:: Scrappaus ::

Det blir inte så mycket scrappat nu, det är ju sommar och vackert väder så jag försöker göra andra grejer. Men det är rätt skönt faktiskt, att ta en liten paus i det kreativa och samla på sig inspiration och framförallt foton.

I tisdags hamnade jag dock en liten stund i scraphörnan och det bidde en layout om Sebastian och lyckan över att ha honom i mitt liv men samtidigt inte ta det för givet. Jag hörde ett citat på radion som jag gillade, skrivet av Sylvia Plath; "Remember, remember, this is now, and now, and now. Live it, feel it, cling to it. I want to be acutely aware of all I´ve taken for granted".



De läckra papprena och bokstavsstickers är RoseMoka Design Appel de la Nature, och finns såklart att köpa hos ScrapAddicted.

Tack för tipset om skoaffärer Else och Lotta, det skall jag kolla upp! :)

:: Sköna dagar! ::

Dagarna rusar iväg, och jag njuter av det vackra vädret vi äntligen blivit välsignade med =) Jag jobbar dock, så jag får se till att njuta av det på helger och på vardagarna försöker jag ta vara på eftermiddagarna och kvällarna. Semester blir det först efter bröllopet då vi åker på bröllopsresa!

Igår blev det en timmes träning på gymmet, kanske inte bästa sättet att ta vara på vackert väder, men träna bör man ju göra ;) Idag cyklade jag ner till djuphavsbadet i Västra Hamnen efter jobbet och satte mig på en handduk för att läsa i min bok i eftermiddagssolen. Det var riktigt skönt!! Tyvärr var det en massa flygfän i luften, blomflugor och nyckelpigor som var ÖVERALLT och grymt irriterande, så jag blev inte sittandes så länge.

Imorgon skall jag till Fia och scrappa, och sen är det fredag och HELG!! På lördag har vi planer på att åka till Köpenhamn med en kollega till mig och hennes man. Dels skall vi spana på skor till mig att ha på bröllopet och så skall vi gå på nöjesfältet Bakken utanför Köpenhamn. De spår dock regn, vi får hoppas det inte blir riktigt skitväder, då får vi ställa in och ta det någon annan helg.

Apropå skor, så var jag och Camilla (kollegan ovan) på stan på lunchen igår för att spana efter skor lämpliga att gå i som brud. Vi var igenom NIO butiker utan att hitta någonting, lätt frustrerande :-/ Nu sätter jag hoppet till Köpenhamn, de sägs ju att de har bra utbud av affärer. Håll tummarna, i värsta fall får jag väl gå barfota eller vita foppatofflar ;)

:: Nyckelpigorna invarderar ::

Idag är det riktigt riktigt varmt!! Eftersom min arma rygg och axlar inte vill vara i solen idag så har vi passat på att göra lite nytta, vi har varit och storhandlat och klarat av en tvättid nu på eftermiddagen.

Värmen lockar inte bara fram soldyrkare utan också en liten röd krabat som är söt för sig själv, men inte när de svärmar. För några timmar sedan invaderades Malmö av nyckelpigor!! Jag gick in i dator/pysselrummet och det kryllade av nyckelpigor i fönstret. Jag försökte mota ut dem, men det blev för många så vi fick dammsuga upp dem :-\ Sen gick vi in i sovrummet, maj gadd...där var ännu fler. I köket hade en hel hög tagit sig in i också.

Vi fick stänga alla fönster, dammsuga rent och vi går nästan och har nästan gått och smält bort här hemma. Nu verkar det dock som de försvunnit och vi vågar öppna upp igen. Jag hittade en nyhetsnotis om det på Sydsvenskan. Det som är lite kusligt är att exakt samma sak hände för två år sedan, den 27 juli 2006. Jag minns den dagen, jag låg på stranden och fick pinna mig hem snabbare än snabbast, de var verkligen överallt! Är det Nyckelpigans dag månne?? ;)

Nu skall jag ta min bok och sätta mig på balkongen som ligger i skugga nu efter 17-tiden och njuta av värmen i luften utan en gassande sol.

