:: I have a dream... ::

Jag har alltid varit fascinerad av kattdjur och speciellt geparden. Jag kan inte riktigt förklara varför jag blivit så förtjust i just geparden. Jag bara tycker de är så vackra och ståtliga, trots att de egentligen är rätt oproportionerliga, lite fulsnygga liksom. Hela deras kropp är byggd för explosiva jaktsprångmarscher, de har litet huvud, smidig och avlång kropp, stora lungor, långa ben och klor som inte går att dra in som hos andra kattdjur. Ett djur som naturen helt anpassat till ett enda syfte, att jaga snabbt och effektivt.

Och jag har en dröm...att få träffa geparder. På riktigt alltså, inte bara stå och titta på dem genom ett galler eller över en mur på ett zoo (redan gjort dessutom, instängda på ett zoo i Washington DC...) Jag vill åka som volontär till ett land i Afrika och jobba i ett projekt där man tar hand om sjuka och/eller övergivna gepardungar.

Och jag har faktiskt hittat en sån möjlighet! Genom http://www.worktravel.org/ kan man åka till Sydafrika och Kruger National Park och jobba i ett Gepard- och vildhundsprojekt där man jobbar med bla tama geparder som skall återanpassas till det vilda livet. Det kostar inte extremt mycket pengar, men ändå en sån summa som man inte dräller omkring med i plånboken.

Men drömmar måste man ha, ibland uppfylls dem, ibland inte. Det hade bara varit såååå fantastiskt att få genomföra den här drömmen :) Bara titta på den här bilden, är de inte vackra?? Tänk att få busa runt med ett gäng sådana här sötnosar och samtidigt göra något bra, att bevara något viktigt. Yes, I really do have a dream!


:: Scrappakalja skisstävling ::

Scrappakalja har en skisstävling med tema "Livets goda" som det är sista dagen på idag (31/5). Eftersom mitt bidrag visats i bloggen, så kan jag visa upp den här också :)


:: Fotorunda på stranden ::

Tog med mig kameran (med nya objektivet såklart) och en filt, svängde inom Hemköp och köpte med en bok. Sedan trampade jag ner till Ribban och la mig i ett par timmar i gräset. Det blåste en del, men det var riktigt gott i solen.

På vägen hem passade jag på att ta några foton. Jag träffade på tre familjer - familjen Svan, familjen And och familjen Sothöna.

När jag fotade familjen Svan satte jag mitt ena knä rakt ner i en tistel. Jag märkte det alltså inte under tiden, utan först när jag reste mig upp och kände att det sved på knät och det poppade upp lite blåsor. Snyggt jobbat :) Och jag höll nästan på att gå i närkamp med pappa Sothöna (eller mamma..svårt att avgöra) när jag fotade en av deras ungar. Jag var så fokuserad (i dubbel bemärkelse haha) att jag inte märkte att h*n kom upp för att varna mig. Men annars kunde man gå förvånandsvärt nära sothönorna utan att de brydde sig (till skillnad från andra fåglar i parkerna).

Den snurrade bålen.


Familjen Svan på väg upp ur dammen.


Inga fula ankungar här inte. De var så söta, de ville hela tiden lägga sig ner men mamma och pappa fortsatte ju att gå så det var bara att pallra sig efter.


På parad.
Familjen And, farsan syntes dock inte till.


En halvtaskig bild på ena sothönan, med knallröda ögon och en konstig vit näbb som växer upp i pannan.


Svårt att tänka sig att denna lilla förskräckliga sak skall se ut som fågeln ovan.:: Gula tomater ::

När mina föräldrar var här förra helgen fick jag och Sebastian en tomatplanta. Om den klarar den Griffinska vården så skall den ge oss gula cocktailtomater. Idag har jag planterat om plantan i en större kruka och satt ut den i värmen på balkongen och dekorerat med lite stenar och snäckor för att hindra ev. krafs från små kattassar.

