:: Ehhh...va? ::

Jag satt och tittade igenom våra porträttbilder från bröllopet och denna har jag heeelt ha missat tidigare!! :-O Vad kom den sabla ekorren ifrån liksom?



(tack Myamia för idén ;) Vill ni också testa?)

:: Hemlis ::

Åh jag har minsann en liten hemlighet (scraprelaterad..så låt inte fantasin skena iväg Wink) Jag fick ett besked i förra veckan som gjorde mig sååå glad!

Något annat som gör mig glad är att det är fredag igen, underbara ljuvliga fredag! Ikväll skall jag verkligen bara ta det lugnt och myyyysa. Jag har tinat ett paket med kräftor som min svärfar fångat och skall titta på massor av avsnitt av Brothers & Sisters. Sebastian har åkt till Norge idag för att fiska lax med sin pappa och några kompisar, så jag är gräsänka till nästa lördag. Men det kommer nog gå snabbt för jag har en massa roliga saker inplanerade!

Ha en himla mysig helg!!

:: Veckans skiss igång igen ::

Nu har vi kört igång med Veckans skiss igen och den här veckan tolkar vi Carolinas fina skiss!


:: Vandring ::

I helgen var jag och Sebastian ute på äventyr. Vi bestämde oss för att vandra på Skåneleden. Det blev en runda mellan Dalby och Torna-Hällestad, en slinga på 17 km. Jag fick låna en ryggsäck och liggunderlag av en god vän till Sebastian. Vi startade i utkanten av Dalby där vi parkerade bilen. Här har vi precis hängt på oss ryggsäckarna och skall ge oss av.



En bit in på slingan, vi har fått vår första ko-upplevelse. Många fler skulle det bli!


Lite överallt fanns det björnbär, de riktigt svarta var sååå goda och söta! En lärdom här var att inte sätta mig ner på huk med en 15 kilos-ryggsäck. Man är ordentligt baktung och faller bakåt ;)




När vi vandrat knappt en mil hittade vi ett  fält med vacker utsikt över Revingehed, där vi satte upp vårt tält. När vi kommit i ordning värmde vi ravioli i Triangakök och lyxade till det med ett avsnitt av Eureka i Sebastians Ipod =)

Tiiidigt på söndagsmorgonen vaknade Sebastian av att det lät på utsidan, något grymtande och rörde sig. Sebastian gjorde lite ljud med sovsäcken och hörde att något dunsade iväg. Det visade sig när han öppnade tältet, att vi satt upp det i en hage full med jakar. Ja men visst, jakar liksom =) Sebastian väckte mig, för tack vare jakarna så slapp vi gå miste om en helt FANTASTISK soluppgång. Fälten nedanför oss var insvepta i dimmor och nästan exakt kl 6 så bröt solen över horisonten. Så vackert!!







Jag vågade inte gå alltför nära jakarna, jag fotade dem på avstånd. Och japp, jag är säker på att det var jakar. Highland Cattle ser ut så här, "våra" jakar såg precis ut som de här (scrolla ner lite). De kallas tydligen "grymtoxar", vilket vi förstår...de lät lite som grisar ;) Highland cattles såg vi dock när vi vandrade under lördagen.


Klockan är 6 på morgonen och vi kryper in i tältet för att sova lite till :) Det var lite läskigt, jag trodde ju jakarna skulle ramma tältet. Men tydligen är de snälla djur som mest går och betar.


När vi vaknade till senare under morgonen åt vi frukost, packade ihop och gick resten av vår slinga. Idag är jag riktigt mör i benen, lårmusklerna har blivit för korta för mina ben känns det som hehe Jag är så glad att vi gjorde detta, ett härligt minne vi har tillsammans och det var faktiskt inte så jobbigt som jag trodde. Vem vet, vi vandra kanske snart igen...jag är ju sugen på att se Norrland :)

:: Lycka ::

Lycka är att kunna plocka egenodlade gula körsbärstomater och äta till mellanmål.


:: Tidsfördriv ;) ::

Om jag skulle få för mig att byta karriär....

1. Ditt namn:
Linda


2. Ditt gangsternamn (De tre första bokstäverna i ditt riktiga namn, plus izzle):
Linizzle


3. Ditt detektivnamn: (Favoritfärg och favoritdjur, på engelska):
Turquoise cheetah


4. Ditt såpoperanamn: (Ditt mellannamn och gatunamnet, där du bor):
Elisabet Krutmeijer


5. Ditt Star Wars-namn: (De tre första bokstäverna i ditt efternamn, de två första
bokstäverna i ditt förstanamn, de tre första bokstäverna av din mammas förstanamn):
Griliing


6. Ditt superhjältenamn: (Din andra favoritfärg, på engelska och din favoritdricka):
Burgundywine


7. Ditt vittnesskyddsnamn: (Din mammas mellannamn):
Margareta


8. Ditt gothnamn: (Black, och namnet på ett av dina husdjur):
Black Balthazar


:: Malmöfestivalen ::

Den här veckan har det varit Malmöfestivalen vilket innebär att de centrala delarna i Malmö är igenkorkade med matstånd, människor, tivoli och prylförsäljning. Det uppträder artister och är jippon lite här och var. Skojigt värre!

Varje lunch den här veckan har vi cyklat ner och provat olika maträtter. Idag provad vi älgkebab med lingonsylt, riktigt gott faktiskt. Tidigare i veckan har det blivit Texasburgare (med ajvar och fetaost), cajunkycklingfilé med supergod lime- och vitlökssås, Lomitoburgare från Chile, afrikansk köttgryta och grillspett med yam (sötpotatis). Efterrätt har vi också lyxat till det med; churros (spanska våfflor), minidoughnots (oh my, så goda!!) och chokladmousse från Chokladfabriken.

