:: Måste ha ::

Åh vad jag blev kär i dessa förvaringslådor från Tiger! Det är ett "must have" ;)


:: Gislövsträffen ::

Idag har jag varit på Gislövsträffen och haft en mysig scrapdag tillsammans med Kate, Fia och ett gäng andra scrappare. Som vanligt är det Cilla och Jennie som fixar en sån superdag för oss!





Brudarna! ♥

:: Födelsedagskalas ::

På måndag fyller både min älskade man och käraste svärmor år, och det har vi firat med ett härligt födelsekalas idag i Genarp. Sebastians syster med familj har kommit ner från Kalmar. Skoj att träffas allihop igen, det var länge sedan!



Agneta hade bakat massor med goda bakverk, cheesecake, toscakaka, hallongrottor och saffransbullar. Mums!




Jag älskar den här bilden! En ögonblicksbild fylld av glädje, liv och rörelse ♥


Käraste svärmor!


Sebastian med sin systerson Alexander.


Sara och Agneta.


Sebastians fina mormor!


Sen har vi denna lilla godsaken, så söt att man får hål i tänderna ;)

:: Lördagsmys ::

Jag har köpt på mig nya muggar nu när vi infört lattetradition i det Griffinska hemmet. Muggen i det förra inlägget som jag bara äääääälskar kommer från danska företaget GreenGate. Tack vare Fia har jag hittat dessa vackra muggar. Min samling består än så länge bara av tre muggar (de med paisleymönster), men de skall bli fler ;)

Sedan hittade jag denna söta på Åhlens. De finns i både vitt och brunt, och som espressomugg. Ett gäng av dessa kommer också hitta hem till oss :)


:: Fredagsmys ::


:: ♥-vänner ::

Min layout visas på Swe Scrapbook igår, efter utmaningen att använda flera geometriska former på layouten. Det blev några cirklar, kvadrater och fotot som ju faktiskt är en rektangel ;)


:: Utlottning! ::


Jag är med i utlottningen om ett presentkort på 250 kr från Designat ~ Scrapbooking & Inredning hos Tant Ulrika. Prova lyckan du med :)

:: Närbildsfilter ::

Häromdagen testade jag mitt närbildsfilter +4, som jag köpte för ett tag sedan efter rekommendation från Emelie Ohlsson. Ett sätt att komma riktigt nära det man vill fotografera, utan att behöva köpa ett dyrt makroobjektiv. Det är lite klurigt att få till det, jag märkte att jag försökte för långt ifrån och behövde gå ÄNNU närmare.

Och visst är det sött, smyckesstället jag fick av Kate i julklapp?


:: Ny favorit på Spotify ::

Inte visste jag att Jennifer Anistons ragg var riktigt skön att lyssna på ;)

John Mayer – Battle Studies

Riktigt bra att scrappa till har jag märkt! Funkar även att jobba, läsa, cykla och slappa till....

:: Veckans skiss ::

Idag är det jag som står för skissen på Veckans skiss. Jag hoppas du vill tolka den! :)




:: Bokmärken i massor ::

Mitt röjande bland papper i helgen i kombination med Kates inspirerande bokmärken resulterade i en massproduktion av bokmärken i min lilla hörna. Tänk vad mycket fina spillbitar man har som bara ligger :)

Nu har jag bokmärken så det svämmar över, vilket passar rätt bra eftersom jag gärna läser flera böcker samtidigt.




:: Herr Groda ::

Får jag presentera Herr Groda? Han stod där på en hylla på Åhlens, alldeles turkos, blommig och söt. Jag var bara tvungen att köpa honom.



Det som är lite speciellt med honom är att han har ett hål baktill.



