:: Eight is enough ::

Sent omsider hoppar jag också på den roliga utmaningen "eight is enough" som bland annat Sockergrynet och Fialia gjort i flera omgångar och som ursprungligen kommer från en e-bok från Ella Publishing som heter just "Eight is Enough".

Utmaningen går ut på att plocka fram åtta saker ur sitt scraplager (dvs inte köpa något nytt) och göra minst fyra layouter med bara dessa.  Enligt boken är cardstock, penna och fonter sk "freebies" och de får man lägga till hur mycket man vill. Jag har dock sett lite olika varianter av freebies, vilket jag tycker är helt ok...det handlar ju om att använda det man har.

Så nu har jag plockat ihop ett litet kit. Det blev tre papper från en gammal Basic Grey-serie; Recess (Academy, Home Room och Arithmetic), Pearl makers (svart och vit), ett band, vita blommor, mini-alpha stickers och slutligen cuttlebugen för rubriker (jag suger på att använda mina QK-alfabet, så nu tvingar jag mig själv).

Som freebies kommer jag att använda cardstock, pennor, häftklamrar och fluid chalk (självklart även skärmaskin/sax och lim).

 

Skall bli spännande att se om detta kan kicka igång min inspiration :) Återkommer!


:: Semester pågår ::

Vi njuter av de sista dagarna av vår semester. Pix njuter allra mest ;)

 


Sebastian ägnar sig en nygammal hobby, flyga modellhelikopter. Han har redan uppgraderat till en större modell, vem vet...kanske blir det en riktig helikopter så småningom? =)

 

Jag försöker samla kraft till att ta tag i semesterbilderna och redigera dem, vet att många väntar...men den som väntar på något gott ;)


:: Gemensamt ::

Jag och Balthazar har något gemensamt, vi gillar tidningar! Vårt intresse skiljer sig dock något, jag läser dem och han sover på dem =)
:: & ::

Jag har sett fina &-tecken i flera bloggar och blev själv sugen. Vi beställde ett att ställa på hyllan ovanför vår säng i vårt nyrenoverade fina sovrum :)


 

&-tecknet är gjort i betong och tillverkas av Många Rum


:: Skisstävling på Veckans Skiss ::

Nu kan det väl inte undgått någon att vi på Veckans Skiss har en stor skisstävling där vinsten är två (eller vem vet, kanske fler?? ;) platser i vårt Designteam?

Tävlingen är superenkel, den går ut på att tolka Fias skiss.

Du får vända och vrida och spegelvända, flytta objekt och justera skissen. Men det måste synas att du utgått från skissen.

Senast den sista juli vill vi ha din tolkning av skissen. Maila den till oss på veckansskiss@gmail.com och glöm inte att förminska din layout till 500x500 pixlar. Skiv också med din adress till din blogg om du har en.


Så här jag tolkat skissen:

 


:: Jag vägrar dö nyfiken ::

Jag har snart lyssnat klart på Babben Larssons bok "Jag vägrar dö nyfiken" och herrejisses vad den är underbar!! Det är som ett 6 timmar långt underbart sommarprogram. Den kvinnan bjuder på sig själv, med en STOR portion humor som ibland har en underfundig allvarlig ton.

Det blir härligt pinsamt när jag är ute och går och ler med hela ansiktet när jag lyssnar. Eller när jag är i affären och småfnissar framför tomaterna eller börjar gapskratta vid frysdisken åt något hon säger :)Läs den eller ännu hellre, lyssna på den! Varför inte genom att testa Storytel om du har en iPhone :) Det är Babben själv som är uppläsare, och hon varvar sitt läsande med egna äldre stand up-inslag.

:: Halmstad tur och retur ::

I måndags eftermiddag ringde min kära syster. De befann sig i Halmstad på en liten minisemester och undrade om vi var sugna på att svänga förbi. Vi gillar spontana infall, så vi styrde kosan mot Halmstad och mötte upp syrran och svåger på deras hotell. Vi gick sedan in till centrum, satte oss på en restaurang på något torg och hade en urmysig kväll :)

 :: Storytel ::

Apropå att läsa böcker! Jag är med i något som heter Buzzador. Genom att vara en Buzzador-ambassadör får man möjlighet att prova nya produkter och tjänster och sedan ge sin åsikt om dessa, dels genom att ge feedback till uppdragsgivaren samt berätta om produkterna för vänner och bekanta. Ibland även ge ens omgivning möjlighet att testa samma sak.

Just nu pågår en kampanj som jag valt att gå med i. Det är en ny applikation för iPhone och Android där man kan lyssna på ljudböcker. Ungefär som Spotify, fast med ljudböcker istället. Företaget bakom heter Storytel.

I en månads tid erbjuds jag att gratis lyssna på två ljudböcker, för att testa tjänsten som är helt ny och därefter ge feedback till Storytel så den kan utveckla och förbättra.

Dessa två böcker har jag valt att lyssna på, en lite otippad om och med Babben Larsson och en deckare.

Jag vägrar dö nyfiken av Babben Larsson


Paganinikontraktet
av Lars Kepler


Om du själv har en iPhone eller en Android kan du också testa. Klicka på länken nedan och registrera dig senast den 22 augusti!

http://www.storytel.se/buzzador

För mer information och hur tjänsten funkar kan du ladda ner följande pdf-dokument och läsa.

:: Notblad ::

Materialutmaning på Swe Scrapbook vecka 27 var att använda notblad.
:: Ett litet mellanmål ::

på balkongen i strålande solsken = lycka!


