:: Tävling! ::

Fia blev så förtjust i min layout "Glädjor" att hon ritade en skiss utifrån den. Den kan vi ju inte låta ligga oanvänd, därför så utlyser vi en liten tävling. Skapa en layout, fota, minska ner till max 500 pixlar bredd och skicka till mail @ lindah.se (ta bort mellanslag) senast den 7 februari, så visar vi sedan upp alla här i bloggen. I potten finns en hemlig vinst och jury är jag och Fia. =)

Så sätt igång och skapa för glatta livet!

 

image316

:: Torsdagsscrap ::

Jag är tröttare än tröttast, gick och la mig alldeles för sent igår kväll. Jag var dock tvungen att göra några kort eftersom det är många nära och kära som fyller år på fredag. Sebastian, min svärmor, min systerdotter och en kompis. De bestämde sig alla för att den 1 februari är en bra dag att fylla år på =)

Men det är torsdag och det gör mig glaaaad! Då träffas nämligen jag och Fia som vanligt! Efter jobbet kör jag ner till Höllviken för en mysig scrapkväll.

Och imorgon är det fredag, jippi!!

:: "Glädjor" som förgyller vardagen ::

Scraputmaningen idag.

image315

:: Första träningspasset! ::

Ikväll har jag varit och tränat "på riktigt". Jag kan väl inte påstå att jag var jättesugen, men det är väl knappast någon som drar igång träning igen? Jag och Terese möttes utanför träningslokalen kl 17 och satte igång. Vi drog igenom alla de maskiner som instruktören gick igenom förra veckan, det tog ca 1 timme och 10 minuter.

Nu sitter jag här, mätt i magen (efter middagen som Sebastian fixat lagom till jag kom hem), stretchad, nyduschad och känner mig ganska nöjd :)

Kanske man skulle sätta sig en stund vid scraphörnan?

:: På väg... ::

Fia har ritat skissen på Veckans skiss denna vecka, jättefin och inspirerande som vanligt när Fia ritar skisser =)

image313

Jag har scrappat om början på vår tur till Navagio. Vi tog bilen upp till norra Zakynthos, där vi kom fram precis lagom för nästa båt att avgå.
image314

:: Soluppgång över Malmöhus Slott ::

En morgon i förra veckan när jag cyklade till jobbet, var det en sådan vacker soluppgång. Jag stannade till på vägen och fotade mot Malmöhus Slott där vi gifter oss i september. Det är ursvårt att fota med en liten kompaktkamera, det blir suddigt och dant. Med blixt så försvann det underbara färgerna i soluppgången. Första bilden är utan blixt och andra är med.

image310

Här är en mer rättvis bild för själva färgspektaklet, fast det var inte så mörkt ute som det ser ut på bilden.
image311

:: Ny frisyr ::

Idag har jag varit och klippt mig! Jag håller på att spara ut mitt hår nu, inför bröllopet så jag har något att sätta upp med. Jag har efter rekommendation från en kollega hittat salongen HeadOn.  Jag var där första gången i slutet av oktober och fick en tid hos en jättegullig tjej som heter Helén. Hon skall göra min bruduppsättning och även sminka mig på den "stora" dagen.

Idag har jag både klippt och slingat håret, vad sägs om några klassiska före- och efterbilder?? =)

image308

image309

Nya slingor i tre olika nyanser och nyklippt, känns så skönt! Jag vet att Helén skulle titta in här i bloggen, så om du läser detta; jag känner mig jättetrygg i dina saxklipp =))

:: Testat fotoskrivaren ::

Nu är fotoskrivaren installerad och testad, och jag kan inte säga annat än att jag är otroligt nöjd!! Den skriver ut så fina bilder! En jättebra sak är att man i programvaran som följer med kan välja om man vill skriva ut fler bilder på ett papper, antingen två eller fyra. Man kan även skriva ut indexkartor med 20, 48 eller 80 bilder.

När den skriver ut så "värmer" den in färger i fotopappret i fyra omgångar, först de gula färgerna, sen de röda och tredje varvet de blå. Sist läggs en skyddande hinna på foton. Läs mer här. Fotopappret förs alltså fram och tillbaka i skrivaren tre gånger innan den slutligen är klar.

image303

image304

image305

image306

Här har jag skrivit ut den fina bilden på Matilda och Alva.

:: Ny layout ::

Jag var hos Fia i torsdag och scrappade. Jag gjorde två layouter, varav den ena inte finns längre. Den blev så vidrigt ful att jag var tvungen att riva sönder den hehe =)

Den här blev jag dock nöjd med. Bilden är från bröllopet på nyårsafton och tagen utanför kyrkan.
image307

:: Lekt med kameran och Photoshop ::

Vi har en vacker Amaryllis som står i köksfönstret, jag lekte lite med kameran och inställningar jag nyss lärt mig hantera. Sedan lekte jag vidare med fotona i Photoshop.

image296
Jag har redigerat med lager, kurvor, oskarp mask samt beskurit det något.

Så här såg fotot ut från början:
image301

image299

image297

Här har jag lekt lite med olika filter :)
image298
Här har jag lagt på ett filter som heter "drybrush".

image300
Ett annat filter som heter "cutout".

Det är så kul att experimentera, testa och genom det utvecklas =)

:: Middag och bio i Lund ::

Igår kväll åkte vi in till Lund och åt middag på Restaurang Time med våra kompisar Jimmy, Anna, Jimmy och Annika. Jag och Sebastian delade på en nachoskorg till förrätt och till huvudrätt beställde vi varsin oxfilé med klyftpotatis och tzatziki. Ett glas rött till detta såklart.

image295
Längst in sitter Anna och Jimmy, sedan Sebastian, jag och ytterst Annika och Jimmy.

