:: Trevlig Valborg! ::

Vill önska alla mina läsare en trevlig Valborg! Jag och Sebastian skall till Trelleborg ikväll och grilla med vänner i en kolonistuga, det skall bli jättetrevligt.

Om man får tro väder-"gudarna" så skall det bli molnigt med uppehåll och några solglimtar ikväll, så det bådar gott.


:: Veckans skiss ::

Idag är det Jenny Sandberg som har ritat ljuvliga Veckans Skiss.

image554

Jag gjorde den lite i "Jennysk" stil med starka och glada färger, och så färglade jag stämpeln som vi lärde oss på kursen som Jenny höll i på ScrapEventet.
image555

Jag blev så förtjust i dessa pennor, så jag cyklade inom Drewex på vägen hem och köpte ett 24-pack pennor. De kommer i en sån här fin låda.
image556

Stämpeln kommer från Easers senaste kollektion, som släpptes exklusivt till ScrapEventet. De kommer säljs hos ScrapAddicted, och läggs upp under nyheter nu ikväll. Det är också Jenny Sandberg som har designat dessa. ScrapAddicted säljer även dessa underbara pennor.

:: Liftat Smörblomman ::

Igår liftade vi Camilla/SmörblommanScraputmaningen.

image553

:: WOW! ::

Wow säger jag bara!! Jag har haft en helt fantastisk helg och jag är fylld till max av inspiration och skaparglädje. Kurserna har varit otroligt roliga, inspirerande och givande. Totalt sju kurser har vi gått med olika scrapföretag som sponsorer, jag kommer skriva mer om det senare. Igår kväll hade vi ett stort scrapparty, med utlottningar och överraskningar. Jag vann på min lott med nummer 77, mitt födelsår =) Två block med jättefina papper från Color Conspiracy vann jag.

På eventet har jag träffat gamla bekanta, men också nya bekanta som jag bara hittills "umgåtts" med på nätet, bland annat Helene och Sanna som är mina kollegor hos ScrapAddicted. En annan kollega är Malena som jag träffade för första gången i höstas på ScrapAddicteds mara, jättekul att träffas igen. Såklart var även söta Fia, Karin, Camilla och Jenny (tack för att du visade mig pennorna!) med också :) Sedan var det ytterligare 133 glada scrappare som höll oss sällskap!

Jag skall fota av allt jag gjort också och visa upp, men ni lär få se dem lite här och var, eftersom det finns 140 liknande varianter på allt jag gjort ;)

ScrapEventets team skall ha en STOR eloge för allt arbete de har lagt ner för att ge oss denna härliga upplevelse, stort tack!!

Jag har varit sanslöst dålig på att fota under helgen, endast två(!!) foton har blivit tagna. Nästan skandal =) Nåja, här är ett av dem, från lokalen där en av grupperna (vi var uppdelade i tre grupper) höll till unde kurserna.
image552

:: Lördagsskiss ::

En layout från Scraputmaningen igår, scrappat efter en skiss som jag gjort.



image550

:: Mot Helsingborg ::

Nu skall jag gå och lägga mig, och bloggen får ta en paus över helgen, eller i alla fall fram till söndag kväll. För imorgon bitti, tiiiidigt hämtar Fia upp mig och vi åker vidare mot Helsingborg där vi skall vara med på ScrapEvent 2008. Det kommer bli en helg full med glädje, inspiration, trevliga möten, kreativitet, skratt, god mat och jag kommer lära mig nya tekniker. Det skall bli så himla kul!!

Vi ses efter helgen!

:: Damma av foamstampsen ::


Scraputmaningen idag utmanar vi er att använda foamstamps:

image548

:: Snart dags!! ::

Nu är det snart dags för ScrapEvent of Scandinavia!! Jag ser så fram emot det och längtar, nu är det bara 2 dagar kvar!

image547


Vilka av er som läser min blogg kommer jag träffa där?

:: RoseMoka Design hos ScrapAddicted ::

Jag fick superfina papper från RoseMoka Design i serien Mouvement Urbain att jobba med från ScrapAddicted. Gissa om scraphjärtat tog ett extra skutt när jag packade upp dessa papper =) En del av papprena har redan sålt slut, men de är på väg in igen!

