:: Veckans skiss ::

Så var det tisdag igen och dags för en ny skiss på Veckans skiss. Stella har ritat skissen och så här har jag tolkat den:


:: Cosmo Cricket - Design Team Call ::

Cosmo Cricket has announced a Design Team Call, and since I love CC´s fabulous products I won´t miss this chance of becoming one of the lucky chosen ones.

I´m asked to post my best projects of my choice. I scanned through all the layouts I´ve done this year and these were the ones I picked out.

The pattern paper at the base is from Cosmo Cricket´s Haunted, I´ve also used Haunted with small paper pieces under the photo.


On this layout I´ve used Cosmo Cricket Girl Friday.


I also used Girl Friday on this mini album that I´ve made with a Bind-it-All.
And finally a few other layouts with other paper brands that shows my scrapbooking style.
:: Snart tomatskörd ::

Vår tomatplanta (eller busktomat som det är enligt kära mor) har växt till sig ordentligt! Den är övertäckt med blommor och faktiskt har en liten tomat börjat växa till sig :)

Jämför med hur den såg ut den 30 maj (det är förmodligen den gula blommon jag fotade då, som är den tidiga tomaten på bilden ovan). Vi ser fram emot massor med goda gula minitomater senare i sommar!

:: 10 sanningar om mig ::


:: Så ofantligt sorgligt ::

Vila i frid Michael Jackson ♥ Du var, är och kommer alltid vara King of Pop!Michael Jacksons berömda framträdande på Motowns 25-års fest 1983:
 

Mäktigt värre med Michael i sitt esse och en gospelkör!
 

Min absoluta favorit!
 

Ni som har Spotify: http://open.spotify.com/album/1dGHYYHsN1QsCCNa6G5jRj

:: Ny leverans från Årstiderna ::

För två veckor sedan beställde vi MixLådan från Årstiderna, idag har vi fått leverans av BasLådan. Den innehåller bara grönsaker, alltid potatis (just nu färskpotatis) och en smakgivare.Morötter med blast, Billeslund
Vårlök, Billeslund
Sallat, Billeslund
Babyleaf Wok, Billeslund
Sommarspetskål, Tinggård Ekobruk
Fänkål, Tinggård Ekobruk
Tomater
Gurka
Färskpotatis, DK
Grapefrukt, Mexiko


Billeslund är Årstidernas eget lantbruk som ligger på södra Jylland. Tinggård är också en gård i Danmark, som Årstiderna har samarbete med.

Vi har redan idéer om vad vi vill göra! Det kanske blir en Fänkålssoppa eller Ostbakad fänkål med skinka. Färskpotatis och vårlök kommer vi nog använda till en ljummen potatissallad med kassler eller skinka. Jag är också lite sugen på att göra egen Cole Slaw med kålen och några morötter. Sallad, tomater och gurka äter vi som tillbehör och jag älskar grapefrukt (synd att vi bara fick en dock). Det är en låda vi är mycket nöjda med, den här gången också!

:: Veckans skiss ::


:: En kväll på stranden ::

När jag kom hem från jobbet idag så vände jag i princip i dörren, bytte bara ut väskan mot Sebastian och gick ut igen. Vi gick till affären, köpte med oss en engångsgrill, ett paket korv och bröd och promenerade sedan ner till Ribban och la oss i gräset ovanför stranden och grillade korv. Vi hade det riktigt mysigt tillsammans i solen!

Jag fick också vara med på bild..även om det bara blev skuggan av mig ;)


På vägen ner köpte vi ett paket med jordgubbar också, som vi mumsade i oss som efterrätt.


Vi gick sedan en lång härlig promenad förbi Ribban och upp i Limhamnskvarteren och sedan hem igen. Ett perfekt sätt att spendera måndagskvällen på!

:: ♥ ♥ ♥ ::

Jag gick igenom våra bröllopsbilder idag och det bidde en känslomässig tillbakablick! Jag hittade två foton som gjorde mig extra varm i hjärtat och som jag inte visat tidigare.

Jag och Sebastian dansar vår först dans som gifta till Frank Sinatras Fly me to the moon.


Vi med våra föräldrar.