Vi gick sedan på bio och såg National Treasure med Nicolas Cage i huvudrollen. En riktigt kass film :/ En skattjakt där allt bara klaffar hela tiden, vad de än tar sig för (bryta sig in i Buckingham Palace, Vita Huset eller kidnappning av presidenten och "the bad guy" dör såklart). Men bortsett från det så var det en trevlig kväll med god mat och sällskap :)

Istället har jag några andra filmer på min "vill se"-lista som går på bio just nu: Försoning, Guldkompassen och Förtrollad (MmmmmcDreamy) . Sen vill jag tipsa om I am Legend, en riktigt bra men läskig film.

Idag har vi bara varit inomhus, det blåser storm på ute och har regnat i stort sett hela dagen. Ett tag blåste det så hårt att regnet blåste iväg åt sidan, såg jättelustigt ut. På förmiddagen blixtrade det följt av en åskknall, knasväder för att vara i slutet av januari. Sebastian skulle egentligen varit iväg och fiskat i Ystad idag, men ställde in pga busvädret, vilket han är ganska glad över nu.

Det blir en fortsatt hemmakväll, vi skall laga något gott att äta och titta på film. Myskväll!

:: Fotoskrivare! ::

När jag och Fia var på fotokurs för någon vecka sedan så stod vi och fingrade på fotoskrivare, och blev väldigt sugna på att köpa. Tänk att fota och sedan direkt kunna skriva ut och scrappa fotot =)

Nu har jag en i min ägo! En Canon Selphy CP-740. Det är bara att fota, sticka in minneskortet i skrivaren och skriva ut, eller koppla kameran direkt till skrivaren med usb-kabel. Perfekt att ha med sig på scrapträffar, den är så liten och behändig också! Den går så klart även att ansluta till datorn och skriva ut de bilder man har där.

Jag köpte den i ett paket för 1145 kr, där det ingick papper och bläck för att skriva ut 108 foton. Nu skall här installeras och testas :)

image294
Bild från Cyberphoto.se.

:: Tettizmamma! ::

Har precis fått besked om att mina goda vän Jeanette eller Tettiz som hon kallas har blivit mamma till en liten Kajsa. Jag är så glad att tårarna rinner =))

Stort grattis Jeanette och David till er lilla flicka!!

:: Om jag vann en miljon... ::

Scraputmaningen idag.

image293

:: Träningsdags ::

Idag har jag varit på Träningsvärket med min goda vän Terese. Jag hade bokat tid för en gratis timme med instruktör som visar runt på gymmet och visar hur man använder träningsredskapen samt sätter ihop ett nybörjarprogram.

Tillsammans med en annan tjej visade instruktören sju olika maskiner för att gå igenom rygg, bröst, mage, ben och rumpa. Plus konditionsmaskiner som ellips, cykel, löpband och roddmaskin. Vi avslutade med några stretchövningar också.

Jag har börjat med att köpa ett månadskort för att känna på och har målet ställt på att träna en gång i veckan, och jag har en suverän peppning och ett bra stöd i fina Terese :)

Jag har tränat förut i omgångar. Tränade på Friskis & Svettis i tonåren och var även aktiv i föreningen, under studietiden i Linköping tränade jag aerobics i LSIF (Linköpings studenters idrottsförening) och även på gym i Linköpings simhall. Så det finns i mig, det gäller bara att locka och pocka =)

:: Rutigt ::

Duktiga lillajo eller Annika som hon heter har ritat veckans skiss, en rutig historia =)

image292


Jag hittade ett papper från Love Elsie-kollektionen som passade perfekt till denna skiss, där hela pappret var uppdelad i rutor med olika mönster. Jag klippte helt enkelt sönder dessa rutor och placerade ut på mitt cardstock. Lite annorlunda layout från mig, men kul att göra :)
image291

:: Säljer ett Cuttlebugalfabet ::

Jag har ett "You´re not the boss of me" till Cuttlebug till salu. Det är i nyskick och endast använt ett fåtal gånger. Jag vill ha 600 kronor för det och då står jag för frakten. Lägg en kommentar om du är intresserad!

 

image290


:: Scraplift ::

Till dagens utmaning på Scraputmaningen skulle vi scraplifta Flowerets layout.

image288

:: Kollat husbygge i Hässleholm idag ::

Mina goda vänner Matilda och Fredrik håller på att bygga hus utanför Hässleholm. De är snart klara, och hoppas på att flytta in i slutet av februari eller början av mars. Eftersom jag och Sebastian börjat fundera utanför vår lägenhets fyra väggar och är lite sugna på att bygga eget, så passade vi på att åka till deras hus och titta, samt få en lite råd och tips.

Vi fick en massa bra råd och tips, och så lärde vi oss några bra ord att känna till; kåttling/kortling, kveg, underslag och frontespis samt att Göran och Peter är bra namn i byggsammanhang ;)

Jag missade att ta bilder på huset, tokigt! Men jag tog några inne i köket då vi satt och fikade, bland annat på sötaste Alva och mamma Matilda.

image284

Sötaste Alva!
image285

Vi fastnade på bild tillsammans jag och Alva, konstigt =)
image286

Kolla in Alvas busiga blick som hon slänger iväg mot Sebastian :)
image287

STORT tack Matilda och Fredrik för att vi fick komma och titta på ert fina hus! Tänk om vi kunde få bo i närheten av varandra :)

Lite senare på kvällen, när jag och Sebastian stod och vek tvätt, lät det som att katterna bråkade. Vi vände oss om och där stod Pix ensam på golvet och höll på med sin svans samtidigt som han skrek till. Vi såg då att han fastnat med ena klon i sin svans, hur sjutton lyckades han med det?? Vi räddade honom från den något dråpliga situationen och klippte sedan klorna på honom =)

:: Gå bort-kort ::

Igår kväll var vi bjudna på middag hemma hos Fia, Andréas och tvillingarna Ella och Vincent. Jag var på Blomsterpigan och köpte en stor bukett med vita tulpaner och till detta gjorde jag ett enkelt "gå bort"-kort. Jag hittade ett fint kort hos Fialoppan som jag liftade friskt.

image283

Stor tack Fia och Andy för en fantastiskt god middag och en urtrevlig kväll!!

