:: Mina 10 favoritlayouter 2008 ::

Dags för nästa årskrönika, denna gång scraprelaterad. Liksom många andra hoppar jag på Mikaelas utmaning att lista favoritlayouterna som blivit till under året som gått. Det var minsann inte lätt att välja, så jag valde ut alla som jag är lite extra förstjust i och sållade sedan friskt och på känsla bland dessa tills jag kom ner till bara tio stycken. Här kan du se vilka jag valde förra året.





















Det är mycket vitt och craft ser jag! Kul att se att jag vågar använda alla möjliga färger; dämpade, starka, färgglada, och milda. Jag gillar det mesta med andra ord :)

:: Året 2008 ::

Jaa, nu börjar årskrönikor av alla de slag att trängas i alla bloggar och jag hänger på. Här kommer en variant som jag hittade hos Morgonsol. Det blev väldigt bröllopsrelaterade svar, men det får ni stå ut med...det var ju faktiskt det största som hände oss under 2008 =)


1. Gjorde du något i år som du aldrig gjort förut?

Gifte mig :)


2. Höll du några av dina nyårslöften?

Jag ger aldrig några nyårslöften.


3. Blev någon/några av dina vänner föräldrar i år?

Ja, flera av mina vänner! Superskoj!


4. Dog någon som stod dig riktigt nära?

Nej, tack och lov.


5. Vilka länder besökte du?

Danmark, Tyskland, Österrike och Italien (alla på bröllopsresan).


6. Är det något du saknar år 2008 som du vill ha år 2009?

En resa till New York kanske? :)


7. Vilket datum från år 2008 kommer du alltid att minnas?

20 september


8. Vad var din största framgång 2008?

Att jag blev fru om man nu kan kalla det framgång *skrattar*


9. Största misstaget?

Inget


10. Har du varit sjuk eller skadat dig?

Någon förkylning och en släng med magsjuka, inget allvarligare än så.


11. Bästa köpet?

Får man säga bröllopet?? ;)


12. Vad spenderade du mest pengar på?

Bröllopet


13. Gjorde någonting dig riktigt glad?

Vår underbara bröllopsdag, den var fantastisk!!


14. Vilka sånger kommer alltid att påminna dig om 2008?

Du är allt och Fields of Gold (spelades/sjöngs under vår vigsel) samt All Summer Long med Kid Rock (låten som alla verkar hata, men som jag älskar ;)


15. Var du gladare eller ledsnare i år jämfört med tidigare år?

Får nog säga att det är detsamma, ibland är jag ju glad och ibland ledsen.


16. Vad önskar du att du gjort mer?

Scrappat utan prestationsångest.


17. Vad önskar du att du gjort mindre?

Scrappat med prestationsångest.


18. Hur har du tillbringat julen?

Först i Kalmar med Sebastians familj och sen i Strömstad med min familj


19. Blev du kär under 2008?

Nej, är ju kär sedan tidigare =)


20. Favorittidning?

Läser Amelia och Hennes då och då, prenumererar på Scrapbooking mm och Laga Lätt, men vill inte påstå att jag har någon "favorit"tidning.


21. Favoritprogram på TV?

Desperate Housewives, Grey´s Anatomy, Cityakutan, House, Numbers (fast jag kan ju inte påstå att jag tittar på dem "på" tv direkt....)


22. Hatar du någon nu som du inte hatade i början av året?

Nej, jag hatar ingen.


23. Bästa boken du läste i år?

Tusen strålande solar med Khaled Hosseini.


24. Största musikaliska upptäckten?

Att jag blivit hemskt sugen på att börja sjunga i kör igen.


25. Något du önskade dig och fick?

Glas och tallrikar till våra serviser, A Piece of Cake av Leila Lindholm.


26. Något du önskade dig men inte fick?

Många saker, men också ganska dyra saker ;)


27. Årets bästa film?

Flyga Drake (baserad på boken med samma namn av Khaled Hosseini).


28. Vad gjorde du på din födelsedag 2008?

Minns inte.


29. Finns det någonting som skulle gjort ditt år ännu bättre?

Mer sol och värme på sommaren och mer snö på vintern.


30. Vad fick dig att må bra?

Sebastian, vänner och scrap.