Håll tummarna för en skörd så småningom! Tack för plantan mamma :)

Balthazar ligger på balkongen och glassar.

:: Ekologisk grönsaks- och fruktlåda ::

Min goda vän Millan tipsade för några år sedan om grönsakslådor med ekologiska grönsaker och frukter av olika slag som man kan få prenumerera på och få hemkörda. Jag har länge funderat på att testa detta och efter att ha ramlat över en inlägg om det hela på ett forum så gjorde jag slag i saken.

Jag har beställt "Mixlådan" från Årstiderna, och den levereras nästa torsdag. Skall bli spännande! Vi testar bara en låda så länge och känns det bra provar vi nog att prenumerera på en låda varannan vecka.
För övrigt tycker jag ni skall titta vidare i Millans blogg (och receptsida) Salt & Peppar. Det finns massor av goda recept, tips & trix, matupplevelser och lästips varvat med vackra bilder. Rekommenderas varmt!

:: Ny leksak! ::

Idag har jag hämtat hem min nya leksak!! Jag hade den stora turen att få köpa den av söta Åsa. Det är en Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM, ett himla bra komplement till objektivet (50 mm f/1.8II) jag köpte i USA.

Måtte det bli fint väder i helgen, för jag vill fota, fota och fota =)
:: Nya Easer-stämplar hos ScrapAddicted ::

Jag har scrappat med några av Easers stämplar som säljs hos ScrapAddicted! Vackra, romantiska och somriga stämplar som man bara vill ha ha ha :)

Jag har gjort ett enkelt födelsedagskort där stämplat Fylld fjärilscirkel på slät cardstock med en Versacolor i färgen Paprika. Bakom stämpeln har jag fäst en vit Prima-blomma som jag vikt dubbel. Jag har använt papper ifrån Basic Grey Lime Rickey. Några halvpärlor fick avsluta kortet.


Den fina fjärilscirkeln har jag stämplat ute i kanterna på vit slät cardstock. Jag har sedan fortsatt rama in layouten genom att dra ett streck mellan de båda fjärilscirklarna. Papprena jag använt kommer ifrån Pink Paislee och blommorna är från Prima.

:: Veckans skiss ::

Veckans skiss är denna veckan sponsrad av Arkivet som skänkt ett papperskit till oss att scrappa med i samband med vår DT-träff. Min tolkning av Susannes skiss blev så här:


:: Tråkigheter ::

Den här veckan började inte så värst bra. Vår otursföljde katt Pix visade tecken på urinsten igår kväll (för fjärde eller femte gången, har börjat tappa räkningen). Det hela har sin början i ett annat problem, då han i förra veckan verkade ha ont i munnen/tänderna när han åt sina torrfoder. Vi bestämde oss för att  köra med kokt vit fisk i några dagar för att vila tänderna lite. Det räckte för att ställa till med oreda i de nedre delarna. Urinsten beror på små små kristaller som bildas i katters urin, sk struvitstenar. Dietfodret han äter förebygger uppkomsten av sådana här, bland annat genom att sänka pH-värdet i urinen och minskar "byggstenarna" för att kristallerna skall bildas. Vi trodde i vår enfald att några dagars nyttig vit fisk inte skulle påverka, dessutom fick han några bitar torrfoder krossad i maten. Men han kan verkligen inte gå ifrån sitt dietfoder, det blev en dyrköpt erfarenhet som vi nu gjort en ANDRA gång, det lär inte bli en tredje gång.

Det blev en tur till veterinären idag, med undersökning, röntgen och blodprov. Tack och lov lyckades han gå på toaletten och stoppet släppte, vilket innebar att vi slapp operation och övernattning på djursjukhuset. Det blir dyrt nog ändå kan jag lova, tack och lov för att det finns försäkring!

Här står grabben och spanar på balkongen och verkar vara helt oberörd av dagens strapatser.