:: Min skiss ::

Igår lördag var det skissdags på Scraputmaningen, där jag ritat skissen.
image281

Min tolkning.
image282

:: Bröllopsresa ::

Vi började snacka bröllopsresa på jobbet för någon vecka sedan, och då fick jag ett tips från en kollega om en annorlunda typ av kryssning, där man åker med ett äkta segelfartyg i Karibien, Medelhavet eller Thailand. Hon tog med en tidning; När & Fjärran där det fanns ett repotage om detta och jag blev helt tänd =) Kolla här bara!

image277

image280

image279
Bilderna är lånade från Fritidsresor.se (klicka på bilderna).

På Fritidsresor erbjuder de just en sådan här kryssning i Thailand tillsammans med hotellvistelse i Phuket i totalt 14 dagar. Jag förstod ju att det inte skulle kosta småpengar, men jag ringde idag för att kolla hur mycket det skulle kosta, och *host host* 65 500 svenska friska riksdaler skulle härligheten gå på. Hmm, tror inte det va...haha. Skall dock titta vidare och se om man inte själv kan sätta ihop ett paket, leta eget flyg, hotell med lägre standard än 5 stjärnor och boka kryssningen själv.

Det är roligt att leta och drömma lite =)

:: Två nya layouter ::

Jag var ju hos Fia i onsdagskväll, och hann att skapa tre layouter där. Två utav dem kan jag visa upp. Den första layouten är helt rakt av stulen från en av Fias layouter, en total-CASE (copy and steal everything) med andra ord =) Jag snodde temat, upplägget av pappret, titeln, journaling-spoten och den vita ramen runt.

image275

Denna är skapad efter en skiss jag hittade i Fias skissbok.
image276

:: Nytt månadspaket från USA ::

Jag har börjat prenumerera på ett nytt månadspaket från USA. Hittade The ScrapRoom på nätet och tänker testa deras paket i 6 månader. Jag betalar 21.95 dollar plus frakt. Mitt första paket fick jag nu i veckan, och det kostade 12 dollar i frakt. Totalt drog dem 228 kr från mitt konto.

Paketet består av mönstrade papper från fyra olika märken, cardstock och dekorationer. Jag är jättenöjd med paketet och har redan hunnit skapa två layouter!

image271
MOD TECHNO POP: Stripez, Asterisky, Symbolik, Bazzill Whit, Maisy Mo Doodle Black Rub-ons.

image272
AMERICAN CRAFTS ELEGANT: Masquerade, First Kiss, Slow Dance, Bazzill Jet, Basic Grey Black Tie Ribbon, American Crafts Elegant Vinyl Shapes.

image273
MY MIND´S EYE CONFETTI: Celebrate Flowers, Celebrate Stripes, We Are Family Dots, Bazzill Jacaranda, MME "Together" Title Sheer, 5 Maya Road Memo Office Sheers, All American Button Mix, Royal Blue Polka Dot Ribbon.

image274
A2Z IT´S ELEMENTARY: It´s Elementary 4, It´s Elementary 5, It´s Elementary 6, Bazzill Brown, Maya Road Chipboard Arrows, Maya Road Arrows Clear Ribbon.

:: Festmåltid ::

Det var fantastisk god middag som Sebastian lagade till. Kycklingspett med körsbärstomater, gurka och morot, med bakad potatis, hemmagjord tomatmajonnäs och basilikasås. Det var såå gott! Tack älskling!

image270

:: Ljuvliga fredagskväll ::

Här sitter jag, med ett glas rödvin bredvid mig och bloggar. Sebastian står i köket och lagar en överraskningsmiddag till mig. Kan man ha det bättre? :) En doft från köket har letat sig in till mig och det luktar ljuvligt gott, något med kyckling har jag sett i alla fall. Ljuvliga underbara fredagskväll, finns det någon annan bättre dag i veckan? Nej, inte enligt mig =)

I helgen har vi en massa saker inplanerade. Imorgon klockan 10 skall jag träffa fyra tjejer som faktiskt är "orsaken" till att jag idag scrappar. Vi var ett gäng tjejer som träffades på Brölloptstorget under 2004, jag skulle förlova mig och de planerade bröllop. Vi började träffas och fika, och vid ett tillfälle gick vi till Stämpelfabriken i Malmö för att titta på stämplar för att göra inbjudningskort. Där skrev vi upp oss på en nybörjarkurs i kortmakeri, och ja..resten är historia =)

Några år har passerat sedan dess, men vi håller fortfarande ihop vårt lilla gäng även om vi inte träffas så jätteofta. Imorgon skall vi äta brunch tillsammans på ett café i Gamla Väster och bara ha det mysigt.

Imorgon kväll är jag och Sebastian bjudna hem till Fia och hennes man Andréas på middag, det ser vi jättemycket fram emot! På söndag skall vi åka och hälsa på Matilda och Fredrik och deras dotter Alva i deras snart färdigbyggda hus i Hässleholm. Vi skall titta på huset, få lite tips och råd om att bygga hus. Vi är liiiiite sugna på det just nu och tittar runt lite för att få förslag, idéer och tankar.

