:: Myskväll i solen ::

Jag och Sebastian firade valborgsmässoafton själva, vi köpte med oss en engångsgrill, några korvar och en flaska vin och cyklade ner till Ribban och hade en härlig stund i kvällsolen.


:: Anteckningsbok för reseminnen ::

Här är några snabbt tagna bilder på den lilla anteckningsbok jag gjorde hos Fia i tisdags. Jag har gjort den väldigt enkel och utan några dekorationer (förutom de tre blingisarna). Den skall ju ligga i min väska och dras upp och ned så det hade ändå slitits bort. Jag har satt glossy accent på vissa utav prickarna på det mönstrade pappret och på "New York"-texten.


På insidan har jag skrivit datumen jag är i New York med de snygga siffrorna från Moonlight.


Längst bak i boken har jag satt tre små plastfickor, där jag kan spara kvitton och små lappar. Tack för idén Fia :)


Baksidan ser likadan ut som framsidan, fast utan text.


:: Är du orolig? ::

Eftersom jag skall åka till USA imorgon, så har jag faktiskt fått frågan flera gånger om jag är orolig för svininfluensan som media trycker ner i halsen på oss som värsta domedagsprofetian.

Men lite perspektiv kanske vore bra: den "vanliga" influensan eller svält med följdsjukdomar som pågår as we speak och som tar mååånga liv varje dag.

Så nej, jag är inte orolig.

:: Tack för tips! ::

Tack för alla kommentarer om tips om New York och hälsningar om en trevlig resa, ni är så söta :)

Jag har gjort en liten anteckningsbok med hjälp av Fias Bind-it-All, i den skall jag skriva upp alla tips jag fått och andra små funderingar jag har inför min resa. Sedan fyller jag på med anteckningar om mina upplevelser och äventyr under resan, perfekt att ha när jag scrappar mina foton sen. Skall försöka ta en bild på den och visa imorgon.

Idag kom nya numret av Scrapbooking m.m. och jag har med två layouter i den :) En scraplift på sidan 68 och efter Helenes skiss på sidan 76.

Jag skickade in ytterligare två layouter till det numret, men de kom inte med så då kan jag ju visa dem för er istället!


Början på vår bröllopsresa.


Ja, tacka vet jag Photoshop =) Jane, känner du igen fotot??

:: Det stora äpplet ::

Det känns som det var igår jag skrev det här inlägget, det är helt galet vad tiden går snabbt! På fredag är det dags, då sätter jag mig på planet mot New York!! Passet och inresetillstånd är fixat, internationellt körkort likaså. Biljetter och försäkringspapper utskrivna. Så nu börjar jag känna mig redo, bara packning och växla pengar som fattas :)



Jag skall hälsa på mina fina vänner Linda och Pontus och deras dotter Olivia. De har bott i USA sedan 2006 och skall flytta hem nu till hösten så det är hög tid att jag hälsar på dem. Det skall bli så kul att träffa dem igen!!

Det finns sååå otroligt mycket att uppleva, se och göra i New York att jag antagligen skulle behöva tre år minst för att hinna med allt. Men det måste ju finnas en hel del av mina läsare som varit där och kan tipsa mig och tre saker jag för allt i världen inte skall missa. Ställen jag måste se/besöka, restauranger jag måste äta på, butiker jag måste shoppa i osv.... Så sätt igång, spamma mig med kommentarer =)

:: En härlig dag ::

Det var någon som sa att våren var här?! Öh nä, det är snarare högsommar med strålande sol från blå himmel och långt över 20 grader. Helt fantastiskt! Enligt meterologerna skall det vara fint hela veckan, härligt!!

Helgen passerar lika snabbt som den uppenbarar sig. Igår passade jag och Sebastian på att byta till sommardäck, så nu är det faktiskt sommar ;) Och på kvällen var vi hemma hos våra kompisar Jimmy och Annika för att fira Jimmy som fyller på år på måndag. De bjöd på god mat och en supergod efterrätt. Vi spelade "julklappsspelet" (varför det heter just så vet jag inte...man kan ju spela det när som helst liksom) och vi fick med oss sugrör, en anteckningsbok och hobbyknivar med oss hem =) Tack för en mycket trevlig kväll!

