:: Here´s the story ::

Swe Scrapbook bjuder på en härlig kombination idag: mönstrat papper, distressat (i mitt fall rivet och rispat) och band. Som rubrik har jag använt en stämpel man fick i ett Nook-paket för ett bra tag sedan, en favoritstämpel!


:: Dagens skratt ::

Ibland behöver man få skratta lite.


:: Veckans skiss ::


:: Blåbär? ::

Det hängde med två kvistar med blåbärsris när jag köpte en bukett med tulpaner för några helger sedan. När tulpanerna gjort sitt, satte jag riset i ett glas vatten och nu har knopparna minsann börjat slå ut. Vem vet, kanske kan vi skörda egna blåbär snart? =)


:: Önskelista ::

En levande önskelista och ett bra "kom-ihåg" för mig själv. Jag fyller på när jag kommer på något nytt jag är sugen på eller tar bort när jag varit snäll :) Inlägget ligger under kategori "Önskelista" i sidomenyn. Utan inbördes ordning:

♥ Presentkort på kläder är alltid kul att få (t.ex Åhlens, MQ, H&M, Esprit, Gina Tricot)
Multi Candle Pin
Hudvårdsprodukter från Dermalogica.
♥ Kokbok: Från mitt kök: färdkost på vägen från 137 kg av Anna J. D. Jacobsson
♥ Vinglas - Orrefors Merlot, vitvin 29 cl (62742-16)
♥ Vita ugnsformar, rektangulära olika storlekar
♥ Muffinsplåt
♥ Våningskakfat i metall eller vit porslin
Ipod Shuffle rosa eller orange
♥ Canon EF 70-200mm f/2.8L IS USM
♥ Grå och cerise handdukar i serien Living på Hemtex (i storlekarna 30x50, 50x70, 70x140, 90x150)
♥ American Crafts Modern Album 12x12 svarta
Allt om raw - videokurs från Moderskeppet

:: Armband ::

Via en blogg jag följer, hittade jag till Zara som gör vackra namn- och budskapssmycken. Jag har sett just denna typ av armband tidigare och när jag hittade Zaras blogg och såg att hon bland annat gör sådana, beställde jag ett eget. I fredags fick jag hem det och jag är såå nöjd!


:: ♥ iPhone ♥ ::

Jag är kär! Och till på köpet har jag blivit snyggare också, allt enligt Cillas konstaterande "Visst är man snyggare om man har en snygg telefon?". I fredags fick jag äntligen hem paketet med objektet för min kärlek, iPhonen! Bara att öppna paketet som den låg förpackad i var ett nöje, Apple kan verkligen sin användarupplevelse!

Inställningar har gjorts, diverse konton har synkats och applikationer har lagts till och nu har den testkörts ordentligt!

En applikation som jag lagt till är en kameragrunka som lägger på en retrokänsla på fotot samt blurrar till lite i kanterna. Den heter Tilt Shift Generator. Testade det på ett foto jag tog på Sebastian igår, när vi lunchade på Espresso House efter en shoppingrunda på NetOnNet och Biltema. Det blir lite skojigare bilder helt enkelt :)



:: Lördagsgott ::

Ikväll blev det köttfärsfyllda paprikor till middag, dvs en av rätterna i Linas matkasse som kom i måndags. Istället för ris till, gjorde vi Griffinska potatishalvor i ugn (potatishalvor som först kokas i ca 10 min, sedan "räfsas" med gaffel och penslas med kryddig olja, för att till sist bakas i ugnen). Supersmaskigt!



:: Snöbollsflingor ::

Igår jobbade jag hemifrån och satt i köket framför min laptop när jag plötsligt såg de största snöflingorna jag någonsin sett fara förbi utanför fönstret. Det såg ut som det snöade snöbollar, så himla coolt! Jag försökte fånga det hela på bild, men det ser ju ut som "vanliga" snöflingor. Nåja, ni får tro mig på mitt ord helt enkelt ;)

Dessa stora snöbollsflingor föll ner i ca fem minuter, sedan övergick det till mer normalt snöfall som slutligen blev till regn en kort stund på kvällen. Idag har vi dessutom haft töväder, medan övriga syd- och mellansverige haft värsta snökaoset. Nu vankas det dock minusgrader igen, skall vinter/våren snart bestämma sig hur de vill ha det?


:: HippHipp ::

Klassiker!


:: Avslappnad ::

Det finns ingen som kan se så avslappnad ut som en katt.


