:: Oväntat SMS ::

Scraputmaningen idag.

Jag fick ett sms av Sebastian en eftermiddag för några år sedan, när jag satt hos frissan: "Just det! Kan du köpa med en karl och lite gott med dig hem". I mobilens ordlista låg "karl" före ordet "läsk" =))

image476

:: Vinterland ::

Imorse när jag cyklade till jobbet såg det ut så här.

image473

image474

image475

När jag cyklade hem var alla snö borta igen, skumt väder!

:: Veckans skiss - v13 ::

Peterlina har gjort den härliga skissen som visas på Veckans skiss idag. Min layout gjorde jag på runt en halvtimme, den scrappade i princip sig själv =) Bilden tog jag när vi var i Grekland i somras, de underbara stenarna på stranden i Navagio.

image472

:: Glad Påsk! ::

image471


image468


image469


image470

:: Svart, vit och röd ::

Scraputmaningen visas idag en färgutmaning där man skall använda svart, vit och röd som de mest framträdande färgerna. Min layout ser ut så här.

image465

:: Påskpuss ::

En stor påskpuss till er allihop!! =))

image464


Jag och Sebastian har precis varit hos designern och ädelsmeden David J Butler som skall göra våra vigselringar. Jag älskar ju bling-bling...så det kommer synas på ringen =) Det blir en smal ring som matchar min breda förlovningsring. Det känns jättebra och David är proffsig, otroligt kunnig och trevlig! Han kommer börja med att göra stommen på ringen som jag sedan får prova och så fortsätter vi diskutera resten efter det. Sebastian kommer göra något med sin ring också, men han har några alternativ han skall fundera på först.

:: Presentationslayout ::

Just nu har vi en presentationsrunda på Scraputmaningen, och idag var det bland annat min tur att presenteras.

image462
Namn/nick: Linda/Gulligullan
Kort om mig: Jag är 31 år och bor i Malmö med sambo och två katter. Jag jobbar som verksamhetskonsult på Logica och ägnar stor del åt min fritid åt scrapbooking.
Scrappat sedan: Våren 2006.
Favoritscrappryl: Mååååånga...thickers, dymo, journaling stämplar/spots, bling, mönstrade papper.
Favoritfärg att scrappa med: Alla färger, jag väljer färger som matchar fotot och mitt humör för tillfället.
Scrappar mest/helst om: Mig själv, nära och kära, semester/upplevelsebilder.
Inspireras av: Andra scrappare, utmaningar, nya papper och dekos.
Skapar bäst när... : timmen är sen eller tillsammans med andra scraptokiga.

:: Två nya stämpel-DTs hos ScrapAddicted ::

Varmt välkomna Helena och Nina till ScrapAddicteds Designteam!! Ni är båda fantastiska konstnärer och det är ren njutning att titta in era bloggar och beundra allt ni skapar. Det skall bli jätteroligt att jobba tillsammans med er.

Ett av Helenas kort.
image460

och ett av Ninas.
image461

STORT grattis tjejer, vi ses snart =)

:: Ett ögonblick ::

Detta är den tredje layouten jag gjorde hos Camilla i söndags, och som visas på Scraputmaningen idag.

image459

:: Camillas skiss ::

Idag är det Camilla/Smörblomman som ritat skissen till Veckans Skiss. En jättehärlig skiss som jag blev förtjust i från första blick.

image457

Min tolkning, med foton på en tekopp som jag tog förra måndagen då jag var hemma från jobbet med feber (Linda *hjärtar* fotoskrivare).
image458

:: PIF-vinnare! ::

Skulle redan igår ha presenterat två PIF-vinnare, men jag glömt helt enkelt bort det =) F´låt! Jag har istället ägnat en liten stund på jobbet idag åt att skriva upp alla på varsin lapp och dra två vinnare som kommer få ett litet scrappigt kuvert på posten.

image455

image456

Grattis tjejer! Sååå, vill ni maila mig på mail [at] lindah.se och lämna er adress så kommer det snart något på posten :)

:: Min favoritblomma ::

Kom på att jag ju faktiskt kan visa en till av de layouter jag gjorde igår, eftersom den visats på Scraputmaningen idag. Utmaningen var att stämpla med något som inte är en stämpel. Jag använde undersidan av en ölflaska (Newcastle Brown Ale för att vara exakt =), som jag färgade in med svart stämpeldyna och stämplade diagonalt över layouten.