Idag har vi bara haft en lugn skön söndag och njutit av att vara lediga. Sebastian åkte för att kvällsfiska och jag gick en lång promenad på eftermiddagen. Jag gick runt Pildammsparken och satte mig sen en stund i solen och läste i min bok. Livet kändes ganska gott då :) På vägen hem gick jag förbi en magnolia. Finns det något vackrare? En magnolia kommer definitivt finnas i vår trädgård den dagen vi bor i hus.







Nu blir det scrap för hela slanten, jag har ett härligt månadspaket från ScrapAddicted att skapa med. Håll utkik i SA-bloggen i början av maj för att se vad jag hittade på :)


:: Det brinner i Malmö idag ::

Utsikt från vårt fönster precis. Jag jobbar hemifrån idag och blev lite skraj när min dator började lukta rök, men det var visst inte den...



Kraftig brand i Östra hamnen

Ny brand i Östra hamnen (vilket är rökpelaren man ser på bilden)

:: Kan det var så?? ::

Kan det redan vara dags igen? Bara för att vara på den säkra sidan.....klicka på länken.



:: KI Memories Jet Setting ::

KI Memories har kommit ut med ett antal papperspaket med olika teman. Varje paket innehåller nio olika papper: tre med glitterdetaljer, två enfärgade och fyra mönstrade. Jag har fått nöjet att skapa med paketet Jet Setting som innehåller papper perfekta för rese- och semesterbilder. Till paketet hör även blingiga 3D-stickers. Allt finns att köpa hos ScrapAddicted!








:: Veckans skiss ::

Oj, jag har visst missat att blogga min layout i Veckan skiss den här veckan. En av mina favoritscrappare tillika favoritskissmakare har gjort skissen: Joggemia!


:: Fredagsskiss ::

Förra veckans fredagsskiss i ScrapAddicteds blogg har jag ritat, och så här blev mitt inspirationsalster.



Efter att den visades i SA-bloggen har jag ritat dit en ram och fotat om layouten =)

:: Till minne av finaste Chris ::

Jag lärde känna Chris i början av min "pysselkarriär" i början av 2005 om jag minns rätt. Första gången vi träffades var faktiskt på en kortkurs på Stämpelfabriken i Malmö. Då visste vi inte att våra vägar skulle korsas många gånger igen, men det gjorde de tack vara Pyssel.net och de träffar vi hade i en föreningslokal där Chris bodde. Många träffar har det blivit sedan dess, och vi är numera en sammansvetsad grupp med tjejer som träffas lite då och då.

För drygt ett år sedan berättade Chris om sin sjukdom och hoppet fanns där hela tiden om att den skulle besegras, men under påskhelgen orkade inte hennes kropp mer och cancern vann över henne. Det är så orättvist, onödigt och sorgligt att jag saknar ord. Jag är dock  glad att jag fick möjlighet att lära känna denna varma, generösa och genomgoa tjej, jag kommer sakna henne innerligt!

Millan har tagit ett fantastiskt initiativ tillsammans med Cecilia Wiking och skapat två stämplar till minne av Chris. För mer information om projektet, läs här. Stämplarna köper du hos Stämpelgården (släpps kl 10 idag) och alla intäkter från stämpeln går oavkortat till Cancerfonden.



Vill du stödja insamlingen till minne av Chris kan du även göra detta på cancerfondens sida:
http://www.cancerfonden.se/sv/Stod-oss/Insamlingar/?collection=140

:: Lyxfrukost ::

Efter träffen förra måndagen följde jag och Kate med Fia hem, där Fias man Andy fixat en mumsig lasagne till oss. Snacka om lyx! Efter maten scrappade vi vidare, och jag gjorde den här layouten.