Jag och Sebastian kör gemensamt ett "godisfritt" år. Varje månad lägger vi undan 200 kr var på ett konto, som under året kommer växa till en spahelg :)

Vi har lagt in några undantag under året och det är våra respektive födelsedagar, påskafton, midsommarafton och julafton. Skulle man vid något tillfälle ha ett så stort begär att man bara inte KAN hålla sig....ja då är det fritt fram, men man får också böta 200 kr och det är där lilla grodan kommer in. Straffavgiften stoppas ner i nacken på honom och kommer hjälpa till att finansiera spahelgen ;)

:: Hjälp! ::

Åh för krångliga fötter (eller skor...)!! Jag har köpt dessa fina boots på Ellos.se. Jag beställde först i min vanliga storlek 40 och de var alldeles för stora. Det fick bli retur och byte till storlek 39 istället. Provade vänsterskon och den satt ok och sedan högerskon...för LITEN. Fick knappt ner foten och väl på så höll jag på att få blodstoppning :/

Hjälp, finns det något sätt att töja skon? Den är helt i skinn...eller är det bara att skicka tillbaka?


:: En vanlig söndag ::

Syrran tycker min blogg är tråkig när jag bara visar layouter, hon vill se mer vardag! Well, layouterna får hon stå ut med ;) ...men mer vardag kan jag väl försöka få till =)

Jag är rätt dålig på att fotografera just vardagen. Dessa 365-projekt som pågår runt om i bloggarna håller jag mig undan ifrån, eftersom jag vet att jag ändå inte kommer att fullfölja dem. Dessutom tycker jag inte jag har så mycket spännande att blogga om. Det är mest jobb om vardagarna. Men men, jag skall göra ett försök, det händer ju ändå rätt mycket i veckorna trots allt :)

En helt vanlig söndag i januari fortsätter jag att röja bland mina papper. Inspirerad av Fia rensar jag ut alla spillpapper och lägger i en stor hammarplastlåda. Sjuka mängder papper, men förhoppningsvis kommer de mer till användning nu än om de ligger nerstoppade i olika plastfickor. Jag hittar små skatter i mitt röjande också. Fina band, knappar och alfabetsstickers som gömt sig bland papperna.

Mitt i allt röjande så får jag ta små powernaps, jag är inte helt kry ännu.



:: Missa inte... ::

...Landet Brunsås med Erik Haag, Henrik Schyffert och Lotta Lundgren.

http://svtplay.se/v/1854139/landet_brunsas/del_1_av_8

Det bästa är när Erik Haag skall prata engelska med den mexikanska konsulen han bjudit hem på fredagsmys: "alltså själva poängen with the fredagsmys is that the family eat together. Because during the week it´s so stressigt".


:: Hjärtevänner ::

Förra lördagen ringde Fia och undrade vi ville komma och käka middag hos dem på kvällen tillsammans med Kate och Nille. Såklart vi ville, det blev en supermysig kväll tillsammans med god mat, prat, skratt och sällskapsspel. Jag blev också slagen i både tennis och bowling av Vincent och Ella. De är grymma på att spela Wii :)

Andreas förevigade oss tre på bild, inte ofta det händer ;)


:: Sjukstuga ::

Detta veckoslut blev ju inte riktigt som jag tänkt mig :( Redan i måndags började näsan bråka med mig. Kände lite skrap i halsen och kranen öppnades i tisdags och sedan dess har det bara blivit värre. I torsdags skulle jag hem till Fia på scrapmys med henne och Kate, men fick se mig besegrad av förkylningen.

Idag skulle jag och Sebastian gå på bio och se Up in the Air och äta lite gott innan, men det får vi spara till en annan gång. Istället gör jag sällskap med hushållspapper, värktabletter och nässpray.

Just för tillfället känner jag mig lite piggare, så jag redigerar lite foton och gör mig beredd att rensa lite bland scrappapperna med John Mayer klinkande på sin gitarr i bakgrunden....

Och säg, är inte detta de grannaste töserna i stan?