Fem layouter har jag knåpat ihop.

image542
Mönstrat papper: Mouvement Urbain - Terasse, Mouvement Urbain - Piano Bar.
Alfabet: American Crafts Thickers - Shoe box, white.
Dekoration: Mouvement Urbain Stickers - Mots, Mouvement Urbain Stickers - Notes, Bazzill Paper Flower - Gerbera Brown 3, knapp - Creative Café.
Övrigt: Dymo, Fluid Chalk - Dark Brown, vit penna.

image543
Papper: Bazzill CS vit.
Mönstrat papper: Mouvement Urbain - Discothèque, Mouvement Urbain - Piano Bar.
Alfabet: American Crafts Thickers - Sprinkles blue.
Dekoration: Mouvement Urbain Stickers - Mots, Mouvement Urbain Stickers - Notes, bling.
Övrigt: Fluid Chalk - Dark Brown, floss, Stickles Turquoise.

image544
Papper: Bazzill CS mörkbrun och beige.
Mönstrat papper: Mouvement Urbain - Bistro, Mouvement Urbain - Nightlife.
Alfabet: American Crafts Thickers - Shoe box white, Heidi Swapp Block Alphabet Sea/white.
Dekoration: Bazzill Paper Flower - Gerbera French Vanilla 4, Mouvement Urbain Stickers - Notes, Band rick-rack, bling.
Övrigt: Fluid Chalk - Dark Brown.

image545
Papper: Bazzill CS vit.
Mönstrat papper: Mouvement Urbain - Discothèque, Mouvement Urbain - Lounge.
Alfabet: Quickutz Alpha Blossom Grande, Quickutz - Flourish REV-0025.
Dekoration: Mouvement Urbain Stickers - Notes.
Övrigt: Dymo, Fluid Chalk - Dark Brown, Prussian Blue.

image546
Papper: Bazzill CS brun
Mönstrat papper: Mouvement Urbain - Bistro.
Alfabet: Making Memories Shimmer Stickers Alpha black.
Dekoration: Mouvement Urbain Stickers - Mots, Mouvement Urbain Stickers - Notes.
Övrigt: Fluid Chalk - Dark Brown, bling, punchinella.

:: Graffitilayout ::

Nu börjar layouterna med graffitibilderna komma =) Här är den första, jag lovar att det kommer fler så småningom!

Denna är gjord efter Joggemias fina skiss som lades ut på Veckans Skiss idag.



image540

Pappret heter Pause Café - Allongé och kommer från serien RoseMoka Design. Du hittar detta plus andra superfina papper i samma serie hos ScrapAddicted.

:: Kvällshimmel ::

Vacker kvällshimmel över Malmö. Det är Kronprinsen till vänster, som innan Turning Torso byggdes var den högsta byggnaden i Malmö.

image539

:: Annonsutmaning ::

Det är lika fint väder i Malmö idag, synd att man måste sitta med näsan riktad mot en datorskärm hela dagen istället för solen..nåja =)

Här är en layout som visas på Scraputmaningen idag, där vi skulle inspireras av en annons.



Jag tog efter den sneda placering, och rutor som återkommer i pappret och biljetterna.
image537

:: Underbara vårdag! ::

Idag har vi haft en fantastisk vårdag här i Malmö. Det hade vi igår också förresten, men det var först idag som vi kunde njuta av den ordentligt. Vi började dagen genom att åka en sväng till Ikea, för att lämna tillbaka två dörrmattor som var för tjocka för vår dörr. Vi kom därifrån med två andra dörrmattor och diverse andra saker som av någon konstig anledning hamnade i shoppingkassen ;)

Efter ett kort stopp hemma tog vi sedan våra cyklar och cyklade ner till Västra Hamnen och Bo01 för att njuta av solen och äta glass från Bar Italia. När solen tittade fram mellan molnen var det riktigt varmt och skönt.

image524

God glass från Bar Italia, en bägare med två kulor; hasselnötschoklad och pistage.
image525

Sedan satt vi i solen och bara njöt, och tog en massa foton =)
image526

image527

image528

image529

image530

image531

image532

image533

image535

image534

När vi kom hem hade vi en rejäl storstädning av lägenheten, och så lagade jag en skinkpaj till middag. En helt underbar helg med andra ord!!

Nästa helg är det dags för Scrapeventet i Helsingborg, jag LÄNGTAR!!