:: Vilken härlig dag! ::

För att citera en Ted Gärdestad-låt; Vilken härlig dag!! Efter en lång sovmorgon cyklade jag ner till Ribban och stekte i några timmar. Jag på en filt med en bok och en kanelbulle. Sååå gott!





När jag kom hem igen så satt jag i någon timme i solen på balkongen också och fortsatte med min bok.

Nu under kvällen har vi varit nere i Västra Hamnen och Scaniabadet och grillat med våra goda vänner Anna och Jimmy och deras sötnos till son Theo.


Efter käket tog vi oss varsitt dopp i djuphavsbadet. Det var KALLT men riktigt skönt ändå. Min filosofi är att dyka i, så tar man hela smällen på en gång...som att riva av ett plåster, snabbt skall det gå ;)

Vi satt sedan och snackade tills solen gick ner och det blev för kallt.

:: Fika ::

Idag visas denna layouten på Scraputmaningen, efter en skiss av Kicki/Pickos. Flickan är Sebastians söta systerdotter Leia.



Den fina journalingstämpeln är en Easer och finns hos ScrapAddicted.

:: Tack! ::

Jag har fått utmärkelsen "Brilliante Webblog Award" Linnea/Lilla katt och ElinÅ.



Det finns så många bloggar som inspirerar mig, men jag misstänker att denna award redan passerat dessa, så jag nöjer mig med att njuta av min egen award. :) Tack så jättemycket tjejer!

:: Grillväder ::

Vi köpte en grill, en flaska rosévin, två biffar med tillbehör och åt middag nere vid Ribban. Kan en torsdagkväll bli bättre?




:: Kvällspromenad ::

Ikväll har sommaren återvänt till Malmö, sol från klarblå himmel och skön värme. Det sägs att detta skall hålla i sig till nästa vecka, bara att hoppas att de har rätt de kära meterologerna!

Jag och Sebastian tog en lång promenad i Västra hamnen nu under kvällen, åt varsin glass och hade det allmänt gott i kvällsvärmen.


Nästan som hemma i Strömstad...


Hallonsorbet och pistage, mmmmm!




Badbilder med Barsebäcks numera avstängda kärnkraftverk som läcker bakgrund ;)

:: Sammanträffande? ::

Jag blev så full i skratt igår när jag var inne på min blogg och såg att reklambannern under mitt inlägg om att köpa hus passande nog handlade om bolån =)


:: Husvisning ::

Idag har jag och Sebastian varit på husvisning i Höllviken. Mest för skojs skull, eftersom priset inte ligger i närheten av vad vi vill/kan lägga. Det är ett 1 ½-plans villa som ligger nära Kämpingestranden och nära min fina vän Fia :)  Här kan ni se huset.

När vi gick in i huset idag insåg jag att jag måste skaffa en vindvinkelobjektiv ;) Bilderna på nätet är grovt missvisande ang. storlek. Alla rum inklusive köket var jättesmå. Trädgården var liten och väldigt tråkig den också. Det var i alla fall fräscht och modernt, så vi hade kunnat tänka oss att lägga bud om de hade dragit av en miljon på priset. Tanken att ha havet och stranden några minuter iväg plus en fantastisk natur runtomkring är lockande, men inte till vilket pris som helst.

Vi letar vidare, men känner oss inte särskilt stressade. Vi bor trots allt väldigt fint och tryggt, så "vårt" hus kommer när det kommer. Efter visningen åkte vi hem till Fia och fikade på deras nybyggda trädäck. Tack för att vi komma förbi en stund :)

:: Skiss a la K8an ::

K8ans skisser är alltid lika inspirerande, och idag visas en av dem på Scraputmaningen.




:: Fredagsskiss på ScrapAddicted ::

Om ni inte redan upptäckt det så vill jag tipsa om fredagsskissen hos ScrapAddicted. Det är Marie/Lily som ritar en skiss och lägger ut varje fredag. De som vill tolkar denna och har chansen att bli visad i bloggen veckan därpå. Lily ritar helt fantastiska skisser som var och en är otroligt inspirerande.

