:: Gott Nytt År! ::

Det känns ganska så riskfritt att lägga ut det bröllopskort jag gjorde igår, till brudparet som gifter sig idag. Slår vad om att Anne sitter och fixar håret vid det här laget :)

image205

Hoppas ni alla får en fin nyårsafton i goda vänners lag och med mycket skumpa att fira in det nya året med!

GOTT NYTT ÅR!!

:: Scrap-årskrönika =) ::

Som så många andra tänkte jag blogga om mina favoriter bland alla layouter som jag gjort i år (efter en utmaning hos Woopsie Daisy). 2007 blev året då jag fick blodad tand för scrappandet. Jag satte upp två mål för året, det ena var att scrappa 100 layouter (egentligen var målet från början 52 layouter på hela året, men vid "halvtid" hade jag uppnått 50, så jag utökade till 100 layouter). Fram till idag har jag scrappat 117 =)

Det andra målet var att bli medlem i ett designteam, och idag är jag en av inspiratörerna för Veckans Skiss :)

Då är det dags för en liten layoutkavalkad. Jag börjar först med "Årets...." och därefter en tio-i-topp.

Årets första....gjorde jag hemma hos Fia den 3 januari.
image191

Årets misstag....jag skulle ju skriva "Antingen eller" *fnissar*
image207

Årets galnaste....tillverkades på PMS i CraftRobo-tävlingen. Jag skar ut rubriken "Hålla mungan rätt i tunnen" för hand (med en CraftRobo hade jag ju givetvis stavat rätt ;)
image193

Årets viktigaste....en layout om mig själv och att försöka ha lite snällare tankar om mig själv.
image194

Årets senaste....en layout från min egen skissutmaning på Scraputmaningen (egentligen "senast visade", jag har gjort fler layouter efter denna, kan dock inte visa dem än).
image195

Nu till mina tio-i-topp-favoriter bland alla jag gjort i år, och ni skall veta att det var URSVÅRT att välja så jag fick be om lite assistans från Fia =)

image206

image197

image198

image199

image200

image201

image202

image203

image204

image205

Jag har dessutom fått äran att bli publicerad i en scraptidning, nämligen den svenska "Scrapbooking m.m". Jag får inte visa layouterna här i min blogg ännu, men ni som har tidningen kan titta på sidan 11 i Nr 1 - januari/februari 2008.

Höjdpunkterna i år då?
  • PMS så klart! (PysselMaraton Stockholm)
  • Att jag nådde mina scrapmål!
  • Att jag tillsammans med Fia och Jane var med i direktsänd tv och fick visa upp vår roliga hobby!
Imorgon är det nyårsafton och vi är bjudna på bröllop. Det skall bli jättetrevligt att fira in det nya året på det sättet! Jag återkommer på det nya året med bilder från bröllopet och en årskrönika likt förra året, tills dess vill jag önska alla mina läsare GOTT NYTT ÅR!!

:: Vänner på middag ::

Jullovsdagarna lunkar vidare och jag ägnar dagarna åt matlagningen eller bakning :)

I senaste Ica Buffé fanns det ett recept på enkla kolakakor som jag provade mig på. Meningen var att man skulle rulla två långa stänger som skulle bakas och sedan skäras upp i små stavar. Det var dock helt omöjligt att få till dessa stänger, degen bara föll isär.  Jag gjorde dem som småkakor istället som jag tryckte ner med en gaffel.

image189

På kvällen igår bjöd vi över några vänner på middag. Vi bjöd på en trerätters och jag började dagen med att göra iordning efterrätten Pannacotta med hallontäcke. Det är så ljuvligt gott och dessutom superenkelt att göra. Lägg tre gelatinblad i kallt vatten i ca 5 minuter. Koka under tiden upp tre dl vispgrädde, två dl mjölk tillsammans med fyra msk strösocker och 1 tsk vaniljsocker under omrörning. Smaksätt med innehållet i en vaniljstång eller 100 gram vit choklad som får smälta ner i gräddmjölken. När det kokat upp, dra kastrullen från plattan och lägg ner de väl urkramade gelatinbladen och rör om. Låt det svalna och häll sedan upp i sex små glas och ställ i kylskåpet för att stelna. Det tar ca tre-fyra timmar. När det är dags att servera, värm hallon i mikron som sedan mosas med hjälp av en gaffel till en hallonsås och fördela ovanpå Pannacottan.