:: 15 minutes of fame ::

Jenny hojtade på msn igår  "Du är på Aftonbladet.se". Jag förstod ingenting, men gick in på sidan och tittade. Minsann, där var jag i egen hög person haha

Längst bort till höger hittar ni mig med samma bild jag har här på bloggen (klicka på bilden nedan för större version). Jag trodde det först var för att jag bloggat om deras kampanj, men Vivi kom med den mer troliga teorin att de tagit bilden från facebookgruppen "1 timme för Haiti". Överraskande och lite skoj!

Så kan jag ju passa på att påminna om kampanjen, än är det inte för sent att skänka pengar och stödja Haiti!



Kort dokumentär om katastrofen från CBS 60 minutes. Stundtals jobbig att se på, men viktig för att förstå omfattningen av katastrofen. Detta händer just nu!


:: Veckans skiss ::

Det var ett tag sedan vi i Veckans skiss team bjöd på några skisser, så vi drar laget runt. Först ut är Susanne!



Det blev en layout med några foton senaste Gislövsträffen, snart är det dags igen! Jag längtar!


:: Skänk en timme av din lön ::

Läkare Utan Gränser och Aftonbladet har inlett ett samarbete, där man kan stödja Läkare Utan Gränsers fond för akuta insatser genom att skänka en timme av sin lön. Endast en timme av ens lön kan hjälpa att rädda liv i akuta kriser över hela världen, som den som pågår just nu i Haiti.

Gör en insats, klicka på bilden!



Du kan även sätta in en gåva på plusgiro 90 06 03-2 eller bankgiro 900-6032, märk insättningen med "timme".

En timme av en månadslön motsvarar till exempel:
15 000 kr/månaden = 87 kronor
20 000 kr/månaden = 145 kronor
25 000 kr/månaden = 145 kronor
30 000 kr/månaden = 174 kronor
50 000 kr/månaden = 291 kronor
75 000 kr/månaden = 436 kronor

En spottstyver för oss, skillnad mellan liv och död för någon annan!

:: Skisseliskiss ::

Hanna/Fnyz har ritat en hjärteskiss till Swe Scrapbook den här veckan. Mitt hjärta krympte dock något och hamnade ovanpå fotot :)




:: Matplanering ::

Vi väntar på att Linas matkasse skall levereras, den verkar bli sen den här gången. Under tiden jag väntar tänkte jag lägga ut vår veckomatsedel. Vi har blivit duktiga på att planera våra middagar i förväg efter att vi började med Linas och nu har vi en matlista planerad ända fram till slutet av februari. Linas matkasse, varvat med nya recept från mattidingar och egna favoriter. Sen om det blir exakt som vi planerat är en annan sak, men det blir mindre småhandling i alla fall :)

Vecka 3 ser ut så här (LM - Linas matkasse):

Mån 18/1: Hemmagjorda hamburgare med cole slaw och diverse grönsaker
Tis 19/1: Dillpanerad rödspättafilé med pressad potatis och kall pepparrotssås (LM)
Ons 20/1: Kyckling i senapssås med ris och kok- eller wokgrönsaker (LM)
Tor 21/1: Middag på varsitt håll
Fre 22/1: Lövbiffspasta med frästa champinjoner och paprikasallad (LM)
Lör 23/1: Sushilax med varm gurksallad
Sön 24/1: Mustig allt-i-ett-gryta med köttfärs, potatis och rotfrukter (LM)

:: Veckans skiss igång igen! ::

Äntligen är vi igång på Veckans skiss efter ett skönt juluppehåll! Den här veckan skapar vi efter webmosterhelenes underbara skiss!




:: The evil look ::



Jag tycker mannen som skrattar låter preciiiis som Will Smith haha

:: Tre ord om mig ::

Scrapåret 2010 är inlett och den första layouten blev till väldigt snabbt. Jag blev lite trött på inspirationen saknades, så jag grabbade tag i ett foto, en utmaning, ett papper från Fias spillåda och lät mig också inspireras av några layouter Kate skrivit ut på ett papper. Tada!

Det är svårt att beskriva sig själv tycker jag. Vilka ord tycker du beskriver mig?



