:: Mist på Swe ::

I torsdagens teknikutmaning visades olika alster som använt mist/spray på olika sätt. Jag köpte nyligen små sprayflaskor på Ebay, så denna utmaning blev perfekt för att testa dessa.

Jag började med att blanda några droppar grön Distress Ink med vatten och sprayade över pappret. Därefter lekte jag loss med akrylfärg, jag hällde på en rejäl mängd och lutade sedan pappret så färgen rann lite. Jag har sett sötaste Tettiz göra så på flera sina alster och blev sugen på att testa. Ett papper och journalingspots från October Afternoon nya kollektion The Thrift Shop blev pricken över i.

Så här i efterhand hade jag nog öst på mer Distress Ink i sprayflaskan, det syns lite dåligt. Det gav dock mersmak att spraya, så det dyker säkert upp fler alster framöver :)


:: Renovering pågår ::

Jag och Sebastian dissar det vackra vädret i helgen och slabbar med färg istället :) Vårt sovrum får sig ett nytt utseende och idag har vi målat vitt på tre av väggarna. Imorgon skall vi ge oss på det ultimata äktenskapstestet, nämligen att tapetsera ;)


:: Siktar mot stjärnorna ::

Innan jag trillar av pinn vill jag ha hunnit med följande:

[ ] lära mig prata italienska flytande (och gärna bo i Italien ett slag)
[ ] jobba som fotograf
[ ] skriva en deckare
[ ] bli beroende av träning
[ ] springa New York City Marathon
[ ] vara hundägare
[ ] köra nedcabbat på California State Route 1
[ ] hoppa fallskärm
[ ] jobba som volontär med geparder någonstans i Afrika
[ ] uppleva körsbärsblomningen i Japan
[ ] simma med delfiner
[ ] ligga tillbakalutad utan måsten, i en solstol på en söderhavsö
[ ] ....

Siktar man mot stjärnorna, så når man högre än om man inte gör det :)

:: Veckans skiss ::

Annika har ritat en ljuvlig skiss som vi tolkat på Veckans skiss. Jag valde att vända skissen upp och ner när jag tolkade den :)

:: Dina färger var blå ::

En av många bilder från vårt besök i Strömstad. Fredagen den 14 maj sken solen från blå himmel och vi gick en runda på stan och njöt av den vackra utsikten över inloppet till Strömstad.

 


:: Hett tips i repris ::

Rajala Proshop har återigen erbjudande på ett Canon 50mm-objektiv, ett riktigt bra och prisvärt objektiv om man äger en systemkamera. Jag tar för tillfället nästan alla foton med mitt 50. Erbjudandet gäller till 29 maj, så skynda :)

http://www.rajalacamera.se/PublishedService?file=page&pageID=9&itemcode=132514A011

:: Fields of Gold ::

På väg hem från Plantagen i söndags såg jag guld glimma mellan träden. Jag körde in och stannade till på en väg vid sidan om Malmö stadion och stövlade ut i ett fält.

 

Jag har inte förstärkt färgerna alls, bara lite kontrast och så här guuuuult är det. Är det inte ljuvligt?


:: Gamla skatter ::

I utmaningen "Använd dina saker" i söndags uppmanades vi att leta upp gamla scrappapper som ligger bortglömda i våra gömmor. Det finns skatter som gömmer sig om man börjar bläddra igenom dem, och det blir många "åhhh, minns du deeet pappret?".

När jag var hos Fia i torsdags grävde jag i hennes spillbitslåda och hittade gamla fina papper från Crate Paper/Samantha Collection som passade perfekt till mitt foto. Det smög in några rosa detaljer också, från ett papper av okänt märke och små bokstavsstickers från Pink Paislee.


:: Pimp the balcony II ::

Igår blev det dags för del två i balkongens uppfräschning. Jag tog en sväng till Plantagen för att köpa fyra nya pelargoner till den andra balkonglådan, och några andra växter. Till kroken ovanför fönstret blev det en hänglobelia och på golvet en potatisblomma och en lavendel i kruka.

 

 

 

Mycket lila blev det den här gången =) Nu skall bara pelargonerna planteras om i balkonglådan och så skall jag hämta hem en fin ljuslykta jag beställt på Blå Elefant som skall få hänga i fönstret bredvid ampeln.


:: Eyjafjallajökull ::

Såg den här filmen på Fotosidan. Så himla coolt! Fotografen Sean Stiegemeier har tagit 7000 bilder och satt ihop till en time-lapse-film. Visst är det vackert?


Iceland, Eyjafjallajökull - May 1st and 2nd, 2010 from Sean Stiegemeier on Vimeo.

:: Fotograf på kärleksstigen ::

I lördags var jag med Jenny och assisterade på en bröllopsfotografering, i vackra omgivningar vid Kronovalls slott. Det var ett fantastiskt väder och ett strålande vackert brudpar. Här är Jenny in action, passande nog på Kärleksstigen som går runt Kronovalls slott :)


:: Vill du testa Canons nya kamera? ::

Är du sugen på att testa en Canon 550D och sedan få behålla den? Smartson ger dig den chansen! Jag och Fia har anmält oss som testpilotpar och nu hoppas vi på tur :) Klicka på bilden nedan om du också vill anmäla dig!