Gerbera är min absoluta favoritblomma! Jag fick denna bukett med röda gerberor av min kompis Denise den 5 mars och de står än idag den 17 mars.

image454

:: Tv-stjärnor :) ::

Här är en av layouterna jag gjorde igår. Bilden är tagen av programledaren då jag, Fia och Jane var med i TV4 Öresunds morgonprogram och pratade om och visade scrapbooking.

image453

:: För att mota Olle i grind.... ;) ::

....så vill jag bara säga att jag med vinter menar några minusgrader, gnistrande vitt snötäcke, vindstilla och isblå himmel. Inte storm och horisontellt snöade som lägger sig i drivor. Nu kanske jag slipper en del gliringar i kommentarerna *fnissar* Helt galet väder har det varit här i Malmö idag, det började med solsken och slutade med värsta snöstormen. Det gick dock rätt bra att cykla hem, jag hade vinden i ryggen nästan hela vägen =)

Jag har haft en fantastiskt härlig och rolig helg. Igår var jag och Fia i Hässleholm och hälsade på Camilla och pysslade hela dagen. Det var otroligt trevligt! Vi blev bjudna på supergod lunch och minst lika god middag. Ett jättetack till både Camilla och Lasse för en jättekul dag! Hela tre layouter fick jag ur mig, två av dem skall passera genom två inspirationsbloggar innan de hamnar här ;) Den tredje kommer dock dyka upp senare ikväll.

:: Jag kapitulerar... ::

...det blir ingen vinter i år. Jag är nog en av de få som ville ha snö och lite kyla, men nu verkar faktiskt våren ha kommit, på riktigt. På min promenad idag sken solen, det knoppas på träden och överallt syns snödroppar, påskliljor och krokus. Jag har inget emot våren, älskar den...men jag gillar årstidernas skiftningar och vill uppleva varje årstid för vad den är :)

image452

Ikväll är det melodifestivalfinal, jag kommer sitta bänkad. Till mat blir det denna soppa, som jag blev bjuden på förra lördagen hos en kompis. Otroligt gott!

:: Lördagsskiss ::

Idag är det Cilla som gjort lördagsskissen på Scraputmaningen.

image450

image451

Jag har målat med vit akrylfärg direkt på svart cardstock och sedan lagt en stor bit overlay "Brickwall" från Hambly ovanpå.

Nu tycker jag att du skall scrappa efter skissen också =)

:: Jag har blivit utmanad.... ::

....av Tettiz :)

1. Gör du kort eller scrappar?
Jag scrappar för det mesta eller mest hela tiden =) Kort gör jag vid behov, till födelsedagar och liknande, eller till utmaningar/tävlingar.

2. Favoritfärg som du gärna använder?
Min absoluta favoritfärg är turkos, men jag använder alla möjliga färger när jag scrappar, beroende på fotot, tillgängliga papper och humör.

3. Vilka dekorationer kan du inte vara utan?
Bling, blommor och journaling spots.

4. Vilket är ditt bästa köp?
Oj vilken svår fråga...tror det får bli Cuttlebuggen eftersom den tar alla dies och dessutom fler på en gång (fast den har jag inte själv köpt, utan fått ;) Sen älskar jag mina journalingstämplar och thickers, I LOVE thickers =)

5. Finns det något du ångrar att du köpt?

Nope, är det något jag inte använt eller tröttnat på så har jag sålt det.

6. Vad för motiv scrappar / stämplar du helst?
Det blir mycket bilder på mig själv, samt semesterbilder och andra upplevelsebilder.

7. Finns det någon pysseltidning som du brukar köpa?
Den svenska, Scrapbooking mm.

8. Favoritpysselblogg du brukar besöka?
Jag besöker många bloggar dagligen och finner alltid inspiration hos Helene, Karin, Fia, Zarah, Åsa, Camilla, Keath.

9. Vad/vem inspireras du av?
Jag inspireras av allt och alla, faktiskt =) Det kan vara andras alster, skisser, utmaningar, tävlingar, vårsolen, ett tygstycke, något ord. Det som kickat igång mig massivt den senaste tiden är mina uppdrag jag har hos ScrapAddicted, Scraputmaningen och Veckans Skiss.

10. Om du fick 1000 kr och handla pysselsaker för, vad skulle du köpa då?
Massor av thickers!

...och nu utmanar jag:
Fia
Anna
Camilla
Keath

:: Min ständiga följeslagare ::

Scraputmaningen idag:

image449

:: Skapat för ScrapAddicted ::

För ett tag sedan fick jag ett DT-paket från ScrapAddicted med ett gäng härliga mönstrade papper från American Crafts. Minns ni?

image433

Du hittar alla papper här. För mer utförlig materiallista titta i ScrapAddicteds blogg.