:: Bokmal ::

Jag är en bokmal av stora mått, men när jag pluggade och därefter jobbade som doktorand försvann läslusten och så höll det i sig under lång tid. Ni som pluggat har säkert haft samma upplevelse, man orkar inte läsa på kvällarna efter att hela dagarna har suttit och läst studielitteratur och/eller vetenskapsartiklar. Jag har på senare år börjat hitta tillbaka till lusten att läsa, dock inte full ut, det blir mest om somrarna och i semestertider som jag slukar böcker.

Jag har högtflygande planer ang. mitt bokläsande i sommar. Jag har sååå många böcker jag vill läsa. I mars skrev jag faktiskt ett inlägg om böcker jag hade på väntelista som jag sedan dess utökat något.

Just nu läser jag:
Att välja glädje av Kay Pollak
Midvinterblod av Mons Kallentoft (ljudbok)

På väntelista:
Solstorm av Åsa Larsson
Golddiggers av Tasmina Perry
Hungerflickan av Hillevi Wahl
Att växa genom möten av Kay Pollak
Sigrids hemlighet av Karin Wahlberg
Hjärnkoll av Martin Ingvar
Det skall bli ett sant nöje att döda dig av Magdalena Graaf
Ninas resa av Lena Einhorn
Konsten att vara snäll av Stefan Einhorn
The Historian av Elizabeth Kostova
Blonde av Joyce Carol Oates
Sommardöden av Mons Kallentoft
Höstoffer av Mons Kallentoft
Vårlik av Mons Kallentoft
Skumtimmen av Johan Theorin (ljudbok)
Blodläge av Johan Theorin (ljudbok)
Godis åt folket av Thomas Hedlund och André Persson

Avklarade:
Till skogs av Tana French
1222 över havet av Anne Holt (ljudbok)
Nattfåk av Johan Theorin (ljudbok)
Hypnotisören av Lars Kepler
Fyrvaktaren av Camilla Läckberg

:: Lavendel ::

Jag är inget stor fan av lila, men när jag möts av en gång kantad med vackraste lavendeln när vi kommer fram till min au pair-familj i Luxemburg (vår första etapp på bilsemestern) då blev jag bara kär i lila för en stund!

 

 

 

I huset ovan spenderade jag mina dagar under ett au pair-år (aug-juni) och tog hand om lilla Jenny. Huset såg dock annorlunda ut då, hade bara en våning med källare. Jenny var drygt 1 ½ år när jag träffade henne första gången och 2 ½ när jag åkte. I år fyller hon 16 år!! Hur hände det liksom? Det måste betyda att jag också blivit äldre?!


:: Är det kameran eller fotografen som gör fotot? ::


:: Lean on me ::

Jag bara älskar, älskar, älskar den här tolkningen av Lean on me! Det är Sheryl Crow, Kid Rock och Keith Urban på Hope for Haiti-galan i januari. Hörde den först när jag tittade på galan, men blev påmind om den när jag lyssnade på Jill Johnsons sommarprogram igår kväll.

För en herrans massa år sedan, när jag sjöng i kör i Strömstad, sjöng jag och min goda vän Annki denna med kören bakom. Så den ligger mig varmt om hjärtat! Nu blev jag himla sugen på att börja sjunga igen :)


:: Jenny ::

Igår var jag och hälsade på mina fina vän Jenny. Vi tog en promenad i det sköna vädret och jag passade på att öva på att ta lite porträttbilder. Inte det lättaste i både blåst och strålande sol.

Här är hon i alla fall, sötaste Jenny!

 


:: En speciell semester! ::

Under vår första sommar tillsammans, sommaren 2003, lovade vi oss själva och varandra att vi skulle göra något speciellt varje dag för att utnyttja semestern så mycket som möjligt. Det har vi försökt hålla varje sommar sedan dess. Att göra något speciellt kan vara att ta en runda på stan, hand i hand och köpa en glass tillsammans, eller ta en runda med inlines eller laga en god middag tillsammans...inte mer komplicerat än så. Det vi gör tillsammans blir det speciella :)

Den är semestern är inget undantag. Denna dagens "speciella" blev en tur till stranden utanför Lomma och äta jordgubbar med grädde i solnedgången. Ljuvligt, alldeles fantastiskt ljuvligt var det ♥Inte ett moln
Så långt ögat kan nå
Inte en droppe regn
På flera dagar

 

Snart är det dags
För ett hopp i det blå
Få bort sanden mellan tårna
Och svalka min kropp


Sommaren är kort
Det mesta regnar bort
Men nu är den här
Solen skiner kanske bara idag
(Tomas Ledin)


Semester is da shit!!

:: Recept på en lyckad dag ::

Några timmar på en filt i solen, med en bra bok och en flaska vatten!

 

Inlinesåkning följt av grillkväll med en styck man!

 

En engånggrill med mumsiga korvar (vi missade det där med med eldningsförbud igår ooops!)

 

Ett glas rosé med utsikt över grillen!

 

En lyckad dag + kväll helt enkelt!

 

Alla bilder är tagna med Hipstamatic-appen (lins: John S, film: Ina´s 1969) på min iphone *gillar*


:: Använd din dymo ::

Jag använde flitigt min dymo för något år sedan, sedan föll den i glömska med bara några gästspel då och då. På Swe Scrapbook i söndags var utmaningen att använda dymo på sin layout. Skojigt, det lär bli fler layouter med dymo på framöver.


RSS 2.0