Inte nog med detta elände idag, när jag precis blivit avsläppt av Sebastian får jag meddelande om att jag fått ett mobilsvar. För att göra en lång historia kort har vi hittat en tomt i Genarp som vi gått och blivit förälskade i. Det är ett värdhus som styckar av sin mark och säljer två tomter. En av dessa var vi spekulanter på. När jag lyssnade av mobilsvaret visar det sig vara vår kontakt på husbyggarföretaget som ringt och meddelar att tomten dragits tillbaka från försäljning eftersom värdshuset har blivit såld i sin helhet inkl tomterna. Usch, vi blev så ledsna! Kanske fel av oss att hoppas så mycket, men det var så himla vackert och vi såg framför oss en framtid här.

Vi skulle haft utsikt över detta från baksidan och sidan av tomten.
Mamma och Sebastian inspekterar sidan av tomten.


På framsidan av tomten hade man haft den här utsikten, ett av husen tillhörande värdhuset.


Själva tomten, där två hus planerades att byggas.


Det bidde då inget med det...men det är bara att bryta ihop och komma igen som en känd idrottsman en gång sa (nu kom han i och för sig aldrig igen..men det gör vi! =)

:: Skisstävling på Veckans Skiss ::

I torsdags hade Veckans Skiss en härlig DT-träff i Hässlehom. Camilla hade ordnat med lokal och såg till att vi fick mat i magen hela dagen. Vi hade en fantastisk dag tillsammans!Även jag hamnade på bild tack vare Fia :)


Fler bilder finns här.

Under träffen skapade vi två skisser under något annorlunda former. Vi ritade upp två kvadrater på vita tavlan och sedan har var och en i teamet bidragit med några element och till slut hade två härliga skisser växt fram. Dessa skisser kommer tjäna som tävlingsskisser och igår la vi ut den första skissen. Titta in i bloggen för att se skissen och läsa mer om tävlingen. Ett finfint pris från ScrapAddicted väntar!

Här är min tolkning av skissen:

:: Skapat för ScrapAddcited ::

Jag har fått förmånen att scrappa med denna ljuvliga serie Lime Rickey från Basic Grey. Ett paket fyllt med glada och varma färger, totalt tio mönstrade och sex enfärgade papper, och matchande dekorationer som brads, rubons, stämplar stickers och alfabet. För mer information kring varje alster, kika in i ScrapAddicteds blogg.Det går utmärkt att använda mönstrade papper som inslagningspapper för presenter :):: Utflykt till Ale Stenar ::

Inloppet till Nybroån där bland annat Sebastian och hans pappa fiskar.


Min pappa.


Stranden nedanför Nybrostrand.


Fiskeläget i Kåseberga, där vi åt lunch.


Jag och Sebastian, mamma har tagit bilden.


Vi klättrade sedan uppåt och mot Ale stenar.
Vi gick förbi en Bregott-fabrik.


På flera gårdar vi körde förbi stod det en liten trehjuling på utsidan. Det var för många gårdar för att den bara av en slump skulle vara lämnad där av ett barn, så jag undrar om det är en "grej" att ställa just en liten trehjuling på det sättet. Någon som vet?


Älskade rapsfält!

:: Åskar knackade på, men vände i dörren ::

I fredags kväll när mina föräldrar dykt upp och vi stod i köket för att förbereda middagen (räkor från Strömstad såklart!) såg vi att moln började torna upp sig från sundet. Det var otroligt mörka moln och vi trodde världens åskväder skulle bryta loss. Jag försökte fånga det svarta med kameran, vilket inte var så lätt. Ni får se en suddig, skakig och oskarp bild, som i alla fall visar hur mörk himlen var.Det blev dock inte något direkt oväder av det hela. En blixt såg jag från köket och så började det regna kraftigt, men det drog över ganska snart. Kändes lite som man snuvades på konfekten..jag tycker det är häftigt med åskoväder.