31. Hur skulle du beskriva din stil år 2008?

Ganska obefintligt, hoppas på fler och roligare klädköp under 2009 :)


32. Vilken kändis var du mest sugen på?

HAHA vilken fråga! Well såg en film med George Clooney igår och han är inte helt fel faktiskt ;)


33. Vem saknade du?

Vänner som befinner sig långt bort.


34. Dom bästa nya människorna som du träffade?

-

Kan nog lova att ni får se fler "2008-årsrelaterade" inlägg :)


:: Tillbaka på hemmaplan ::

Nu är vi tillbaka i Malmö igen, ganska så skönt faktiskt att få komma hem till sitt eget när vi varit ute på turné både på östkusten och västkusten. Sammanfattat har vi haft det kanonbra, det enda minuset var magsjukan på annandagen men det är bortglömt nu.

Jag har fått så många fina julklappar, jag har tydligen varit riktigt snäll och ätit min spenat var dag! Titta bara:

A Piece of Cake av Leila Lindholm, presentkort i klädesaffärer, fickpengar till New York, vattenkokare, två sköna sjalar, skinnplånbok, sushikokbok, lösviktsteer. Tillsammans med Sebastian fick jag en Flavour shaker (designad Jamie Oliver), tre stora tallrikar och fyra små till vår servis, två rödvinglas till vår samling, vinflaska, huvudmassagegrunka som får hela min skalle att dra ihop sig (föreställ er det ;) magnetiskt kastrullunderlägg (himla smart) samt en söt spishandduk med julmotiv.

Redan innan jul fick jag även kanonfina saker. Från sötaste Fia fick jag ett 12x12 album från American Crafts och en bok som jag är helt förlorad i just nu.

Om ni inte redan har kokboken så kan jag inte annat än rekommendera den, det är en ljuvlig bakverksbibel med massor av smaskiga bakverk, kakor, bröd och godis. Jag blev glad för alla mina julklappar, men denna blev jag lite extra glad för =)


Imorgon är det då dags för årets sista dag. Den firar vi tillsammans med goda vänner i Trelleborg med italiensk buffé, smaskiga cheesecakes och skumpa!

:: Julstämning och magsjuka ::

Nu har vi landat i Strömstad efter några dagars julfirande i Kalmar, hos Sebastians syster med familj. Vi hade ett mysigt julfirande med många(!!) julklappar fördelat på arton personer, massor god mat och härlig stämning. Vi fick båda finfina julklappar från våra önskelistor och är så nöjda.

Tyvärr har inte allt varit frid och fröjd, natten till annandag jul vaknade jag med magsjuka och blev liggandes hela den dagen. Inget vidare alls. Vi hade tänkt åka till Strömstad den dagen, men fick skjuta upp det till idag istället. Men nu mår jag bättre och ser fram emot några dagar med nära och kära.


Den fina granen i Kalmar, låt er inte luras av mängden julklappar under granen...de flesta låg i ett annat rum eftersom de inte fick plats =)


:: Vill bara önska er en.... ::


:: Sacramento Idioto ::

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4062369.ab

:: Julkortsmagneter ::

Jag var hos Fia för någon vecka sedan, och vi blev väldigt inspirerade av Lindzis julkalendertips om att göra kylskåpsmagneter att hänga julkorten i. På vårt kylskåp hänger det nu ett gäng med söta små vantar och strumpor.








:: New York, New York ::

Jag skall åka till New York!! En av mina bästa vänner med familj bor en bit utanför New York. Efter sommaren skall de flytta hem till Sverige igen, så det är hög tid att hälsa på dem nu. Jag fick tag på en riktigt billig flygresa som jag bokade snabbt som ögat. Den 1 maj åker jag från Köpenhamn via London och blir borta i en vecka. Det sägs att våren i New York är något alldeles extra =) Nu skall jag spara pengar till en ordentlig reskassa. Det skall bli sååå skoj!!!

New York, here I come!

:: En enkel layout ::

Den här gjorde jag för några veckor sen, när jag var hemma hos K8an och pysslade.



På bilden har vi precis satt oss ner på en restaurang vid sidan av tornet i Pisa, som vi just tittat på (och fotat) i alla vinklar.