Till förrätt bjöd vi på det enkla med ack så goda Prosciutto med honungsmelon och valnötter.

image188

Till huvudrätt hittade jag ett recept på Aftonbladet - Kryddrökt fläskfilé med äppel- och ingefärsröra. Detta recept är för fyra personer.

600 g fläskfilé, putsad från senor
Liquid smoke
paprikapulver
nymalen grov svartpeppar
salt
smör och/eller olja till stekning

Pensla fläskfilén med utspädd Liquid smoke (1 del LS 2 delar vatten). Rulla därefter fläskfilén i paprikapulver, svartpeppar och salt.  Stek köttet i panna så det får en stekyta och baka klart i ugn på 100 grader tills innertemperaturen når 65 grader (det tog ca 45 minuter). Ta ut och låt vila invirad i aluminiumfolie så att värmen behålls. Skär sedan upp i lagom stora bitar.

2 st Granny Smith-äpplen, skalade och fintärnade
2 dl turkisk yoghurt
hackad gräslök
1 tsk färskriven ingefära
Salt, peppar

Blanda ingredienserna, smaka av med salt och peppar.

Till detta gjorde vi potatishalvor enligt ett recept från Sebastians pappa. Koka mellanstora skalade potatisar i ca 10 minuter, låt svalna. Halvera potatisarna och lägg dem med snittytan ner på ett bakplåtspapper i en långpanna. Ta en gaffel och räfsa upp överdelen av potatisen. Krydda valfri olja med kryddor efter smak (t.ex salt, svartpeppar, grillkrydda, timjan..) och pensla över potatisen. Sätt in i ugnen i 225 grader och baka tills potatisen har fått en ordentlig krispig yta och fin färg (ca 30 minuter). Vi kokade dessutom färsk grön sparris och serverade till.

Allt smakade mycket gott, och jag vill slå ett slag för att använda termometer när man tillagar kött eller kyckling i ugn. Det blir perfekt varenda gång och är så enkelt. Så investera i en kötttermometer! I grundkokböcker brukar det finnas en lista med de vanligaste temperaturerna för tillagning av kött och kyckling, vi har den klassiska Vår kokbok som enligt mig är ett måste i ett kök =)

:: Dopkort ::

Här kommer ett utlovat foto på dopkortet som jag gjorde för några veckor sedan, till Adam som döptes den 15 december. Det är fotat i all hast och resultatet är därefter, men man ser i alla fall hur kortet ser ut :)

image187

:: En doft av julskinka sprider sig... ::

Julskinkan är griljerad och klar. Vi har redan mumsat i oss varsin kvällsmacka och en kopp te. Underbart gott!

image187

Rocky Roadsen gick inte av för hackor de heller, mumsiga till tusen! Speciellt de små bitarna med Dumlekola =)

image188

:: Stök i kök ::

Just nu står denna godbiten i ugnen och blir tillagad.

image183

Under tiden har jag ägnat mig åt att göra Rocky Road-godis.

image184

Superenkelt att göra! Smält 600 gram mörk choklad (70%) i en aluminiumskål över ett vattenbad. Det tar ca 5-10 minuter. Häll ner 3 dl salta jordnötter, 1 dl skalade pistagenötter, två påsar med Dumle mini-bites och två-tre nävar med mini-marschmallows. Rör runt ordentligt och sleva upp allt på en plåt med bakplåtspapper. Jämna ut så det täcker hela plåten, tryck ner några marshmallows och jordnötter som dekoration. Ställ in hela plåten i kylskåpet så att chokladen stelnar. När det är klart, skär upp i lagom stora bitar.

Återkommer lite senare med färdiggriljerad skinka och förhoppningsvis några färdiga bitar med Rocky Road =)

:: Brödbak ::

Vi kom hem ifrån Vänersborg redan igår kväll. Vi bestämde oss för att åka hem en dag tidigare eftersom vi sovit dåligt pga att vi haft katterna i samma rum under nätterna. De sov ju inte direkt hela natten igenom....

Idag har vi haft en skön slappedag, till frukost bakade jag grovt bröd som smakade riktigt gott.

image182

Dagen kommer fortsätta i samma tempo. Eventuellt kommer jag gå ut en sväng för att köpa en liten julskinka att tillaga i ugnen och griljera. Jag är också lite sugen på att göra Leilas Rocky Road, mini-marshmallows har jag ju redan.