:: Föräldrar på besök ::

Jag har haft mina föräldrar på besök i helgen. Igår var vi på en utflykt till Kåseberga och Ale stenar. Det var första gången för mig där också och det var otroligt vackert. Det kändes så himla "svenskt" att åka ut mot Kåseberga, ladugårdar som ligger utkastade på åkrarna med alla dessa gula rapsfält.

Här har vi båda päronen och mannen min. Sebastian visar oss området han fiskar i om våren och sommaren.


Det kommer fler bilder!

:: Mysstund i solen ::

Så här spenderade jag min lediga onsdagseftermiddag. På min gula(!) Logica-handduk på en gräsplätt indränkt i solsken med en ny Amelia.Syns det att jag varit i New York?

:: Signerat Jenny ::

Jag har ett gäng med bilder från min och Jennys fotosession i januari som jag inte visat än. Det är förvisso inte hela sanningen, ni har nog redan sett dem på en och annan layout. Här är några av de jag valde ut bland alla de fanastiska bilderna Jenny tog.

Om ni inte redan sett Jennys underbara bilder på min vackra scrapvän Kate, så kila över till Jennys blogg!Jag tror minsann jag vill gifta mig igen med Sebastian! Bara för att få fotograferas av Jenny =))


:: Kreativt kaos ::

Gårdagskvällen spenderade jag hemma hos Karin, en härlig kväll som bjöd på scrap, en otroligt god rödbetssoppa och en vacker solnedgång i mitt blickfång. Tack för en mysig kväll Karin!


:: Promenad ::

Efter storstädning och tvättid idag gick vi en promenad i Kungsparken. Vi köpte med oss varsin baguette som vi fikade med på en filt. Vi hade tydligen satt oss på landningsbanan för gässen, för det både lyfte och landade gäss hela tiden.

Den vackra dammen i Kungsparken.


Någon som tappat sitt paraply?


På vägen hem stod vi en stund och tittade på vårt lag som lirade hemmamatch i amerikansk fotboll. Heja pojkar!
I denna ljuva sommartid.... Syrener är sommar för mig! De blommade alltid lagom till skolavslutningen hemma i Strömstad.

:: Vad var det jag sa?? ::

http://lindasdagar.blogg.se/2009/april/and-the-winner-is.html

Så jäkla bra och en mycket värd vinnare! Och detta vågar jag säga INNAN röstningen är avslutad, när 21 av 42 länder har röstat!

GRATULERER Norge!! På nationaldagen och allt =)

:: New York, dag 4-5 ::

Dags för en ny laddning med foton från New York.

Den fjärde maj var första dagen jag åkte in till New York. Jag tog "Metro North" som går från New Haven ända in till New York. Jag hoppade på i Milford så klart och resan tar ca 1½ timme.

Det första som möter en när man stiger av tåget är den otroligt vackra stationsbyggnaden Grand Central Terminal. I huvudsalen "Main Concourse" står den klassiska klockan i mitten och lyfter man blicken ser man det vackra turkosa taket föreställande stjärnhimlen med stjärntecknen avtecknad på.

Utsidan av Grand Central Terminal.


När jag väl hittat ut irrade jag omkring rätt friskt =) Något överväldigande att helt plötsligt stå mitt i New York. När jag samlat mig började jag följa Lindas guide som hon skrivit ihop till mig kvällen innan, ett sk. "Midtown-paket". Jag började med att besöka New York Public Library som ligger ett stenkast från GCT. Det var hit som Jake Gyllenhaal och Emmy Rossum med flera sprang för att söka skydd när New York frös till is i The Day After Tomorrow.

Här är den vackra entrén.


Läsesalen (som i filmen såg ut så här)


Jag gick sedan vidare till Bryant Park som ligger bakom biblioteket. En liten och fin park med massor av murgröna som säkert är mycket mysigare med soligt väder.


