:: Första advent ::

Jag blev så inspirerad av alla fina adventsfoton runt om i bloggarna, så jag gick en runda i vår lägenhet och fotade vår adventsstämning.



Jag älskar denna stämningsfulla månaden!


:: På scrapfronten... ::

...intet nytt. Det har inte blivit något scrappat alls sen jag var på träffen förra helgen. Däremot har jag pysslat med mycket annat, bland annat har jag pärlat för glatta livet eftersom jag tillsammans med några kollegor hade en liten "julmarknad" på jobbet i förra veckan där vi sålde handgjorda smycken. Här är några av de smycken jag gjorde och fick sålt.



Det gav lite extra klirr i kassan, sitter fint så här julklappstider!

I helgen har det blivit annat pyssel av också, fast det vill jag inte avslöja ännu =) Men det kommer bild så småningom. Min goda vän Terese var hos mig igår kväll och jag visade henne hur man gör egna pärlhalsband. Det blev en mysig kväll med god mat, kreativitet och mycket prat.

Summa summarum, en rätt så lugn och mysig helg! Fast jag längtar redan till nästa ;)

Och du missar väl inte ScrapAddicteds egna julkalender, varje dag i december månad fram till jul kommer bloggen fyllas av juliga tips, trix och inspiration.

:: Veckans Skiss v.48 ::

Då var det tisdag igen och dags för ny skiss på Veckans skiss. Denna vecka är det duktiga Anna/Ami som har ritat skissen och här är min tolkning, med ett av mina favoritfoton från vår bröllopsdag.


:: Massor nya layouter ::

Scrapsakerna har gått varma den senaste veckan, här kommer ett gäng nya bröllopslayouter!

Vår goda bröllopstårta!


Den här layouten är jag riktig nöjd med! Jag och Fia körde vår egna lilla utmaning att dra tre lappar ur en burk med olika scraprelaterade ord på. Jag drog "färgad cardstock", mönstersax och chipboard. Den färgade carstocken ser nog alla ;) Sen har jag klippt det prickiga och randiga pappret med en mönstersax och som chipboard har jag rubriken och swirlen.


Igår var jag på en härlig scrapträff utanför Trelleborg. Massor med glada tjejer, kreativitet, god mat och utlottningar. Jag hade tur både på mitt namn och mitt lottnummer och vann två utlottningar! Hela fem layouter lyckades jag knåpa ihop, de tre första tack vare Karin/Kajsaloppans härliga skisser som vi fick på träffen.



Vi hade pratat om innan vigseln att vi skulle kyssa varandra när vi sagt "ja", men mitt uppe i allt så höll vi på att glömma bort det, så vår vigselförrättare fick påminna oss. Det blev lite fniss bland bänkraderna =) Hjärtanen är inte så illröda i verkligheten.


Har testat att använda tyll på layouten, skojigt!


Denna läckra bild har Fias man Andy tagit. Jag är så glad för den bilden, den fångar den härliga partystämningen!


Den sista layouten med två bilder från möhippan, då jag precis blev kidnappad av mina söta vänner!


Tack för titten!


:: En fredagslayout ::

En layout jag gjorde för ett tag sen.



I journalingen står det: "Äntligen kan jag få kalla dig för min man. Jag älskar dig".

:: Bloggcandy ::

Inkido lottar ut lite pysselgodis i form av fem av deras nya julstämplar och ett papperspaket.

Häng med du också :)

:: Veckans skiss ::

Duktiga Joggemia har ritat Veckans skiss.


:: Utmaning ::

Hittade detta hos Rimna.

Vilken mat äter du ofta?
Tacos, som vi ofta äter på fredagskvällarna.

När du är på kalas, är du personen som sitter eller hjälper du till att duka av?
Det varierar faktiskt, men oftast försöker jag hjälpa till att duka av eller åtminstone samla ihop tallrikar.

Var sitter du helst när du bloggar?
Framför datorn ;)

Köper du ofta Triss?
Nej inte ofta, men då och då när andan faller på. Kanske en gång i månaden.

Vilket land eller vilken stad har varit din bästa semester?
Grekland alla gånger, älskar Grekland.