:: Skisstävling på Swe Scrapbook ::

Just nu pågår en tävling på SWE Scrapbook som du inte får missa! Pion Design sponsrar med ett härligt pris!

Scrappa enligt temat romantiskt efter Helenes snygga skiss:


Du kan vinna Theresa Lundström – Pysselgummans ljuvliga kollektion ”Förgät Mig Ej”, med finstämda färger och vackra mönster.


Deadline: 31 maj 2010 kl 00,00
Vart ska bidraget? Skicka ditt alster till mailadressen swealster@gmail.com
Storlek på bidraget: 540 pixlar på bredden
Övrigt: Både layouter och kort är välkomna. Ett alster per person (inspiratöser hos swe kan inte delta)

:: Mitt-i-prick-presenter ::

För ett tag sedan fick jag ett paket på posten, ett vitt paket poststämplat i Malmö. Jag väntade inte på något, och det stod ingen avsändare, spännande värre!! När jag kom hem (jorå, jag kunde hålla mig) öppnade jag det, och det visade sig vara en födelsedagspresent från sötaste Kate. Vi har inte setts på jättelänge (ren skandal faktiskt!) så hon postade paketet till slut.

I paketet fanns en Martha Stewart-stans med tre små fjärilar som jag suktat efter, en örhängesdisplay som också hängt med på önskelistan ett tag och så dessa uuuuuuunderbara örhängen som jag bara älskar. Är de inte "Linda" så det skriker om det?? ;)


Tack snälla Kate! Jag är så glad för mina presenter, så mitt-i-prick!

Och när jag ändå pratar presenter och mitt-i-prick, så har jag faktiskt inte visat det underbara paket jag fick från Fia när jag fyllde år. Det är Fias "fel" att jag blev kär i Greengates lattemuggar, och hon har också varit den som sett till att samlingen snart är fullbordad! Nu kan jag också baka med finess med turkos slickepott, pensel och muffinsformar, allt är redan flitigt använt :) Tack söt!


:: Färgklickar ::

Ett av dessa foton lär ni känna igen ;) Det var med på layouten jag visade igår, fast det är dock flera veckor emellan när de skapades..så kan det bli :) Layouten är skapad efter Joggemias fina skiss, som är Veckans skiss.
:: Måndagsskiss ::

Det har blivit mer skapat för Swe Scrapbook, denna gång efter måndagsskissen ritad av webmosterhelene.


:: SATC2 ::

Biljetter är bokade till premiärdagen :)


:: Scrapliftat Malena ::

I lördags liftade vi på Swe Scrapbook en layout gjord av Malena, mästare på scrappa enkla och otroligt uttrycktsfulla layouter.

Så här ser Malenas layout ut som vi skulle lifta, dvs inspireras utav upplägg, färger eller någon detalj på layouten.Istället för att använda flera olika små foton, skar jag upp ett foto i sex lika stora delar och satte på ett vitt papper. Jag har också låtit mig inspireras av de olika cirklarna på Malenas layout samt journalingbladet.

En layout som jag blev otroligt nöjd med, tack Malena för inspirationen :)


:: Veckans skisseliskiss ::

Karin/Kajsaloppan har ritat en fin skiss som jag tolkat så här. Spana in de andras tolkningar på Veckans skiss!


:: Skånes djurpark II ::

Ger du dig??


Nää, gör du??


Åhh vad ni är omogna!


Mor Björn.


Att komma så här nära en trana är väldigt ovanligt, både Sebastian och jag var fascinerade :) Häftigt möte!
:: Skånes djurpark ::

Idag har vi varit med några av våra vånner på Skånes djurpark och tittat på massor med nordiska djur. Det blev flera roliga och unika upplevelser. Bland annat fick vi se denna vackra stork flyga runt för att sedan landa vid sitt bo, där man får förmoda att hans hona låg och ruvade på ägg.


Vi var inne i hägnet till Värmlandsfåren och gullade med lammen.


Och beundrade de något äldre och större på avstånd :)


Förevigade ett gutefår som låg i godan ro i leran och tuggade på något gott. Det dimmiga på fotot är stängsel som jag fotat genom.


Fler bilder kommer snart :)

:: New York New York ::

För exakt ett år sedan var jag i New York! Eller rättare sagt, jag var på väg hem från New York :( En fantastisk stad som jag blev helt kär i och som jag hoppas jag kommer få möjlighet att återvända till många gånger!

 

 

 


:: Pimp the balcony ::

Vi har bott i vår lägenhet i tre och ett halvt år och går nu in på den fjärde sommaren med balkong. Tidigare har den varit sorgligt bortglömd, med endast utemöbler, en solstol och en solblekt parasoll.