Igår skapade jag en layout efter denna skissen som visades i ScrapAddicteds blogg igår.




De mönstrade papprena, de två gröna blommorna och de rosa knapparna kommer från Making Memories och serien Passport. Journaling-spot också från Making Memories i serien Noteworthy. Rubriken är American Crafts Thickers Vinyl Poolside Grape. Ränderna är gjorda för hand med pensel och Adirondack Dabber i färgen Salmon. Till sist två clear-knappar med rosa floss.

:: Layout från förra helgen ::

Förra lördagen visades denna layout på Scraputmaningen efter Hanna/Fnyz skiss.


:: Regn regn regn ::

Vaknade till ett regnigt (o)väder idag, det var inte trevlig alls att cykla till jobbet. Det är skönt att det är fredag i alla fall och snart en skön ledig helg att njuta av. Vi har inte så många planer för helgen, mer än att vi skall ute och äta med goda vänner på lördag och på söndag skall vi på en husvisning, mest för skoj skull. Några timmar i scraphörnan blir det nog också och så skall jag mysa under en filt i soffan och med en bok.

Igår kväll var vi på bio i Lund med kompisar, vi såg Narnia: Prins Caspian. En ok film, men inte mer. Några andra filmer jag är sugen på att titta på just nu är Mamma Mia, The Happening och Hancock.

:: Scrappat ::

Igår var min goa vän Fia här hos mig och scrappade. Jag som fått hem så mycket fina papper den senaste tiden hade nästan lite svårt att välja vilka jag skulle börja skära i =)

Det blev i alla fall två layouter, och en tredje som är påbörjad. Den första layouten visades på Scraputmaningen idag, efter en utmaning där följande skulle finnas med på layouten:

*Ram runt foto
*Minst en fjäril
*Akrylfärg
*Rubons i rubriken

Efter helgen i Kalmar har jag många fina foton på Sebastians systerdotter Leia. Det blev en något graffiti-inspirerad layout. Kladdet bakom fotot blev dock lite misslyckat,  men jag kan checka av "akrylfärg" i listan ovanför i alla fall :) Pappret kommer från Rosemoka Design - Appel Nature och heter just Graffiti.

:: Otäckt ::

Detta var riktigt otäckt och läskigt att läsa om ikväll, jag ryser i hela kroppen varje gång jag ser bilden. För drygt två veckor sedan satt jag och Sebastian i denna....




http://www.gt.se/nyheter/1.1233105/polisen-personer-slungades-ur

:: Skapat för ScrapAddicted ::

Jag fick ett papperspaket från ScrapAddicted med papper från Kimberly Poloson i serien Cabana. Med dessa skapade jag fyra layouter och ett kort. Titta in i ScrapAddicteds blogg för materiellistor.










:: Brun dymo, halleluja! ::

Sedan jag hittade min gamla dymoapparat hemma hos mina föräldrar med tillhörande dymoband i bland annat brunt så har jag och Fia varit på jakt efter fler bruna band.

Vi hittade för ett tag sedan en kille på Ebay som sålde 30 rullar. Problemet var bara att han endast skickade inom USA och endast tog betalt genom "money order" som man ordnar genom att gå in på en bank i Amerikat. Men vi gav oss inte så enkelt! Jag engagerade min goda vän Linda som bor i Milford norr om New York som fick agera bulvan och idag hämtade jag äntligen ut paketet.



Vi lär inte behöva köpa brunt dymoband på en livstid minst ;)

:: Kalmar och Öland ::

I helgen var jag och Sebastian på en minisemester till Kalmar och Öland. Sebastians syster Sara med sambo Mattias och barnen Alexander och Leia har nyligen flyttat till hus utanför Kalmar, så det ville vi såklart spana in. Vi åkte efter jobbet i fredags och kom hem igår kväll.