:: På väg hem till mig ::

Yay!


:: Veckans skiss ::

Anna har ritat en helt underbar skiss som fick igång min skaparlust!




:: Apropå SVT Play ::

Om man inte vill slita sig från datorn, men ändå följa OS så sänder SVT Play OS-sändningar både live och gamla klipp.


:: Alla ♥:s dag ::

För ett år sen tog jag och Sebastian en promenad på Alla hjärtans dag. Det var vår i luften med strålande solsken, dock blåste det otrooooligt kallt. Igår gjorde vi en liknande promenad och det såg lite annorlunda ut :)

14 februari 2009


14 februari 2010


Två gånger börjar likna en vana. Tre gånger kanske kan kallas tradition? Vi får väl se den 14 februari 2011 :)

:: Designat sponsrar Swe Scrapbook ::

Jag fick hem ett underbart paket från Camilla på Designat, med papper från Jillibean Soup i serierna Lentil Soup och Soup Staples som går i gröna/bruna/röda färger och kraft som jag älskar! Jag fick också Jillibeans bokstavsstickers i wellpapp, supersnygga band i matchande färger och en liten söt dekorationsfågel.

På den första layouten har jag använt ett av Jillibeans mönstrade Kraftpapper som bas. Jag har klippt ut en stor blomma ur en av de mönstrade papperna, blingat till lite och satt på distanskuddar. Under fotot har jag satt en bit brunt spetsband.






På nästa layout har jag använt Bazzill-pappret Straw, som påminner om Kraft men som är mer krämfärgat. Jag valde ett svartvitt foto mot det bruna och röda pappret och ett band och knapparna i gult fick bryta av.


På min sista layout hittade jag två mindre foton från i somras och blev sugen på att göra en somrig layout. Jag stansade ut blommor med den minsta Retro flowerstansen och byggde upp en stjälk med grovt snöre som jag häftade fast, och sedan satte jag blommorna på små distanskuddar utmed stjälken.


Sist ut är ett kort som jag faktiskt fann inspiration till på Jillibeans egen blogg. Jag har börjat knyta fler och fler rosetter, inte alltid så lätt men övning ger färdighet :) En söt fågel fick bli pricken över i.


Tack Designat för att jag fick möjlighet att skapa med dessa fina papper!
/Linda

:: Mäktigt! ::



Läs vidare: http://wearetheworldfoundation.org/

:: SVT Play ::

Jag tittar sällan på tv-program när de sänds på tv, därför passar SVT Play och TV4 Play mig som handen i handsken. De flesta program som sänds läggs upp där och man kan titta på dem när det passar en själv.

Bland annat tittar jag på Skavlan, Succéduon och diverse debattprogram, men framförallt vill jag rekommendera Landet Brunsås med Erik Haag, Lotta Lundgren och Henrik Schyffert  Ett riktigt bra program :)


:: Får poliser bete sig hur som helst? ::

Långt inlägg, men läsvärt!  

http://tuggarna.posterous.com/polisen-som-mitt-i-tunnelbanan-star


Absurt!

---------------

Uppdatering: nu ligger det som första nyhet på Aftonbladet.



Se klippet på Aftonbladet här:
http://www.aftonbladet.se/webbtv/nyheter/inrikes/article6596806.ab

:: Wohooo ::

Designat hade en skisstävling i januari som jag scrappade till och skickade in. När jag gick in i deras blogg idag stod det att jag vunnit första pris. Tjohooo vad glad jag blev =))


:: Hjärtekort ::

På söndag är det Alla hjärtans dag. Till dagens utmaning på Swe Scrapbook har vi hjärtekort.


:: Veckans skiss ::

Karin har ritat en superfin skiss till denna veckans skiss.




:: Istappar ::

Idag när jag och Sebastian kom ner till garaget för att ta ut bilen, hittade vi dessa läckra istapparna. En sådan låååång spetsig istapp hade man inte velat gå under om den fick för sig att lossna.


:: Fotograf Johan Rheborg ::

Allt eftersom jag blivit mer och mer intresserad av fotografering, har jag också utökad antalet fotografbloggar som jag följer. Genom en av dessa har jag fått upp ögonen för en person man kanske inte skulle förknippa med just fotografering i första hand, utan snarare som Percy Nilegård eller Örjan Lax :)

Japp, Johan Rheborg. Han tar fantastiska foton i dokumentär stil och ofta svartvitt. Jag älskar dem! Titta in i hans blogg och njut en stund.

http://rheborg.blogspot.com/


Med tillåtelse från fotografen.