Nu doftar det ännu ljuvligare i lägenheten och magen kurrar ordentligt =)

:: Scrapkväll hos Fia ::

Igår kväll var jag hos Fia för ännu en scrapkväll. När jag kom dit så möttes jag av två ivriga ungar som drog med mig in i huset. Jag hade med mig varsitt ark med klistermärken med Nalle Puh på till dem, så vi ägnade en lång stund åt att sitta och sätta in dessa i en klistermärkesbok medan Fia lagade godaste laxpajen.

Efter vi ätit och ungarna lagt sig satte jag och Fia oss för en lååååång kväll av tokscrappande. Jag hann med tre layouter, liksom Fia samt många koppar te. Två av layouterna kan jag inte visa ännu, men jag skall försöka hinna fota den tredje ikväll.

Efter den tredje layouten var klar tittade jag på klockan och såg att den var halv ett! Kanske dags att dra sig hemåt, kanske?? =) Tack Fia för en härlig kväll!

Ikväll skall vi faktiskt träffas igen, fast på en fotokurs på FotoVideo i Malmö, där de skall gå igenom EOS funktioner och inställningar man kan göra.

:: Alla sidor av mig ::

Ny utmaning på Scraputmaningen idag, att använda hela alfabetet på sin layout.

image269

:: Tillbakavändande award ::

Tre söta, goa tjejer som jag är sååå glad över att ha lärt känna har skickat mig "You make my day-awarden"; Petra, Evelina och Zarah. Tack gullsnören!

image260

Nu har jag ju redan skickat den vidare, så jag tar bara emot den och låter den förgylla min dag :D Ikväll skall jag hem till Fia och bara scrappa järnet, skall bli så SKOJ!!

:: 43 frågor om Linda ::

Fångade upp denna utmaning i Karins blogg.

1. VAD HETER DU?
Linda Elisabet

2. VAD ÄR DET FÖR FÄRG PÅ BYXORNA DU HAR PÅ DIG?
Svarta mjukisar.

3. VAD LYSSNAR DU PÅ JUST NU?
Alicia Keys.

4. VAD GJORDE DU IGÅR KVÄLL?
Påbörjade en layout och umgicks med Sebastian.

5. VAD VAR DET SISTA DU ÅT?
Falukorv, potatismos och gröna ärtor.

6. HUR ÄR VÄDRET HOS DIG JUST NU?
Regnigt.

7. DEN SISTA PERSONEN DU TALAT I TELEFONEN MED?
Sebastian.

8. DET FÖRSTA DU LÄGGER MÄRKE TILL HOS DET MOTSATTA KÖNET?
Ögonen och helheten.

9. GILLAR DU PERSONEN SOM SKICKADE DETTA TILL DIG?
Så klart!

10. HUR MÅR DU IDAG?
Tung i huvudet efter dålig luft på jobbet :/ Men humöret är tipptopp!

11. VILKEN ÄR DIN FAVORITDRYCK?
Vatten.

12. FAVORIT ALKOHOLBASERAD DRYCK
Rött vin.

13. FAVORITSPORT?
Att utöva..nada! Att titta på...OS.

14. HÅRFÄRG?
Mörkblond med slingor för tillfället.

15. ÖGONFÄRG?
Grönblå.

16. SOLUPPGÅNG ELLER SOLNEDGÅNG?
Solnedgång.

17. SYSKON Å DERAS ÅLDER?
Två systrar, 38 och 41 år.

18. VAD GÖR DU? (PLUGGAR, JOBBAR?) VAR?
Jobbar på WM-data i Malmö.

19. SENASTE FILMEN DU SÅG?
Invasion med Nicole Kidman och Daniel Craig.

20. ÄR DU KÄR?
Jajamänsan, upp över öronen!

21. FAVORITDAG PÅ VECKAN?
Fredag kväll.

22. FAVORITHOBBY?
Scrapbooking =)

23. ÄR DU FÖR BLYG FÖR ATT BJUDA UT NÅGON?
Jag var, men behöver ju inte göra det längre ;)

24. FAVORITMUSIK?
Pop-slav.

25. SOMMAR ELLER VINTER?
Sommar eller riktigt snöig vinter.

26. KRAMAR ELLER KYSSAR?
Båda!

27. SAMBO ELLER SÄRBO?
Sambo.

28. TE ELLER KAFFE.
Te.

29. VILL DU ATT DINA VÄNNER SKA SVARA?
De som vill!

30. VEM ÄR DET STÖRST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
-

31. VEM ÄR DET MINST CHANS ATT HON/HAN SVARAR?
-

32. HUR BOR DU?
Med Sebastian i bostadsrätt med tre rum i centrala Malmö.

33: VAD LÄSER DU FÖR BÖCKER?
Kriminalromaner, böcker i Coelho-stil, chic-lit.

34. FAVORITFÄRG?
Blå.

35. FAVORITSPEL?
Trivial Pursuit.

36. KAN DU NUDDA DIN NÄSA MED TUNGAN?
Nope, men min systerdotter har fått denna fantastiska talang.

37. KAN DU KORSA ETT ÖGA ÅT GÅNGEN?
Tror inte det.

38. ÄR DU ROMANTISK?
Japp.