:: Källarflytt ::

När jag flyttade till Malmö i december 2003 bodde jag först i en etta ett stenkast från Sebastians lägenhet. Efter ungefär ett halvår flyttade vi ihop och Sebastians kusin Gustav hyrde min etta i andra hand, som senare gick över till ett förstahandskontrakt.  När jag flyttade över till Sebastian, så lät jag i princip alla mina möbler stå kvar i ett källarförråd till gamla lägenheten. Nu är det dags för Gustav att flytta till en större lägenhet, och det innebär att mina grejer i förrådet måste bort.

Så igår hade vi flytt/släng-dag. Tidigt på morgonen hyrde vi en skåpbil på Hertz och satte igång. Vi tömde först ut hela förrådet, bland annat två sängar, omonterade hyllor, små bord, en massa kartonger med böcker, en tv, en massa undanlagda studieanteckningar från universitetet, tomma kartonger och diverse minnessaker. Vi körde till tippen med nästan allt, vi har inte plats att förvara något mer i våra förråd. Vi sparade böckerna (som jag tänkte höra med något antikvariat om de vill köpa) och minnessakerna.

image523

När vi var klara vid 12-tiden, åt vi lunch på Burger King och cyklade sedan hem för att sätta igång med nästa grej, att tvätta. Under tiden som första tvätten snurrade passade vi även på att byta till sommardäck på bilen. Sebastian körde sedan iväg och tvättade bilen, vilket sannerligen behövdes!!

Efter tvättiden parkerade vi oss i soffan och pustade ut. En kompis ringde och frågade om vi ville ut och äta senare, och det var vi inte sena att haka på. Vi avslutade därmed denna fullspäckade dag med att äta god middag på restaurang Indian Haweli vid Möllan.

:: Hittade en såå duktig tjej på Youtube ::

Jag surfade runt efter lite olika musikvideor och ramlade över denna. Det är en tjej som heter Esmée Denters som blivit känd genom att lägga ut videos på Youtube där hon sjunger covers på olika kända låtar. Här sjunger hon en av mina favoritlåtar; Unwritten av Natasha Bedingfield. Så otroligt duktig tjej, lägg märke till vad som händer 1:35 min in i videon.



Här är en annan cover hon gör; No One av Alicia Keys.
Och What goes around av Justin Timberlake

:: Humor ::

Detta är humor!!

image522
http://www.expressen.se/nyheter/1.1128489/merkel-chockade-med-urringning

Jooo, om en man haft en sån klyfta OCH aftonklänning hade det definitivt skapat MER uppståndelse. Hade hon bara låtit bli att kommentera så hade det varit coolt, nu är det bara humor. *ASG*

:: Salig blandning ::

Idag är det "salig blandning" på Scraputmaningen och utmaningen idag var att använda mönstrad bakgrund, bokstavsstickers och dymo.

image521

:: Nu hänger den här hemma! ::

Jag var ju och letade brudklänning med Fia i lördags. Vi besökte fyra olika brudklänningsbutiker i Malmö; Romantica, Palm Design, Södra Högtidskläder och Cinderella. I den första affären provade jag massor, men hittade inget som satt bra eller kändes "rätt". I nästa affär hittade vi en klänning som satt PERFEKT på mig och som kändes superskön. Det känns lite konstigt bara, att bestämma sig så där på studs, så jag la undan den till stängningsdags.

I den tredje affären hittade vi inget speciellt heller, så vi gick vidare till den fjärde och sista. Där hittade jag en klänning som var superfin, men som tyvärr var ganska så dyr och som krävde många ändringar, så det blev inget med det. Vid det här laget var vi ganska hungriga och trötta på att leta, så vi gick till Espresso House där Fia bjöd på lunch.

Hela söndagen klurade jag sedan på om klänningen jag lagt undan var den rätta. Jag skrev ut bilderna vi tagit när jag hade på mig klänningen och granskade dem noga =) Sebastian gillade den jättemycket, vilket såklart är lika viktigt som att jag gillar den. Sedan sa min mamma och ytterligare en kompis så positiva saker så att det minsta tvivel jag hade kvar försvann. Så på söndag kväll bestämde jag mig och i måndags var jag hos Palm Design igen och provade klänningen ytterligare en gång, betalade och sen blev den MIN!

Idag har jag varit och hämtat den, och nu hänger den här hemma =)

image519

En liten sneak-peek *fniss*
image520

Vi kommer göra några små ändringar på den dock, först och främst sy upp den eftersom den just nu är på tok för lång och sedan kanske en och annan ändring för att sätta pricken över i:et. Jag är så glad!!