Lyx att ha jullov! :)

:: Julafton 2007 ::

I år firade vi julafton hos min syster Helena, hennes man Micke och deras tre barn i Vänersborg. Vi åkte dit upp på söndagen och hade en riktigt mysig "uppesittarkväll" när barnen gått och lagt sig, med avsmakning av nygjord julskinka, glögg, inslagning av julklappar och en massa prat.

image179

På självaste julafton kom mina föräldrar från Strömstad och även Mickes föräldrar. Vi åt god julmat och så småningom tittade tomten med hjälpnisse förbi och delade ut julklappar. Jag och Sebastian hade nog varit snälla i år, för vi fick hur mycket julklappar som helst!!

image178

Jag fick två presentkort på Lindex, en necessär och sminkväska, inspirationsbok för att göra bröllopsinbjudningar,  te, en flaska rött vin och strumpor. Av Sebastian fick jag ett presentkort på en lyxig ansiktbehandling, underbart!!

Tillsammans fick vi även en jättebra stekpanna med höga kanter, två uppsättningar med frukost-set från Sagaform med assiett, skål och äggkopp, fyra fina glas från Iittala och en tavla med information om var namnet Griffin kommer ifrån, jättekul!

Tusen tack för alla fina julklappar, vi är så glada både jag och Sebastian för allt fint vi fått!

:: Vi önskar dig en riktigt God Jul! ::

293583-165

:: Hyllning till webmosterhelene ::

För ett tag sedan fick jag en förfrågan från Silwerstar om jag vill vara med och hylla webmosterhelene i en blogg enbart tillägnad henne. Självklart ville jag det! Helene är en fantastiskt duktig scrappare som inspirerar mig och många andra otroligt mycket med sin skaparglädje och scrapstil.

Vi fick välja att scrappa efter någon av Helenes skisser från hennes skissblogg eller välja någon av hennes layouter och lifta den. Jag valde att lifta en av Helenes layouter.

293583-174

Jag valde att i princip härma den rakt av :)

image175

Titta in i hyllningsbloggen och se alla fina layouter :)

:: WOW! ::

Titta på dessa två foton. Det är en och samma kvinna. Joanna Hagströms fick en dag i mars 2004, som hon själv beskriver, nog. Sedan dess har hon gått ner 78 kilo. DET om något är en bragd, vilken fantastisk kvinna! Hon berör mig! Jag läste om henne idag på Aftonbladet och fick där tips om hennes website www.livsvinst.se.

image176   image177
Foto: Privat                      Foto: Karin Oscarsson

WOW säger jag bara, hon inspirerar!

:: Julstämning på stan ::

Jag var en sväng på stan idag, för att handla de sista sakerna inför det bröllop vi skall på, på nyårsafton. Det var mycket folk, men inte så mycket som jag trodde. På bron över till Södertull stod som vanligt små röda stugor som serverade allt från korv med bröd till snacks och utmed kanalkanten står det ljusprydda träd och lyktstolpar, vackert!

image173

Det blev en lyckad shoppingtur, hittade allt jag letade efter och var dessutom nöjd med allt =) Plånboken är dock mindre nöjd...

Jag var inom den amerikanska shopen Gray´s för att köpa mini-marshmallows för att göra Leilas Rocky Road-godis. När jag var på Hemköp för att köpa resten av ingredienserna var det så långa köer att jag bara inte pallade, så det blev inget bakat ikväll. Kanske tar med marshmallows och recept till syrran och gör där.

:: Årets julkort ::

Nu har förhoppningsvis de flesta julkort hittat hem. Jag kan som aldrig bestämma mig för en kortdesign, så det blev lite blandad kompott i år också :) Här är ett urval av julkorten som skickats ut till nära och kära.

image170

image167

image171

image172

image173

image174

Här är ett julkort som jag gjorde på ScrapAddicteds mara i oktober. Kortet skickade jag till mina goda vänner Linda och Pontus i USA som fick en liten dotter i oktober.
image175

Slutligen, en jul-tag som jag skickade till Anna-Maria/Ananas tillsammans med ett hemligt julpaket.
image176

:: Veckans skiss har blivit med två nya inspiratörer ::

För ett tag sedan gick vi ut och sökte ytterligare en inspiratör till Veckans skiss, då vi behöver förstärkning till teamet. Vi fick in många fina ansökningar och efter lite grubblerier bestämde vi oss för att ta in två inspiratörer istället för en. Idag presenteras de på bloggen, nämligen Fialia och Smörblomman, två superduktiga scrappare och gulliga tjejer.