Vilken TV-kanal tittar du mest på?
Tittar nästan inte alls på tv längre, men om jag tittar är det oftast inspelat från TV3 eller TV5.

Vilket är ditt favoritvin?
Rött i alla dess former (förutom Beaujolais, eller hur Terese?? ;)

---------------------------------

Den som vill får gärna ta frågorna till sin blogg och besvara!

:: Mmmmmm ::

Nu är vi tillbaka från en underbar spahelg på Torekov Hotell. Det har varit en fantastisk upplevelse, funderar ni på att åka till något spa så rekommenderar vi varmt detta ställe. Hög mysfaktor, professionell personal, sköna behandlingar och god mat!

Vi kom dit igår eftermiddag vid halv fyra. Då var solen på väg att gå ner så vi checkade snabbt in, lämnade väskorna i vårt rum och tog en promenad ner mot havet. Det blåste rejält så vår promenad blev inte särskilt lång, men tillräckligt lång för att fota den vackra solnedgången och varandra :) Väl tillbaka på vårt rum, som låg i en liten stuga vid sidan av huvudbyggnaden (en stuga med tre rum)  klädde vi om till badkläder, svepte varsin badrock runt oss och gick till spa- och restaurangbyggnaden. 

Spaavdelningen bestod av två våningar, och där nere fanns en varm pool, en ångbastu och en rent ut sagt skitkall dippool *fniss* Den var dock väldigt skön att snabbt doppa sig i när man varit inne i ångbastun! På ovanvåningen fanns en vanlig torrbastu och en relaxavdelning med sköna liggfåtöljer och en fantastisk utsikt över Skälderviken. Vi kunde se Kullafyren blinka borta i fjärran.

Vi badade en lång stund i den varma poolen och gick sedan upp till relaxavdelningen och läste en stund. Vi plockade åt oss nötter, torkad frukt, te och vatten, och myste med våra böcker. När vi kände oss nöjda gick vi tillbaka på rummet och vilade oss lite innan det var dags för middagen. Vi fick en trerätters spameny. Till förrätt fick vi kallrökt lax i kuber med jordärtkockskräm, krutonger och laxrom. Till varmrätt fick vi "Bjärekyckling", en majskyckling med örtkryddor. Till detta fick vi kålrabbi, råstekt pumpa, linser, plommonsky och söta runda potatisar. Och till efterrätt fick vi en otroligt god kokosglass med chokladparfait och rårörda bjärnbär. Allt var otroligt gott, men speciellt gillade jag förrätten och kokosglassen. Efter detta blev det en kopp kaffe för Sebastian och en kopp te till mig.

Dagen efter hade vi våra inplanerade spabehandlingar. Vi hade den första kl 9 på morgonen, så vid strax efter åtta gick vi till restaurangen för att äta frukost och sedan klädde vi om och gick in på spaavdelningen. Jag hade valt en Hot Stone Massage som min första behandling och det var sååå otroligt skönt! Jag fick en helkroppsmassage med varma stenar och varm olja, det kände som att vara i sjunde himlen!! Sebastian hade valt en helkroppsbehandling också, fast med peeling och vanlig helkroppsmassage. Efter detta gick bort en kort stund till vårt rum eftersom vi var tvungna att checka ut vid elva. Väl tillbaka på spa:t njöt en lång stund i poolen, i bastun och till slut i liggande läge uppe på relaxavdelningen. Som vår andra behandling hade vi båda valt hårbottenmassage med massage nacke och ansikte också. Riktigt skönt det också!

Sedan var det dags att åka hem igen, efter denna underbara helg. Snacka om att känna sig avslappnad och stressfri, får se hur länge det håller i sig ;)

Lite bilder kanske?


Ingång till huvudbyggnaden och receptionen.


Vårt rum


Mums!


Det var ett fräscht och snyggt badrum!






På vår promenad i det blåsiga men ändå vackra vädret.


Lilla jag!


Sebastian.


Ett vindpinad träd.