:: Jullayouter ::

Idag visar jag en tutorial i hur man kan använda Basic Grey Precision File Set i ScrapAddicteds julkalender. Med hjälp av filsetet har jag skapat dessa två juliga layouter.




:: Vill tipsa igen ::

Det är fortfarande många bloggar i mitt Bloglines som bara visar de första raderna av nypublicerade inlägg, vilket gör att jag ofta hoppar över de bloggarna eftersom jag inte pallar gå in i var och en av dessa bloggar. Så jag passar på att tipsa igen.

Blogg.se gjorde en del uppdateringar för ett tag sedan. Bland annat har de lagt till en funktion så att bloggaren själv kan bestämma om inlägget skall visas i sin helhet eller inte i en sk. rss-läsare (t.ex Bloglines eller Bloggkoll).

Så om du har din blogg på blogg.se, gå in i dina inställningar och kryssa i den lilla rutan "Lämna ut hela inlägg i rss-flödet" enligt nedan.


:: I jordbävningens spår ::

Jodå, hus har rasat

http://www.aftonbladet.se/nyheter/article4009965.ab

http://sydsvenskan.se/skane/article399182/Skalvet-sankte-pepparkakshuset.html

*fniss*

:: Jordbävning ::

Det har tydligen varit jordbävning här i Malmö och övriga Skåne, och som vanligt sover vi som stockar och märker vi ingenting. Vi hade en jordbävning i havet utanför Strömstad för en herrans massa år sen och det sov jag mig också igenom.

Well well, alla tavlor hänger på sin plats och katterna står på benen så det var nog inte så farligt :)

Läs mer:
Sydsvenskan
Aftonbladet
Expressen

Nu kommer säkert alla konspirationsteoretiker att koppla ihop detta med den "åsknedslaget" för några veckor sen och få det till att detta är slutet för Skåne. Spännande värre!

:: Julkalender ::

Ni glömmer väl inte bort att kika in i ScrapAddicteds julkalender? Varje dag visar vi inspiration av något slag. Idag visar Anna G hur man på ett enkelt sätt kan skapa julkort tillsammans med sina barn.

Jag tycker det skulle vara lag på att man är ledig hela december så man kan sitta hemma och julpyssla och julbaka hela dagarna, visst hade det varit bra?? =)

:: Vill ha! ::

Detta bakset vill jag bara ha, så läckert!! Jag har tagit två lotter hos DalaTorpet genom att kommentera i tävlingsinlägget och tipsa om tävlingen här i min blogg. Gör så du också!


:: Sista Veckans skiss för året ::

Den här veckan är det Susanne H som har ritat Veckans skiss, som är den sista skissen för i år. Vi tar sen julledigt och tar nya kreativa tag efter årskiftet!



Och jag tror minsann detta är den sista layouten jag gör med våra bröllopsfoton (för nu i alla fall). För nu är jag väldans sugen på att hugga tag i den STORA(!) högen med foton från vår bröllopsresa :) Jag har dock redan tjuvstartat med ett foto.


:: Bröllopsresa dag 6 ::

Söndagen den 28 september - Efter frukost tog vi bilen den korta biten bort till Punta Sabbioni. Där löste vi två dagsbiljetter till Venedig för 14 euro per person. I biljetten ingick både resan till och från Venedig, men också lokaltrafik, sk vaporetto, i kanalerna och till de olika öarna som ligger runt om staden. Att åka gondol struntade vi i, då det kostade 7-800 kr. De pengarna lägger vi hellre på något annat.







Kampanilen (klocktornet) och Dodgepalatset.


Vaporetton och en gondol.

Båten lade till vid en kaj inte lågt från Piazza San Marco, eller Markusplatsen. Det myllrade av folk, Venedig verkar vara ett poplärt ställe att hålla till i ;)



Vi promenerade upp mot Piazza San Marco och gick förbi Suckarnas bro. Dagen till ära (eller möjligtvis veckan/månaden) så hade man klätt in halva Dodgepalatset i någon bilreklam och således var hela den kända bron inramad av denna "tjusiga" reklam. Jag förstår inte att de fått tillåtelse att göra så, men nåja. Vi fotade och fick nöja oss med att vi "varit där" :)



Suckarnas bro med reklam.