39. SKULLE DU SÄGA SJÄLV ATT DU ÄR LYCKLIG?
Ja, utan tvekan

40. VILKA HAR DU SÄNT DETTA MAIL TILL?
Inte någon, de som vill är härmed utmanade.

41. VAD SKA DU GÖRA IMORGON?
Jobba och sedan åka till Fia och scrappa.

42. VAD ÄR KLOCKAN JUST NU?
21:48

43. VAD SKA DU GÖRA NU?
Städa undan efter senaste layouten och packa inför imorgon.

:: Skissdags på Veckans skiss ::

Denna veckan är det jag som ritat skissen.
image267
Min tolkning. *drömmer mig tillbaka*
image268

:: Bloggtips ::

Vill tipsa om Martina Haags blogg. Just nu går hon i väntan på en liten bebis, hon har gått 15 dagar över tiden och det är faktiskt olidligt spännande =)

image266

:: Kreativ 2008 ::

Karin har en utmaning i sin blogg, att vara kreativ varje dag under 2008. Hon skriver så här:

Gör och tänk något kreativt varje dag och dokumentera det, berätta, sprid ordet. Gör det som passar dig, det behöver inte vara stort eller något färdigt varje dag men släpp in kreativiteten i hela ditt liv.

Superbra initiativ och jag hänger givetvis på! Att vara kreativ behöver ju inte vara att göra en helt ny layout eller nytt kort varje dag; man kan påbörja en layout, avsluta en annan, rita en skiss, beställa nya foton, sortera, fundera ut nya projekt, få inspiration från något på väg hem från jobbet, sy, sticka, måla, möblera om, köpa blommor och fräscha upp köksbordet med.

Det finns oändliga möjligheter. Häng med på ett kreativt 2008!

image265

:: Scrapveckor, någon? ::

Jag har kommit på värsta braiga idén! Ni vet den hemliga perrongen som Hogwarts Expressen i Harry Potter-böckerna avgår ifrån, perrong 9¾ på Kings Cross i London? Tänk om man kunde uppfinna sådana veckor, bara tillgängliga för scrappare och som liksom bara finns där mitt bland alla andra veckor utan att göra anspråk på den normala tiden. En HEL vecka bara ägnad åt scrap, det vore något =)

Det är ju just tid som är en bristvara när det gäller scrappande, vilket jag tror många andra känner med mig. Jag har ju egentligen all tid i världen, inga barn och nära till jobbet så jag snabbt kommer hem. Jag har dock ofta svårt att komma igång, har ganska lång startsträcka och har för länge sedan konstaterat att jag är en sen kvällsmänniska. Framåt 22 kommer jag igång på riktigt och då är det snart dags att gå och lägga sig :/ Sedan är den här surrande apparaten som jag just nu sitter och skriver vid en stor bov i dramat, den har en enorm dragningskraft =)

Nej, nu skall jag hoppa iväg till scrapbordet och åtminstone påbörja en layout innan det är dags för sängen. Tjingeling!

:: Då.. Nu! Sen? ::

Dagens utmaning på Scraputmaningen var att inspireras av ett uppslag i en tidning.

image261image262

Jag har valt att inspireras av den vänstra sidan av uppslaget. Längst ner satte jag tre textrutor som har varsin klädnypa fäst vid sig och kläderna fick bli tre remsor papper upptill.

image264

Det var ett kul tema att scrappa efter; att blicka tillbaka 10 år och samtidigt sia om hur min framtid ser ut om 10 år :)

:: You make my day! ::

Jag fick en award från sötaste Nina. Nina bor precis på andra sidan sundet, i Köpenhamn. Så nära, men ändå långt bort. Hoppas vi får tillfällen att träffas massor framöver. Tack så mycket vännen, du gjorde verkligen min dag :)

image260

"Give the award to 10 people whose blogs bring you happiness and inspiration and make you feel happy about blogland. Let them know by posting a comment on their blog so they can pass it on. Beware you may get the award several times."

Jag skickar vidare till tio andra tjejer som inspirerar mig och som väcker min lust att scrappa.
Sophia/Fialia
Anna K
Jeanette/Tettiz
Matilda/mermaid
Karin
Zarah/Zarischka
Annika/DrAnnika
Peterlina
Helene/webmosterhelene
Camilla/Smörblomman

Usch, det är inte lätt att bara välja tio, det är så många som inspirerar. Min inspirationsrunda varje dag hittar ni bland länkarna i menyn till höger =)

:: Lördagsskiss ::

På lördagar utmanar vi med en skiss på Scraputmaningen. Dagens skiss är gjord av Fia.
image258

Jag tolkade skissen så här, med en bild som just Fia har tagit på mig.

image259

:: 2007 är ett minne blott, men vilket år!! ::

Tänkte försöka skriva ihop en årskrönika över det gångna året, liksom jag gjorde förra året. Där skrev jag bland annat detta:

"2006 blev det år då jag äntligen fick en heltidsanställning, det satt långt inne. Efter tolvslaget imorgon övergår den till en tillsvidaretjänst och tillvaron känns någorlunda trygg."

Lite visste jag då om hur annorlunda min jobbsituation skulle bli för mig under 2007 :) Men jag tar det från början.

I januari månad började jag och Fia med våra veckoträffar. Vi har nästan träffats varje vecka under 2007 och scrappat, med undantag för semestrar och sånt som "kommer ivägen" =)

image251

Jag var även en sväng i Kristianstad och hälsade på min goda vän Matilda. Vi hade en jättemysig helg tillsammans med massor av scrap, skratt och god mat. Vad vi inte visste då var att en liten Alva växte i Matildas mage, som föddes den 7 oktober :)

I februari fyllde Sebastian 30 år, och det firade vi tillsammans med Sebastians familj på restaurang eftersom Sebastians mamma fyller år på samma dag. Sebastian hade en stor 30-årsfest för våra kompisar lite senare i februari. I februari döptes även Sebastians systerdotter Leia i Kalmar slottskyrka.

image253

Vi köpte ny bil i början av februari. Vår gamla Volvo hade rullat sista mil hos i alla fall, den kostade för mycket varje år i underhåll och reparationer. Den byttes mot en grå Nissan Almera årsmodell 2005 som vi är mycket nöjda med!

image254

Så till en av årets stora händelse. Jag fick nys om ett jobb på WM-data som verkade intressant. Det var ett graviditetsvikariat, men jag skickade in en ansökan ändå. Det var ingen hemlighet att jag gärna ville bort från det jobb jag då hade. Jag blev kallad till intervju den 12 februari. Intervjun gick bra och jag förberedde mig på väntan i åtminstone en vecka. Redan på onsdagen ringde kvinnan som intervjuat mig och sa att de tyckte mycket om mig och ville erbjuda mig jobb. Glädje!! Och det handlade inte längre om ett graviditetsvik, de ville ha mig som tillsvidareanställd. Dubbel glädje!!

