Equinoxe.


:: BlogAward ::

Sötaste Ellinor har förärat mig en blogaward, tack snälla du!



Så här säger reglerna:
- De som mottagit awarden ska lägga upp en bild på den.
- Länka till den bloggen du fick den ifrån.
- Ge den vidare till så många andra bloggare du vill & länka till deras sidor.
- Lämna ett meddelande i deras bloggar, så de vet att de fått awarden.

Det är så svårt att välja ut bloggar att skicka vidare till, men jag vill lyfta fram två tjejer som är duktiga scrappare och väldigt flitiga med att besöka och kommentera min blogg. Jag blir så glad av era ord!
Joggemia
Ängel60

:: Vänner på middag ::

Igår bjöd vi Fia och Andy på middag. Vi serverade asiatiskt i form av sushi, biff teriyaki med några goda tillbehör och till efterrätt hemmagjord Crème Brulée. När träsmaken gjorde sig till känna så drog vi igång Guitar Hero. Fy fasiken vad kul det var! Jag och Fia rockade såklart!! Eller vad sägs om dessa bilder?





Well, jag bjuder på de minerna *skrattar*

Tack för igår Fia och Andy, we will absolutely do this again!! ;)

:: Gladkort ::

Titta vilket sött kort som väntade på mig när jag kom hem idag! Det är ett "litet" (7,5x9 cm) tackkort från sötaste Tettiz för uppvaktning på hennes födelsedag i december. Kan man bli annat än glad när man tittar på det här kortet?



Tack söt! ♥

:: Veckans skiss ::

Woohoo, nu är vi igång igen efter ett långt uppehåll! Jag menar så klart Veckans Skiss =) Nytt år, nya skisser och en ny bloggadress. Den här veckan har vi scrappat efter en skiss av Johanna/Silwerstar.


:: Vill ha! ::

Dessa får gärna flytta hem till mig, då skulle det ju bli roooligt med slaskväder =)


Bilden lånad härifrån: http://www.have2have.se/product.asp?product=4112

:: Igång igen ::

Man kan tro att jag inte scrappat på evigheter, med tanke på layouttorkan här i bloggen. Förvisso tog jag i december en lång och välbehövd scrappaus, men nu är jag tillbaka och sugen till tusen :) Många av layouterna jag hittills producerat kan jag inte visa ännu, men dessa två kan jag visa. Båda med bilder från vår spahelg i Torekov, med papper från Webster´s Pages som kom i senaste My Scrapbook Nook-paketet. Det var inte alls mina typ av papper och jag tyckte inte dekorationerna passade ihop med papprena. Jag har pressat ur mig tre layouter och nu lägger jag undan papprena.




:: Award från sötaste Tettiz ::

Sötaste Tettizen har gett denna fina award till mig och min blogg:

Tack!!

Kriterierna för denna award är:
Dessa utsedda bloggar är osedvanligt charmerande och söta, inte upptagna av utmärkelser och själviskhet. Syftet är att sprida vänskap. Vårt hopp är att nya vänskapsband kommer att knytas mellan dessa bloggar, ju mer utmärkelsen sprider sig. Var snäll och ge lite extra uppmärksamhet till dessa! Kopiera in texten och bilden i din blogg och skicka sedan vidare utmärkelsen till åtta andra bloggare.

Jag väljer att skicka vidare awarden till följande vänner vars bloggar jag inte missar att besöka!
Fia
Viveka
Annika
Jane
AnnaK
Denise
Evelina
Nina

:: Bröllopsresa dag 12 ::

Lördagen den 4 oktober - Vi var framme i Hamburg vid 9-tiden, en knapp timme försenade. Vi fick stå rätt länge på perrongen och vänta på bilvagnarna som skulle kopplas loss och sedan köras fram så vi kunde köra av.



Vi körde sedan snabbt ur Hamburg med hjälp av gps:en (vad hade vi gjort utan den?). Vid en korsning mitt i staden kom helt plötsligt en blixt från klar himmel, bokstavligt talat. Vad konstigt att det blixtrar nu tänkte vi, tills vi båda samtidigt insåg; fartkamera!! Typiskt! Nåja, får vi en bot så får vi (i skrivandets stund, den 10 januari har vi dock ännu inte fått det, så vi kan nog pusta ut).