Jag skapade fem layouter. Den första är med en bild som Fia tog på mig på en pysselträff för ett tag sedan, titeln kändes självklar ;-)
image444

Nästa blev en layout om mina två storasystrar Monica och Helena.
image445

Några bilder från vår Greklandsresa i somras, på ön Zakynthos. Vi gjorde en utflykt till vraket i Navagio, vi åkte båt till själva stranden med vraket och åkte sedan med bil till utsiktsplatsen. Där gick man ut på en liten ramp hela 200 meter över havet med magnifik utsikt. Fotot med ringen är rampen sedd från stranden.
image446

En nostalgilayout, med två bilder från min och Sebastians första sommar tillsammans, då jag försökte lära mig att golfa och vi spenderade många grillkvällar på stranden.
image447

Tills sist, ytterligare en layout från vår greklandssemester i 6x12-format. Vi bara njöt av alla dessa vackra färger!!
image448

:: Påsktävling på Scraputmaningen ::

Missa inte den härliga påsktävlingen vi har på Scraputmaningen just nu, med ett kanonpris som får det att vattnas i munnen! Klicka här för att få veta hur du kan vinna allt på bilden.

image442

:: PIF ::

För ett tag sedan vann jag en PIF (Pay It Forward) hos Catta. Tack för det! =)

En PIF går ut på att de som läser det här lämnar (om de vill) en kommentar till detta inlägg. Om en vecka, den 17 mars drar jag två vinnare som får något skojigt scrappigt skickat hem till sig.

Så...
¤Lämna kommentar till detta inlägg.
¤Titta in igen den 17 mars då jag drar två vinnare.
¤Vinnarna meddelas här i bloggen, som mailar mig sin adress och får sedan ett brev med hemligt scraprelaterat innehåll på posten :)
¤Valfritt: Vinnarna lägger i sin tur upp en PIF på sin blogg.

Lycka Till!

:: Scraplift ::

Dagens utmaning på Scraputmaningen var att scraplifta en layout som Smarre gjort.



Här är min scraplift, med en gammal bild från våra grillkvällar på stranden Ribersborg, allmänt kallad "Ribban" här i Malmö.
image441

Titta in i bloggen för att se de andra tolkningarna.

:: Sjukstuga ::

Min "kymighet" igår utvecklades till 38,5 graders feber. Jag låg och frös under ett täcke i soffan tills jag orkade krypa in i sängen. Idag mår jag lite bättre, febern har sjunkit till strax över 37 grader och jag har "bara" huvudvärk och ont i lederna. Jag är i alla fall hemma idag och kurerar mig med vila och varmt te.

:: Helgsnackis ::

Godkväll! Det är snart dags att säga farväl till ytterligare en helg, tur att det snart kommer en igen ;) Jag är ju inte vidare förtjust i söndagar, just för att det är "sista" dagen innan jobb igen...men jag jobbar på att få en bättre inställning och också kunna njuta mer av dagen.

Igår hade jag stora skapardagen, jag gjorde tre layouter för ScrapAddicteds räkning som kommer visas i bloggen så småningom. På kvällen var jag bjuden hem till en kompis tillsammans med två andra tjejer, vi bjöds på en supergod trerätters med vin, satt och småsnackade bort hela kvällen. Mycket trevligt!

Idag var vi först en sväng hos en kompis till mig som har lite strul med datorn. Sebastian tog sig en titt på den och konstaterade att den innehåller på tok för lite minne för att ens orka dra runt operativsystemet (japp...Vista!). Himla smart att sälja något sådant va? Speciellt när min kompis specifikt bad om en dator som klarade av tyngre applikationer som Dreamweaver, InDesign och Photoshop. Hoppas det löser sig med någon gig extra minne i alla fall och tack för fikan ;)

Under eftermiddagen har vi klarat av en tvättid och jag har läst ut en bok och börjat på en annan. Jag tänkte försöka sätta mig i scraphörnan och skapa lite, men känner mig faktiskt lite kymig, har fått ont i halsen och är allmänt frusen. Hoppas inte det är någon förkylning på gång.... Kanske blir det att lägga sig under en filt i soffan istället.

:: 3 av mina sidor :) ::

Idag är det Fia som ritat lördagsskissen på Scraputmaningen, och som vanligt är det en underbar skiss som gör att layouten scrappar sig själv!

image438

image439

Nu tycker jag att du också skall tolka skissen! Kika in i bloggen för mer detaljer.

:: Nya stämplar på Stämpelgården ::

Ni har väl inte missat att Stämpelgården har släppt en ny härlig kollektion med stämplar designade av Cissi? Klicka på renen =)

image437


:: Favoritblomma ::

image436

:: Brev till mig själv ::

I onsdags hade vi en utmaning på Scraputmaningen att vi skulle fokusera på journaling. Jag gjorde denna layout och skrev ett brev till mig själv. Jag har skuggat texten eftersom den är lite personlig :)

image435

:: Hudvårdskväll ::

När jag var på bröllopsmässan för ett tag sedan skrev jag upp mig som intresserad för en hudvårdskväll med en konsult från hudvårdsföretaget Mary Kay. Jag bjöd in några av mina vänner igår kväll och bjöd först på en salladsbuffé med sallad, pasta, prosciutto, minitomater, avokado, mozzarella, rödlök, oliver, marinerade kronärtkockshjärtan, kapris, minigrissini och basilikasås. Det blev verkligen supersmarrigt!!

