:: Bröllopsresa dag 9 ::

Onsdagen den 1 oktober - Vi sov ganska dåligt den här natten. Italienarna envisas med att bara lägga ett stort täcke i sängen istället för varsitt som vi är vana vid, så vi har ägnat natten åt att sno täcket av varandra ;) Det har också varit mycket ljud utanför hotellet. Frukosten på det här hotellet var inte heller så mycket att hurra för, ett supertorrt bröd med sylt och honung som enda pålägg. Nästa bakslag var att vi var tvungna att checka ut redan kl 10, så det var bara att packa ihop och sätta oss i bilen och köra vidare. Vi körde mot en kuststad som heter La Spezia. Från den staden kan man ta tåget upp till ett vackert område utmed kusten som heter Cinque Terre som består av fem byar som ligger "uppslängda" på klipporna med färgglada hus och stora vinodlingar på sluttningarna. Det var inte så långt att köra, så vi var där på några timmar med ett stopp på McDonalds (som minsann var öppet trots att det var lunchtid).


När vi kom fram till La Spezia som visade sig vara en stor och väldigt ful industri/hamnstad, körde vi in i centrala delarna och parkerade. Några kvarter längre bort hittade vi ett hotell som låg granne med järnvägsstationen där tåget till Cinque Terre går ifrån.


Efter en stunds vila promenerade vi till stationen och betalade varsin biljett till den första byn i Cinque Terre; Riomaggioli, en resa på sju minuter. Tyvärr började de regna när vi kom fram. Vi köpte ändå biljetter för att vandra på "Via Dell'Amore" som stigen mellan byarna kallas för, vilket betyder Kärleksstigen. Väldigt passande på en bröllopsresa, eller hur?



Vi startade i byn Riomaggioli, vars tågstation man ser ovan för min högra axel.


Kargt och vilt landskap.





Vi behövde inte oroa oss för regnet särskilt länge, efter en stund sprack himlen upp och det blev kanonvarmt. Från att ha stått och fryst i regnet gick vi till högsommarvärme, stort konstrast i vädret med andra ord.








Vägen mellan byarna var otroligt vacker med berget som slutar brant uppåt på den ena sidan och stup rakt ner i medelhavet på den andra sidan. På vissa ställen var stigen inte särskilt bred så svindeln låg inte långt borta.

Under vår promenad passerade vi en by som heter Manarola och kom till slut i Corniaglio där vi tog tåget tillbaka till La Spezia. Hela promenaden tog ca 2 timmar, med en fikapaus på mitten. Om man vill gå igenom alla byarna så skulle promenaden ta ca 5 timmar utan paus, en sträcka på nästan en mil.




Jag betraktar den vackra byn Manarola.






Vi upptäckte den här söta katten när vi gick förbi ett hus mot slutet av vår promenad. Vi lockade och pockade för att få den att titta på oss, men den totalvägrade och rörde inte ens öronen. Van turistkatt med andra ord ;)


Den här kissen var lite lättare att få uppmärksamhet ifrån, men han satt kvar på sin trygga stol och tittade bara på oss dumma turister.

Så var det dags att åka tillbaka till La Spezia igen.

I vår lilla guidebok som vi hade med oss tipsades det om en restaurang inte långt ifrån vårt hotell, så efter att vi kommit tillbaka till vårt hotell och fräschat upp oss efter vår promenad gick vi till den restaurangen och beställde in varsin supergod pizza och drack vin och öl så vi blev lite på lyran =) En kväll att minnas!


Nu började det närma sig slutet på vår resa och vi hade bara två nätter kvar, varav den sista skulle spenderas på tåget mellan München och Hamburg. Vi ville därför att lyxa till det ordentligt den näst sista natten. Vår plan var att köra från La Spezia dagen efter och köra mot norra Italien för att övernatta där och sedan fortsätta mot Tyskland. Vi bestämde oss därför att lägga vår övernattning vid Gardasjön och bokade för första gången på resan vårt hotell i förväg. Vi hittade en semesterresort i en ort som heter Torri del Benaco på den östra sidan av Gardasjön. Där bokade vi ett stort och lyxigt rum, något att se fram emot!


Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0