Vi stannade till på McDonalds halvvägs upp till Puttgarden och åt frukost/lunch och körde sedan vidare tills vi kom fram till Puttgarden. Och är man i Puttgarden är det nästan brottsligt att inte göra ett besök i Border Shopen. Vi köpte på oss vin och öl så vi nog klarar oss i ett år framöver :)

Resten av resan bestod av färjan över till Rödby och sedan motorvägen genom Danmark upp till bron och sen äntligen hemma! Det var såååå skönt att komma hem, hälsa på katterna och gå igenom all post.


Vi sitter i bilen med vår biljett och väntar på att få köra på färjan, lagom slitna och ofräscha efter en natt på tåget.



Rött och vitt guld ;)

En alldeles underbar bröllopsresa har tagit slut, men vi är fyllda till bredden med upplevelser, minnen och 1822 bilder. Tack för att ni följde med oss på resan här i bloggen!


:: Bröllopsresa dag 11 ::

Fredagen den 3 oktober - Det hade så till slut blivit dags för hemresan. Efter en lång och underbar bröllopsresa skulle det faktiskt bli riktigt skönt att få komma hem igen, till vår egen lägenhet och alla rutiner. Vi lämnade Torri del Benaco runt 11-tiden för att ha ordentligt med tid på oss upp till München, man vet ju aldrig vad som kan hända. Den här gången tog vi motorvägen.

När vi kom upp i norra Italien började det tokregna. Det kom väldigt plötsligt, vi körde in i en kort tunnel och när vi kom ut på andra sidan spöregnade det. En stund senare reflekterade vi över att gräset vid sidan av vägen såg så konstigt ut, längre upp på sluttningarna var det liksom ljusgrönt. Sebastian råkade snegla på termometern i bilen och såg att det bara var 0 grader! Det var med andra ord frost vi såg i gräset! Och precis då gick regnet över till snö. Snacka om att bli tagna på sängen, vi körde in i värsta snöovädret och blev lite oroliga då vi bara hade sommardäck på bilen. Men det gick bra och så snart vi kom in i Österrike och körde ner från bergen så övergick snöandet till regn igen och vi kunde pusta ut.






Vägen genom Österrike lämnade vi bakom oss utan några större dramatiska händelser och framåt eftermiddagen kom vi in i Tyskland. Någon timme senare kom vi fram till München. Vi körde först till tågstationen där vi skulle köra på bilen för att orientera oss lite,  och sedan körde vi vidare in i München. Vi försökte hitta något ställe/mataffär för att köpa på oss vin nu när vi ändå hade en bil att lasta på men överallt var det stängt. Detta var alltså en fredag runt 15-tiden så vi förstod inte alls varför. Vi parkerade i alla fall till slut bilen och när jag skulle lägga på mynt på en parkeringsautomat så gick inte det heller! Vi stannade ett par som gick förbi och frågade om det var någon speciell den här dagen eftersom allt var stängt och de tittade på oss som vi kom från yttre rymden. Det visade sig vara Tysklands nationaldag och det är tydligen något man borde känna till ;) Vi tackade vårt förfärade par och lät bilen stå gratis på sin parkering.

Vi hade nu några timmar att slå ihjäl innan tåget skulle gå vid 22-tiden. Vi gick först en runda, men det var kallt och ruggigt så jag gick och satte mig i bilen igen och läste i min bok medan Sebastian gick vidare en längre runda. När Sebastian kom tillbaka gick vi till en restaurang längre ner på gatan där vi åt gott och pratade bort alla timmar innan det var dags att åka till stationen igen.


Vi checkade in på tåget vid 21-tiden och Sebastian körde på bilen på en bilvagn. Vi fick sedan gå vidare till perrongen lite längre bort för att gå på sovvagnarna. Den sovvagnen vi hade bokat bestod av små sovhytter med ett draperi som man kunde dra för. I hytten fanns två stolar som man kunde dra ner och bilda en bädd med och upptill fällde man ner den andra bädden. Vi sov inte särskilt gott den här natten, jag är inte van vid att sova på tåg direkt och det krängde och höll på. Men man slumrade nog till lite då och då, och det var definitivt bättre än att spendera mååånga timmar på autobahn.


En något osmickrande bild på mig, men vad gör man inte för att visa upp den något klaustrofobiska sovhytten.


:: Bröllopsresa dag 10 ::

Torsdagen den 2 oktober - Vi checkade ut från vårt hotell i La Spezia vid tio-tiden och åkte sedan ifrån staden med sikte mot Gardasjön. Vi körde som vanligt på andra vägar än motorvägen, vilket tog oss över berget, återigen på slingriga vägar. Jag blev ordentligt åtsjuk och mådde riktigt illa stundvis, men så snart vi kom ner på låglandet igen och vägen blev rakare blev jag piggare. Vi lyckades hitta en lunchöppen (kors i taket!) i en liten by där vi passade på att äta lunch.