De har köpt ett jättefint hus med en stor underbar trädgård, det är inte annat än att vi är sjukt avundsjuka =) Vi är såå sugna på hus själva!

På lördagen åkte vi över en sväng till Öland, för att besöka Sebastians och Saras mormor som har ett sommarhus i Köpingsvik. Jag och Sebastian stannade först till i Borgholm, vi spelade bland annat minigolf, åt glass och promenerade lite i den vackra Borgholm.





Well, alla kan väl lista ut vem S är?? ;)


Hemma hos mormor Ingegärd.




På lördag kväll grillade vi hemma hos Sara och Mattias i deras fina trädgård och på söndagen hälsade vi på hemma hos Mattias syster med familj som bara bor ett stenkast från Sara och Mattias. Där vi blev bjudna på världens godaste fika med hallon från deras trädgård. Jag älskar hallon =)



Sötaste Leia som jag lyckades fånga i flykten :)

:: Två tävlingar ::

Pyssel.net utlyste två tävlingar i juni. I första tävlingen skulle man scrappa efter en skiss som söta Zarah gjort.



Mitt bidrag som jag kom på sjätteplats med bland 21 bidrag * nöjd *


I andra tävlingen skulle man skapa efter ett tema, som var att scrappa i färgerna svart & vitt. Jag gick loss på allt möjligt svart och vitt jag hade i gömmorna. I denna omröstning om jag fyra bland 22 bidrag! Ännu mer nöjd :)

:: Massor av nya papper ::

De senaste dagarna har det varit nästan som julafton här hemma, jag har fått paket efter paket med nya fräscha papper. Först kom månadspaket från My Scrapbook Nook med ljuvliga papper från Making Memories Passport.




Samma dag fick jag hem ett paket från ScrapAddicted där jag beställt den nya papperskollektionen Appel Nature från RoseMoka, med SÅÅÅÅ underbara färger. Klicka här och scrolla ner till de färglada papprena i turkost, rosa, grönt, gult, orange och brunt. Visst är de ljuvliga?? Här är tre smakprov.






Idag fick jag en avi om ytterligare ett paket, från The ScrapRoom. Det innehåller papper från fyra olikat tillverkare; Chatterbox, KI Memories, Fancy Pants och American Crafts.


Gissa om jag har och göra nu =)

:: ♥ Easer ♥ ::

Jag fick hem två underbar Easer-stämplar från ScrapAddicted som jag har skapat med. Det blev först två bokmärken, en med ugglan Knut och ett speciellt gjort för kärleksböcker ♥ På den har jag använt stämpeln som ser ut som punchinella, såå cool!

 

Layouten blev en enkel historia med ett svartvittkort, en remsa papper från Pink Paislee och så har jag stämplat med punchinella-stämpeln och en liten fjäril. Dekorerade med blommor i matchande färger, titel och liten datum-journaling.

:: Lär känna mig bättre. ::

Jag hittade ett gäng frågor hos Petra/Morgonsol, som kanske lär någon något  nytt om mig.

1. Hur gammal är du om fem år?
36 år.


2. Vem tillbringade du minst två timmar med i dag?
Mina arbetskollegor.


3. Hur lång är du?
163 cm.


4. Vilken är den senaste filmen du sett?
Vantage Point.


5. Vem ringde du senast?
En kund på jobbet.


6. Vem ringde dig senast?
Min syster.


7. Hur löd det senaste sms:et du fick?
Tack!


8. Föredrar du att ringa eller skicka sms?
Sms.


9. Är dina föräldrar gifta eller skilda?
Gifta.