Tack till Sebastians jobb för denna underbara bröllopspresent :)

:: Spahelg! ::

Imorgon åker jag och Sebastian iväg på en spahelg tillsammans. Vi fick en spahelg på Torekov Hotell i bröllopspresent av Sebastians jobb. Det skall bli riktigt underbart!! Vårt paket heter Lördagslyx, vilket innebär att vi får en övernattning, trerättersmiddag på kvällen, stor frukostbuffé på söndag, fri entré till spa och en spa-behandling.

Vi har köpt till var sin ytterligare behandling också. Jag kommer att få en timmes Hotstone Massage och en halvtimmes hårbottenmassage med nacke och axlar. Sebastian har valt en helkroppsmassage och samma hårbottensmassage som jag.

Det skall bli så myyyyysigt!! Vi skall bara njuta tillsammans i lugn och ro med god mat, sköna behandlingar, varma pooler och vacker natur.












Bilder från http://www.torekovhotell.se/

:: Bröllopsresa dag 4 ::

Fredagen den 26 september - Fjärde dagen på vår bröllopsresa och vi hade två mål för dagen. Det ena var att besöka slottet Neuschwanstein som ligger nära Füssen och sedan åka till staden Mittenwald, som också ligger vid gränsen till Österrike fast längre österut. Vi blev rekommenderade att besöka den här staden av guldsmeden som gjorde våra vigselringar. Efter att ha ätit frukost och checkat ut gick vi ut till bilen för att packa in. Då kommer en underbart söt katt springande över parkeringen i värsta galoppen och attackkelade med oss, så himla gullig. Vi var nästan rädda att kissen skulle hoppa med oss in i bilen =)




Slottet Neuschwanstein ligger knappt 5 km från Füssen. Det är ett slott som är byggt av/till kung Ludwig II av Bayern med början 1869. Jag tror många som pillat med sina föräldrars 10 000-bitars pussel känner igen slottet ;) Ett rätt häftigt byggnadsverk med tanke på hur stort det är och att det ligger rätt högt upp på berget. Det kan inte varit det lättaste att bygga (och frakta material till).




Man kunde välja att gå upp till slottet, en promenad som skulle ta en timme i uppförsbacke eller ta en skruttig buss upp. Vi valde bussen och fick oss en vinglig Indiana Jones-tur med stup utanför fönstret på bilen och en tyska bredvid oss som prompt ville berätta något på tyska som vi inte förstod. Det var bara att nicka och se glad ut. *skrattar* Vi blev avsläppta strax nedanför slottet och gick först ut till en utsiktsbro med fin utsikt över slottet och fotade. Tyvärr var hela sidan av slottet som vätte mot bron täckt med byggställningar.








Sedan gick vi en kort bit bort till slottet och gick runt hela härligheten och in på dess borggård. Vi gick inte in i slottet eftersom det kostade 8 euro per person, vi nöjde oss med att titta på utsidan och borggården.






Mäktigt!


Ingången till slottet.


Här ser man bron som vi stod och fotade ifrån.




Så här ser slottet ut från andra hållet, förevigad på en turistplansch (här kanske någon känner igen "pusselslottet"?


Vi hittade en tyrolerhatt =)

När vi kände oss färdiga med slottet promenerade vi ner till parkeringen igen och körde vidare mot Mittenwald. Vi körde igenom Garmisch Partenkirchen och efter ca 1½ timme var vi framme i Mittenwald. Vi började med att äta lunch på ett Gasthof och promenerade sedan runt i den lilla staden, som kändes väldigt "skidort" av någon anledning trots att det inte var det.




När vi gick där och spanade upp mot bergen såg vi något som liknande en linbana och tyckte att det skulle vara en kul idé att testa. Vi körde dit och hörde oss för vad det skulle kosta. 16 euro per person, hutlöst men vi tyckte ändå det var värt det. Karwendelbahn heter linbanan och har en längd på 2486 m och själva bergstationen som linbanan går till ligger 2254 meter över havet. Det var RIKTIGT läskigt att åka upp, jag kände mig lite som Stig-Helmer i Sällskapsresan fast det var dock ingen mutter som lossnade från vår  =) Det tog ca 10 minuter att åka upp och med oss i kabinen var det tre norrmän. Det kändes väldigt skumt att plötsligt förstå förstå vad någon sa =)



Högre...


och högre....


och ännu högre...