Efter ca fyra timmar var vi framme vid Gardasjön och byn Torri del Benaco där vi bokat hotell i förväg. Hotellet, en "resort" låg i bergen ovanför själva byn som låg precis nere vid sjön. Vi checkade in, vårt rum visade sig vara en svit låg allra högst upp i hotellkomplexet. En jättefin svit, med ett sovrum och ett vardagsrum där tv:n stod. Vi hade också en fin terrass.






När vi installerat oss och vilat lite tog vi bilen ner till den lokala affären och köpte på oss några vinflaskor som producerats i området.  Vi gick ut på en utkiksplats bakom affären och spanade ut. Tyvärr var vädret väldigt disigt så de vackra utsikten över Gardasjön gick förlorad, men vi kunde i alla fall föreställa oss hur vackert det skulle vara om det var klart väder.







Vi körde sedan ner till sjön och gick en promenad utmed vattenbrynet och försökte fota i diset. Det mörknade rätt snabbt så vi körde upp igen till hotellet och drack varsitt glas vin innan vi gick ner till hotellrestaurangen och åt en god middag.





Vi satt sedan i vår svit (lyxigt det låter va? ;) och myste. Vi passade också på att packa om våra väskor inför vår tågresa dagen efter. Nu närmade sig verkligen bröllopsresan sitt slut, en helt underbar resa! Nu återstod bara två resdagar innan vi är hemma i Sverige igen.


:: Bowling ::

Igår kväll var vi med några vänner och bowlade och åt middag efteråt på en spansk restaurang vid sidan om bowlinghallen. En mycket trevlig kväll! Jag kom trea bland sex personer, vilket jag är mycket stolt över med tanke på att jag inte vet vad jag håller på med när jag bowlar =)

Jag lyckades dessutom med konststycket att göra en otroligt graciös(?) vurpa när jag råkade komma för långt fram med ena foten på bowlingbanan (det är för j***a halt kan jag tala om). Så med mitt onda knä och ganska så bortgjord (jodå, de skrattade åt mig när de konstaterat att jag inte var allvarligt skadad) så känner jag mig värd tredjeplatsen ;)




Sebastian in action.


Och så jag in action.

Tack Denise, Björn, Magnus och Rasmus för en mycket trevlig kväll!!

:: Bröllopsresa dag 9 ::

Onsdagen den 1 oktober - Vi sov ganska dåligt den här natten. Italienarna envisas med att bara lägga ett stort täcke i sängen istället för varsitt som vi är vana vid, så vi har ägnat natten åt att sno täcket av varandra ;) Det har också varit mycket ljud utanför hotellet. Frukosten på det här hotellet var inte heller så mycket att hurra för, ett supertorrt bröd med sylt och honung som enda pålägg. Nästa bakslag var att vi var tvungna att checka ut redan kl 10, så det var bara att packa ihop och sätta oss i bilen och köra vidare. Vi körde mot en kuststad som heter La Spezia. Från den staden kan man ta tåget upp till ett vackert område utmed kusten som heter Cinque Terre som består av fem byar som ligger "uppslängda" på klipporna med färgglada hus och stora vinodlingar på sluttningarna. Det var inte så långt att köra, så vi var där på några timmar med ett stopp på McDonalds (som minsann var öppet trots att det var lunchtid).


När vi kom fram till La Spezia som visade sig vara en stor och väldigt ful industri/hamnstad, körde vi in i centrala delarna och parkerade. Några kvarter längre bort hittade vi ett hotell som låg granne med järnvägsstationen där tåget till Cinque Terre går ifrån.


Efter en stunds vila promenerade vi till stationen och betalade varsin biljett till den första byn i Cinque Terre; Riomaggioli, en resa på sju minuter. Tyvärr började de regna när vi kom fram. Vi köpte ändå biljetter för att vandra på "Via Dell'Amore" som stigen mellan byarna kallas för, vilket betyder Kärleksstigen. Väldigt passande på en bröllopsresa, eller hur?



Vi startade i byn Riomaggioli, vars tågstation man ser ovan för min högra axel.


Kargt och vilt landskap.





