:: Veckans skiss ::

Duktiga Susanne har ritat skissen denna veckan, en skiss jag gillar jättemycket och kommer använda igen! Jag har scrappat ett av mina favoritfoton från Venedig. På den lilla röda tagen har jag skrivit lite kring våra promenader runt i Venedigs kvarter, över små kanaler och trånga prång.


:: Världens bästa scrapmara! ::

Jag har varit på världens bästa scrapmara i helgen!! ScrapAddicteds scrapmara i Malmö...jag har haft en kanonhelg med massor av scrap, god mat, skratt och snack. Tack Jane för en otroligt bra ordnad mara, och tack till mina "partners in crime" a.k.a bordsgrannar; Fia, Kate, Lotta och Linnea för alla galna skratt =)

Bilder kommer, jag loooovar :D

:: Godsaker att vinna! ::

Ninne lottar ut ett mumsigt te- och chokladpaket i sin matblogg Chili, jag är inte sen att ta en lott för att vara med och tävla om det!


:: Layout nr 2 ::

Ytterligare en layout med Jennys bilder, denna gång mega-ego =) Jag har letat fram mina gamla RoseMoka-papper, den första serien. De passar så himla bra till dessa foton!


:: QuicKutz Metro Skinni Mini *sålt* ::

Jag har rensat i min kära scraphörna och säljer nu mitt QuicKutz Metro Skinni Mini som jag känner mig färdig med. Bokstäverna är mellan 1-1,4 cm höga och är perfekta att använda på kort eller som underrubriker på layouter. Det fungerar utmärkt i både min cuttlebug och Quickutz-tång.

För exempel på hur man kan använda det, kika in på
QuicKutz hemsida.

Jag vill ha 250 kr för alfabetet och jag bjuder på frakten. Skriv en kommentar till detta inlägg om du är intresserad, så kontaktar jag dig (glöm inte att uppge mailadress).




:: Veckans skiss ::

I fyra veckor kommer vi visa upp våra nya DT-medlemmars ansökningsskisser och layouter, och först ut är Annyt med en jättehärlig skiss som rockade igång min inspiration. Titta in i bloggen för att se skissen och de andra tolkningarna. Och glöm för allt i världen inte bort att tolka den du också! :)

Och nu får ni stå ut med en del ego-layouter framöver, för nu har jag fått de underbara bilderna jag valt ut från vår Trash the Dress-fotografering från Jenny Sandberg =)


:: Sjukstuga it is ::

Jodå, förkylningen blommade ut igår och jag hade 39 graders feber, frossa och gud vet allt hela dagen. Det var först senare på kvällen som febern försvann och jag kände mig som en människa igen. Idag har jag varit hemma från jobbet och det blir så imorgon också.


Vivi har en utmaning i sin blogg, att samla på vårtecken från landets alla hörn. Här har du ett, när jag får en förkylning då brukar våren vara på ingång ;)


:: Sjukstuga ::

Jag vaknade i morse av att jag hade ont i kroppen, och kände mig "tjock" i halsen och allmänt kymig. Någon slags förkylning har till slut hittat fram till mig också. Än så länge är den rätt mild, det visar sig väl om det blir värre än så  här.

Jag har ändå varit sjukt effektiv idag, strax efter lunchtid gav jag mig ut med bilen och inom loppet av en och en halv timme hade jag varit och köpt bubbelpåsar på ett kontorsvaruhus, hämtat mitt pass, köpt en Canon EOS 450D till min pappa, handlat lite mat till kvällen på ICA och till sist köpt frimärken på mitt postställe. Snacka om effektivitet va?

Resten av dagen har jag fixat med massor av scrapsaker som jag skall sälja av, jag har fotat, skrivit beskrivningar och satt priser. Om du är sugen på lite billiga scrappryls och är medlem på Pyssel.net så kika in i min säljtråd!


:: Passfoto ::

Nu har jag varit och hämtat mitt pass. Ok, jag ser kanske inte grovt kriminell ut...men liiite och så ser det ut som jag inte tvättat håret på en vecka.... Man skulle se allvarlig ut på bilden också, men det lyckas jag inte så bra med =)


:: Tjohoooo ::

Pyssel.net hade en tävling i februari med "hjärtetema" där man skulle scrappa om någon man tycker mycket om och göra ett matchande kort som man skulle ge till denna person. Jag valde att scrappa om min fina vän Terese som jag lärde känna när jag flyttat ner till Malmö. Och vet ni vad?? Jag vann tävlingen, sååå roligt!! Tack till alla som röstat på mina bidrag ♥

Det fina pärlhjärtat på layouten har Fias son Vincent gjort till mig, både Ella och Vincent har gjort flera fina pärlplattor till mig och detta hjärta passade så himla bra på denna layout.




:: Lyx ::

Jag har världens bästa man! Inte nog med att han fixade middag åt sin fru idag, han har också bakat stans godaste kolakakor och gett mig massage. Det kallar jag lyx och ren och skär lycka! Tack älskling! ♥

Imorgon skall jag luncha med två snygga scrapbrudar som jobbar i Västra hamnen liksom jag, nämligen Jenny och Gunilla. Det blir sushi för hela slanten, mums!