10. När såg du senast din mamma?
I mitten av juni.


11. Vilken ögonfärg har du?
Gröngråblå.


12. När vaknade du i dag?
06:45 när klockan ringde.


13. Vilken är din favoritjulsång?
"När det lider mot jul".


14. Vilken är din favoritplats?
Hemma.


15. Vilken plats föredrar du minst?
På något kallt och ruggigt ställe långt hemifrån.


16. Var tror du att du befinner dig om tio år?
Med hus och familj någonstans i Skåne.


17. Vad skrämde dig om natten som barn?
Inget


18. Vad fick dig verkligen att skratta senast?
Minns inte, men jag skrattar åt stort och smått varje dag.


19. Hur stor är din säng?
180 cm bred.


20. Har du stationär eller bärbar dator?
Stationär.


21. Sover du med eller utan kläder på dig?
Utan kläder.


22. Hur många kuddar har du i sängen?
Två, och snor oftast en av Sebastians också.


23. Hur många landskap har du bott i?
Tre: Bohuslän, Östergötland och Skåne.


24. Vilka städer har du bott i?
Strömstad, Linköping, Luxemburg och Malmö.


25. Föredrar du skor, strumpor eller barfota?
Barfota i mina Crocs.


26. Är du social?
Både ja och nej. Gillar en mix av självvald ensamhet och sociala tillfällen.


27. Vilken är din favoritglass?
Nogger.


28. Vilken är din favoritefterrätt?
Cheesecakeglass med varm hallonssås.


29. Tycker du om kinamat?
Jodå, det går an.


30. Tycker du om kaffe?
Nej!


31. Vad dricker du till frukost?
Te.


32. Sover du på någon särskild sida?
Nej, det varierar.


33. Kan du spela poker?
Nej.


34. Tycker du om att mysa/kela?
Japp!


35. Är du en beroendemänniska?
Öhm..är inte alla det? Jag är beroende av närhet, ömhet och kärlek för att må bra. Jag kräver sömn och mat för att leva. Så visst är jag en beroendemänniska. Jag är dock inte beroende av något som innebär fara för mig.


36. Känner du någon med samma födelsedag som din?
En kompis till Sebastian fyller år på samma dag som jag.


37. Vill du ha barn?
Ja det vill jag.


38. Kan du några andra språk än svenska?
Engelska och teoretiskt sett kan jag tyska.


39. Har du någonsin åkt ambulans?
Ja, två gånger.


40. Föredrar du havet eller en bassäng?
Havet självklart!


41. Vad spenderar du helst pengar på?
För tillfället upplevelser och scrapprylar.


42. Äger du dyrbara smycken?
Jag äger smycken som är dyrbara för mig.


43. Vilket är ditt favoritprogram på tv?
Jag har flera: Cityakuten, Desperate Housewives, Grey´s Anatomy, CSi, Criminal Minds.


44. Kan du rulla med tungan?
Ja


45. Vem är den roligaste människan du känner?
Svår fråga...rolig som i vad? Sebastian roar mig, mina kompisar roar mig.


46. Sover du med gosedjur?
Om man kan räkna katterna till gosedjur, så ja.

47. Vad har du för ringsignal?
Gwen Stefani - Sweet Escape


48. Har du kvar klädesplagg från då du var liten?
Ett par pytte-skor.


49. Vad har du närmast dig just nu som är rött?
En mapp på mitt skrivbord.


50. Flirtar du mycket?
Med min sambo ja.


51. Kan du byta olja på bilen?
Har bara fyllt på, men inte bytt helt och hållet.


52. Har du fått fortkörningsböter någon gång?
Nej.


53. Vilken var den senaste boken du läste?
Jag läser "Flyga Drake" av Khaled Hosseini för tillfället, innan dess "Vingklippt ängel" av Berny Pålsson.


54. Läser du någon dagstidning?
Sydsvenskan på nätet.


55. Prenumererar du på någon veckotidning?
Nej.


56. Dansar du i bilen?
Öh, nej.


57. Vilken radiostation lyssnade du till senast?
P3.


58. Vad var det senaste du krafsade ner på ett papper?
m. 6168661 IV (jobbgrejer).


59. När var du i kyrkan senast?
På min systerdotter Rebeccas konfirmation tror jag, i augusti 2007.


60. Vem var din favoritlärare på högstadiet?
Min klassföreståndare Ninni.


61. Hur länge har du campat som längst i ett tält?
Några dagar på Öland när jag var yngre, tillsammans med min äldsta syster, hennes man och son.