Över jul och nyår tar vi en paus på Veckans skiss, men kommer tillbaka med nya krafter, ny blogglayout och nya skisser direkt efter nyår. Så håll utkik den 1 januari :)

:: Julkorten klara ::

Igår kväll blev alla julkorten klara och är nu redo att läggas på lådan. Jo, jag är alltid ute i sista sekund =) Jag brukar aldrig köpa julfrimärken, utan kör på vanliga frimärken så har jag lite längre tid på mig. Bilder på årets julkort som varierar lite hit och dit får ni se på lördag då alla mottagare fått sina julkort.

Ytterligare en tredjedel av julklapparna packades in igår, och ännu fler etiketter tillverkades. På fredag packar jag in resten, eftersom vi skall på middag hos mina svärföräldrar ikväll och överlämna julklappar som skall åka med dem till Kalmar.

Jag börjar längta rejält efter ledighet nu! Det är bara två dagar kvar, så snaaaart. Jag har tagit två dagars semester i nästa vecka, det blir hela elva dagar ledigt. Härligt! Vi åker till min ena syster med familj i Vänersborg på söndag och firar jul där. Mina föräldrar möter upp på julafton. Eventuellt åker vi en liten tur till Strömstad på juldagen. Jag hoppas på snö däruppe, eftersom det verkar vara en bristvara på det här i Skåne fram tills nu i alla fall.

:: Årets julklappar ::

Jag försöker att slå in alla julklappar i samma stil, och gärna variera från år till år. I år hittade jag jättefint omslagspapper på Panduro som fick bli årets "design". Jag har också sedan några år tillbaka tillverkat egna julklappsetiketter. Årets etiketter är tillverkade av nedanstående material - vitt papper, guldpapper, cirkelstans, snöflingestans, guldfärgad stämpeldyna, håltång, limpenna och vanlig brun penna.

image162

Så här ser årets klappar ut.

image163

Etiketterna är fästa i det krusade snöret, bara att trä på och dra igenom en bit in så sitter de säkert. På baksidan av etiketterna har jag skrivit Till [mottagarens namn] från Linda och Sebastian.

image164

:: Min skiss på Scraputmaningen idag ::

Idag var det dags för mitt tredje gästDT-uppdrag på Scraputmaningen, denna gången en skiss.

image160

Min tolkning blev en färgglad och "semestrig" layout med en bild från vår Greklands-resa i somras.

image161

:: Tomten finns... ::

....för jag såg honom ta emot önskelistor av söta små barn på Hansacompagniet idag =)

image159

Ho ho ho!

:: Julknytisfika hos Millan ::

Jag har haft en härlig söndag med knytisfika hemma hos Millan tillsammans med goda (pyssel)vänner. Alla hade tagit med sig något matigt till fikan och tillsammans fick vi ihop en underbart god fikabuffé.

Var och en hade också köpt en julklapp av pysselkaraktär (såklart!) till en vän som man blivit tilldelad i vår "Secret Santa swapp". Den vän jag fått tilldelad var Anna-Maria (Ananas). Hennes paketet la jag på lådan redan i tisdags eftersom hon bor i Uppsala och inte hade möjlighet att vara med idag på fikat.

Jag däremot fick mitt paket idag, från Katta som var min hemliga vän. Jag fick ett jättefint paket som innehöll ett gäng akvarellpennor som jag önskat mig, underbara journalingspots och tre fotooverlays, tillsammans med ett fint och juligt kort. Tack Katta *kramas*

image144

Till sist några bilder från dagens knytsifika hemma hos Millan. Först den goda buffén.

image145
Foto: Millan

image146
Foto: Millan

image147
Foto: Millan

Sara, Fia och jag.
image148
Foto: Millan

Visst ser det gott ut?
image149

Gunilla och Karin
image150

Åsa, Chrisse och Sara.
image152

Karin
image153

Millan som var dagens värdinna (tillsammans med sambon Chrisse också förstås :)
image154

Gunilla igen.
image155

Sara och Fia kollar in vad de fått i sina paket.
image156

Åsa och Chrisse.
image157

Söta Karin igen :)
image158

Tack tjejer för en supermysig stund, som vi sa..detta måste vi göra om igen.