Fotot är taget av söta Jenny, det är snart ett år sedan vi gjorde den här roliga TTD-fotograferingen!

:: Hjärnkoll ::

Intressant intervju med professor Martin Ingvar i HD idag. Boken som nämns i artikeln är på väg hem till mig :)

http://hd.se/mer/2010/01/09/banta-med-hjarnan/

:: Dagens.. ::

För att skaka lite liv i bloggen en sån här ljuvlig fredagskväll, så har jag plockat med mig en lista från Jenny Bergvall.

Dagens frukost: Två hårdkokta ägg och en kopp te
Dagens insats: Högklassig problemlösning på jobbet som vanligt ;)
Dagens utflykt: Fram och tillbaka till jobbet
Dagens risktagande: Kan inte komma på något, cyklade inte ens mot rött...
Dagens undsättning: Se punkt 2, gjorde nog en och annan kund nöjd och glad
Dagens lättnad: Helg!
Dagens lunch: Kycklingsallad
Dagens ingengörsjobb: Öhhm, gills påfyllning av luft på cykeldäcken?
Dagens mellis: Hann inte med idag, frukten försvann i ett nafs på jobbet
Dagen tålamod: Väntan på att vattnet till pastan skulle koka upp
Dagens onyttiga: Nope, bara nyttigheter idag
Dagens fina: Att få en varm kram från mannen och varsitt mjau från katterna när jag kom hem
Kvällens middag: Ugnsbakad lax med pestopasta, körsbärstomater och morotsstavar
Kvällens tv: Filmen 2012, en äkta katastroffilm
Kvällens skratt: Alla "puh, det var i sista sekunden"-ögonblick i filmen ovan
Kvällens smarta tekniska: Skruvkorken på vinflaskan
Kvällens sanning: Fredag är den bästa dagen!

Ha en ljuvligt trevlig helg alla!

:: Backup ::

Jag har roat mig med att göra backup på 2009 års foton. Jag har backup på två externa hårddiskar och tänkte ta tag i att göra ytterligare backuper på DVD-skivor. Men efter att jag tittat på storleken på alla årsmappar, framförallt de senare, så inser jag att det nog blir lättare och billigare i längden att köpa ytterligare en extern hårddisk =)

Och det verkar som att i takt som fotointresset ökat så har också storleken på årsmapparna gjort det ;)

97-02 - 28,7 MB (foton "framkallade" på diskett/cd från en analog kamera)
2003 - 171 MB (köpte min första digitala kameran - Nikon Coolpix E2500)
2004 - 728 MB
2005 - 1,3 GB (ny kamera - Canon Ixus 50)
2006 - 4,36 GB
2007 - 14,3 GB (ny kamera igen - Canon EOS 400D)
2008 - 20,9 GB
2009 - 31,3 GB

:: Fler nyårslöften ::

Det är bara att sätta igång :) Vad är ditt nyårslöfte?



:: Nyårslöfte ::

Jag avger bara löften jag vet att jag kommer hålla. En av dem för 2010 är att se Sex and the City 2 på bio =)

En liten teaser kanske?


:: Fler nyårsbilder ::

Här kommer ytterligare några bilder från nyårsafton, lånade från Denise blogg.

Jag och Sebastian ler och fryser ikapp.


Therese, Ina, Denise och jag.


Iskall champagne

:: Gott Nytt År!! ::

Nyårsafton firade vi med vänner i Trelleborg, hemma hos Denise och Björn. Det bjöds på supergod medelhavsbuffé och gudomlig After Eight-cheesecake till efterrätt. Det nya året skålade vi in med skumpa och skallrande tänder, det var kaaaallt ute :)

Inte så lätt att fota inomhus i vintermörker, men jag lyckades fånga den mysiga stämningen i alla fall :)


Kvällens värdinna (med kvällens värd precis bakom) i egen hög person. Antingen visar hon en galet stor fisk hon nyligen fångat eller så leker hon galen robot ;)





RSS 2.0