:: Pekfingervals? ::

Jag hittade detta testet hos Fia, och lät fingrarna fara över tangenterna tills de glödde hehe

You type 450 characters per minute
You have 62 correct words and
you have 1 wrong words




Testa du också!


:: Alster från Gislövsträffen ::

På Gislövsträffen fick vi tre utmaningar. Den första var att göra ett vårigt kort med material man fick på träffen. Det enda jag lagt till är bokstavsstickers och två knappar.



Nästa utmaning, en skissutmaning med en skiss från Pencillines.


Och den sista utmaningen var att scrappa med färgerna röd, grön och vit. När layouten var klar insåg jag att layouten även liknande skissen som jag scrappade efter ovan =)

:: Några bilder från Gislövsträffen ::

Här kommer några fler bilder från Gislövsträffen som vi var på förra måndagen. Som ni ser på bilderna nedan satt vi i en stor och ljus lokal och hade tillgång till frukt, godis, te, kaffe och vatten hela dagen. Lyx med andra ord!







Cilla och Jennie hade bakat en supergod men åhh så mäktig chokladkaka. Vi kom dock fram till att den var extremt nyttigt eftersom den nästan bara innehöll riktig choklad med hög kakaohalt ;)


Cilla var där med sin butik Scrapduon.


Utmaningsalster till de tre utmaningar vi fick göra under dagen.

:: 31, going on 32 ::

Den här layouten gjorde jag på Gislövsträffen förra måndagen. Jag inspirerades av en layout som Kelly Goree gjort. När bilden togs var jag 31 år, på väg att fylla 32...tyckte därför titeln kändes perfekt.


:: Galna Fia ::

Jag tog en bild på Fia (nåja fleeera, det var nog därför hon lackade ur haha) under ScrapAddicteds mara och på en av dem ser hon heeeelt galen ut. Fia gav mig och Kate utmaningen att scrappa den och sen skulle hon själv utse en vinnare. Sagt och gjort, här är min layout:



Och jag vann utmaningen =) och fick ett jättefint pris med papper och band. Men jag tror Kate blev minst lika glad för sitt tröstpris ;)

Tack Fia för att du bjuder på dig själv och för det finfina priset puuu

:: Mycket träffar blir det ::

Scrapträffar är KUL, och jag är så glad att hela den här våren har varit fylld av träffar. I måndags var det dags för Gislövsträffen som anordnas av Cilla och Jennie. Det är första gången jag varit med på den träffen, eftersom det alltid krockat med något annat tidigare gånger.

Vi hade en en jättetrevlig dag i en stor ljus lokal, härliga utmaningar, GOD mat och kaka på eftermiddagen. Jag tog flera bilder, men har inte hunnit gå igenom dem än, så jag bjuder på den här på baksidan av Fia och framsidan av Kate =)



Tack Cilla och Jennie för en härlig dag!


:: Fler Strömstadsbilder ::

Jag tog massor av bilder när vi var i Strömstad, här kommer några till.

Min ena syster fyllde 40 år på långfredagen och fick en stor klotgrill av övriga familjen som hon önskat sig. Vi skojade dock till det lite innan och gav Helena några engångsgrillar som en "förpresent" =)


Vackra födelsedagsblommor.


Monica, min andra syster.


Min systerdotter Alva har plockat vitsippor till sin mamma i present.


På påskafton hälsade vi på en barndomsvän till mig. De fick Linnea i juni förra året och detta var första gången jag och Sebastian träffade henne. Hon totalcharmade oss det lilla gostrollet :)


Sötaste påskkärringen, men det gällde att vara snabb för att få ett foto med hucklet PÅ huvudet.


Vi tog också en härlig promenad i Strömstad, eller "promenad på stan" som vi säger. Underbart vårväder och årets andra glass slank visst ner.  Det här är Strömstad från sin näst bästa sida, den bästa sidan är mitt under högsommaren med 25 grader, strålande solsken, solvarma klippor, krabbfiske och skrattande måsar.