Min kollega fotade oss med Sebastians mobilkamera när vi mumsar på älgkebab.


Tack och lov är Malmöfestivalen över imorgon, annars hade vi nog svullat oss runda som bollar =))

:: Femårig förlovningsdag ::

Idag har jag och mannen varit förlovade i fem år minsann! F-dagen är väl egentligen inte så mycket att fira längre nu när vi har en alldeles egen bröllopsdag att fira. Men nu gäller det femårig förlovningsdag, så det är väl ändå värt lite uppmärksamhet tycker jag =)

Så här unga(!) och glada såg vi ut den 16 augusti 2004 hemma hos mina föräldrar!



Puss och grattis till oss älskling!

:: Mera kärlek ♥ ::







Lite skoj får man ha under fotograferingen också ;)




Dörby kyrka


Mina fina svärföräldrar




Jag har fått några frågor vad för utrustning jag använder när jag fotar. Jag har en Canon EOS 400D och har fotat porträtten med ett Canon EF 50mm f/1.8 II (rekommenderas varmt!). Bilder på brudpar tillsammans brudfölje är fotad med Canon EF-S 17-85 mm f/4-5,6 IS USM, det objektivet använde jag även i kyrkan och på festen.

Men vad skulle en fotograf göra utan inspiration och bollplank? Ett stort tack till Jenny Sandberg som kommit med tips, råd och stöttat mig genom detta :) Många bilder jag tagit är inspirerade av Jennys fantastiska bröllopsbilder, så ta gärna en titt in i hennes blogg. Stor kram till dig!

Och såklart, jag får inte glömma min kära man som ställde upp som fotoassistent och lät mig bossa runt ordentligt ;) och som kom med många bra idéer. Puss på dig!

:: Min man ::

En bild jag tog på Sebastian när jag rekade fotoställe inför bröllopet förra helgen :)


:: Fler bilder på vackraste brudparet ::

När jag väl sätter igång och redigerar bilder så blir det inget stopp på mig :) Här kommer ytterligare ett gäng foton från i lördags (jag har insett att jag har en förkärlek för stående foton också =)













Detta är sötaste Leia, Sara och Mattes dotter.










Till sist, en egen favorit ;)

:: Behind the scene ::

Sebastian tog några "behind the scene"-bilder under tiden jag fotade Sara och Matte :)








:: Sara ♥ Mattias ::

Jag fick den stora äran att fotografera min underbara svägerska Sara och hennes Mattias när de gifte sig nu i helgen, på en alldeles underbar sommardag med blå himmel och strålande sol. Det var ett ärofyllt och nervöst uppdrag för lilla mig ;)

Här kommer tre smakprov, jag tror jag kan lova att det kommer flera så småningom!






:: Bloggdator ::

Jag vill vinna en bloggdator! Gå in i den här bloggen och delta du också.


:: Skogens guld ::

Vi har varit och besökt en god vän till familjen idag, och på en promenad i vackra omgivningar hittade vi skogens guld. Trots att vi gick på Tryffelvägen, hittade vi finfina kantareller =) Ikväll blir det smörstekta kantareller med en gnutta vitlök på toast, mums!




:: Två till ::

Två foton till från gårdagens fotosession med Emelie Ohlsson.




:: Fotokurs ::

Otroligt duktiga fotografen Emelie Ohlsson har hållit kurser i fotografering i Pildammsparken idag och jag hade lyckan att kunna boka en ledig tid. Vi gick igenom lite teori kring fotografering och främst bröllopsfotografering eftersom jag skall fota ett bröllop nästa helg. Därefter fick jag testa porträttfotografering på söta Evelina och fick under tiden massor med bra tips och råd vad jag skall tänka på.

Jag är såå glad att jag investerat i ett 50mm fast objektiv, det blir så otroligt fina bilder. Efter min stund med Emelie har jag insett att jag också måste investera i en reflexskärm, det blir jättefina effekter.

Här kommer de två bilderna som jag själv tycker blev bäst :)





Och så en bonusbild som jag tog när jag promenerade hem, den vackra fontänen i Drottning Silvias rosenträdgård i Pildammsparken. Jag såg precis i Emelies blogg att hon tagit en liknande bild :)



Besök gärna Emelies hemsida också: http://emelieohlsson.se/

:: Bodarpsgården ::

Igår åkte jag och Sebastian på en utflykt över Söderslätt. Vi började med att besöka Bodarpsgården som ligger strax söder om Vellinge. De har en stor hallonodling och så finns en liten gårdsbutik med café där de säljer det mesta i hallonväg; saft, nektar, marmelad, sylt, te, hallonketcup(!).

I caféet beställde vi en flaska hallonnektar, hallonmuffins och en bit hallonmarängpaj som de packade ner i en söt korg som vi fick ta med ut till ett bord mitt bland odlingarna. Det smakade mums!









Jag lekte lite med kameran, gården var omgiven av vackra sädesfält.


Vi körde sedan vidare och åkte på småvägar över Söderslättslandskapet, så underbart vackert! Överallt skördas sädesfälten och man såg tröskor fara omkring med moln omkring sig. Vi landade så småningom nere i Skanör där vi tog en liten promenad vid hamnen innan vi vände hemåt igen.

:: Borgeby slott ::

Jag följde med söta Jenny och rekade ett ställe som hon skall fota ett bröllop på. Ett otroligt fint ställe som ligger i närheten av Bjärred, Borgeby slott.

Orutinerade jag hade missat att ladda batteriet, så kameran la av mitt i vårt besök men några bilder tog jag i alla fall.









Det är Jenny som tagit det fina fotot på mig längst upp i bloggen :)

RSS 2.0