Med tillåtelse från fotografen.


Andra fotografer vars blogg jag följer:

Ben Chrisman
Jonas Peterson
Alicia Swedenborg
Erica Gerdemark
Emelie Ohlsson
Lisa Wikstrand
Jenny Sandberg
Jessica Claire
Mette Ottosson
Robert Henriksson
Jenny Hammar

Kanske du kan tipsa om en fotograf vars blogg jag missat?



:: Ett nytt mirakel ::

Grattis finaste Jenny och David till er lilla Meja! Vilket fantastiskt mirakel det är när ett nytt liv kommer till världen ♥

Foto av mig och redigering av Jenny.


:: Ljuva tulpaner ::

Våren känns närmare när det står en vas med färgglada tulpaner och blåbärsris på köksbordet!



:: Lördagsmys ::

Vi hade våra goda vänner Lotta, Micke och deras sötnos Adam över på middag igår kväll. Vi räknade ut att det snart är ett år sedan vi sågs, på ett bröllop i mars. Alldeles för lång tid när det bara är 3 mil mellan oss!

Sebastian riggade upp stativet för att få med oss allihop, så här i efterhand kanske man kan tycka att vi borde flyttat oss bort till Micke och Lotta ;)



Jag och Adam flyttar stenar med hans lastfartyg som skymtar ner i högra hörnet.



:: Torkfilé ::

Eftersom torsken är hotad av utfiskning har Coop börjat sälja en släkting...


:: Födelsedag ::

I måndags var det Sebastians födelsedag. Eftersom vi firade både mor och son med hela familjen i Genarp förra lördagen, så hade vi en mysig kväll bara vi två med biobesök och såg Up in the Air och sedan åt vi middag på italienska Epicuré.

Lagom till födelsedagen kunde han också hämta ut sin present från både mig, hans föräldrar och lite sig själv, som rest ända från USA. En superfin handgjord klocka, ett fint tillskott i klocksamlingen :)


:: Snögubbe ::

Äntligen har vi fått köpt ett nytt batteri till vår lilla Canon Ixus. Det gamla batteriet var helt dött, vi kunde ladda det fullt och sedan räckte det till att ta en bild. Så nu skall det förhoppningsvis bli något av mitt löfte till syrran att visa upp lite mer vardag här i bloggen. Den lilla kameran är ju lite enklare att ha med i väskan när man flänger runt.

Igår när jag kom hem från Fia och parkerat i garaget gick jag förbi den här söta lilla snögubben på vår bakgård. Den stod där rund och glad klockan halv ett på natten och hälsade mig välkommen hem :)


:: puuu ::

Jag blev så in i hjärtat glad och rörd igår. Jag var hemma hos Fia för en mysig scrapkväll och helt plötsligt utbrister hon "men, jag har ju en present till dig!" och sträcker fram dessa två muggar med varsin cellofanpåse fylld med tepåsar med små hjärtan i slutet på snöret. Fia ville ge mig lite uppmuntran efter en knasig vecka där jag bland annat cyklade omkull och skadade knät.

Idag har jag njutit av flera koppar hjärtete och känt en sådan glädje över att ha en sån fin vän i Fia! Tack underbaraste, jag blev verkligen såå glad ♥




:: Veckans skiss ::

Den här veckan är det Kate som står för Veckans skiss. Jag älskar Kates skisser, de får alltid igång min inspiration ♥





Jag har satt Glossy Accent på några utav prickarna.


:: Färgschema på Swe ::

Dags för ett nytt läckert färgschema på Swe Scrapbook. Helt ljuvliga färger tycker jag!



Jag plockade fram ett mönstrat papper från Collage Press, i serien Sweet Shoppe som passade helt perfekt till de här färgerna, och så pricken över i, ett foto på söta Jenny :)



Söta små minifjärilar. En stans från Tiger, som hittat :)

:: Vinterlandskap ::

Det finns ingen som kan rita skisser som webmosterhelene! Idag är det hennes skiss som vi scrappat efter på Swe Scrapbook.



När vi åkte hem från Strömstad på annandagen, så hade det fallit massor med snö på natten. Jag knäppte av några bilder innan vi satte oss i bilen för att köra hem till Malmö. Visst ser det härligt ut med all snö? :)


:: Grattis ::

♥ ♥ ♥ Grattis älskling på födelsedagen ♥ ♥ ♥


RSS 2.0