Vi behövde inte oroa oss för regnet särskilt länge, efter en stund sprack himlen upp och det blev kanonvarmt. Från att ha stått och fryst i regnet gick vi till högsommarvärme, stort konstrast i vädret med andra ord.








Vägen mellan byarna var otroligt vacker med berget som slutar brant uppåt på den ena sidan och stup rakt ner i medelhavet på den andra sidan. På vissa ställen var stigen inte särskilt bred så svindeln låg inte långt borta.

Under vår promenad passerade vi en by som heter Manarola och kom till slut i Corniaglio där vi tog tåget tillbaka till La Spezia. Hela promenaden tog ca 2 timmar, med en fikapaus på mitten. Om man vill gå igenom alla byarna så skulle promenaden ta ca 5 timmar utan paus, en sträcka på nästan en mil.




Jag betraktar den vackra byn Manarola.






Vi upptäckte den här söta katten när vi gick förbi ett hus mot slutet av vår promenad. Vi lockade och pockade för att få den att titta på oss, men den totalvägrade och rörde inte ens öronen. Van turistkatt med andra ord ;)


Den här kissen var lite lättare att få uppmärksamhet ifrån, men han satt kvar på sin trygga stol och tittade bara på oss dumma turister.

Så var det dags att åka tillbaka till La Spezia igen.

I vår lilla guidebok som vi hade med oss tipsades det om en restaurang inte långt ifrån vårt hotell, så efter att vi kommit tillbaka till vårt hotell och fräschat upp oss efter vår promenad gick vi till den restaurangen och beställde in varsin supergod pizza och drack vin och öl så vi blev lite på lyran =) En kväll att minnas!


Nu började det närma sig slutet på vår resa och vi hade bara två nätter kvar, varav den sista skulle spenderas på tåget mellan München och Hamburg. Vi ville därför att lyxa till det ordentligt den näst sista natten. Vår plan var att köra från La Spezia dagen efter och köra mot norra Italien för att övernatta där och sedan fortsätta mot Tyskland. Vi bestämde oss därför att lägga vår övernattning vid Gardasjön och bokade för första gången på resan vårt hotell i förväg. Vi hittade en semesterresort i en ort som heter Torri del Benaco på den östra sidan av Gardasjön. Där bokade vi ett stort och lyxigt rum, något att se fram emot!


:: Bröllopsresa dag 8 ::

Tisdagen den 30 september - Vi vaknade upp till en ny dag i Florens. Vi åt en stor och god frukost och checkade sedan ut från hotellet och bar bort alla väskor till garaget. När vi skulle plocka upp kvittot för att få tillgång till bilen var det givetvis borta(!) De som manade oss igår att vara noga med kvittot, utan det skulle vi inte få ut bilen... Men en av killarna kände igen oss och så fick vi ett nytt kvitto istället. Snällt av honom! Vi fortsatte sedan vår upptäcktsfärd av Florens.


Vi började med att gå in i den stora saluhallen som låg granne med vårt hotell. De sålde allt möjligt gott och det var en fröjd att bara gå runt och kolla på all färgprakt! Färskt kött, fisk, kryddor, pasta, soltorkade tomater, svamp, vin, salami, ost, frukter kunde man handla på sig. Vi köpte med oss en påse med svamp, soltorkade tomater och en parmesanost.



Utsikt från vårt hotellfönster där toppen av saluhallen syns.










Vi gick sedan vidare samma väg som vi promenerade kvällen innan, och kikade på allt i dagsljus igen.


Basilica of San Lorenzo i dagsljus, restaurangen där vi middag kvällen innan låg vid sidan av denna kyrkan.



Vi kom ner till floden Arno som löper igenom hela staden och faktiskt fortsätter ända bort till Pisa och ut i havet. Över floden ligger en vacker bro. Bron som heter Ponte Vecchio har små bostäder utmed sina kanter och på insidan ligger det massor med guldsmedsaffärer med osmakligt mycket guld i skyltfönstrena.









Bron var i alla fall väldigt vacker med sina små bostäder, men jag vet inte om jag skulle våga bo i en av dem ;)

Lite här och var låg det små affärer som sålde väskor, plånböcker och andra prylar i läder. Jag blev sugen på att köpa en ny handväska, roligt att ha som minne från Florens. Vi gick in i en butik och tittade på olika väskor och fick hjälp av den gulliga kvinnan bakom disken som stod ut med min beslutsångest. Efter många om och men köpte vi två olika väskor. Jag valde den större till höger och den till vänster fick bli en julklapp till Sebastians syster Sara.