Redan på fredagen den veckan lämnade jag in min avskedsansökan på mitt gamla jobb och den 19 mars började jag som verksamhetskonsult på WM-data. Där jobbar jag med support och analys av ett kundinformationssystem inom energibranschen. Jag älskar mitt jobb och framförallt älskar jag mina kollegor, bättre arbetskamrater kan man inte ha. Jag har aldrig skrattat och haft så roligt på ett jobb som jag har nu. Jag är lyckligt lottad!

I början av april blev det min tur att fylla 30 år. Firandet av min födelsedag började med att jag blev kidnappad =) Fia kom och hämtade mig när jag och Sebastian stod och bytte till sommardäck den 1 april, och körde hem till Millan där hela gänget väntade. De hade ordnat en födelsedagsfika för mig, så otroligt kul!! De var också helt galna och gav mig ett quickutz-alfabet i present. Puss på er sötnosar!!

Mitt firande fortsatte följande helg när hela min familj kom ner från Strömstad och Vänersborg och firade mig. De bodde på hotell och vi umgicks hela helgen och gjorde små utflykter. Jättemysigt! Jag fick en hushållsassistent jag önskat mig i 30-årspresent. Dags att bli vuxen på riktigt nu och börja fylla frysen med bullar =)

image255
Delar av min familj, från vänster: syskonbarnen Alexander, Rebecca, Signe, svåger Thomas, Sebastian, Mamma Ingrid och syrran Monica Fem personer saknas på bilden; pappa Hasse, syster Helena, svåger Michael och syskonbarnen Alva och Gustav.

2007 har också inneburit många scrapträffar runt om i landet. Vi har bland annat träffats i vårt lilla Skånegäng både här i Malmö och i Kristianstad där Matilda bor. I slutet av april for en massa scrappande människor från Sveriges alla hörn till Stockholm, för där gick PMS2007 av stapeln. PMS står för Pysselmaraton Stockholm och det var andra året på raken som jag tillsammans med sex andra tjejer ordnade detta event. Vi träffades i tre dagar fyllt av scrap, prat, mat och annat pysslande. Det blev riktigt lyckat!

Semestern började rätt så sent för oss i år. Min semester började den 30 juli, medan Sebastian började en vecka senare. Under semestern hann vi bland annat med en kort resa till Öland och sedan hem till Strömstad där vi dels var på min systerdotters konfirmation och på bröllopet för min barndomskompis Anna och hennes Micke.

Den 14 augusti var det dags för en resa utomlands. Året innan var vi på Samos i Grekland, och vi kände oss inte riktigt mätta på Grekland ännu så vi bestämde oss för att åka till Zakynthos. Vi hade en helt underbar vecka, med massor av sol och upplevelser. Den bästa av alla upplevelser (liksom den andra av årets upplevelser) var när Sebastian i solnedgången den 19 augusti friade till mig :) Den 20 september 2008 blir vi man och fru!

image256

En annan fin upplevelse på Zakynthos var vår utflykt till vraket i Navagio. Det har blivit många layouter gjorda med foton från det besöket.

image257

I september blev jag bjuden av min goda vän Annika över till England, där jag spenderade en helg med henne och Adam. Vi åkte på små utflykter, och jag konstaterade att den engelska landsbygden ser exakt ut som på tv. Så fint! Tack Annika att du bjöd mig på denna härliga helg!

Under hösten började jag och Sebastian att planera vårt bröllop, bland annat bokat lokal för vigsel och bröllopsfest. Vi har hittat en fotograf vi gillade mycket, frisör och florist. Sebastian frågade sin bästa vän Patrik om han vill vara bestman och jag frågade min bästa vän om hon vill vara min tärna och Fia svarade ja :)

I oktober bjöd jag Sebastian på en romantisk weekend i Helsingborg, där vi bodde på hotell, åt god middag på kvällen och gick på spa dagen efter. Något man bör gör oftare!

I oktober blev också två av mina vänner mamma för första gången. Matilda och Fredrik fick sin Alva och mina kompisar Linda och Pontus från Linköpingstiden som numera bor i New York blev föräldrar till lilla Olivia.

Den 30 oktober började gick jag över från att föra fotodagbok på min egen hemsida till att starta denna blogg. Det är något jag inte ångrar, nu är det mycket lättare att uppdatera och jag är inte så låst till att ha en bild per dag.

Vi for till Strömstad en helg i november för att fira min pappa som fyllde 65. Vi återvände också norrut i december, då jag och Sebastian firade jul i Vänersborg med min ena syster med familj och mina föräldrar. Nyårsafton firade vi på våra vänners bröllop. De gifte sig i Dalby kyrka och bjöd på en härlig bröllopsfest efteråt.

Då är det dags att säga farväl till ett roligt år och blicka framåt mot ett annat. Redan nu vet vi att det kommer bli ett fantastiskt år med vårt bröllop som en stor händelse. Det skall bli roligt att om ett år kunna blicka tillbaka och minnas allt roligt som hänt.