Med Lindas guide i mina händer gick jag vidare upp på Fifth Avenue som nog är den mest kända avenyn med massor av affärer och med eller mindre kända byggnader, med allt från lyxlyx till turistskröfs. Jag var bland annat inne på SAKS (lyxsnobberi på högsta nivå), Esprit (där jag handlade lite kläder), H&M (såklart!), Juicy Couture (om man vore miljonär) och lite annat gott och blandat.

SAKS fasad, granne med St Thomas Cathedral.


Granne med SAKS ligger St. Thomas Cathedral, den otroligt vackra kyrkan mitt på Fifth Avenue. Jag gick även in och satt en stund och sög in lugnet.Mot altaret.


Mot utgången.


Lägg märke till de förmanande gatuskyltarna. Det är strängt förbjudet att parkera på de flesta ställen på Manhattan.


Jag gick förbi Radio City Music Hall.


Atlasstatyn vid Rockerfeller Center.


Jag vek av från Fifth Avenue och gick mot de "högre" avenyerna. Jag styrde nämligen kosan mot den stora fotoaffären B&H PhotoVideo som ligger på 9th Avenue 34th Street, för att handla de kameraprylarna jag planerat. Lika bra att ha det avklarat den första dagen. Som jag skrev i ett tidigare inlägg, en helt fantastisk och osannolik affär. Det var en upplevelse att bara ha varit där. Jag missade såklart att fota där inne, men om ni någon gång åker till NY, missa inte det stället.

Det började tokregna efter att jag var klar i fotoaffären så jag satte mig en stund i en bokhandel och kikade i en guidebok. När det lugnat ner sig gick jag rakt över gatan och in på Macy´s, som sägs vara världens största varuhus. Där inne köpte jag två klockor, en till mig själv och en till Sebastian. Jag avslutade sedan dagen genom att promenera tillbaka till GCT för att åka "hem" till Milford igen. Stegräknaren stannade på knappa 23 000 steg :)

Nästa dag for jag in med tåget till GCT igen, och idag gjorde jag resten av Fifth Avenue. Hela avenyn är ständigt fylld med bilar och då främst de gula taxibilarna som tutar HELA tiden, vare sig det behövs eller inte. Och det ryker faktiskt från gatubrunnar precis som på film =) Det är en upplevelse i sig att bara promenera runt.Jag besökte bland annat det pompösa Trump Tower, Donald Trumps 40-årskris eller något sådant ;)Hela den publika delen är täckt med röd marmor och på väggen finns ett vattenfall som faller från några våningar upp ända ner till bottenvåningen. Tyvärr var den stängd för rengöring när jag var där.Jag var också inne på Tiffany & Cooch köpte mig en 2-karats diamantring...eller inte ;) Men det var ett coolt ställe. Jag åkte hiss till alla våningar och "min" hisspojke (nej, man fick inte åka själv) levde sig verkligen in i sin roll och berättade med värsta dramarösten vad varje våning innehöll samtidigt som han spände ögonen i en. Jag letade efter den berömda gula Tiffanydiamanten, och föreställde mig en hårdbevakad monter på översta våningen, men den fanns tydligen på första våningen inträngd i en liten väggmonter och med en ful diamantfågel på toppen.

Jag gick vidare mot Plaza Hotel, det stora lyxiga hotellet som ligger vid foten av Central Park. Jag besökte en underbar fotoutställning där som Linda rekommenderade. Peter Lik är en fotograf som tar F A N T A S T I S K A naturfoton! Att få ha en sån tavla hängandes där hemma.....är nog väldigt dyrt. Plaza i övrigt var lyxigt och femstjärnigt, ett sånt hotell som jag känner mig lite "bonnig" och bortkommen på.

Utanför Plaza Hotel, den höga mörkare skrapan i mitten är Trump Tower.