Det var nästan lika många båtar i hamnen som på sommaren, då ligger det dock många fler "dubbelparkerade" båtar.


Strömstads kyrka, där jag både är döpt och konfirmerad.


Stadshuset, en symbol för Strömstad kan man nog säga.


Efter den goda påskbuffén tog vi en promenad i området, innan vi högg in på påskdesserten.


Gustav testar en skateboard.


Med alla dessa bilder inser jag att det är ursvårt att fota inomhus utan blixt, bilderna blir gryniga och oskarpa. Utomhus går det bättre =) Jag längtar tills jag har ett nytt objektiv i min hand, då skall jag öva öva öva på inomhusbilder.


:: ScrapAddicteds mara ::

Jag lovade ju bilder från ScrapAddicteds mara, här kommer ett urval långt om länge :)

Mina bordsgrannar; Lotta, Fia, Linnea och Kate.








Bästaste Jane!


Karin demade flera gånger under helgen, här visar hon hur man embossar och resist-teknik.


Karin in action!


Beroendeframkallande!


Hittade detta siamesiska tvillingpar *skrattar* Visst är de söta?

:: Tiiiisdag ::

Visst är det skönt med en kort vecka? Hela dagen har det varit måndag för mig och imorgon är det onsdag, så göttigt! Ikväll har jag och Sebastian tränat tillsammans, skönt att röra lite på påskfläsket igen ;) Imorgon blir det träning igen och efteråt en mysig kväll med mat och prat hos min fina vän Terese.

Well, tisdag var det visst och då är det ju en ny skiss på Veckans skiss. Den här veckan ritad av sötaste Kate!



Tolka den du också vet ja :)


:: Påsk i Strömstad ::

Vi har firat påsk i min hemstad Strömstad. Vi åkte upp i fredags och stannade först till hos min syster i Vänersborg och firade hennes 40-årsdag. Påskafton firade vi hos min andra syster som bor i Strömstad med god mat, promenader och massa mys.

Mina syskonbarn leker lite i skogen medan vi väntar på födelsedagsmaten.


Mitt kära Strömstad.


Påskbuffé.


Om en liiiten stund skall jag ta bilen och hämta upp några galna scrappare, och sedan bege oss till Gislövsträffen utanför Trelleborg. Skojigt värre skall det bli :)


:: Layout ::

En layout som jag påbörjade hemma hos Fia förra torsdagen och färdigställde hos Jenny i tisdags. När jag var hos Fia som använde jag "utmaningslådan", där Fias dotter Ella drog tre lappar till mig. Det blev foamstamps, bokstavsstickers och handskriven journaling. Det tillsammans med en av K8ans skisser kickade igång mig och här är resultatet:



På layouten har jag använt Primas underbara vita blommor och vita halvpärlor, båda en present från söta Karin när jag fyllde år :)

:: Efterlängtade nya Easer-stämplar på väg! ::

Har ni längtat lika mycket som jag efter nya Easer-stämplar? Hoppas det, för nu är de nya stämplarna på gång! Här kommer ett litet smakprov på några av dem:


Inom kort kommer det att läggas ut ett  smarrigt bloggcandy i ScrapAddicteds blogg - med chans att få massa av de nya stämplarna gratis hem i brevlådan! Kan det bli så mycket bättre? Stämplarna kommer uteslutande finnas för försäljning hos ScrapAddicted.

:: Kattbus ::

När jag kom innanför dörren ikväll möttes jag av denna syn i köket. De fina blommorna i vasen på bordet stod inte längre kvar fint i vasen... Det är inte så svårt att lista ut vem som varit framme....Balthazar såklart (det är dock Pix på bilden, helt oskyldig)!