:: Midsommarfirande ::

Vi firade midsommar med vänner i Trelleborg. Vi hade dukat långbord på gården till Magnus lägenhet, några grillar och ett härligt gäng människor med glatt humör. Trots några droppar regn från himlen under tiden vi åt så var stämningen på topp. När det blev för kyligt, packade vi ihop och fortsatte festen i lägenheten med jordgubbar och grädde och diverse snacks. Jag och Sebastian tog bussen hem och ramlade in i lägenheten prick kl 3 på natten.

Denise och Joakim fixar med käk. Björn och Martin håller koll på grillarna.
Gemenskap!


Björn och Denise.


Grillmästaren Magnus och bakom honom gömmer sig Alex som säger något roligt till Sebastian.


Midsommarfest!
Tack för en trevlig midsommar folks!

:: Gardasjön ::


:: KAOS ::

Sötaste Kate hedrade mig med en "KAOS"-award i sin blogg tidigare i veckan och i torsdags dök det upp ett underbart kort i brevinkastet i sann K8an-stil. Tusen tack söta du!! ♥

"KAOS står för Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje. En levande logga som sänds till någon man uppskattar, men istället för att ha den digitalt, skapar man riktiga scrapverk och skickar dessa vidare. Den som får ska i sin tur skicka vidare egengjorda KAOS-awards till dem de uppskattar. Awarden heter ju som sagt KAOS oavsett vem som gjort dem. På dessa ska ens egen stil eller specialiteter finnas med. Varje KAOS-award innehåller titeln "KAOS - Kreativa Artister med Otrolig Skaparglädje" samt skaparens eget namn.

Storlek på kortet skall vara 10x15cm, sedan kan man givetvis fota/scanna awarden och blogga om den också. På så vis blir awarden ett digitalt minne, men också något man kan fysiskt spara och titta på. I bloggen utser man också nästkommande TRE KAOS-vinnare. Kanske skriva en liten förklaring om varför dessa fått awarden, eller bara lämna länk till dem."

Jag har ikväll suttit och skapat tre KAOS-kort som jag skall skicka till dessa tre kreativa artisterna:

Anna K - en underbar vän jag funnit genom vår gemensamma hobby. En tjej jag önskar jag hade i lägenheten bredvid, som jag kunde kila över till för att prata bort en kväll över ett glas vin.

dr.Nina - en fantastiskt kreativ värmländska i exil som gör kort man bara blir så GLAD av. Jag är glad att få kalla dig min vän!

Tettiz - ett sötsnöre som jag både delar min scrapkärlek och sjuka humor med. Jag är så glad att jag fått lära känna dig och make din, utan er hade jag varit många skratt fattigare.

:: Glad midsommar! ::

Himlen är blå och solen har jagat bort molnen, fetaoströran står i kylskåpet, liksom grillmaten, sillen och de kalla ölen. Midsommarklänningen hänger på sin galge i hallen. Och det viktigaste, jordgubbarna är inhandlade. Snart är vi redo för midsommarfest!Ha en skön midsommar oavsett väder och vind, värme skapar man med gemenskap :)

:: Mot nya mål ::

Söta Marie/Lily har en pågående skisstävling i sin blogg som avslutas ikväll. Man skall välja en skiss ifrån hennes skissgalleri och inspireras av.

Jag valde den här skissen:


Och scrappade den här layouten:


Jag har varit riktigt vågad med detta TTD-fotot, jag har rivit en kant PÅ fotot. Blev ganska coolt och passar ju fotot också =)

:: Snyft... ::

Jag har sett det absolut sista avsnittet av Cityakuten ikväll. Världens absolut bästa tv-serie någonsin!! Från klockan 20 till 22:40 har jag gråtit många tårar, hälften för allt känslosamt de visade i förprogrammet och i det sista avsnittet och hälften för alla minnen jag har. Det känns som jag vuxit upp med serien.