Mitt emot Plaza ligger Apple Store, som jag såklart var tvungen att gå in i. Ingången är på markplan i en stor glaskub med "Äpplet" i mitten. En trappa ner ligger själva affären, där alla produkter finns tillgängliga att prova. Jag stod lääänge och väl och fingrade på olika Ipod Nanos, som jag suktar efter. Men jag bestämde mig för att inte köpa, eftersom de kostar samma hemma.


Det blev en tidig avfärd mot Milford idag, för att hinna hem och fira Cinco de Mayo med Linda och Pontus, Mexicos nationaldag. Linda hade lagat en supergod rätt; Pulled Pork. Fläskkött som får koka väldigt länge som därefter blandas med rökig barbecuesås och sedan gratineras i tortillas. Supergott!

Den här dagen blev det "bara" 13 000 steg, gott nog! Jag spenderade ytterligare två dagar i NY, så det kommer fler bilder.

:: Konsten att väcka sin matte (och/eller husse) ::

Den här lilla mannen körde hela sin repetoar imorse.- trampa på kudden tills matte vaknar
- krafsa lite försiktigt i huvudändan på sängen (tänker er klor mot trä)
- försöka prångla sig bakom lampan på nattduksbordet, vilket resulterar i att den ramlar
- bita lite i antennkabeln till klockradion
- stå och jama lååångt och utdraget
- kela lite med mattes armbåge
- gå över till husse och försöka med honom också, men där möttes han av ett ilsket sprut från vattenflaskan
- över till matte igen, kela lite mer (och ungefär där ger hon med sig...)

JIPPI, hon gick upp!! Från sovrummet och ut i köket har man sedan två halvgalna katter som springer slalom för att visa vägen till kattmaten (om man mot all förmodan skulle glömt bort vart man ställt den).

Balthazar håller sig alltid lite i bakgrunden, han vet att brorsan brukar fixa biffen eller ja..kattmaten då.

:: Månadspaket hos ScrapAddicted ::

Jag har scrappat med ScrapAddicteds månadspaket för maj månad. Ett HELT underbart somrigt paket som räcker till många projekt. Jag har gjort fem layouter och har fortfarande papper kvar.


:: Veckans skiss vecka 19 ::

I förra veckan visades den här layouten på Veckans skiss, efter en skiss av Annika/lillajo.


:: New York, dag 1-3 ::

Nu har jag hunnit (läs orkat ;) börja gå igenom fotona från New York-resan och redigera dem. Jag är lite besviken på mina bilder, framför allt de som är tagna i självaste New York. Kombination av grått väder och kasst objektiv gjorde i mitt tycke bilderna tråkiga...men jag redigerar de bästa så gott jag kan. Bilderna skall ju ändå bara spegla alla härliga minnen jag har, och de är både färgglada och knivskarpa =)

Jag börjar med de tre första dagarna, och dessa foton är de jag är mest nöjd med :)

På väg! Här är planet som tog mig från Heathrow London till JFK utanför New York. En silverkula!


Lördagen spenderade jag tillsammans med Linda och hennes dotter Olivia. Vi gick först en runda i centrum i deras hemstad Milford. Sedan tog vi bilen och besökte två olika stränder som ligger strax utanför Milford; Gulf Beach och Silver Sands. Milford är kända för sin ostronfiske, och som de firar varje år med sin "Oyster Festival".

Fina Olivia, som här är trött och krasslig i öroninflammation.


På promenad


Silver Sands


I USA går elledningarna ovanför marken, ett virrvarr och perfekta "vägar" för de stora grå ekorrarna som finns överallt här.


Efter strandbesöken tog vi en tur inne i Milford också. Här har jag förevigat en vacker kyrka med det fina Dogwoodträdet framför.


Underbart, så säg?


"Superior Court" framför dammen i Milford.