Lite läskigt var det!




Högst upp!




Jag var inte direkt rustad för vinter.


Ignorera att den svarta pilen pekar på Sahara *fnissar* Vi tyckte det var häftigt att det stod "Elevation 2 km 252 m".


Oj oj, här höll jag i mig när jag kikade ner. De har antagligen randiga rutor för att man inte skall få värsta svindeln när man står där.

När vi kom upp till bergstationen, något lätt skakiga i knäna möttes vi av ett snölandskap och en temperatur runt 0 grader. Vi gick in i en utkiksplats som var formad som en kikare och det sög till ordentligt i magen när man tittade ner. Vi spenderade 1½ timme där uppe, något längre än vad vi hade tänkt, men vi missade den näst sista kabinen ner och fick vänta på den sista. Det var en väldigt häftigt upplevelse och vi är så glada att vi gjorde det!



Dalstationen


Där uppe i molnen var vi!

Vi bestämde oss sen för att köra igenom Österrike och köra snabbt ner till Italien. Vid gränsen in till Österrike köpte vi en så kallad "vignette" som man måste ha för att få köra på österrikiska vägar, en slags vägtull. Vi körde motorvägen igenom Österrike genom Brennerpasset över till Italien, hela vägen var det fantastisk natur med dessa snötäckta berg som var runt oss hela tiden. Mäktigt!


Vi bestämde oss för att övernatta i norra Italien och ställde in vår lille kompis James (gps:en som numera fått ett namn) på en liten ort vid sidan av Autostradan som heter Fortezza. Något som vi blev varse om när vi kom in i norra Italien är att alla städer har både ett italienskt och ett tyskt/österrikiskt namn, vilket gjorde oss lite besvikna...vi var ju i Italien nu och hade lämnat tyska språket bakom oss. Fortezza heter med andra ord något tyskt också, nämligen Franzenfeste.


Där hittade vi ett hotell smidigt och lätt. Eftersom det redan var mörkt när vi kom fram och vi var trötta, så vi åt middag på hotellet och slocknade sedan gott. Imorgon kör vi mot Venedig.


:: Ny inspirationsblogg ::

Min scrapkompis K8an har startat en ny inspirationsblogg som fokuserar på att scrappa efter ett specifikt ord. Spännande tycker jag, så ta och kika in där och scrappa efter första ordet :)

http://scrappa1ord.blogspot.com/

:: Veckans skiss ::

Duktiga Camilla har ritat veckans skiss och så här har jag tolkat den.


:: Bröllopsresa dag 3 ::

Torsdagen den 25 september - På vår tredje dag körde vi ifrån Volkach efter den otroligt goda frukosten. Vi körde vidare ner i Bayern utmed Die Romantische Strasse, en sträcka i Bayern med vacker natur och vackra gamla städer. Innan vi körde iväg hemifrån hade jag skrivit ut en miniguide om denna "romantiska väg" och där tipsade de om en stad som heter Rothenburg ob der Tauber. Vi bestämde oss för göra ett stopp i den staden och titta oss omkring. Det är en fantastiskt fin stad där den gamla delen av staden har anor från 1100-talet med en fullt bevarad ringmur som löper runt hela staden och som man kan gå hela vägen runt på.


Direkt när vi kom in genom stadsporten gick vi upp för en smal trappa upp till muren och gick en liten bit på muren. Vi hade jättefin utsikt över staden och de stora vackra kyrkorna. Vi gick ner för en annan ännu smalare trappa och gick sedan vidare in i och runt i staden. Precis som det stod i miniguiden så fick vi slåss om utrymmet med både amerikanska och japanska turister =)










Överallt finns dessa vackra korsvirkeshus, och utanför hänger snirkliga skyltar och figurer. En ren fröjd att promenera runt och titta på. Från den ena sidan av ringmuren har man dessutom en vacker utsikt över en grön dal, där floden Tauber rinner (därav namnet Rothenburg ob der Tauber).