När vi kände oss klara med sightseeing och shopping gick vi tillbaka mot vårt garage. På vägen slank in i en liten vinbutik och köpte med oss några toscanska vinflaskor hem också, dels till oss själva och till några nära och kära.


Trötta i benen satte vi oss till slut i bilen och sa hejdå till Florens och körde mot Pisa. Vi körde en omväg och besökte byn Vinci där Leonardi da Vinci växte upp. Där åt vi våra medhavda paninis (som vi köpte i Florens, visa av gårdagens uteblivna lunch) på en liten sluttning bland vinodlingar. Mysigt!






Mätta och nöjda for vi vidare och med god hjälp av vår kära GPS "James" körde vi rakt in i Pisa. Några trafikförseelser senare (tydligen får man inte köra inne i Pisa, men ännu har vi inte fått någon böteslapp hem) hittade vi till slut ett hotell inte långt från det berömda tornet. Vi checkade in, lät hotellet ta hand om bilen i deras eget garage och installerade oss på rummet. Vi gick sedan ut i staden  och mot det lutande tornet. Vi skymtade tornet mellan hustaken när vi promenerade åt det hållet.




Vi gick förbi en skylt mot ett enstjärnigt hotell som vi helst inte skulle vilja checka in på ;)

Helt plötsligt stod vi mitt på Piazza dei Miracoli, framför den stora domkyrkan med sitt lutande torn bredvid. Tornet byggdes för att vara klocktorn åt domkyrkan och började i princip luta under tiden de byggde tornet på grund av sankmark. Själva toppen är byggd i en annorlunda vinkel i ett försök att motverka lutningen...men det gick ju så där. Man kunde gå upp i tornet om man ville, men som vanligt kostade det en slant så vi struntade i det.








"Vi var här" =)


I jämförelse med annan byggnad ser man tydligt den kraftiga lutningen och att toppen inte lutar riktigt lika mycket.


Det var en lugn och bilfri i området kring tornet och det var mysigt att promenera omkring och njuta av det vackra. Lite senare åt vi middag bestående av lasagne och ravioli på en trattoria i närheten av piazzan.




:: Bröllopsresa dag 7 ::

Måndagen den 29 september - Den här dagen gick i resandets tecken. Innan frukost passade vi på att kolla upp Autozug, då vi funderat på att skippa bilresan hem genom Tyskland och istället åka biltåg och sova oss igenom den sträckan. En kollega till mig tipsade om detta, som själv gjorde detta i somras. Vi kollade på sträckan mellan München och Hamburg, och hittade en bra avgång som gav oss så många dagar som möjligt i Italien. Vi bokade en bilplats och två sovplatser till fredag kväll den 3 okt. Tåget skulle avgå vid 22-tiden och vi skulle då vara framme i Hamburg runt kl 8 på lördagen.


Vi åt sedan frukost på hotellet, packade ihop och åkte iväg. Vi hade bestämt att åka till Florens idag och som vanligt ta andra vägar än den tråkiga och kostsamma motorvägen. Det blev en lång och ganska slingrig resa, som dessutom blev längre än vad vi väntat oss. Under resan blev vi väldigt varse om att Italien helt stänger ner från lunchtid och några timmar framåt, allt var stängt. Det slutade med att vi körde ända till Florens utan lunch, dock med en påse chips och en flaska vatten som stillade den värsta hungern.


När vi till slut kom fram till Florens, körde vi rakt in i staden och hamnade mitt inne i värsta smeten. Det var ganska så stressigt med en massa bilar, vespor och gående, så när vi fick syn på ett parkeringsgarage så smet vi snabbt ner där. Det var nog det minsta garage vi sett, vi fick lämna ifrån oss våra nycklar och så parkerade en kille vår bil in bland en massa andra bilar. Kändes lite konstigt att lämna ifrån sig nycklarna faktiskt och lämna bilen olåst i deras vård.


Vi lämnade väskorna i bilen för att ge oss ut på jakt efter ett hotell. Lata som vi var efter den sega bilresan gick vi in på första bästa hotell. Hotellet visade sig vara ett fyrastjärnigt hotell och vi bestämde oss för att lyxa till det lite, vi var för trötta för att jaga mer budget. När vi hämtat väskorna i garaget runt hörnet och installerat oss i det fina rummet, gick vi ut i Florens.


Det visade sig att vi lyckats köra rakt in i de mest centrala delarna av Florens, guld värt! Det fanns många vackra gamla byggnader att spana in, men först satte vi oss vid en restaurang för att äta (vi var ganska hungriga vid det här laget, utan lunch).