Sen åkte vi en bit från Milford och hamnade i Indian Well State Park i Shelton CT, en vacker nationalpark med ett litet vattenfall. Försökte mig på att fånga ett vattenfall med hjälp av ett stativ, så vattnet blir så där mjukt och fluffigt. Halvdant, men kul att prova :)


På söndagen åkte jag och Linda till en resort i norra Connecticut; Water´s Edge Resort, där Linda bjöd mig på en lyxig brunch som en födelsedagspresent.

Här har vi precis huggit in på dessertbordet. Oh maj gadd vad mycket godsaker det fanns där! Bland annat min favorit Creme Brulée och så flamerade crepes med valfria fyllningar. Jag valde vit choklad och hallon. Ser jag lycklig ut?? Tack söta Linda för att du bjöd mig på detta! (Bild: Linda)


På semestern räknas inte kalorierna, hehe. Den här bilden tog jag med min mobilkamera, kändes så knäppt att ta upp stora kameran för att föreviga käket.


Här står en av kockarna och flamerar crepes. (Bild: Linda)


Efter brunchen åkte vi till en vingård, Chamard Vineyards där vi provade deras egenproducerade viner.
Där var lilla jag igen :) (Bild: Linda)

:: Dags att åka hem ::

Ytterligare ett livstecken från mig, jag har inte orkat bloggat om kvällarna efter att ha spenderat dagarna i "stan". Jag har åkt in till New York fyra dagar och känner att jag fick gjort det mesta som jag tänkt. Jag har besökt Ground Zero, åkt Staten Island-färjan förbi Frihetsgudinnan, gått i Soho, Chinatown och Finansdistriktet (Wall Street). Tittat på Brooklyn Bridge från South Street Seaport. Har även gjort Time Square by night och promenerat i Central Park. Igår avslutade jag med att åka upp i Rockerfeller Center, längst upp och kolla på utsikten över New York. Otroligt häftigt!! Tyvärr har vädret fortsatt varit ostadigt och det regnade när jag kom upp. Men men, det var coolt ändå. Idag är det sista dagen här,  jag och Linda skall åka till ett köpcentrum och spendera dagen med lite shopping och lunch. Sedan bär det av hemåt. Jag längtar som en tok efter min man =) 

:: New York, New York ::

Forsta dagen i New York avklarad. Tyvarr har det varit en regnig och gra dag, men jag har gjort det basta av den anda. Jag har "gjort" Midtown idag goch borjade med Grand Central Terminal dit taget gick som jag akte med. Jag har "spottat" bade Chrysler Building och Empire State Building pa avstand. Nagon dag nar det ar battre vader kommer jag aka upp i Rockerfeller Center och titta pa New York fran ovan och kunna ta lite battre bilder pa bada byggnaderna. Helst skall det ju vara kanonbla himmel, vi far val se om vadergudarna blir pa battre humor.

Vad har jag gjort mer? Jo jag har insupit atmosfaren i New York Public Library, besokt St Patrick's Cathedral, gatt utmed Femte Avenyn och shoppat lite klader och annat. I ett forsok att hitta en fotoaffar hamnade jag helt oplanerat mitt i smeten pa Time Square, sa da kunde jag bocka av det ocksa. Starbucks ar ju ett annat maste, och jag som inte dricker kaffe kopte istallet en god "Apple Chai" som jag smuttade pa medan jag letade vidare efter fotoaffaren.

Fotoaffaren var i sig ett litet aventyr, i taket gick ralsar dar lador for fram och tillbaka, och allt var sjukt organiserat. Nar jag letat mig fram till fotoavdelningen fick jag stalla mig i en ko och vanta pa min "agent". Jag fick beratta for honom vad jag ville kopa och sa knappade han in det pa sin dator. Efter fem minuter kom alla sakerna farandes i en liten lada pa dessa ralsar och dok upp under disken. Han scannade in allt och skickade ivag ladan med alla prylar igen och jag fick ga ner till kassan, betala och vips sa hade nagon packat ner alla mina saker i en pase som jag kunde hamta ut innan jag stod pa gatan igen. En logistikers vata drom... Nu ar jag ett objektiv (50 mm 1.8), en blixt och lite tillbehor till bada rikare.