Måndagkvällar mellan klockan 21-22 var heliga. 1995 när serien började visas i Sverige gick jag i andra året på gymnaiset och jag var frälst från första avsnittet. Hela mitt aupair-år i Luxembourg 96-97 tittade jag, varenda måndag. Jag till och med lyssnade på ett avsnitt, jag fick inte in någon bild på tv:n dock ljudet ;) Jag tittade genom universitetet i Linköping, mina korridorspolare visste att det var dödstraff om de störde mig i ett Cityakuten-avsnitt. Sebastian fick också erfara vad det innebar att störa mig mitt i ett avsnitt hehe

Tyvärr tappade jag bort tittande nu på senare år, och har missat stora delar av de sista säsongerna, jag kan faktiskt inte riktigt förklara varför. Men det skall råda bot på nu...jag skall börja om och titta på hela Cityakuten från början, säsong 1 och avsnitt 1 =) Jag har femton underbara säsonger framför mig!

Detta är gänget som serien började med; Dr. Benton, Dr.Ross, Dr. Greene, Dr. Lewis  och min favorit Dr. Carter.

Bild lånad härifrån.

:: Helg ::

Den här helgen har vi hunnit med mycket! Lördagen började vi med att träna tillsammans jag och Sebastian, några timmar senare for vi åkte till Höör för att fira våra kompisar Anne och Andy som fyllt 30 i vår. De bjöd på öppet hus med massor god mat och mumsig kladdig kladdkaka. Jag hade såklart med mig kameran, men det var endast bilderna på lilla Theo som blev godkända nog (av mig) att visas ;) Jag behöver öva mig mer på inomhusbilder helt klart!Idag har vi varit och tittat på ett visningshus utanför Trelleborg, mest för att bilda oss en uppfattning om storlek och kvalisort. Det verkar som man tänker sig att en familj i detta huset äter runda stearinljus till middag.Efter husvisningen körde vi via Höllviken och ramlade in hos Fia och Andy precis lagom till att en äpplekaka togs ur ugnen =) Jag missade att fota fikastunden, men knäppte några på Vincent och Ella istället.

Vincent satt djupt koncentrerad och spelade hockeyspel.


Vincent har världens coolaste gips!


Tack för att vi fick titta förbi och för den supergoda fikan familjen Breiler!

När vi kom hem lagade jag snabbt ihop en kycklinggryta med gratinerad broccoli, och nu är Sebastian iväg och spelar innebandy med några kompisar. Jag skall nog spendera resten av söndagen i scraphörnan :)

:: Vackra magnolia ::

En layout jag gjorde på Gislövsträffen.


:: Vad vi gjorde med grönsakslådan ::

Det har nu gått drygt en vecka sedan vi fick vår leverans av Mixlådan som innehöll en blandning av grönsaker och frukt.

 

Och vad har vi nu gjort av allt? Vi har faktiskt använt upp nästan allt! Det återstår en halv paprika, några äpplen, en skiva melon och lite sallad.


Här är allt som innehållet i lådan har medverkat i:


Aubergine med köttfärsröra (skogschampinjoner)
Frukostomelett (skogschampinjoner)
Sallad, paprika och tomater som tillbehör till middag hemma och lunchlåda på jobbet
Pizzasallad (rödkål)
Rödkålssoppa (rödkål)
Fruktsallad (äpplen, grapefrukt och honungsmelon)
Mellanmål (äpplen, grapefrukt och honungsmelon)
Prosciouttolindade sparris gratinerad med chevré
Skink- och spenatcannelloni (spenat)


Till middag ikväll gjorde vi de två sista på listan. Det såg riktigt inbjudande ut när jag satte igång och fixade maten.

 


:: Oseriöst Scrapbooking m.m. ::

Under förra året kunde man läsa i tidningen Scrapbooking m.m. (vars hemsida är bedrövligt eftersatt...) att de skulle släppa två böcker under hösten, "Skissboken" och "Scrapbooking för nybörjare". Detta presenterades i juli/augusti-numret. I sep/okt- och nov/dec-numret fanns det erbjudande om att köpa böckerna, antingen den ena eller båda i ett paketpris.

Jag tyckte Skissboken verkade jätteintressant (har flera kompisar som varit med och bidragit med skisser och layouter), så jag la beställning enligt instruktion i tidningen. Jag betalde in 368 kr (varav 19 kr var porto) och mailade samtidigt min beställning till tidningen. Då hette det att Skissboken skulle komma i slutet av november och Scrapbooking för nybörjare i december.