:: Ytterligare vårtecken! ::

Dessa små dunbollar stötte jag på i parken i morse. Finns det något sötare än nykläckta fågelungar, de är så bedårande!!

image517

image518

Dessa bilderna är också tagna med mobilkameran =) Det blir inte riktigt lika fina bilder när inte solen är framme och lyser upp.

:: Veckans Skiss - vecka 16 ::

Veckans skiss har Ellinor/Ellison gjort och min tolkning blev så här.



image515

:: Tänd ett ljus för Engla! ::

Det sprids just nu en uppmaning att ikväll måndagen den 14 april kl 21.00 tända ett ljus i våra fönster för Engla och hennes familj. Det tänker vi också göra.

image514

Jag saknar verkligen ord för denna ofattbara grymhet. Mina tankar går också till de två små barnen som blev ihjälslagna i Arboga, till deras mamma som ligger svårt skadad på sjukhus och deras familj.

:: Liftat Fnyz ::

Idag är det Hanna/Fnyz tur att bli liftat på Scraputmaningen. Jag har använt upplägget av papprena, titel över fotot och placering av journaling.



image512

:: Graffiti ::

I lördags när jag och Fia var på brudklänningsjakt så parkerade vi i ett parkeringshus där det på utsidan fanns en lång vägg fylld med graffiti. Gissa om vi passade på att fota =)

image506

image514

image516

image515

image513

image512

:: Det man inte ville läsa... ::

Livstidsstraff i Sverige borde innebära just livstid, instängd för resten av livet utan möjlighet till benådning. Det finns inga ord....

image505

:: Vårpromenad ::

När jag kom hem från dagens äventyr, så tog jag en promenad i Pildammsparken. Det har varit (och är) ett sådant underbart vårväder i Malmö idag. Här är några bilder från promenaden, tagna med min mobilkamera.

image504


image497

image498

image499

image500

image501

image502

image503

Och nej, det blev ingen klänning köpt idag. Jag är dock aningens mer förvirrad, och har liiite beslutsångest. Vi får väl se vart det slutar, jag har tack och lov gott om tid på mig. Fia var super att ha med sig, tusen tack gumman för din hjälp och smakråd!!

:: Skisseliskiss ::

Idag är det lördag vilket betyder ledig dag och en ny skiss på Scraputmaningen. Idag är det Camilla/Smörblomman som ritat skissen. Jag hoppas Camilla kommer rita många fler skisser, för de är så underbara att arbeta med!

Min layout blev så här, med en bild från det enda vinterlandskap vi fick i Malmö i år. Fotot är tagen på morgonen den 26 mars på väg till jobbet.

image495

:: Förlängd födelsedag! ::

Jag har så fina vänner!! Igår när jag var hos Fia och scrappade fick jag ytterligare en födelsedagspresent. Ett paket fyllt med ännu fler av dessa ljuvliga pappersblommorna från Bazzill som jag för tillfället älskar att använda på layouter (se t.ex layouten här nedanför), och så blingstenar i olika färger som jag tyvärr glömde fota. Tack sötaste Fia, du är bäst!!
image493

Idag fick jag två paket på posten. Det ena från en annan underbar vän, Anna som bor alldeles för långt ifrån mig...nämligen i Piteå. Hon har skickat en födelsedagspresent till mig med superfina dekorationer (jag tror minsann du läst min önskelista ;) Blingstenar, ghost shapes från Heidi Swapp och lace-band. Tack så jättemycket Anna!!
image494

I det andra paketet låg månadspaketet från The ScrapRoom i USA. Om ni vill se vilket godis som följde med den här månaden så kika in hos Fia som fotat härligheten!

Det är inte så bra bilder jag visar upp idag tyvärr, min älskade EOS är på reparation igen. Det är knapparna som strular liksom förra gången. Egentligen blev det aldrig bra efter första reparationsomgången, redan efter en vecka började de strula och vara tröga, men jag kom aldrig iväg för att lämna in kameran förrän i förra veckan. Får hoppas att jag snart får tillbaka den snart igen, så jag kan fota snyggare =)

I nästa vecka väntar jag på ännu fler paket, bland annat ett DT-paket från ScrapAddicted med helt galet läckra papper och så väntar jag på en beställning från Ebay i USA, med vinyl thickers.

Men imorgon kära läsare, skall jag ut på viktigt uppdrag...då skall jag och Fia ut och försöka hitta en brudklänning till mig. Snacka om att jag är nervös!!