Sedan gick konsulten igenom ett hudvårdsprogram med deras produkter och vi fick prova de olika krämerna. Först tre olika produkter för händerna som gjorde dem lena och sköna, därefter produkter för ansiktet med peeling, rengöring, två olika krämer och till sist en foundation.

image434

Jag fick ett prov på två handprodukter och så en ögonskugga som jag vann i en utlottning i samband med bröllopmässan. Jag köpte även två läpprodukter.

Det blev en mysig (men sen!) kväll Tack Fia, Helena, Denise och Terese för att ni ville komma, och tack för de fiiina blommorna!!

:: Veckans skiss - v 10 ::

Jag scrappade Fialias dotter Ella i förra veckan, så nu blev det sonen Vincents tur i Veckans Skiss efter en härlig skiss av ÅsaF.

image432
image431

:: And here we go again... ::

Säg den ro som varar. Nu är Pix sjuk igen :( Vi märkte igår att han inte riktigt var sitt vanliga jag, han tvättade sig ovanligt mycket på magen och i baken. På kvällen satt han på toaletten länge och försökte kissa, men det kom inget. Urinsten igen, ironiskt nog exakt på dagen ett år sedan han hade det sist. Med tanke på uvi för några veckor sedan, så är det inte konstigt att det utvecklades till urinsten. Imorse fick vi tid hos veterinären som skrev in Pix och gav honom en lugnande och sövande spruta. Han kom in på operation ganska snabbt, och blev spolad. Han har fått stanna över natten för att få dropp och återhämta sig, imorgon hoppas jag att han kan få komma hem igen!

Över till lite roligare, jag fick ett DT-paket med mönstrade papper från American Crafts från ScrapAddicted idag som jag snart skall sätta skärmaskinen i =) Titta under nyheter i shopen!

image433

:: Födelsedagspysselträff igår ::

Söta Karin har fyllt 30 och avslutade firandet av detta med att bjuda till en födelsedagspysselträff med igår på Stämpelgården. Jag hade med mig kameran och lät den gå varmt.

Karin bjöd bland annat på en fantastiskt god buffé med massa godsaker och fika lite senare med supergod cheesecake.

Födelsedagsbarnet Karin
image417

Sara med sin otroligt söte son Gordon.
image418

Fia
image419

Feta- och spenatpajer, minitomater och hummus.
image420

Kycklingklubbor och brödsticks.
image421

Det bjöds även på foccacia, päron, avocado och sallad.
image422

Karin berättar vad buffén innehåller.
image424

En gladbild på mig.
image425

Fia i action.
image426

Millan
image430

Ryggarna på Matilda och Karin.
image427

Till sist en knasbild på mig. Jag har hört SÅ många gånger att jag är lik Tina "Mat-Tina" Nordström. Har blivit stoppade av människor jag inte känner som sagt det =) På denna bilden tycker jag att det framträder väldigt tydligt. Vad tycker ni?
image428

Tack Karin för en bra ordnat pysselträff och tack till Millan och Marie så återigen låter oss husera i Stämpelgårdens lokaler!

Efter träffen åkte jag vidare till Genarp, där jag mötte upp med Sebastian som varit och fiskat med sin pappa Leonard utanför Ystad. Leonard fyllde nämligen år igår, så vi firade honom genom att äta en god middag som Agneta lagat. Grattis på födelsedagen Len! :)

:: Music Makes The People Come Together ::

Jag blev tillfrågad att scrappa en layout till mars månad musikvideo i inspirationsbloggen *MusicMakesThePeopleComeTogether*. Videon är Madonna med låten Sorry.

image416

Jag plockade upp "prickarna" på skärmen som Madonna har bakom sig i stora delar av videon, i min favoritfärg turkos. Och så har jag i titeln använt ordet "Förlåt". Journalingen syns lite dåligt: "Ett ord, ett litet ord som är så svårt att säga och uttala. Ett ord som dock är så viktigt och nödvändigt att använda."

image413

:: Publicerad! ::

I Scrapbooking mm:s januari/februari-nummer (nr 1 2008) hade jag med två layouter. Nu när det gått två månader får jag lov att visa upp dem här i bloggen.

Temat var en "BOM"-utmaning (Boken Om Mig), att scrappa vem jag är just nu och vem jag vill vara om 10 år.

image410 image411

:: Skiss på Scraputmaningen ::

Jag har scrappat efter lördagsskissen på Scraputmaningen, som Maskrosfjun har gjort.

image408

Det blev en layout med Fias söta dotter Ella.
image409

RSS 2.0