:: Barndop i Genarp kyrka ::

Idag har vi varit på dop i Genarps kyrka, där lille Adam Albert fick sitt namn. Det var ett jättefint dop, där alla stod samlade framme vid altaret. Adam log sig igenom dopet, svarade prästen och tyckte det var jättespännande när prästen hällde upp vattnet :)

image142

image138

image139

image140

image141

:: Cathy Zielske-lift ::

En av utmaningarna i Cathy Zielske-veckan på Scraputmaning var att lifta en layout som hon gjort. Jag hittade en på hennes blogg som jag gillade.

image135

Jag har valt att lifta, eller ja i princip case:a (copy and steal everthing) den högra sidan av layouten, har bara bytt ut biljetterna mot ett foto.

image136

:: Fredagssvammel ::

Ännu en vecka som sprungit förbi. Den började riktigt kul med direktsändning i TV4 lokaltv tillsammans med Fia och Jane =) Sedan har veckan bara gått i ett, jobb på dagarna och pyssel på kvällarna. Jag har börjat lite smått på julkorten och har tänkt fortsätta nu i helgen. Julklappar kvarstår också att handla, har endast två klara så det får bli maratonshopping nästa vecka. Som tur är, är de flesta klapparna planerade så det är bara att handla och slå in.

På Pyssel.net pågår just nu cyberpyssel om jag håller i. Jag har satt ihop några utmaningar som folk får pyssla med hemma på sin kammare, och sedan skicka in ett foto på sitt bidrag. På söndag visar jag upp alla bidrag, som alla medlemmar på pyssel.net får rösta på och på måndag kväll korar vi vinnarna i varje utmaning. Skojigt!!

Imorgon skall vi på dop för våra vänner Michael och Lottas son Adam som föddes i somras, jag har precis slagit in vår doppresent och pysslat ihop ett enkelt dopkort (har liftat mig själv, fast i blå färger denna gång). Skall ta ett foto på kortet imorgon och lägga upp senare i helgen.

På söndag skall jag på julfika med knytis med mina underbara pysselvänner hemma hos Millan. Det skall bli så mysigt att träffa alla igen, det var ett tag sen!

Min EOS har börjat strula med knapparna igen :( Blir så ledsen på det. Nu vill jag ju ha kameran över jul och nyår så jag kan ta massor av fina bilder. Jag får ringa och felanmäla åtminstone och säga att jag kommer in med kameran efter nyår, då får de ta en ordentligt titt på den. Prutt!

:: Clean & Simple ::

Just nu är det Cathy Zielske-vecka på Scraputmaningen. Cathy som kommer ifrån USA är en omtyckt och vida känd scrappare som har en stilren, avskalad och grafisk stil. Hon har bland annat skrivit flera böcker i just ämnet "Clean & Simple". Temat för utmaningen idag var därför enkelhet och renhet. Här är mitt bidrag, med en bild från solnedgången över Keri på Zakynthos där Sebastian friade till mig i somras *kärlek*

image134

:: Ny skiss! ::

Tisdag igen och dags för en ny skiss på Veckans Skiss som vanligt. Erica Edberg/spacemouse står bakom skissen och här är min tolkning med bilder av Sebastians underbart söta systerdotter Leia.

image133

:: Lokal TV-kändis :) ::

Idag har jag varit med i TV! Närmare bestämt TV4 Öresunds morgonprogram. Jag fick kontakt med en gammal klasskompis från lågstadiet via Facebook. Hon jobbar på TV4 och frågade om jag tillsammans med en kompis ville ställa upp och prata om scrapbooking i deras lokala morgonprogram. Jag frågade Fia om hon ville vara med och det ville hon såklart :) Söta Jane som driver ScrapAddicted var också inbjuden och idag var det då dags!

Vi kom till deras studio mitt i centrala Malmö strax efter 8 imorse och blev först sminkade allihop. Vi hade sedan en kort genomgång om hur programmet var upplagt, därefter var vi "on air" =)

Klicka på länkarna nedan för att se oss, länkarna fungerar bara i cirka en vecka, så passa på att titta.

Del 1 - http://tv4.se/klipp/196319.html. Vi introduceras snabbt i början (minut 00:00-01:40), sedan är det två andra inslag och så kommer vi tillbaka mot slutet igen (minut 09:30-14:33). Det går att "spola fram" om man drar reglaget framåt, det kan hända att den måste buffra emellanåt när man gör så.

Del 2 - http://tv4.se/klipp/196373.html. Vi är med direkt från början och drygt 3 minuter framåt.

Klippen öppnas upp med pop-ups, så stäng av popup-blockerare om ni har den på i er browser.