:: 10 kortfavoriter ::

Nu har jag visat mina tio favoritlayouter och mina tio favoritfoton för 2007, då är det inte mer än rättvist att jag visar upp mina tio favoritkort =) Det blev inte så många gjorda i år, det blev mest fokus på scrapbooking faktiskt men tio favoriter har jag ändå hittat.

image241

image242

image243

image244

image245

image246

image247

image248

image249

image250

:: Dagens utmaning ::

Scraputmaningen varje fredag har vi en utmaning som heter "Salig blandning". Vi specificerar tre tekniker och/eller material som man skall ha med sin layout, övrigt är valfritt. Idag löd utmaningen:

*Mönstrade papper på snedden
*Använd bubbelplast
*Använd en dekoration som är delad i minst två delar

image240

:: Färgutmaning hos ScrapAddicted ::

För ett tag sedan annonserade webmosterhelene en färgutmaning på ScrapAddicted. Man skulle skapa en layout, ett kort eller annat alster utifrån denna färgkarta.

image238

Mitt bidrag till tävlingen blev 6x12:a, med mina tre "mål" för år 2008.
image239

:: Min vän Fia ::

Jag hittade två foton av min goda vän Fia igår kväll. Plockade fram några papper, dekorationer dök upp allt eftersom och vips så hade jag en layout klar som jag blev väldigt nöjd med :)

image236

Detalj
image237

Första kontakten jag och Fia egentligen hade var genom forumet på pyssel.net där hon var nyregistrerad våren 2006. Hon visade upp några par örhängen som hon hade gjort. Ett par blev jag jätteförtjust och jag frågade om jag fick köpa dessa. Vi träffades sedan på våra gemensamma scrapträffar, åkte på PMS tillsammans och snackade massor över msn. Vår bekantskap gick över till att bli en fin vänskap. Nu träffas vi nästan varje vecka och scrappar tillsammans. Att hitta en fin vän är att hitta en skatt!

:: Glöm inte! ::

Vill bara påminna om att Scraputmaningen söker nya DT-medlemmar! Om du älskar att scrappa och brinner för att inspirera andra då är du rätt person att söka :)

Skriv ner några rader om om dig själv, vad du känner att du skulle bidra med och varför du vill vara med och maila sedan det till oss. Skicka också med ett par layouter som du tycker är typiska för din stil och gärna en länk till en blogg eller ett galleri där vi kan se mer. Skicka mailet till [email protected] senast nu på fredag, den 11/1.

:: Ny vecka, ny skiss ::

Nu är det uppe en ny skiss på Veckans Skiss! Här är min tolkning:

image235

:: Underhållande hicka =) ::


:: Det bästa minnet ::

Idag var det dags för en ny utmaning på Scraputmaningen, en utmaning som jag hittade i vår telåda på jobbet =)

image233

Min tolkning, med ett foto med det bästa minnet från vår Greklandsresa; båtutflykten till vraket i Navagio med den fantastiska stranden och det turkosa vattnet.

image234

:: Love ::

Jag satt tidigare ikväll och bläddrade i senaste numret av Scrapbooking m.m. och fastnade för en layout som bestämde mig för att lifta ("Love" av Caroline Rundby på sidan 40 för er som har tidningen).

Bilden är från när jag och Sebastian tittade på solnedgången på Zakynthos, den 19 augusti förra året. Det var också då han friade till mig :)

image234

:: Ny layout ::

Jag var hos Fia i torsdags och invigde hennes nya scraprum. Ett stort rum med massor plats för våra grejer, för jag kan lova att vi sprider ut oss =)

Jag gjorde tre layouter, varav en jag kan visa. Fotot är taget den 3 juli 2005 vid Västra Hamnen/Bo01 i Malmö.
image233

Ni har väl inte missat att Scraputmaningen söker fler medlemmar till sitt designteam? Om du älskar utmaningar, tycker jag att du skall söka!

Skriv ner lite grann om dig själv, vad du känner att du skulle bidra med och varför du vill vara med och maila sedan det till oss. Skicka också med ett par layouter som du tycker är typiska för din stil och gärna en länk till en blogg eller ett galleri där vi kan se mer. Skicka mailet till [email protected] senast den 11/1. Vi hoppas på att få se just din ansökan!

:: Någon som vill ladda ner Gulligullan? ::

Någon sökte igår på begreppen "ladda ner Gulligullan" på Google och hamnade hos mig *fnissar*

image231

:: Halkigt värre ::

Det har varit helt galet halt här nere i Malmö idag. Vid 12-snåret gav jag mig ut för att cykla till en fikaträff med några tjejer. Då var det inte halt, bara väldigt blåsigt och kallt. Vi fikade på Intermezzo vid Drottningtorget, När vi satt där i godan ro upptäckte vi att det tydligen var väldigt halt, då folk som gick upp på kullerstenarna mittemot vårt fönster började vingla åt höger och vänster. Vi talar om snoooorhalt, så fort någon tog ett steg upp på trottoaren halkade de till. En del trotsade halkan och försökte ta sig fram mer eller mindre stelbenta och "jag kan flyga, jag är inte rädd"-stil, de kloka gick ner igen och gick på asfalten på gatan. Det var rätt komiskt att titta på alla som halkade omkring, vi visste ju vad som väntade när de med bestämda steg gick mot kullerstenarna. Det var dock en som dam trillade, inte lika roligt längre :(

Jag hade också mycket lämpligt parkerat min cykel precis på torget där det var som halast, jag lyckades dock hasa mig fram utan benbrott och gick sedan hela vägen hem. Jag hade sällskap av Susanne, Carolina och Karin en stor del av vägen. Nina lämnade vi av vid stationen. Jag hoppas alla kom hem helskinnade!