Angående bevarandet av den gamla stilen och känslan i staden, läste vi följande i guiden: "För att bevara känslan har man förbjudit affärer och restauranger att ha en modern känsla utåt. Något som blir extra tydligt när man ser en McDonalds-skylt vackert utsmyckad i bästa medeltida stil." Vi började därför leta efter McDonalds för att kolla in skylten, och kände oss GANSKA dumma när vi sprang omkring med vår GPS (som har restauranger inlagda) och letade efter McDonalds: "nu är det bara 30 meter kvar"..."nähä, nu ligger det 30 m bakom oss"..."men nu är vi på rätt gata"..."strax framme" *skrattar* Vi fick ge upp till slut, och konstaterade att det nog slagit igen ;)



Vi hittade däremot en annan trevlig restaurang som vi åt lunch på, som hette Gasthof Greifen, vilket är den tyska motsvarigheten till vårt efternamn Griffin (eller Grip som det heter på svenska). Efteråt gick vi in i en av alla bagerier som gör ett bakverk som är typiskt för Rothenburg. Det är runda bollar som kallas Tauberkugeln eller Schneeballen (snöbollar), som består av en slags äggdeg som man skär ut i långa remsor och rullar ihop till stora bollar. Dessa doppar man sedan i olika typer av glasyrer och/eller strör över florsocker. Sebastian blev väldigt förtjust, medan jag var lite mer tveksam. Den vi köpte slank i alla fall ner i hans mage =)








Efter två timmars strosande med lunch i Rothenburg körde vi vidare utmed den romantiska vägen och njöt av den vackra naturen och omgivningen. Något längre söderut körde vi upp på autobahn igen för att snabbt komma fram till nästa stad vi kikat ut på kartan, nämligen Füssen som ligger precis vid gränsen till Österrike och precis vid foten av alperna. När vi närmade oss staden sa vi båda "jisses vilka mörka moln", men det var den skogsbeklädda (och dimmiga) foten av Alperna vi såg, inga mörka moln :)


Det började mörkna när vi kom fram så vi fick lite bråttom att leta efter hotell. Precis utanför deras turistinformation fanns en jättebra sak som vi blev imponerade över. Den visade en karta över staden med små lampor. Vid sidan av fanns en lista med alla hotell i staden och tryckte man på en knapp vid hotells namn så blinkade det vart på kartan den låg. Den visade dessutom om det fanns rum lediga. Himla smidigt, vi hittade till slut ett hotell med ett ledigt dubbelrum en liten bit från centrum, Gasthof Bräustuberl.



Efter att vi burit upp alla väskor (återigen på tredje våningen) och vilat oss lite gick vi ut i staden för att äta middag. Vi hittade en italiensk restaurang där vi åt varsin god pizza. Sen var det inte så mycket mer att göra i den här staden, eftersom det både var mörkt och regnigt ute, så när vi ätit klart gick vi hem till hotellet och glodde lite på tv, drack champagne (som vi tog med oss från hotellet vi spenderade bröllopsnatten på) och åt supergod blåbärstryffel som vi fick av söta Jea som gjorde min brudbukett. 


:: MÅNGA bilder från bröllopet ::

Är ni beredda? Jag har plockat ut en mängd(!) med foton från vårt bröllop, från vigseln, blåsbubbelblåsning på Borggården, mingel och bröllopsfesten. En del av bilderna är tagna av vår bröllopsfotograf och resten av våra bröllopsgäster, så det varierar lite i storlek.


Vi sitter och väntar på att gå in och gifta oss =)


Jag bättrar på färgen på läpparna.


Precis ställt upp oss framför vigselförrättaren.


Vi lyssnar på när min tärna Sophia läser en dikt, en känslosam stund.


Ringbyte, djuuuup koncentration :)


Kyssen ♥


Nygifta och mycket lyckliga!


Vi kommer ut till våra väntande bröllopsgäster.


Kramkalas!


Massor av bubblor!






Jag kramas om av min söta svägerska Sara.


Min systerdotter och tärna Rebecca och min syster Monica.