En valfylld dag har det varit, men det ar myyyycket kvar att upptacka. Men efter 22 600 steg fick det racka for idag, imorgon far jag in igen och skall forsoka utforska omradet kring Central Park.

Det blir inga jatteroliga bilder jag bjuder pa, inte sa latt att fota snyggt i gratt vader.


Den beromda klockan inne i Grand Central Terminal.


St Thomas Cathedral, USA:s storsta katolska kyrka. Haftigt med en sadan spektakular byggnad mitt bland alla skyskrapor.


Time Square, om man tittar noga ovanfor reklamen for Toshiba sa ser man globen (och artalet 2009) som hissas ner vid tolvslaget pa nyarsafton.


Chrysler Building och nedanfor syns en bit av Grand Central Terminal.

:: Ett litet reseinlagg ::

Vill bara skicka en liten rapport fran Amerikat och jag vet att minst en person vantar pa en uppdatering har i bloggen ;) Ni far sta ut med text utan de svenska bokstaverna!

Resan hit gick bra, jag fick tiden pa planet att ga genom att titta pa filmer och olika tv-serier. Jag verkade inte bli tagen som terrorist utan slapptes in i landet (trots passfotot), och min sota van Linda stod och vantade pa mig.

Igar och idag (las lordag och sondag) har vi spenderat tiden i och kring staden Milford dar Linda och Pontus bor, norr om New York. Jag har kommit vid ratt tid, for det blommar alla mojliga slags trad har, det ar sa vackert!  Alla hus ar typiskt amerikanska (surprise!) och alla bryr sig om hur man mar (hiii, how are you?).

Idag sondag har jag och Linda varit pa en resort langre norrut i Connecticut och atit brunch. Och det var en brunch som inte gick av for hackor, det fanns allt och lite till. Kallskuret, skaldjur och lax, gronsaker, varm mat, frukostmat och ett helt fantastiskt dessertbord. Pricken over i:et var den flamerade crepen med hallon och vit choklad. Efter brunchen var vi pa en vingard och provsmakade nagra av gardens egenproducerade viner. Eftermiddagen har jag agnat at shopping. Bland annat pa ett stort pysselvaruhus och sedan en stor Mall med massor av affarer....nagra kassar fick folja med hem kan jag saga :) Jag ar iaf ett par coola Converse rikare!

Imorgon ar det dags att aka in till New York och "gora stan", vilket jag aven kommer att gora resten av veckan jag ar har. Pa fyra dagar bor jag kunna tacka in det mest turistiga hoppas jag. Linda har suttit ikvall och skrivit en liten guide till mig med saker jag inte skall missa under morgondagens besok.

Jag far bjuda pa nagra bilder, sen far det bli fler nar jag kommer hem.


Linda och Pontus hus, de hyr andra vaningen.


Ett Milfordskt kvarter med ett av alla vackra vartrad.


Silver Sands, stranden i Milford.


Park i Milford som vi promenerade i.


Min fina van Linda


Ett otroligt vackert trad som blommar for fullt har nu ar Dogwood-tradet som kan blomma med rosa eller vita blommor.

Det var en liten kort uppdatering, kanske hors vi senare i veckan.

:: Au revoir! Adios Amigos! See you later! ::

Nu är väskorna packade och smarta jag kom på att jag kan använda den lilla väskan som handbagage. Den är preciiiiis under gränsen för vad som är ok som handbagage och den får väga upp till 18 kilo, så jag utökade min resvikt från 23 kilo till 41 kilo, gött!Om en stund kör Sebastian mig till Svågertorp, där jag tar tåget över till Kastrup och sedan checkar in mot New York. Ha det så gott alla, jag skall försöka blogga lite från over there.

Puss och kram!

RSS 2.0