I början av december fick jag ett mail, som var ett svar på min beställning ovan, där de tackade för min beställning och ursäktade sig över att böckerna var försenade:

Tack för att du har beställt bok (böcker) från tidningen! Tyvärr får jag meddela att böckerna är försenade. Det sista slutställandet av dem har tagit mer tid än beräknat, och det har varit några saker som gjort att det sista arbetet inte hunnit göras på utsatt tid. Skissboken trycks i slutet av januari och nybörjarboken i februari. Vi beklagar naturligtvis detta och ber mycket om ursäkt för att du får vänta denna extra tid! Särskilt som vi vet att flera har tänkt på dem i samband med den stundande julen. Vi gör allt för böckerna ska bli riktigt, riktigt bra, och hoppas de ska bli till mycket stort nöje när de väl kommer. Återigen, stort tack för att du har beställt från oss.

Ja, sånt kan ju hända och det var jättebra att man fick besked om detta! Men nu sitter jag här, ett halvt år senare och det är juni månad...och ingen bok har jag fått. Jag har inte heller fått något besked om ytterligare försening och tidningen Scrapbooking m.m. har mina och alla andras pengar för en bok (eller böcker) som jag misstänker aldrig kommer levereras.

I forum där detta diskuterats (det är MÅNGA som beställt böckerna) så har folk mailat tidningen och undrat vad som händer, och då fått svar om ytterligare förseningar och erbjudande om att få pengarna tillbaka.

Så, information, information, information är nyckeln till allt kära Scrapbooking m.m. Maila ytterligare till alla som beställt er bok, skriv på er hemsida om försening och beräknad leverans (eller om det inte blir något) och framför allt skriv i tidningen! Folk ligger ute med massor av pengar och ni förblir tysta. Det är otroligt oseriöst!

:: New York, dag 6-8 ::

Det har dröjt ett tag, men nu kommer äntligen sista laddningen med NY-bilder, och det är en stor laddning ;)

På onsdagen började jag med att ta tunnelbanan ner till södra delen av Manhattan för att promenera och uppleva finanskvarteren med Ground Zero, World Finance Center, Wall Street, NY Stock Exchange plus mycket mer.

Jag började dock med att plöja igenom Century 21, ett megastort varuhus med bara designerkläder till en spottsdyver (jämfört med vad dessa plagg kostar egentligen typ). Jag kom därifrån med två toppar i alla fall och inte så jättemycket fattigare =)

Sedan bara det av mot en utkiksplats över Ground Zero. Ofattbart att det för några år sedan stod två otroliga skyskrapor här, som bara försvann. Jag minns den dagen som igår...


Palmträdgården i World Finance Center.


Utsidan av World Finance Center. Här fick jag faktiskt uppleva lite blå himmel i New York, yay! Inne i glaskupolen står palmerna på bilden ovan.


Blicken uppåt!


Världkänt kvarter.


New York Stock Exchange.


Wall Street-tjuren.


Efter min lilla promenad i Finansdistrikten promenerade jag ner genom Battery Park (i riktning rakt ner från tjurens rumpa) till terminalen för Staten Island-färjan. Färjan är gratis och går under sin färd till Staten Island förbi Liberty Island där den ståtliga frihetsgudinnan står. Tyvärr blev vädret uschligt så bilderna blev därefter, men kul att ha sett Manhattan Skyline från vattnet och fått möjlighet att spana in gudinnan.

Väl tillbaka igen stapplade jag vidare och hamnade i South Street Southport.


Jag började gå ut mot Brooklyn Bridge också, men var så trött i fötterna vid det här laget att jag vände om efter fem minuter. Istället gick jag förbi City Hall där borgmästaren huserar (och där Spin City utspelar sig) och tog sedan tunnelbanan upp till Union Square där jag kollade in Flatiron  Building.Flatiron Building.


Empire State Building i skymningen.


Nu var jag rejält trött i fötterna och dessutom hungrig som en varg, så jag tog tunnelbanan upp till Time Square där jag gjorde ett "måste"; äta på McDonalds mitt på Time Square och spana in alla neonskyltar.Sista dagen i New York blev på torsdagen och jag började med att fika på Max Brenner. En cool restaurang där allt går i chokladens tecken. Allt i menyn innehåll något med choklad, även maträtter. Jag nöjde mig dock med att beställa fika.Mums!