Min pappa och mamma, och Sebastians ena bestman bakom mamma.


Min fina barndomsvän Irene och hennes man Fredric.


Min systerdotter Alva blåser bubblor på oss :)


Min vackra tärna Sophia och hennes man Andréas.


Alva och Sebastian.


Jimmy och Annika.


Min söta vän Terese.


Mingel och brudskål utanför festlokalen.


Mina underbara svärföräldrar Agneta och Leonard utbringar en skål.


Puss!


Sara och Mattias.


Jimmy.


Anna.


Christer, Mikael, Anne och Andreas.


Min fina vän Annika som kommit ända från England för att vara med på vårt bröllop, puss darling!


Båda familjerna samlade.


Syskonbild. Sebastian med sin syster Sara till höger om sig, och jag med mina systrar Monica och Helena till vänster om mig.


Så här såg vi ut mest hela dagen, glada och lyckliga =)


Sebastian får höra något pinsamt om sig själv, som jag tycker är fasligt kul ;)


Skoleken såklart!


Mina systrar sjunger "Lindas vals" med melodi från Kostervalsen :) Tack söta ni!


Ljussången.


Vi skär upp bröllopstårtan som var sååååå god!


Vårt monogram i choklad :)


Vår bröllopsdans till Frank Sinatras Fly me to the moon.


Party!


Hela brudföljet! Sebastians bestmans Patrik och Mikael och mina tärnor Sophia och Rebecca.


Tack för titten!

Tusen tack till alla som bidragit med foton till oss!! Detta är bara ett urval av MÅNGA :) I detta inlägg är det bilder från vår fotograf Caroline L Jacobsen samt från Sophia B, Andréas B, Jimmy J, Daniel H och Daniel G.

:: Fars dag ::

Idag har vi varit i Genarp och firat Sebastians pappa på Fars dag. Vi blev bjudna på en fantastiskt god lammiddag med en massa goda tillbehör, mumma! Innan vi åkte iväg så gjorde jag ett Fars Dag-kort till Sebastians pappa Leonard med de underbara papprena från Chatterbox som jag fick i mitt månadspaket från My Scrapbook Nook i torsdags.



En stor kram till min egen pappa där hemma i Strömstad! Slarviga jag glömde skicka kort till dig, men jag får spara kramen till nästa gång vi ses!

:: Pärlverkstad ::

Gissa vad jag suttit och pillat med igår och idag? =)



Jag fick akut pärlsug och har hittills knåpat ihop tre halsband, tre örhängen och fem hängsmycken (som skall hängas på läderremmar så snart jag fått beställt dem).


:: Väskalbum ::

Den 11 oktober hade vi en DT-träff hos ScrapAddicted där vi först fick gå en kurs i att göra ett väskalbum i ScrapHouse regi, eftersom vi vunnit den 7 Gypsies-tävling de hade tidigare i år. I torsdags när jag hade Fialia och K8an här så gjorde jag klart de sista sidorna.

Väskan, alla papper och nästan alla dekorationer kommer från 7 Gypsies. Färgerna passade så himla bra ihop med våra bröllopsbilder, så det fick bli ett bröllopsalbum :) Blommor är Prima, journalingspots från Fialia, samt diverse bling från KaiserCraft och Heidi Swapp.


Framsidan, den vackra fjärilen är en QK-stans, min favorit!


Baksidan.




Till albumet medföljer tio albumblad i hårdare kartong, jag valde dock att använda sju stycken vilket jag tyckte blev alldeles lagom med tanke på dekorationer jag haft på.


Första (och sista) sidan fick bli enkel. Datumen är skrivna med Making Memories Rubons Rummage.








Mina söta systerdöttrar Signe och Alva och på andra sidan våra bröllopsgäster som väntar på att få blåsa bubblor.









Alla bilder i albumet är tagna av Fialia.