:: Veckans skiss ::

En layout som visades på Veckans skiss igår, gjord efter EmmLa´s underbara skiss.

image492

:: Liftlayout ::

Ojsan, jag glömde nämna i förra inlägget att jag gjort kortet efter Kortskissen #4. I inspirationsbloggen Kortskissen finns fina och inspirerande kortskisser, en ny för varje vecka, så missa inte att titta in där!

Idag har ytterligare en av mina layouter visats på Scraputmaningen. På måndagar brukar vi ibland ha utmaningen att lifta en av våra teammedlemmar. Denna vecka har turen kommit till AnnaK. Titta in i bloggen för att se Annas layout och de övriga liftarna, så här blev min:

image490


:: Födelsedagskort ::

En kompis till Sebastian fyllde också år i lördags, jag slängde ihop ett litet kort med spillbitar =)

image489'

Kortet är gjort efter kortskiss #4 på inspirationsbloggen Kortskissen.

:: Skiss ::

I lördags var det Fia som ritat skissen till Scraputmaningen, min layout blev så här.

image488

:: Ja må jag leva =) ::

Idag är det min födelsedag och jag har haft en jättemysig dag! Presenter i all ära, det är jättekul att få men att ha en så fantastisk pojkvän, familj, svärfamilj och vänner som jag har...det är mer värt än allt guld i hela världen!!

Födelsedagen tjuvstartade redan igår eftermiddag, då min kära svärmor kom på förbi och lämnade ett fint blomsterarrangemang och ett grattiskort med pengar i. Tack så mycket!
image486

Senare på kvällen körde jag hem till Fia och scrappade. Jag fick ett superfint kort från Fia som innehöll fina röda blommor och biljetter att dekorera med när jag scrappar samt med ett löfte att jag har mer är att vänta =))
image485

 

Jag kom hem seeeent inatt och då låg redan Sebastian och sov, men imorse blev jag uppvaktad av honom med ett fint litet paket som innehöll ett pärlcollier med saltvattenpärlor och ett par pärlörhängen. Sååååå fint, jag blev så jätteglad!! Tack älskling, bästa presenten jag kunde få!
image482


Lite senare ringde det på dörren och så kom min söta vän Terese med en present i form av en Bag in Box rödvin. Vi är hängivna rödvinspolare jag och Terese! Ett glas rött och lite skitesnack, det är livet det =) Tack sötnos och skål!!

 

Efter lite pul här hemma gick vi och fikade på ett "fin"-konditori här i Malmö, Konditori Hollandia för de som har Malmökoll. Jag åt värsta räksmörgåsen och en liten vaniljbakelse efter. Sebastian åt en stor tårtbit med choklad.
image483

image484

Sedan gick vi en prommis i stan och småpratade lite, väl hemma igen ringde det på dörren, där stod ett blombud med en jättevacker bukett från mina föräldrar. Tack älskade mamma och pappa!
image487

Jag har också fått många gratulationer via mail, sms och på olika forum idag, jag tackar för vart och ett av dem. Tusen tack! =)


:: Minns ni pärlplattorna? ::

De är utmärkta att använda som dekorationer på layouter och idag har vi en utmaning på Scraputmaningen att använda pärlplattor. Jag har skrivit en rubrik med hjälp av bokstavsmallar för pärlor som finns på Panduro.

image481

Nu skall jag köra till Fia för en härlig scrapkväll som nog inte lär sluta förrän långt in på natten =)

:: Kuvert på layouten ::

Idag utmanar vi att använda kuvert på din layout på Scraputmaningen, här är mitt bidrag.

image480

:: Vårkänsla ::

Detta är för dig Vivi ;)

Fia var hos mig i torsdags och hade med sig en underbart vacker ros på kruka. Hon förfasades över att julgardinerna fortfarande hängde uppe, och jag måste erkänna att jag skämdes lite =) Så i helgen plockade jag fram strykbrädan och strykjärnet, och nu hänger de gröna uppe igen och hela köket känns vårigt!

image479

:: Grabbarna Grus ::

Denna visas på Veckans skiss idag, med en bild på Sebastian och vår käre kompis Magnus.

image478

:: April, april... ::

Har du blivit lurad idag? Inte jag, än i alla fall =) Jag är tämligen säker på att detta är Sydsvenskans aprilskämt:

image477

http://sydsvenskan.se/skane/article312712.ece

RSS 2.0