:: Färgutmaning v.28 ::

Scraputmaningen har vi lagt ut en färgutmaningen idag, att scrappa med färgerna beige och brunt tillsammans med en accentfärg. Jag valde grön färg.


:: Läsa böcker ::

Något som jag alltid älskat att göra, det är att läsa böcker. Min mamma kallade mig för bokoman när jag var liten, jag kunde läsa fyra-fem böcker samtidigt utan att ha problem att hålla isär historierna :) Jag var medlem i flera bokklubbar och lånade också böcker på biblioteket.

Då liksom nu, njuter jag av att fastna i en bok och att leva mig in i historien. Jag älskar alla faser i bokläsandet, de första tragglande sidorna när man inte riktigt kommit in i historien, viljan att skynda mig igenom boken för att få veta vad som skall hända och till sist känslan på slutet då jag bara vill att boken skall fortsätta i all oändlighet. Ibland är det nästan en sorg att boken tar slut. Det är väldigt sällan jag ger upp en bok, även om jag inte tycker om den. Det har hänt ett fåtal gånger att jag lagt ifrån mig en bok för att den varit för svår eller tråkig.

I mitt huvud målar jag alltid upp en bild av hur jag tror och upplever att saker och ting ser ut i boken. Hur människor och landskap ser ut, hur gatorna går, hur det ser ut inomhus osv. Det är befriande att kunna fly in i bokens värld tycker jag, och är jag mitt inne i läsandet så är jag väldigt okoncentrerad på allt annat runt omkring och kan bli otroligt irriterad av att bli störd.

Tyvärr tappade jag läslusten under de år jag studerade på universitet, det tror jag många råkar ut för. Man läser så mycket annat dag som kväll, att man helt enkelt inte pallar att läsa ytterligare böcker. Så var det för mig i alla fall. Det har tagit ett tag att hitta tillbaka till läsandet, och fortfarande är jag inte framme vid hur det var i tonåren. Men jag har i alla fall en hel hög med böcker här hemma (från några år som medlem i Pocketklubben) att se fram emot.

Just nu läser jag en bok som heter Flyga drake av Khaled Hosseini som jag fick i Pocketklubben för länge sedan, men som blivit liggande. Jag är ännu början av boken och den första fasen av bokläsandet (de tragglande sidorna), men jag har hört så gott om denna boken så jag tror jag kommer få en fin läsupplevelse. Nästa bok på listan blir nästa bok skriven av samme författare, Tusen strålande solar. Den följde med som CD-bok i tidningen Femina, så det blir att ladda in den i mobilen och ta kvällspromenader för att lyssna på den.

Två andra böcker jag har på lut, som kräver mycket tid och som jag ser fram emot att läsa är Blonde av Joyce Carol Oates och The Historian av Elizabeth Kostova. De är två rejäla tegelstenar och många timmars härlig läsning :)

Två passioner i mitt liv, läsandet och scrappandet. Jag är glad att jag har dem båda!

:: Söndag kväll ::

Så var denna helgen förbi, det har varit en skön och avkopplande sådan. Igår var ju en fantastiskt strålande och varm dag då vi var i Skanör. Idag har det också varit varmt, fast på ett klibbigt och tryckande sätt. Jag var ganska säker på att vi skulle få åskoväder eftersom det varit så kvavt. Nu under kvällen har det i alla fall kommit regn som rensat upp lite i luften, det återstår att se om det blir dunder och brak också.

Jag har scrappat tre layouter och ett kort ikväll, dock inget jag kan visa upp ännu. Jag har ytterligare en layout på gång, men nu skall jag faktiskt gå och lägga mig och läsa i min bok innan det är dags att sova inför en ny arbetsdag.

Jag avslutar med en bild från igår, jag hoppas det blir mer sådant här väder för alla som har semester och sommarlov!

:: Söndag morgon ::

Joggemia skisser har nu fått en helt egen blogg. Helt rätt tycker jag, för de skisserna är verkligen underbara! Bokmärk den vet jag, för det har jag gjort!