Vi gick vidare upp mot Markusplatsen och hamnade mitt uppe i en mässa där folk stod på utsidan och kollade på en storbildskärm med en katolsk präst. Vi pinnade snabbt förbi, och höll nästan på att tappa bort varandra i trängseln innan vi kom ut på självaste Markusplatsen där vi fotade åt höger, vänster, upp och ner. Såklart fanns där massvis med duvor, och de verkade roa sig med att göra störtdykningar och flyga en precis över huvudet, vi duckade flera gånger =)



San Marco-basilikan




Lägg märke till de svarta duvorna i bilden. De for runt med världens fart.


Jag står och beundrar något, alternativt aktar mig för duvor.


Ett gäng duvor.


Massparkering för gondoler.


Shoppingstråk, de flesta affärerna var fyllda med masker, glas och diverse turistfällor.

Vår fina lilla guidebok som vi hade med oss tipsade oss om att köpa gatumat istället för att käka lunch eller middag på restaurang som kan bli en dyr affär. Vi köpte oss därför varsin varm macka och en flaska vatten och åt som lunch i närheten av Rialotobron som är den mest kända bron i Venedig. Den går över Canal Grande, den största och längsta kanalen i Venedig.


Rialtobron


Utsikt från Rialto-bron


Venedig är känd för sina färgsprakande masker och varje år äger det rum en Maskeradkanerval.


Söt va? ;)

Vi gick över Rialtobron som binder samman stadsdelen San Marco (som vi kom ifrån) till stadsdelen San Polo. Där promenerade vi omkring bland alla vindlande gator som gick utmed småkanalerna. Det var rätt spännande att bara gå dit fötterna bar oss och hamna i små återvändsgränder och sen helt plötsligt komma fram vid Canal Grande igen. När vi blev trötta i fötterna satte vi oss vid ett café vid en kanal och beställde in ett glas vin till mig och en kaffe till Sebastian.


O sole mio!






En typisk kanervalsutstyrsel.


Ett annorlunda bostadskvarter mot vad vi är vana vid...


Vackert!


Snacka om vattenskada. Träportar som är sönderfrätta längst ner av vatten.

Vi tog sedan en vaporetto över Canal Grande till nästa stadsdel Cannaregio, där vi tänkte besöka ett speciellt kvarter, nämligen Campo del Ghetto Nuovo. Det är detta kvarter som gett namnet till det vi mest förknippar till andra världskrigets ghetton i Tyskland. Under 1500-talet låstes judar in nattetid i detta kvarter och fick bära särskilda kännetecken så de gick att känna igen.








Efter en glasspaus och lite mer promenerade tog vi ytterligare en vaporetto, fast denna gång ut till ön Murano som är känd för sin glaskonst. Efter ett tips från guideboken satte vi oss på en liten restaurang vid Klocktornstorget som hade en stor och något spejsad skulptur. Vi åt en gudomligt god tiramisu på restaurangen och satt en stund och tittade på folk.





Häftig men ganska ful ändå.


Såååå god!

Jag gick in och ut i små glasaffärer med Sebastian i släptåg, och till slut hittade jag en glaspärla jag gillade. Tjejen i affären gjorde den till ett hänge så jag kan ha den som halsband. Jag köpte en likadan till min vän Fia. Ett kul minne från vårt besök på Murano.



Vi sitter på piren och väntar på vaporetton som skall ta oss tillbaka.


Vi tog vaporetton tillbaka till Markusplatsen och sen båten tillbaka till Ponte Sabbioni. Hejdå Venedig!

Vi var otroligt trötta i fötterna vid det här laget, men vi hade ju bestämt att vi skulle plocka snäckor på stranden. Så sagt och gjort, laddade med varsin påse gick vi ner och plockade på oss. Det blåste inte alls den här kvällen, så det var lite mer behagligt. Middag åt vi på en trattoria i närheten av hotellet. Vi delade på en flaska vin och planerade vår vidare resa. Nästa anhalt på resan blir Florens.


:: Bröllopsresa dag 5 ::

Lördagen den 27 september - Vi vaknade upp i våra sköna sängar och tog en liten sovmorgon innan vi gick ner till hotellrestaurangen och åt frukost. Efter att vi packat in våra prylar i bilen igen, tog vi oss en liten promenad och fotade omgivningen runt hotellet innan vi körde iväg.