Utsikten från restaurangen.

Vi gick sedan vidare, fotade massor och njöt av kvällen. Bland annat stiftade vi närmare bekantskap med en enorm katedral; Basilica di Santa Maria del Fiore som ligger insprängd bland övrig bebyggelse, det var rätt mäktigt att komma ut från en sidogata och ha den stora byggnaden framför sig för den var verkligen enorm!










Var är vi och vart skall vi? ;)


Vi gick förbi dettaa lyxiga glass-ställe, läckert!


På en piazza lite längre bort delade vi på en Tiramisu och promenerade sedan tillbaka till hotellet. Imorgon kommer vi utforska Florens lite mer i dagsljus.






:: Delikatesskorg ::

Under julen hade vi hjälp med att passa katterna utav underbara Else! Det är vi så innerligt tacksamma för, och katterna också såklart :)

Som en litet tack och en julklapp snodde jag ihop en delikatesskorg med diverse godsaker. Det var nästan så jag ville behålla den själv hehe








:: 10 favoritfotografier 2008 ::

Jag har kikat igenom fotomappen för 2008 och försökt hitta tio favoritfoton enligt Mikaelas andra utmaning. Det var många foton att kika igenom, men ganska lätt att välja faktiskt. Två av fotona har dock inte jag tagit, men eftersom de speglar en stor dag i våra liv så väljer jag ändå dem som en del av favoritfotografierna.

Jag är en glad amatör som hellre fotar än bra, ibland kan faktiskt ett och annat foto bli riktigt bra och jag har ingen aning om hur jag gjorde =) Nåja, under  2009 hoppas jag kunna lära mig mer teori kring fotandet så att jag faktiskt vet vad jag gör. På inköpslistan står en extern blixt och ett 50 mm-objektiv.


080307 - den här bilden är jag förtjust i på många sätt; de fina röda färgerna, djupet, min favoritblomma och att vår ena katt Pix avtecknas halvsuddigt i bakgrunden.


080412 - inte kan man tro att denna bilden är tagen med min mobilkamera? :) Jag älskar Japanskt körsbärsträd och tycker den här bilden blev så himla vårig och mysig.


080420 - en bild tagen med enhands-grepp en varm vårdag under en promenad i Västra Hamnen.


080920 - ♥ kärlek ♥ (foto: Caroline L Jacobsen)


080920 - denna hänger snart som en stor canvas i vårt sovrum (foto: Caroline L Jacobsen)


080928 - Canal Grande i Venedig, en mysig dag på vår bröllopsresa.


080928 - Arkitektur i Venedig, det är slitet vackert.


080930 - på vägen mellan Florens och Pisa stannade vi till i Leonardi Da Vincis födelseby Vinci och fikade bland vinodlingarna. Mer Toscana än så här blir det inte.


081001 - den fantastiskt vackra byn Manarola, en av de fem byarna som kallas "Cinque Terre" som ligger utmed den karga kusten i nordvästra Italien. Stigen som går mellan byarna kallas "Via Dell'Amore"; kärleksstigen.


081115 - ett vindpinat träd i Torekov.

Förra årets favoritfoton hittar ni här.

:: Ojdå ::

När man tittar på den här bilden så får man faktiskt fråga vad sjuttsingen jag och Björn håller på med...



Men om man är lite uppmärksam så ser man att väggen till höger har ett antal fläckar på sig. Om man tittar riktigt noga så ser man att det är stearinfläckar från värmeljusen i ljushållaren som Björn smidigt lutade sig emot. Detta tyckte Björn var lite pinsamt, så han gömde sig bakom min hand en stund =))

Sen kan man också fråga sig varför jag håller en cigarett i min vänstra hand (såå, ni såg inte den förrän nu?). Faktum är att jag vet inte varför jag håller i den, någon gav den till mig? Jag kan garantera att inte blev använd, isch!

:: Gott Nytt År! ::

Igår hade vi nyårsfirande hos Denise och Björn med allt som firande innebär: god mat och dryck, glada människor, mycket rörelse, skratt och snack.

Tycker detta blev en sån härlig alldeles operfekt bild som fångar gårdagskvällen.


Paret Griffin som verkar vara sponsrade av Colgate ;)


Jag och Denise i någon intressant diskussion, minns faktiskt inte vad vi pratade om. Det är på det nya året i alla fall.



RSS 2.0