Idag är solen som bortblåst, istället är det mulet och det har regnat under natten. Regnet hänger i luften just nu, men jag skymtar faktiskt lite blå himmel om jag lutar mig ordentligt åt höger och tittar ut genom fönstret. Hoppet är det sista som överger en ;)

Jag har precis tagit på mig träningskläderna och skall cykla bort till gymmet några minuter härifrån där Terese väntar på och så skall vi vara duktiga i en dryg timme. När jag kommer hem så är fortfarande hela dagen kvar, riktigt härligt!

Planen för resten av dagen är tvättid och scraptid. Sebastian skall åka till Genarp och fiska med sin pappa.

:: Utflykt till Skanör ::

Vilket underbart sommarväder det har varit idag, varmt och strålande sol! Så härligt när det är helg och allt, tyvärr skall det tydligen bli sämre imorgon. Så vi bestämde oss för att passa på och göra en utflykt, vi satte oss i bilen och hamnade till slut i Skanör.

Vi parkerade bilen och promenerade ner till Skanörs hamn. Helt plötsligt hamnade vi i mitt uppe i en något som liknande en marknad. Det var "Skanörs hamnfest och sillamarknad" som håller på under helgen och som vi lyckats pricka in. Det var som en liten minifestival med ett litet tivoli, festivalmat och diverse marknadsstånd. Trevlig trevligt! Vi kollade runt lite och gick sedan vidare mot stranden där vi åt lunch och sedan promenerade utmed stranden. Vi gick i vattnet nästan hela vägen, riktigt varmt och behagligt...vi ångrade att vi inte tog med våra badkläder.







Det slog oss när vi gick där att vi gjorde en nästan exakt likadan tur till Skanör för två år sedan. Det var den 14 juli, två dagar innan vi åkte till Samos. Det var lika varmt som idag, dock blåsigare och färre människor på stranden.

Ett utav stånden på marknaden sålde saker av fårskinnpäls. En sån här skulle inte vara helt fel till vintern, eller?? ;)

:: Skiss på Scraputmaningen ::

Meri har ritat skissen på Scraputmaningen idag.




:: Jag har blivit utmanad... ::

...av sötaste Zarah och Linnea!

Beskriv först reglerna
* Svara på alla frågor.
* Välj ut 6 personer som du vill ska svara och utmana dem i deras bloggar, be dem läsa din.
* Låt personen som utmanade dig veta när du svarat på utmaningen!

Fem saker som finns på din Att-göra-lista idag?
Oj, denna blir svår...jag har haft en rätt så händelselös jobbdag.
*jobba - avklarat
*äta middag - avklarat
*njuta av att helgen börjat - pågående ;)
*scrappa en layout av ett DT-layout - bara att hugga tag i
*svara på en inbjudan som kom idag - kanske skjuter på till imorgon

Vad gjorde du för 10 år sedan?
Då var jag 21 år gammal och hade precis avslutat mitt första år på det kognitionsvetenskapliga programmet på Linköpings universitet. Jag bodde hemma i Strömstad under sommaren och jobbade extra på ett vårdhem.

Ställen du bott på?
*Hemma hos mina föräldrar i ett mysigt och barnvänligt område strax utanför Strömstad. VI bodde nära havet och var ofta ute med båten bland öarna. Något jag saknar enormt idag om somrarna.
*Luxemburg där jag jobbade som au-pair i ett år efter gymnaiset.
*Linköping, först som student och därefter som doktorand/lärare i några år. Jag lyckades beta av fyra olika lägenheter i varierande storlekar, från korridorsrum upp till en trea.
*Malmö som jag flyttade till då jag träffade Sebastian. Jag bodde först i egen lägenhet i ett halvår, sedan flyttade vi ihop och vi hoppas på att snart bo i hus någonstans i närheten av Malmö/Lund-området.