Igår kväll när jag förberedde inför vad vi skulle göra och ha med oss, ritade jag en skiss att scrappa efter. Både jag och Fia scrappade efter denna, fast med lite olika upplägg.

image127

Jag hade förberett ganska mycket, bland annat valde jag foto och papper igår kväll. Papprena skar jag upp som jag vill ha dem och planerade vilka dekorationer jag ville ha. I sändning och mellan de andra inslagen var det egentligen bara att montera ihop så som jag planerat. Här är min "TV4-layout" ;)

image132

Här är lite bilder från idag också, visst är vi snygga =)

image129

image130

image131

:: Två nya layouter ::

Igår var det lördagsskiss på Scraputmaningen. Jag scrappade två layouter efter en skiss av Fia.

image125

image126

:: Möhippa för Anne ::

Igår hade vi möhippa för en kompis som gifter sig på nyårsafton. Vi kidnappade Anne när hon var på sitt möte på Viktväktarna =) Vi stod och lurade i köket och precis när hon klivit av vågen så rusade vi ut med visselpipor. Hon såg VÄLDIGT förvirrad ut, tills hon kände igen oss.

image118

Eftersom Anne är en fotbollstjej så fick hon en hel uppsättning med fotbollkläder att ta på sig toppad med en brudslöja så klart. Första uppdraget för dagen för att hela tiden ha med sig en fotboll genom att dribbla den framför sig.

image119

Först stoppet blev sedan på Make-up Store där Anne fick en makeup-kurs och fick välja lite produkter att ta med sig. Därefter var det dags för uppdrag nummer två, att stå målvakt på Stortorget. Villiga(?) förbipasserande fick utmaningen att sparka in en boll, lyckades de fick de en nackmassage av Anne. Endast en person lyckades pricka in ett skott och Anne fick lätt röd i ansiktet ge en massage :)

image120

image121

Därefter var det lunchdags, vi fick ett eget rum på Gräddhyllan i Lund. Terése som ordnat möhippan hade förberett ett gäng frågor som Annes blivande Andreas redan hade svarat på. Anne svarade på alla, och senare under kvällen presenterades facit. Därefter fortsatte vi diskutera både barnvänliga och icke-barnvänliga ämnen =)) Tur att dörren gick att stänga!

image122

Vid 14-tiden var det dags att ge sig av till nästa aktivitet, nämligen till Malmö och Unik Keramik. Tillsammans målade vi en uppsättning sushiservis till Anne och Andy. Det var riktigt kul och Anne uppskattade det jättemycket (sushi-älskare som hon här).

image123

Jag målade den kvadratiska tallriken i det nedre högra hörnet.

image124

Vi åkte sedan tillbaka till Lund och gick hem till Terése, där fixade vi till middag, en stor tacosbuffé med massor av godsaker. Alla hade fixat en liten present till Anne som hon fick öppna efter middagen. Varje present skulle symbolisera den relation man hade med Anne. Hon satte de flesta, men hade liiiite problem med en av dem. Efter lite uppfräshning av minnet så satte hon den också :)

Vi fortsatte kvällen med prat, vin och drinkar. Vi gick sedan ut och dansade på Hercules i Malmö, Anne var i kanonform och vi hade skitskoj allihop :) Jag var hemma vid halv fyra och stupade i säng.

:: Fredag kväll ::

Jag har inte följt Idol i höst, mer än på löpsedlarna. Ikväll har jag dock kollat på finalen. Vilka fantastiska tjejer, de är otroligt duktiga båda två! Jag höll dock på Marie Picasso, jag tycker hon passar bättre in i Idol-konceptet. Det var också hon som fick mig att göra "Kishtis" flera gånger, dvs börja fälla tårar. Dessutom började jag grina varje gång hennes pappa visades i bild, hur sjukt är det på en skala?? =) Marie är värd detta, och jag tror att Amanda passar bättre som tvåa och får göra sin "egen" CD.