Staden Fortezza ligger mitt i en dal omgiven av stora berg.




Alla vägar bär till Rom.

Nu var det dags för en av höjdpunkterna på resan, nämligen Venedig. Vi hade bestämt oss för att köra till halvön som ligger öster om Venedig och boka två hotellnätter där, för att sedan ta båten in till Venedig. Det är dyrt att bo i Venedig, så det kändes mer vettigt. Vi ställde in "James" på att köra via mindre vägar och det blev en rutt över och igenom bergen i nordöstra Italien. Det var en helt fantastisk natur vi körde igenom, med höga snötäckta alpberg. En otroligt vacker och mäktig upplevelse, vi är så glada att vi tog den vägen även om den var lite slingrigare med illamåendevarning. Vi körde även förbi sjöar med ett vackert kristallklart (och iskallt) vatten som vi förmodade bestod av smältis från bergen.


Vykortsvackert!




Det är svårt att fånga den mäktiga naturen på bild, det var så vackert här!



Vi stannade till i en stad mitt ibland bergen som hette Valle di Cadore och åt lunch. Det blev nog resans dyraste lunch, men god var den! Sebastian åt en lyxig pizza och jag en otroligt god risotto med grillade grönsaker bredvid.


Mätta och nöjda körde vi vidare, och kom så småningom ner till låglandet där vi körde igenom en massa olika städer som låg kloss efter varandra med rödljus lite här och var, så det tog ett bra tag trots att sträckan fram till vår destination inte var så lång. Men så småningom kom vi ner till halvön som ligger sydöst om Venedig.


Efter att ha kört runt lite och frågat efter priser hittade vi ett hotell inte så långt ifrån hamnen Punta Sabbioni där båtarna till Venedig avgår ifrån. Valldor Center hette hotellet, ett stort semestercenter med en huvudbyggnad, camping, bungalows och en mysig trädgård med pooler och egen strandremsa. Kan tänka mig att det är väldigt mysigt om sommaren när det är varmare. Vi bokade två nätter, eftersom vi planerade att ägna en hel dag i Venedig dagen efter och ville slippa tänka på att behöva köra iväg samma dag och hitta hotell någon annanstans.


Lycka gånger två hittade vi på hotellrummet. Först att CNN gick att få in på tv:n, yay! Dubbat på tyska och italienska är väl kul i typ fem minuter. Det enda sevärda vi hittade i Tyskland var Mr Bean (inte direkt dubbningsläge). Det andra var att det fanns uttag att ladda datorn med, så jag kunde fortsätta mitt dagboksskrivande ;)


Lite senare gick vi en promenad ner genom semestercentret och ner till stranden. Det var en stor bred sandstrand som gick så långt ögat kunde nå åt båda håll. När vi kom ner till stranden såg vi två kryssningsfartyg gå ut från Venedig. Utmed vattenbrynet låg det massor av fina snäckor och Sebastian fick den briljanta idén att vi skulle gå tillbaka dagen efter och plocka med oss ett gäng med snäckor och lägga i två fina ljuslyktor vi fick av mina föräldrar i bröllopspresent. Ett fint minne från både bröllop och bröllopsresa.



På väg ner mot stranden.




Blåsigt =)





Det blåste jättemycket, och sanden yrde omkring runt om oss när vi gick på stranden, så vi blev inte kvar så länge och dessutom började det mörkna. När vi kom tillbaka till hotellet tog vi bilen till centrumet som en bit från hotellet. Vi tog ut lite mer pengar, köpte dricka och lite snacks i ett snabbköp och åt sedan en lättare middag på en trattoria. Imorgon väntar en spännande dag!





Till sist en liten blomma till Tettiz ;) som vi fotade på vägen tillbaka mot hotellet.

:: ScrapAddicteds månadspaket för december ::

Decembers månadspaket är en riktig karamell med otroligt fina papper och tillbehör som kickar igång inspirationen. Papprena passar bra till alla typer av foton, jag valde att scrappa några av våra många bröllopsfoton. Paketet består av papper från Making Memories Mocha, SEI Alpine Frost, ett glittrigt alfabet, journalingblad samt cardstock i matchande färger.

En enkel layout med en bild från när vi bytte ringar under vigselakten.