Det rapporteras om många bilolyckor i hela Skåne. I Sydsvenskan på nätet står det att det mellan 10 och 18 idag skett 87 kända olyckor pga halkan. Som tur är, är det inte några allvarliga personskador utan mer påkörda bilar som inte lyckats stanna i halkan eller fått sladd. Nu har det även börjat snöa, jag håller mig inomhus ikväll och imorgon!

Här kommer i alla fall lite bilder på några tjejer från dagens fikaträff. Tack för en mysig träff tjejer!

Karin och Millan
image226

Nina
image227

Inger och jag
image228

Sara med bebis i magen :)
image229

:: Nytt DT-uppdrag :)) ::

Idag har jag den stora glädjen att få berätta att jag blivit fast medlem i Scraputmaningens designteam. Jag har varit gästutmanare hos dem i december månad, och fick frågan om jag ville stanna kvar permanent. Jag har sökt i flera omgångar till Scraputmaningen och blev verkligen jätteglad att få chansen att få vara en del av deras inspirerande team.

Nu har jag två otroligt roliga DT-uppdrag, jag känner mig lyckligt lottad!

:: my life's just fine ::

Mary J Blige slår huvudet på spiken vad gäller mitt fokus för år 2008!! I just LOVE her =)


(tryck på play-knappen, videon tar ett litet tag att ladda)


Mary J Blige - Just Fine (från senaste plattan som släpps i februari)


You know I love music
And every time I hear something hot
It makes me wanna move
It makes me wanna have fun
But it?s something about this joint right here
This joint right here Its makes me wanna?..Woooh


Let it go......
Can't let this thing called love get away from you
Feel free right now, go do what you want to do
Can't let nobody take it away, from you, from me, from we
No time for moping around, are you kidding?
And no time for negative vibes, cause I'm winning
It's been a long week, I put in my hardest
Gonna live my life, feels so good to get it right


So I like what I see when I'm looking at me
When I'm walking past the mirror
Don't stress through the night, at a time in my life
Ain't worried about if you feel it
Got my head on straight, I got my vibe right
I aint gonna let you kill it
You see I wouldn't change my life, my life's just.....

Fine, fine, fine, fine, fine, fine, ooooh
Fine, fine, fine, fine, fine, fine, ooooh
Just fine, fine, fine, fine, fine, fine, ooooh
You see I wouldn't change my life, my life's just fine


Feels so good, when you're doing all the things that you want to do
Get the best out of life, treat yourself to something new
Keep your head up high
In yourself, believe in you, believe in me
Having a really good time, I'm not complaining
And I'm a still wear a smile if it's raining
I got to enjoy myself regardless
I appreciate life, I'm so glad that it's fine


So I like what I see when I'm looking at me
When I'm walking past the mirror
Aint worried about you and what you gonna do
I'm a lady so I must stay classy
Got to keep it hot, keep it together
If I want to get better


See I wouldn't change my life, my life's just.....
Fine, fine, fine, fine, fine, fine, ooooh
Fine, fine, fine, fine, fine, fine, ooooh
Just fine, fine, fine, fine, fine, fine, ooooh
See I won't change my life, my life's just fine


I ain't gon' let nothing get in my way
I ain't gon' let nobody bring me down, no, no, no
No matter what nobody has to say
I ain't gon' let nothing get in my way
No matter what nobody has to say

Feels so good, when you're doing all the things that you want to do
Get the best out of life, treat yourself to something new
It's a really good thing to say
That I won't change my life, my life's just fine


:: Våra pälsbollar ::

Pix: lillebror.
Bra sida: extremt kelig.
Dålig sida: stöddig.
Ålder: 3,5 år, dvs ungkarl med förmodad 30-årskris?
Gillar: gröna oliver, runda mjuka bollar och kattmynta.
Avskyr: dammsugaren.
Talang: apporterar.
Stolt över: sina vassa klor.
image224

Balthazar: storebror.
Bra sida: skicklig fotvärmare.
Dålig sidor: lättskrämd och glömmer(?) att "spola" toaletten.
Ålder: 6,5 år dvs en lättskrämd medelålderssnubbe.
Gillar: fejk-möss, kattmynta och laserstrålen från laserpass.
Avskyr: att bli klappad på magen och bakbenen (sätter igång en sparkattack som skulle göra vilken hare som helst avundsjuk).
Talang: förmåga att låta som himlen skall falla ner vilken sekund som helst.
Stolt över: sin mjuka päls.
image225

:: 10 favoritfotografier ::

Woopsie Daisy har en utmaning i sin blogg, att visa upp sina tio favoritfoton från året som gått. Jag som älskar att fota är inte sen att hänga på. Jag har valt de tio som får mig att le inombords snarare än att de skall är fotografiskt perfekta ;)

De flesta visade sig vara från vår Greklandsresa i somras, med de färgerna och den atmosfären är det inte så konstigt :)

image214

image215

image216

image217

image218

image219

image220

image221

image222

image223

:: Årets första skiss... ::

...ligger nu ute på Veckans skiss! Det är min goda vän Anna som står bakom skissen.
image212
Min tolkning, om vad som väntar mig och Sebastian i år :)
image213

VS-bloggen har även fått sig en uppfräschning av utseende samt två nya duktiga inspiratörerna, så följ med in och låt er inspireras!

:: Anne och Andreas ::

Igår gifte sig våra vänner Anne och Andreas i Dalby kyrka. Det var en jättevacker vigsel, med många fuktiga ögon och snyftningar bland kyrkbänkarna :)

image206

image207

image208

image211

Tyvärr fick vi inte någon bild på mig och Sebastian tillsammans, men så här så jag ut upptill i alla fall. Glad som vanligt =)

image210

Efteråt bjöd de på bröllopsfest i utkanten av Dalby, med fyrverkerier och skumpa vid tolvslaget.

RSS 2.0