Äntligen har jag fått tillbaka min kära EOS som varit på reparation. Det var knapparna vänster bak som blev tröga och liksom fastnade. "Reparation av kontakt(er)" stod det på servicepappret, det gjorde inte mig klokare om vad som var fel...men nu är den hemma och jag är så glad för det :)

Ikväll skulle jag egentligen varit på julfest på mitt jobb, men jag fick migränhuvudvärk under dagen och bestämde mig för att ha en skön hemmakväll istället. Jag tog det ganska lugnt till en början, la mig i soffan med täcke och kudde, tog en migräntablett och kollade igenom två avsnitt av Cityakuten och två av Greys Anatomy. Fixade sedan middag, Millans pizza, snabbt, gott och enkelt. Sedan hände något, jag som skulle ta det lugnt hamnade vid scrapbordet och vips så var två layouter gjorda. Kan hända att de visas på Scraputmaningen imorgon ;)

Idag stod Anna bakom utmaningen att scrappa en halvtom layout som skulle innehålla något genomskinligt och prickigt. Kul utmaning! Min layout blev så här.

image117

Jag hamnade förresten på 16:e plats i Scraputmaningens Utmaningsresa, vilket är en placering jag är GRYMT nöjd med!! =)

:: Adventstider ::

Idag var det dags för min andra gästumaning på Scraputmaningen, som handlar om adventstider. Jag älskar denna tiden på året! :)

image116

:: Min första gäst-DT-utmaning.... ::

....hittar ni idag på Scraputmaningen och den lyder: "Vi använder för det mesta mönstrat papper på våra layouter, därför vill jag utmana er i att inte använda mönstrat papper. Spinn istället loss med akrylfärg/dabbers, band, doodling, pennor etc". Här är min egen tolkning, med bilder från goda vänners bröllop i somras.

image115

Titta in i Scraputmaningens blogg för att se andra superfina tolkningar!

:: Ännu mer julstämning ::

Ikväll strök jag och hängde upp julgardiner i köket. Det är första gången någonsin som jag har bytt gardiner till jul, ytterligare ett vuxenpoäng kanske? :)

image113

image114

:: Skissdags! ::

Idag är det dags för en ny skiss på Veckans skiss. Denna gången är det Keath Brantvik som ritat skissen. Jag scrappade några bilder som är tagna vid min och Sebastians lilla lyxhelg i början av oktober. Färsk frukt, mousserande vin och lyxig choklad, kan det bli bättre?? =)

image112

:: Julpyssel ::

Jag blev såå inspirerad av kursen jag och Helena gick på i söndags. Jag köpte ju med mig en amaryllis hem, tillsammans med grönmossa och silvertråd. Idag handlade jag två hyacinter och ett blockljus. Efter middagen ikväll så satte jag fingrarna i mossan och spann loss =)

Amaryllisen klädde jag i mossa, som jag virade fast med silvertråd. Jag trädde även pärlor på silvertråd och virade några varv runt, och som avslutning satte jag fast kanelstänger och en organzarosett.

image101

image102

Så här blev resultatet.

image103

image104

Sen blev det hyacinternas tur, som skall bli till en liten julgrupp tillsammans med ett ljus. Jag gjorde samma sak här, klädde dem med mossa och virade fast med silvertråd.

image105

Jag har ett zinkfat från Bolagret som jag täckte med plast i botten och sedan placerade ut hyacinterna och ljuset. I första lagret la jag platta stenar och öste sedan på med hasselnötter. Pricken över i fick bli kanelstänger virade med silvertråd och några större vita pärlor.

image106

Nu är snart adventstämningen på topp hos oss :) Det som fattas är ett par röda julgardiner som skall strykas och sedan hängas upp i köket.

När jag var i blomsteraffären och handlade hyacinterna passade jag på att handla upp presentkortet jag fick av alla söta pysslingar på Pyssel.net. Det fick jag (och övriga i planeringsgruppen) som tack för att vi ordnade PMS2007 (Pysselmaraton Stockholm) i Täby utanför Stockholm i april månad. Presentkortet har legat där och gottat sig ordentligt i plånboken och nu blev det dags att byta ut mot en julblomma. Tack så jättemycket till er alla!!

image110

image111

image108

:: Mitt första DT-alster hos Scraputmaningen ::

Idag visades mitt första DT-alster på Scraputmaningen, utmaningen var att inspireras av en annons. Så här såg annonsen ut.

image97

Och här är min tolkning, med min galet söta systerdotter Rebecca.

image98

:: Veckans skiss söker ytterligare en inspiratör! ::

Veckans Skiss utökar sitt team med ytterligare en inspiratör. Om du älskar att scrappa efter skisser och vill utmana dig själv tycker jag att du skall söka omedelbums. Vem vet, kanske blir det just du som blir "kollega" med oss på Veckans Skiss! :)

För mer information om hur du söker, klicka här.