Fem saker du skulle göra om du var biljonär?
* Göra oss och våra familjer skuldlösa.
* Bygga hus och köpa sommarstuga i Strömstad och utomlands någonstans.
* Resa flera gånger per år.
* Investera i någon som kan investera åt mig.
* Bygga pool åt Fia *fniss*

Såå, dags för mig att utmana några kompisar :)
Fialia, Anna K, K8an, Smörblomman, Silwerstar, Joggemia

:: Fler alster av Scrapduons julikit ::

I onsdags kväll gjorde jag ytterligare en layout och ett kort av Scrapduons julikit.


Mönstrat papper: Heidi Swapp Carefree "Flowering vine".
Rubrik: SEI Dill Blossom alphabet stickers.
Dekoration: Prima Summer Epoxy Stickers.
Övrigt (ej med i kit): Blingswirl, wellpapp, vit knapp, floss.



Papper: Bazzill White
Mönstrat papper: Making Memories Noteworthy Delaney Ledger Circle (cirklarna utstansade ur pappret).
Rubrik: SEI Dill Blossom alphabet stickers.
Dekoration: American Crafts Zick-zack filtband svart.
Övrigt (ej med i kit): Swirlstämpel (Autumn Leaves), orange bling, svart brads, dymo.

:: Salig blandning ::

Scraputmaningen idag.


:: Månadskit hos Scrapduon ::

Jag har fått den stora äran att få skapa med Scrapduons första månadskit. Ett kit med härliga papper och dekorationer som går i färgerna turkos, lime och orange.




Papper: Bazzill White.
Mönstrade papper: Making Memories Noteworthy "Delaney Ledger Circle", Prima Dude "Pow".
Rubrik: QK Blossom Grande (utstansat med Love Elsie Claire Corsage).
Dekoration: Prima Obsessions Flowers.
Övrigt (ej med i kit): Svarta brads, dymo, journaling - datum.


Papper: Prism Kraft.
Mönstrade papper: Tinkering Ink Al Fresco "Luna".
Rubrik: SEI Dill Blossom alphabet stickers.
Dekorationer: Bazzill Paper Brads Festive.
Övrigt (ej med i kit): Vit rickrack-band, dymo, wellpapp, dekorationsnål.


Papper: Bazzill Pistachio.
Mönstrade papper:
Prima Dude "Funstuff", Prima Dude "Pow", Prima Dude "Roundabout".
Rubrik:
QK Studio Classic, utstansad med Bazzill Raven.
Dekorationer:
Prima Summer Epoxy Stickers, Retroblommor (stor och medium, utstansade med Making Memories Noteworthy "Delaney Ledger Circle" och Prima Dude "Roundabout"), American Crafts Zick-zack filtband svart.
Övrigt (ej med i kit):
Dymo, svarta knappar.


Papper: Bazzill Raven, Bazzill Festive.
Mönstrade papper:
Prima Dude "Funstuff.
Dekorationer: American Crafts Zick-zack filtband svart, QK Butterfly Revolution (utstansad i Bazzill Raven och Festive).
Övrigt (ej med i kit):
American Crafts Thickers Daiquiri, filtblommor, svarta knappar, dymo, punchinella.


Papper: Bazzill White.
Mönstrade papper:
Prima Dude "Roundabout".
Rubrik:
SEI Dill Blossom alphabet stickers.
Dekorationer:
Prima Summer Epoxy Stickers, Prima Obsessions Flowers.
Övrigt (ej med i kit):
Turkos brads, Making memories Tiny Alphas - white on black.

Sugen på att köpa julikitet? Då tycker jag att du skall klicka här. :)

Tack Cilla för förtroendet att skapa för Scrapduon!

:: Pizza ::

Igår kväll gjorde jag och Sebastian snabbpizza efter recept på Salt&Peppar. Det är så enkelt att göra och sååå gott! Vi hade på tomatpastasås, mozzarella, skogschampinjoner, felinosalami och minitomater.


:: Om ni gillar skisser... ::

...så rekommenderar jag ett besök hos Joggemia. Jag älskar dem!! Joggemias layouter går inte av för hackor heller =)

http://joggemia.wordpress.com/

RSS 2.0