:: Veckans skiss ::

Idag är det norska Elisabeth som ritat Veckans skiss, titta in i bloggen för fler tolkningar!


:: Kriminell? ::

Idag efter jobbet var jag på passexpeditionen här i Malmö för att ansöka om nytt pass, eftersom jag bytte efternamn när vi gifte oss. Numera tar man fotot direkt när man ansöker, och det var en avancerad apparat jag ställdes framför. När jag fotades ställdes apparaten in efter min längd automatiskt, jag fick sätta mina pekfingrar på varsin röd platta för att föreviga mina fingeravtryck och så fick jag skriva min namnteckning på en vit lapp som tydligen lästes av av maskinen. Hi-tech så det visslar om det.

Jag ansträngde mig verkligen för att försöka se normal ut när jag fotades, för jag har sett att andras passfoton ser helt förfärliga ut. Sebastian ser t.ex ut som en grov brottsling *skrattar* Men när jag fick se mitt foto såg jag lika kriminell ut jag med. Jag får scanna av fotot i nästa vecka när jag får passet i handen och visa er.

Det är skönt att jag äntligen fått gjort detta, för det börjar bli hög tid att ansöka om visa inför New York-resan, det närmar sig...bara 1 ½ månad kvar!!


:: Helgen ::

Jag har haft en sån härlig helg. Den började med en lugn lördagsmorgon med smålullande i morgonrock och en lång frukost. Vid lunchtid tog jag en promenad runt Pildammsparken och spanade in två ytterligare vårtecken. Glass/korv/sockervads-vagnen och två vackra vita svanar.





Lördagskvällen spenderade vi hos och med goda vänner i Höör med god mat, melodifestival och sällskapsspel. Anne och Andy har nyligen flyttat in i sitt nybyggda hus, ett superfint hus. Man blir liiiite sugen =)


Snack efter maten.


Jag och Anne hade kökstjänst.


Andy och Sebastian


Anna och Jimmys son Theo lekte tittut med oss, mycket skojigt =)


Theo fick tag på Sebastians mobil och tyckte den var mycket spännande.  "Vill du ha tillbaka din telefon?...HA, skulle inte tro det va!!" :D


Efter maten samlades vi framför tv:n och kollade på Melodifestivalen. Trodde ju inte riktigt det skulle sluta som det gjorde..men men..någon skall vinna. Tack Anne och Andy för en mycket trevlig kväll!! Och tack Anders, Jimmy, Anna, Theo, Jimmy och Annika för trevligt sällskap :)

Idag söndag började vi med att tvätta veckans tvätt och sedan stack Sebastian iväg för att fiska i Ystad. Jag har spenderat hela eftermiddagen och kvällen med att rensa ur och sortera scrapsaker. Det är sjukt vad mycket grejer man har i gömmorna som man glömt bort att man hade ;) Nu har jag liiite bättre koll, men det är en bit kvar innan jag har ordning på allt. Jag har fått ihop en stor hög med grejer jag skall sälja i alla fall!

Imorgon är det måndag och ny arbetsvecka, det är dags att börja längta efter nästa helg =)

Tack till alla som kommenterat det förra inlägget och presenterat sig, det är jättekul att få veta lite mer om er!!


:: Who´s that girl ::

Jag lånar/snor/liftar en presentationsidé från Ann-Louise med bloggen [En bulle ur ugnen]. Jag vill veta vilka alla ni läsare här i min blogg är. För ni är ett litet (stort?) gäng som troget följer mina uppdateringar, himla skoj tycker jag och vill gärna vet lite mer om er :)

Så jag tar delar av presentationen jag själv skrev i Ann-Louises blogg och hoppas sedan att ni följer efter genom att lämna en kort presentation om er själva i kommentarerna.



Jag börjar med en alldeles färsk bild, tagen med min mobilkamera under min promenad runt Pildammsparken igår.

Linda heter jag, vilket ni förmodligen inte missat. Jag är 32 år gammal och gift med Sebastian som jag bor tillsammans med mitt i Malmö i en bostadsrätt med våra två katter Pix och Balthazar eller Piss och Bajsasar som de kallas av min mans systerdotter Leia på dryga två år ;)

Jag jobbar som verksamhetskonsult på ett stort internationellt företag där jag stortrivs och sitter just nu med second line-support, där jag fixar och trixar med ett system som hanterar era elräkningar bland annat =)

Jag tokgillar scrapbooking, fotografering, ett eller två eller fler glas röda vin, fredagskvällar, sushi, salta bad (är ju en salt böna från Strömstad), lösgodis, ljudböcker, Grekland, hallon, turkost, pärlor&diamanter, te, smoothies och mycket mycket mer!