MEN...ser ni blomkvisten som ligger på bänken? Både jag och Sebastian funderar på hur den hamnat där...inte kan den ha hoppat själv? Från bordet till bänken? Nä, det är nog självaste Balthazar som tagit den i munnen och hoppat upp på bänken och haft en liten mysstund. Resultatet av detta kunde vi sedan hitta inne i datorrummet, i form av två kräkhögar. Nästan roligt jämt med katter.... ;)

:: Veckans skiss ::

Ny skiss är nu uppe på Veckans skiss, denna gång ritad av Cilla!


:: Fotosafari ::

Några bilder från lördagens fotosafari i Lund. Kika gärna in i de andra tjejernas bloggar, det kommer säkert dyka upp fler bilder där också: Kate, Jenny S, Linda, Sara, Gunilla och Marie. Även Jennys vän Malin och Saras vän Soffi var med under safarit.

Vi enades om att några teman att fotografera kring; svartvitt, detaljfoto, modell/porträtt och vår/vårsol. Jag tror jag lyckades få in allt :)

Sötaste Jenny!


Gunilla.


Vackra Kate, hon blir bara såå bra på bild!


Saras söta son Gordon.




Sara.


Fotografer överallt :)


Ena tornet på Domkyrkan.


Vårknopp


Lite lek med fokus.


Jenny och Malin.


Jenny in action.


Kate Garbo.


Promenad bland vackra kvarter.




Malin.


En liten filur ute på lördagspromenad i vårsolen.

:: Hipp hipp hurra! ::

Idag är det min födelsedag och jag har haft en kanondag! Jag har fått grattishälsningar från höger och vänster via sms, mail, telefonsamtal och Facebook. Vi har firat med tårta och kaffe idag med Sebastians föräldrar, mormor och en vän till dem. Jag har önskat mig pengar som jag kan ha när jag åker till New York, och det fick jag både av Sebastian, mina föräldrar och svärföräldrarna. Jag fick också ett par värmeljushållare i form av två hjärtan som jag sett hemma hos Sebastians syster Sara och som jag blev så förtjust i. Tack för den fina uppvaktningen :)



Men den finaste presenten av dem alla, den fick jag av Sebastian. Igår när när jag var i Lund på fotosafari lånade Sebastian min scraphörna och scrappade ett födelsedagskort till mig! Han kikade igenom mina layouter för lite inspiration och så satte han igång. Han hittade ett foto och gick loss med papper i min spillmapp, blommor, bling, stansar, thickers och chalks. Visst är det FINT?? Jag blev SÅ glad och rörd :) Tack älskling!!!



I torsdags när jag var hemma hos Fia fick jag flera presenter också! Sötaste Fia gav mig QK-alfabetet Rollerskate som jag tjatat om länge att jag vill ha =) Och så ett gäng med halvpärlor. Tack älskade vän!! Av Karin fick jag härliga vita blommor från Prima och ett ark med supersnygga vita halvpärlor, tack söt! Kate hade gjort ett ursnyggt kort, ni ser det i hennes blogg, det andra kortet.

:: Ljuvlig dag! ::

Idag har det varit en alldeles fantastiskt ljuvlig dag, på många sätt! Vädret har varit helt outstanding, strålande solsken, varma solstrålar och blååå himmel.

Dagen började med att vi träffades några tjejer i Lund för ett fotosafari. Vi möttes upp vid Domkyrkan, där vi ägnade en lång stund åt att fota varandra och omgivningen. Efter en stund fortsatte vi vidare upp till de vackra kvarteren vid Kulturen för mer fotografering. Vi avslutades med en lunch på Espresso House. Jag kommer visa foton från detta så småningom, skall bara pilla lite med dem i Photoshop. Tack för en rolig stund alla ni som var med! :)

När jag kom hem bestämde jag och Sebastian oss för att ge oss ut på en lång promenad i det vackra vädret. Vi gick genom Slottsparken, ner till Ribban där vi köpte varsin glass (årets första glass!) och sedan vidare ner till Bo01. Vi fortsatte genom Västra Hamnen förbi båda våra arbetsplatser och hamnade till slut mitt inne i stan. Jag som idag insett att det nu är vår på riktigt, slank in på H&M tio minuter innan de stängde och hittade en snygg vårjacka. Vi avslutade sedan vår härliga promenad på V.E.S.P.A där vi åt varsin anti pasto och sedan Panna Cotta med hallon till efterrätt. Sedan bar det av hemåt. Det blev en lååång promenad, Sebastians stegräknare visade på dryga 14 000 steg när vi steg in genom dörren. Härligt!