Så NU är det hög tid att pimpa balkongen. En av två balkonglådor, som vi handlade för säkert över två år sedan och som legat på vinden sedan dess, har dammats av och sattes upp förra helgen i strålande solsken.

I tisdags var jag och köpte ett gäng pelargoner efter goda råd här i bloggen, eftersom vår balkong har söderläge och badar i sol om den visar sig framme. Jag passade även på att köpa en Margerit som enligt beskrivning är tålig och gillar stark sol. Den får stå i kruka på bordet :)


Vi fick båda blodad tand av detta, så nu har vi bestämt att sätta upp den andra balkonglådan och fylla den med pelargoner också. En lila lobelia skall få hänga i en ampel vid fönstret. Slutligen har vi några större vita krukor som vi tänkte fylla med olika växter/träd i olika höjd som får stå på trägolvet vid sidan om ena balkonglådan.

:: Favorit i repris ::

I helgen gjorde vi en favorit i repris och åkte till Bokskogen för en rejäl promenad. Vi passade på att ta en picknick mitt i också :)

Vi började med att gå en slinga som heter Dansbanestigen. Utmed denna finns det skyltar med information om olika träd som man passerar under sin promenad. På varje station finns det även frågor om trädet som presenteras vid nästa station, som en liten "poängpromenad". Nytta förenat med nöje med andra ord :)

Efter denna gick vi på 7 km-spåret. Vi tog en paus mitt i, satte oss i en liten glänta där solen värmde upp och åt picknick.

 

Vi hittade dessa söta gulsippor bland alla vitsippor. Jag vet inte om de är mest förekommande i Skåne, jag tror aldrig jag sett sådana hemma i Strömstad? Eller så har jag inte varit tillräckligt uppmärksam. När jag googlade fram information om dem, står det att gulsipporna har samma rotsystem som vitsippor; krypande jordstam. Trots det är gulsippan fridlyst. Någon som vet varför?

 

 

 

 

 

En nyckelpiga har ockuperat Grekland och smaskar på Italien, bra val tycker jag ;)

 

 

Jag har en mycket fågelintresserad man. Rätt som det är stannar han till och spanar in i skogen, den här gången var det en hackspett han fick span på, närmare bestämt en spillkråka.

 

 


:: En vän ::

Myamia har ritat en ljuvlig skiss som jag tolkat till denna Veckans skiss.Jag har scrappat ett foto jag tog på finaste vännen i höstas. Idén med att sätta söta fjärilar på papperet från Crate har jag fått från Anna-Carin och ett fint kort hon gjort för Designat. Jag fick en förhandstitt på detta kort på träffen i Linköping redan och jag snodde genast idén :) På taggen som gömmer sig bakom fjärilarna finns det dold journaling.


:: Söndagen i bilder ::Balkonghäng med en latte och ett gäng tidningar. Vi passade på att sätta upp en balkonglåda också, nu skall den bara fyllas med jord och tåliga söderblommor (tips mottages gärna!).Enmilapromenad och picknick i fantastiskt vårväder i Bokskogen med bästaste mannen. Vi satte oss i en dunge med vitsippor, åt ciabattor från Systrar & Bröder och NJÖT för fulla muggar!Kvällen avslutades med ett pass Bodybalance på Träningsvärket och burgare med svarta bönor och guacamole till middag. Söndagsångest hinns inte med =)

:: Sagan om den trasiga mamman ::

Hur berättar man för sitt barn att hennes mamma har dött? Tildas pappa gör det på ett fantastiskt sätt, och ger sin dotter en stor gåva, genom trygghet och förståelse för allt det hon går igenom, både nu och senare i livet.

Läs "Sagan om den trasiga mamman".

Bloggen är från början Annas, en tjej som med nyfödd dotter upptäckte att hon led av aggressiv bröstcancer. Hon gick bort i mars och hennes man har fortsatt skriva om livet efteråt. En läsning som berör och får en att uppskatta sådana saker man ofta tar för givet i livet.

Jag hoppas sagan blir en bok på riktigt.

:: Självporträtt ::

Testade att ta ett självporträtt med iPhonen och Hipstamatic-appen, och minsann så lyckades jag sikta och trycka av (på skärmen alltså som var vänd ifrån mig) och få någorlunda bra ljus och skärpa (nåja..). Den läskiga figuren som syns i bakgrunden är inte Sebastian i solglasögon, utan en tavla på väggen som föreställer en hippie (fast jag kallar honom Jesus, något med håret ;)

 

För övrigt är jag finklädd med singoallablus eftersom jag varit på dop idag, min kompis Jenny och hennes David döpte sin lilla Meja. Coola Meja sa inte ett knyst under hela dopet och somnade gott i knät på prästens fru efteråt :):: Önskelistan har utökats... ::

Oh my, jag såg precis den här kameraväskan i Cathy Zielskes blogg, som hon lottar ut i en "giveaway". Den är ju bara helt underbar!! Om jag inte vinner utlottning (fet chans liksom...) så finns det viss risk att jag halkar på en speciell knapp inne i shoppen.
RSS 2.0