Sedan gick jag vidare in i Soho och så småningom hamnade jag i Chinatown.Lite "Vänner"-känsla.


I Chinatown blev vädergudarna förbannade och startade värsta ösregnet och åskovädret, så jag tog tunnelbanan upp till Rockefeller Center och åkte upp till "Top of the Rock", dvs längst upp i högsta byggnaden och spanade in New York från ovan.

Nere på marknivå igen. Här är guldstatyn vid Rockefeller Center.
Duvor, duvor, duvor överallt. Det märks att man är nära Central Park.


Jag hann en sväng in i Central Park. Jag hade egentligen velat spendera massor mer tid här, men jag gjorde misstaget att spara det till sista dagen och dessutom sist på den dagen så jag var enormt trött i benen och fötterna. Vädret gjorde sitt till också, det hade varit mysigare om det varit fint väder. Men detta är ju inte sista gången jag är i New York inte ;)

Fredagen var sista dagen på min härliga resa. Den spenderade jag med Linda i Milford. Vi besökte bland annat ett Mall där jag köpte mitt andra par Converse. Vi åt sen lunch på ett coolt ställe, ett Hibachi där en japansk kock står och tillagar maten på ett stekbord vid matgästerna. Riktigt gott var det!

På fredagkväll tog jag flyget från JFK till London, där jag landade lördag morgon och sedan flyget vidare till Kastrup och till slut tåg hem till Sebastians famn. Efter en fantastisk resa så var det riktigt skönt att komma hem :)

:: Gislövsträffen ::

I söndags var jag på Gislövsträffen för andra gången, en supertrevlig träff som jag verkligen rekommenderar för er scrappare i söder :) Cilla och Jennie som anordnar träffen fixar utmaningar, god lunch, fika och kaffe/te. Cilla har sin shop Scrapduon på plats.Här har vi söta Cilla som hälsar oss välkomna.
Vi blev bjudna på en riktigt god lunch med rostbiff, potatissallad och en härlig grönsallad.


Och till sist fyra bilder på mina bordsgrannar :)

Fialia


Karin


K8an


Sara

:: Veckans skiss igen ::

Här är min tolkning av Veckans skiss, kika in i bloggen för att se skissen och de andra tolkningarna.


:: Ny skisstävling på Veckans skiss ::

Vi har knappt avslutat den förra skisstävlingen innan vi kör igång med en ny, bara för att det är så SKOJ :)

Så här ser min tolkning ut till skisstävling numero 2:


:: Blog candy ::

Detta vill jag vinna!! Det är ScrapGalen som är så generös och lottar ut detta till sina bloggläsare.


:: Färgglad layout ::

Jag och Fia var hos Kate i tisdags och scrappade loss, jag gjorde bland annat den här layouten. Starka glada färger passar så himla bra ihop med dessa Jenny-bilder.Jag har stansat en snygg border med en Fiskars border punch som jag köpte i USA och har satt både fotot och en bit av dymon på distanskuddar.

:: Utsikt ::

Den här fina utsikten har vi från balkong, ett vackert tegelhus som blir upplyst av kvällssolen och med en underbar blå bakgrund.


:: Nyttig leverans ::

Idag fick vi leverans av mixlådan som vi beställde i förra veckan från Årstiderna. Det kändes nästan som en liten mini-julafton att få öppna plasten och kika ner i lådan för att se vad vi fått :)

Grönsakerna och frukterna levereras i en trälåda, som man sätter ut nästa gång man får leverans så plockar budet med sig den tillbaka igen.


Den här veckan innehöll lådan:
Sallad
Spenat
Rödkål
Snackpaprika (vad snack står för vet jag inte, för det såg ut som en vanlig paprika)
Tomater
Bruna champinjoner
Grön sparris
Äpplen
Grapefrukt
Honungsmelon

Mmm, visst ser det gott ut?


I botten av lådan ligger ett nyhetsbrev med recept som passar lådans innehåll (gäller för alla lådor som levereras under veckan).