Några bilder bjuder jag på såklart!

Dessa änder återkommer VARJE år (ja, vi tror att det är samma par i alla fall) till samma gräsplätt som ligger en bit från där vi bor. När de är på plats, då är våren här. De har tidigare haft sällskap av en vitkindad gås, men h*n har inte synts till i år.


Årets första glass!


Symbol för Malmö?


Två äldre män som fiskar i solen vid inloppet till Malmös kanaler. Jag kunde inte låta bli att göra den här bilden svartvit :)


Vi sitter och väntar på vår mat på V.E.S.P.A.


Mmmmmmm!


Ikväll har vi tittat på film och bara mysigt av en skön lördagskväll. Tack för en härlig dag älskling!

:: And the winner is... ::

Malena Ernman kan gå och gala någon annanstans, den här killen kommer regera.


:: Scrapmara-alster ::

Tjohoo, jag hann hem och kunde utnyttja en underbar eftermiddagssol som lyste upp vårt vardagsrum, så nu är alla helgens layouter fotade :)

Första alstret jag gjorde var att altra min Scandic hotell-namnskylt så den blev lite mer "scrappig" :)


Så över till layouterna!

Först ut är en liftutmaning, där vi skulle lifta en layout som Malena gjort. Jag tog ett "misslyckat" foto som jag älskar, det är taget på en strand vid Gardasjön. Det var disigt, grått och solen hade precis gått ner. Fotokvaliteten blir därefter, men det var en sån mysig stund och det var den jag ville föreviga på den här layouten.


I nästa utmaning skulle man skulle använda tre olika nyanser blått tillsammans med en gråvit färg.


Denna är gjord efter en annonsutmaning, jag liftade upplägget att ha fyra olika foton i grupp bland annat.


En av utmaningarna var att scrappa sötaste Jane =) Så här såg hon ut, ett lånat foto från Fia:


Jag lyfte upp det blå och röda, och så tyckte jag detta coola October Afternoon-papper passade perfekt :)


Nästa utmaning var en citatutmaning: Hela världen är en rad av underverk, men vi är så vana vid dem att vi kallar dem vardagsting. H.C Andersen. Jag tog fasta på ordet "underverk" och scrappade detta vackra sagoslott som vi besökte på bröllopsresan. Det var himla pilligt att trä i det bruna banden, men det var det värt =)


Till sist, en layout efter en skiss som Lindzi ritat.

:: Jag mötte Lassie = Ali Edwards..eller? ::

Jag tog detta kort på Fia i helgen, det är ett helt otroligt misslyckat kort med fokus någon helt annanstans än där den bör vara...men visst är Fia galet lik Ali Edwards på fotot??? Det är det som gör detta fotot så himla lyckat ändå. Det är liksom "scrappable" HAHA


:: Tackkort ::

En av utmaningarna på scrapmaran var att färglägga den här sötnosen "Galentuss" som sötaste Dr.Nina har ritat. Jag var dock utom tävlan i just den utmaningen så jag använde istället motivet till att skapa ett tackkort till bästaste Jane för en underbar mara :)

Det blev ett ganska så Nina-inspirerat kort med glada färger =) Muffinsen i handen är utklippt från produktremsan på ett Bella Blvd Sweet C-papper (det rosa på kortet). Man kan verkligen använda ALLT på ett papper ;)


Jag får vänta till helgen med att fota de layouter jag gjorde på maran, jag hinner inte hem i tid för att kunna fota i dagsljus. Men men, tills dess skall jag väl kunna blogga några foton från själva maran istället.

RSS 2.0