Såå nu är det DIN tur! =)

:: God start ::

Sötaste Vivi tipsade mig om den här sidan - God start. Det är en sida som man lägger som sin startsida i sin browser, och varje gång man startar IE eller Firefox så skänker man 4 öre till en hjälporganisation som man själv väljer om man registrera sig på sidan. Man tjänar även ihop pengar genom att klicka på länkar, handla genom Godstart.se (man går till olika webbutiker via Godstart.se), värva nya medlemmar osv.

På sidan finns också googlesök, man kan lägga in egna länkar, se sitt lokala väder, få senaste nyhetsflödet och en tv-tablå. Dvs en otroligt bra startsida som även ger en gott samvete!

Jag registrerade mig i morse och har redan fått ihop 9,60. Registrera dig du också!



:: Jag vann! ::

Jag vann TVÅ utmaningar i Scrappiz cybercrop som hölls för några veckor sedan, helt galet!! Vilken trevlig överraskning en sömning fredagskväll =)

Jag vann med denna layout:


och detta kort:


Tjohoo :))

:: Mumma ::

Jag har fått smått dille på smoothies, ikväll blev det en björnbär- och mangosmoothie. Jag blandar två dl naturell yoghurt med en halv mogen banan och bären i glaset. Mumma!


:: Veckans skiss ::

Titta in i bloggen för fler tolkningar!


:: Tre nya vårtecken ::

1. Man ser det knoppas i parken.
 

2. Man lämnar in cykeln för vårrenovering! Sebastian hämtar min cykel idag, nytrimmad inför en härlig vår!

3. Man kan fota sina layouter på vardagarna, antingen innan jobbet eller när man kommit hem. Jippi, ljuset är tillbaka!! =)

:: Varför? ::

Varför gör människor så här? Jag blir arg, upprörd och ledsen. Visst skall man protestera när man finner orättvisa och fel i världen, men inte förstöra och vandalisera, det leder f*n inte till något. Var och en av dessa idioter hade inte vågat göra ett jota om de stod ensamma, men i grupp blir de aphjärnor allihopa.

http://sydsvenskan.se/malmo/article417781/Polis-drog-vapen-under-kravallerna.html

:: Bröllop ::

Igår var vi på bjudna på bröllop till en av Sebstians barndomskompisar. De gifte sig i den vackra stenkyrkan i Dalby och hade samtidigt dop för sin son.



Dukat för bröllop!


Istället för gästbok fick alla gästerna göra sitt handavtryck på två lakan med grön textilfärg.


Min stilige man :)


Ljussången


Jag svänger de lurviga med Patrik, Sebastians kompis tillika bestman på vårt bröllop.

:: Muffins ::

Häromkvällen blev Sebastian sugen att baka muffins för första gången i sitt liv. Medan jag låg och tittade på ett avsnitt av Lipstick Jungle donade han runt i köket. När det var fem minuter kvar av mitt avsnitt blev jag serverad en rykande färsk muffins med apelsinsmak och hallonfyllning. Den var såååå god!



Då får gärna baka muffins igen älskling ;)

:: Scrapduons skisstävling ::

Jag gjorde en layout till Scrapduons skisstävling och nu när Cilla har lagt ut alla tävlingsbidrag i bloggen, så jag kan visa min här också. Men shit vad många fina layouter alla gjort!!

Känner ni igen fotot?


:: Tisdag = Veckans skiss ::

Den här veckan här det Kate som ritat Veckans skiss!


:: Vårtecken ::

När jag kom hem igår efter träningen och ställde cykeln i cykelstället så satt en söt koltrast i trädet ovanför och sjöng så otroligt vackert, det kändes verkligen som våren var på väg då. Jag var tvungen att spela in den vackra sången.

Vårtecken (713 kb, öppnas som en mp3-fil)

:: Dream Street Papers MJ ::

I förra veckan fick jag hem ett härligt DT-paket från Jane på ScrapAddicted, Dream Street Papers i serien MJ (scrolla ner en bit på sidan). Tre layouter och två kort har jag scrappat ihop, för materiallistor kika i ScrapAddicteds blogg!

Direkt när jag fick papperna visste jag vilket foto jag skulle börja med. Jag skall åka till New York senare i vår och en sak som jag kommer att köpa där är ett par Converse. Min systerdotter Rebecca har tagit en urcool bild på sina Converse, så den bilden var klockren till dessa papper.


Nästa layout är med en bild jag tycker så mycket om, på min man Sebastian, tagen på en strand utanför Venedig.


Den sista layouten är med en bild från vårt bröllop, som jag faktiskt scrappat förut men då i svartvit. Nu har jag gjort 26 layouter till vårt bröllopsalbum, jag känner mig ganska "färdig" med dessa bilder nu. Kanske man skulle samla alla i ett inlägg med sådana små miniatyrer här i bloggen, hade varit lite kul :)


Jag skapade även två kort med papperna, ett hjärtekort och ett grattiskort.




:: Vintergäck ::

När jag var ute på en promenad idag, så gick jag förbi den här bädden av Vintergäck. Det känns som våren gör trevande försök att titta fram.


RSS 2.0