Det var massor med goda och användbara saker i lådan tycker vi båda. Imorgon misstänker jag att vi gör något kvällsgott med sparris, rödkål och champinjoner! Nästa vecka kommer vi att prova en grönsakslåda, vi får ju testa oss fram innan vi vet vad som passar oss.

:: Kates jubileumstävlingar ::

Söta Kate firade sin bloggs 2-årsdag genom att ordna ett gäng jubileumstävlingar. Det var kanonroliga utmaningar, så jag hoppade på allihop och igår såg jag att jag vunnit en av dem, jippi!!

Jag vann i tävlingen där man man skulle göra en layout med ordet "scrappa" i någon form och berätta om när, var, hur eller varför man scrappar! Så här ser den layouten ut.


De övriga fyra bidragen såg ut så här:

Materialutmaning - man skulle ha med färgen grönt, distanskuddar (fotot sitter på distanskuddar), floss, riven kant och knappar.


Färgutmaning - turkos, brun och orange.


Skiss.


Siffran 2 - man skulle använda två av så mycket man kunde.

2 foton
2 cardstock
2 mönstrade papper (det ena pappret har jag använt både fram och baksida på, därför ser det ut som 3 mönstrade =)
2 ringar
2 typsnitt i titeln
2 blommor
2 knappar

:: Veckans skiss ::

Veckans skiss efter en skiss av Aase/Ängel60.


:: Tack, tack, tack ::

Vill bara skriva ett inlägg och tacka för alla underbara kommentarer jag får av er, de är grymt uppskattade och värmer otroligt mycket!

Alla uppskattande ord om mina scrappade alster, det gör det såå roligt att producera ännu mer!
Alla fina kommentarer om mina foton, gör mig sugen på att lära mig ännu mer!
Alla kommentarer som ger svar på mina frågor, vare sig det handlar om bästa handkrämen eller varför det står trehjulingar utmed vägarna.

Så tack söta rara ni! ♥

:: Utmanad av Vivi ::

Hittade den här listan hos söta Vivi och antog hennes utmaning.

SKOR: gympadojor och sneakers (kan inte gå i högklackat...)
SNEAKERS:
se ovan
JEANS:
yes, nästan alltid
T-SHIRT:
har börjat använda mer och mer
UNDERKLÄDER:
bomull
VÄSKA:
min älskade skinnväska från Florens som rymmer allt och lite till
PLÅNBOK:
en perfekt som jag fick i julklapp som rymmer många plastkort (alla dessa sabla bonuskort...)
SOLGLASÖGON:
så snart solen tittar fram, samt som flug- & knottskydd när jag cyklar till jobbet
KLOCKA:
har precis börjat använda igen, köpte en Fossil-klocka i USA
SMYCKEN:
alltid förlovnings- och vigselring, oftast halsband och/eller örhängen
TV:
tittar nästan aldrig längre
MOBILTELEFON:
Sony Ericsson
MP3:
finns i mobilen ovan, men det blir mer Spotify nu för tiden faktiskt
DATOR:
beroende
SMINK:
 I.D. Bare Minerals, Make Up Store och Maybelline
ANSIKTSKRÄM:
Dermalogica (när plånboken är tjock) eller Vichy (när plånboken är lite tunnare)
DEODERANT:
Barnängen Extra Mild
TANDKRÄM:
Zendium
SCHAMPO/BALSAM:
något billigt från mataffären
TVÅL:
Barnängen
PARFYM:
DKNY Red Delicious
MINERALVATTEN:
SodaStream
VIN:
Rött, rött, rött
DRINK:
Caipirihña och allt som är surt
BRÖD:
äter nästan aldrig bröd längre, men om jag gör det blir det Hurtbulle
MAT:
Varierat och sunt
GLASS:
Nogger
GODIS:
Lösgodis
SÄNG:
Ikea
LAKAN:
vita
FRISÖRSALONG:
HeadOn
DAGSTIDNING:
nättidningar
MAGASIN:
Lättlagat & Amelia

Jag utmanar vidare :) Lämna en kommentar om ni hoppar på, så jag kan gå in och kika hos er!

RSS 2.0