:: Mitt bidrag till tionde utmaningen i utmaningsresan ::

I tio veckor har Scraputmaningen hållit i "Utmaningsresan". Varje vecka har det presenterats en ny utmaning att skapa en layout, ett kort eller något altrat av. Det har varit fantastiskt kul att delta i detta, och jag är verkligen nöjd med alla mina bidrag. Nu är tyvärr resan slut, i och med att den tionde utmaningen har varit och vinnare röstats fram.

Mitt tionde bidrag såg ut så här, man skulle scrappa efter temat "Borta bra, men hemma bäst".

image85

Här är mina övriga bidrag till Utmaningsresan, klicka på layouterna för att se dem större (jag missade tyvärr utmaning 2).

 

Utmaning 1 - Skapa ett alster med avkapat motiv ("30 år och lycklig" - delade fotot i tre delar).
Utmaning 3 - Skapa ett alster som innehåller metallicfärg ("Every cloud has a silver lining" - silverakrylfärg på rubrik och papper).
Utmaning 4 - Skapa ett alster som innehåller egengjorda dekorationer i oväntade material. ("Sommartårta" - färgade in bubbelplast och skapade mönster av detta på pappret).
Utmaning 5 - Scraplifta följande layout ("Årets badbrud").
Utmaning 6 - Skapa ett alster som på något sätt innehåller något "tygigt". ("Vackert" - filtblommor).
Utmaning 7 - Skapa ett alster som innehåller en stor handgjord rubrik ("Vila i skuggan" - gjorde ordet "vila" med hjälp av att dutta med en dabbers/akrylfärg).
Utmaning 8 - Skapa ett alster som innehåller något stansat som inte är alfabet ("Spexsystrar" - stansat ut en fotoram med QK Lace).
Utmaning 9 - Skapa ett fritt alster ("Detta är att vara hemma").

Förra veckan var jag på 16:e plats bland alla deltagare, det återstår att se vad min slutplacering blir. Oavsett vilken det blir så är jag supernöjd över att ha placerat mig så högt upp, det är fantastiska alster som skapats under hösten. Tack för en rolig resa Scraputmaningen!! :)

:: Adventsdörrkrans och hjärta av mossa ::

Jag kan verkligen rekommendera att gå en kurs på Jenny Strandhs blomsterdesign i Oxie utanför Malmö. Jag var där idag med min kompis Helena på en lördagskurs och fick göra varsin adventsdörrkrans och ett hjärta av mossa.

Vi fick först en genomgång hur vi skulle gå tillväga och sedan fick man själv leka loss bland grankvistar och dekorationer. Vi började först med att klippa av grankvistar som vi sedan fäste med hjälp av ståltråd runt ena sidan av kransstommen.

image77


image79

Till dekoration hade vi torkade äppleskivor, miniäpplen, kanelstänger, lava och mossbollar som vi gjorde själva genom att rulla ihop en bit mossa och snurra en massa silvertråd runt.

image80

Så här blev min krans, fin va?

image81

image82

image83

Hjärtat av mossa glömde jag att fota under tiden jag gjorde den. I vilket fall så hade vi en stor bit oregelbundet grönmossa som man grovt formade till ett hjärta genom att vika in kanter och bulla ihop mossan. Sedan fixerade vi den med silver- eller guldtråd, varv efter varv. Till sist fäste vi dekorationer i form av gran- eller tallbarr, lava och små röda ilexbär. På vägen hem åkte jag och Helena inom Lagerhaus och köpte skifferplattor och ljus, och så arrangerade jag mitt lilla hjärta så här :)

image84

Vi besökte även den underbara blomsterbutiken i anslutning till kurslokalen, man blev helt sjukt inspirerad av allt vackert som fanns där inne. Jag köpte med mig en kruka med vit amaryllis som jag tänkt arrangera enligt tips från dem. Till detta har jag köpt en stor påse med mossa, en rulle med silvertråd, tranbär och en trådkruka. Resultatet kommer naturligtvis visas i bloggen så småningom!

Kursen varade mellan kl 10-13 och kostade 395 kr, allt material ingick och en fikapaus. Det var absolut värt pengarna tycker jag, en mysig kurs att gå med en kompis och så får man med sig två vackra saker hem :)

Det var även fantastiskt fin kurslokal vi var i, med gammaldags svensk allmogestil med vackert målade väggar och möbler, det hängde runda knäckebröd på brödstång i taket och överallt fanns fina blomarrangemang. När man kom in så möttes man av en söt katt som var så kelen och sällskaplig. Jag som är svag för katter tyckte ju det var urgulligt med en liten huskatt :)

RSS 2.0