Övrigt (ingår inte i månadspaket): Bazzill Just the Edge, Making Memories Paperie Mocha - Combo Brads.

Den här layouten började som en 12x12, men kändes alldeles felbalanserad och konstig, så jag skar ner den till en A4 och den kändes mycket mer sammahållen. På bilden står vi och lyssnar på min tärna Sophia som läser dikten "En gyllene ring", ett känslosamt ögonblick.

Övrigt (ingår inte i månadspaket): Brads som jag lagt ett lager glitterlim i guld och 3D-lack på.

Här får pappret en central roll, det är som en dekoration i sig. Jag har valt ett foto som jag gjort om till gammal stil.

Rubrik: QK Jolly
Övrigt (ingår inte i månadspaket): Making Memories Paperie Mocha - Combo Brads, spetsband, blomma, dymo.

Jag har länge varit sugen på att plocka fram symaskinen, men det har aldrig blivit av. Nu tog jag tag i saken och sydde lite på den här layouten, det blir en extra "touch" över layouten på ett enkelt sätt.

Rubrik: QK Jolly
Övrigt (ingår inte i månadspaket): Making Memories Paperie Rogue Bit Dot, prickigt band, dymo, glitterlim.

En detaljbild på våra ringar och min fina brudbukett. På cardstocken har jag sprayat med Maya Mist i brun färg

Övrigt (ingår inte i månadspaket): Making Memories Paperie Mocha - Combo Brads, dymo.

Till sist ett kort där jag använt ett av journalingbladen. När jag skulle skriva "Grattis" saknades ett a i den mörka färgen, jag tog ett i guld istället vilket bröt av på ett fint och dekorativt sätt.
 
Övrigt (ingår inte i månadspaket): Making Memories Paperie Mocha - Combo Brads, spetsband.

:: Har jag varit snäll? ::

Mamamekko utmanade i sin blogg och jag antog den; att skriva ner mina tre önskejulklappar i tre olika kategorier:

Tre hårda (=dyra) klappar:

Canon EF 50mm/1,8 II - objektiv till min EOS.

Speedlite 430EX - extern blixt till EOS400D.

Ipod shuffle - den turkosa såklart :)


Tre mjuka klappar:
En lång, mjuk och gosig halsduk med matchande mössa.
Pälsinlägg till mina crocs =) (såg sådana i Italien när vi var där)
En vit jul!

Tre viktiga klappar:
Att alla i min stora familj får må bra!
Ett glädjerikt och kärleksfullt 2009! ♥

En get!

Jag utmanar vidare till alla som vill :) Lägg gärna en kommentar här om ni antar den.


:: Dagens tips ::

Blogg.se gjorde uppdateringar igår och jag märkte i mina feeds på Bloglines att inlägg bloggar som ligger på blogg.se inte syntes i sin helhet. Mycket irriterande eftersom jag läser bloggar genom bloglines. Jag mailade supporten på blogg.se och fick svaret att de infört en funktion så att bloggaren själv kan bestämma om inlägget skall visas i sin helhet eller inte.

Så, härmed tipsar jag alla som bloggar via blogg.se att gå in i sina inställningar och kryssa i den lilla rutan "Lämna ut hela inlägg i rss-flödet".



Häpp!

:: Åska i december ::

Det har varit en mycket märklig morgon vädermässigt. När jag vaknade haglade det ute, och det brukar ju ofta sluta efter ett litet tag men det bara fortsatte och när jag kom till jobbet strax efter åtta haglade det fortfarande. Nu är det snöblandat regn vad jag kan se genom fönstret.

Dessutom har det varit ett kraftigt åsknedslag över Malmö under morgonen. Jag stod på toaletten och hörde hur det började mullra på utsidan, lite senare såg jag också en blixt och hörde ett muller till. Tydligen var det ett väldigt kraftigt åsknedslag, många har pratat om explosion, kometer, ufon och diverse andra konspirationsteorier...men SMHI intygar att det var en kraftig "positivt" laddad blixt som tydligen är lite extra mustig.

http://sydsvenskan.se/skane/article395410/Kraftig-small-over-Akarp-och-Malmo.html


:: Veckans skiss ::

Veckans skiss, efter en skiss av duktiga Karin/Kajsaloppan.


RSS 2.0