:: Puss ::

I Joggemias blogg finns otroligt mycket att inspireras av, kolla bara in henne superläckra julkort! I förra veckan visade hon denna layout som jag blev så förtjust i, så jag gjorde helt sonika en "case" (copy and steal everything) på den =)



Med tanke på mitt förra inlägg, så känner jag innerlig tacksamhet för att jag har min man och min familj i mitt liv. När något sådant tragiskt drabbar en människa, en familj så får man perspektiv på sin egen tillvaro och blir påmind om hur enkel lyckan faktiskt kan vara.


:: Det finns inga ord... ::

Ikväll brinner det ett ljus i mitt fönster för Lottas man Fredrik, som tragiskt gått bort alldeles för tidigt, mitt i livet. Livet är grymt orättvist! Mina tankar finns hos er.



:: And she did it again! ::


:: Hurra! ::




Ut med det gamla och in med det nya!!

:: Veckans skiss ::

Veckans skiss ritad av duktiga Silwerstar.


:: 96-årskalas ::

Sebastians söta farmor Florence fyller 96 år idag, så vi har varit i Genarp och firat henne med en god middag kyckling och massor gott till och såklart tårta och kaffe efteråt. Kameran följde inte med idag, så detta är en bild från förra året då vi hade 95-årskalas :)


:: Glasexplosion ::

Isch, jag var precis med om något ytterst obehagligt. Jag skulle ta ett glas ur skåpet för att dricka lite vatten och jag hann bara greppa runt glaset och PANG så exploderade det. Hela jag frös till och Sebastian kom rusande och undrade vad i h****te var det. På skåpet, över hela bänken och på golvet låg det glassplitter :-/ Som tur var skadade jag mig inte, fick bara en liiiiten flisa i den andra handen.

Usch usch!! Det glaset måste redan ha fått sig en smäll och så behövdes det bara en liten beröring för att få det att explodera, obehagligt var det i alla fall.

Jag får nog scrappa av mig det hela =)

:: Jesus Christ Superstar ::

Min goa vän Terese fick en biljett över till Jesus Christ Superstar som hade premiär på Malmö Opera i fredags, och när hon frågade mig igår så tackade jag givetvis JA!! Faktum var att jag och Sebastian några timmar tidigare körde förbi operan, jag sa då till Sebastian att jag så gärna skulle vilja se föreställningen, men att det nog var kört att få tag på biljetter. Så tack Terese för att du frågade mig!


Och det var bra, riktigt riktigt bra! Ståpäls, dramatik och komedi blandat. Ola Salo var fantastiskt bra, men den personen som faktiskt var bäst var killen som spelade Judas; Patrik Martinsson. Hans röst (och magrutor) är inte att leka med ;)

:: Layouter om möhippan ::

Några layouter om min möhippa :)

Här sitter vi på gräsmattan utanför vår lägenhet, strax efter att jag blivit kidnappad. Jag får på mig lite möhippe-utstyrsel och någon ser till att min glas är välfyllt med champagne heeela tiden ;) Nästan hela gänget är med här, de som saknas på bild är Matilda som fotar , samt Anna och Annika som mötte upp nere på stan.


Jag fick en sminkkurs på Make Up Store, rena lyxen att få sitta där och bli vacker =)


Här har jag gjort en layout som beskriver de uppdrag jag fick under dagen. På fotot ser man det första, som var ett spontanuppdrag. Någon fick syn på en av medlemmarna i gruppen The Ark; Leari, och vips fick jag en blöja i handen (den ende manliga deltagaren på möhippan, lille Theo 5 månader stod för den) och jag fick uppdraget att fixa autograf på blöjan. Och det klarade ju jag galant!! Blöjan ligger här hemma någonstans och kommer bli värd miljoner om några år ;)


De övriga uppdragen var bland annat ett husmorstest där jag fick visa mina kunskaper i hur man tvättar och tar hand om fläcker, samt komponera ihop recept med halvfärdiga recept och ingredienser som skulle placeras på rätt ställe. Jag fick dessutom visa mina färdigheter i simultankapacitet då jag skulle vyssja ett nyfött barn, bordera, måla naglarna, göra en tårta och slå i spikar i en bräda samtidigt, PÅ TID. Jag fick dock möjligheten att tigga till mig extratid genom att  berättade roliga historier.


RSS 2.0