:: Leila har landat ::

Trots det sena timmen skall göra mig en latte, luta mig tillbaka och bläddra igenom Leilas nya One more slice.


:: Veckans skiss ::

Du scrappar väl efter Veckans Skiss? :)


:: 2 ::


:: Fredagsmys ::

I fredags kväll hälsade jag på Vincent och Fia på sjukhuset, Vincent har opererats och måste ligga still i sin säng i en heeeel vecka, så jag tänkte att lite fredagsmys inte kunde skada :)

Jag gjorde i ordning chokladpudding, och tog med lite grädde och strössel. Det tillsammans med ett paket lego och en påse lördagsgodis tror jag fick den kvällen att gå rätt snabbt!

Jag och Fia fick även några timmar att prata bort tillsammans och faktiskt lite scraptid. Fia hade tagit med sig ett scrapkit för att göra kort, och minsann så fick jag gjort ett kort också :)



Fick med en bild på tappre Vincent och chokladpuddingen på min iphone också :)

 


:: En promenad ::

Åsa tipsade om en app till iphonen som tar coola bilder; Hipstamatic. Jag använde den idag när jag och Sebastian tog en promenad i solen och gjorde av med lite gammalt bröd :)

 

 

 

Magnoliorna har börjat blomma i Malmö!

 

 

Två personer hade sin lyckligaste dag idag och förevigade den i Slottsparken ♥

 

Jättenäckrosor flöt omkring i dammen i Slottsparken.


:: Fler alster hos Designat ::

Häromdagen visades ytterligare alster jag gjort för Designat i deras blogg. Titta in i bloggen för lite mer information och materiallistor :)






:: Cosmo Cricket tyg ::

Jisses så läckert! Cosmo Cricket har gjort tyg av deras serie Early Bird and I like it! Hade jag haft en fungerande symaskin skulle jag sy gardiner och dukar och kuddfodral och Iphone-fodral och och....hehe

Bild lånad från Cosmo Cricket.


:: Reklamfri Spotify gratis? ::

Såg att Susanne tipsade om detta i sin blogg, så jag hängde på. Det enda man behöver göra är att registrera sig på en site, svara på frågor i en kampanjundersökning och värva sex personer.

Så hjälp mig att få reklamfri Spotify gratis, genom att själv skaffa det :)



:: Kissemissar ::

I helgen var jag och Sebastian en sväng hos våra goda vänner Jimmy och Anna, vi passade på att gratulera deras söta son Theo på 2-årsdagen och så fastnade två sötkissar i kameran.

 

Misan



Tiger


:: Vitsippan uti backarna står ::

Idag var en perfekt dag för att möta våren i Bokstogen, som ligger en dryg mil utanför Malmö. Vi möttes av massor med vitsippor där vi gick, så vackert!

 



 

 

Det var inte bara vitsippor som uti backarna stod, på ett ställe såg vi dessa. Jag är urkass på blommor, kan det vara styvmorsviol?

 

 

Släpp knopparna loss, det är vår!

 

 

Sebastian fick en fågelbok av mig för ett tag sedan och när vi promenerade idag hittade vi den här lille parveln, som vi nu identifierat som en gulsparv :)

 


:: Eat, Pray, Love ::

Jag kan knappt vänta tills denna filmen går på bio, jag blir lycklig bara av att titta på trailern (jag har ju läst boken och älskade den!). Svenska skådespelerskan Tuva Novotny är med i filmen och spelar en av vänninorna till Julia Roberts karaktär när hon är i Italien.



I januari släpptes även uppföljaren till den första boken; Commited (I nöd och lust på svenska, kommer i juni). Den kommer jag definitivt läsa!

:: Tikei ::

Jag har använt mineralsmink sedan ett bra tag, framförallt som foundation. Jag har använt i.d. BareMinerals som jag varit jättenöjd med...men det är dock liiiite väl dyrt, trots traderaköp.

Då tipsade min kära syster mig om ett företag som drivs av en tjej från Helsingborg. Hon har utvecklat eget mineralsmink efter att hon själv haft problem med både vanligt smink och mineralsmink, och säljer det via sin webbutik Tikei. Man kan beställa hem prover för 10 kr styck och prova sig fram till vilka nyanser som passar bäst. Häromdagen beställde jag hem prover på fyra olika nyanser av foundation, en rouge, en veil (används efter foundation för att hålla glansighet borta under dagen) och två ögonskuggor. Supersnabb leverans, jag hade dem redan dagen efter och de hade också skickat med två extra prover med ögonskuggor, generöst :)

Jag har redan provat en nyans av foundation, rouge och ögonskugga idag och det blir verkligen superfint resultat! Nu skall jag prova mig fram med de olika nyanserna och sedan lägga en beställning. 129 kr för en foundation istället för runt 300-400 kr för I.D beroende på vart man köper det, lätt val ;) Dessutom gynnar man ett svenskt företag!




:: Gästspel hos Designat ::

Jag har fått den stora äran att vara gästdesigner här hos Designat i april månad! Jag blev superglad när Camilla frågade mig, såklart jag ville! :) Jag fick ett härlig vårigt paket med papper från Basic Grey´s nya serie Kioshi som går i lila, gröna och gula toner och sedvanlig ruffig BG-stil. Titta in i Designatbloggen för mer information kring det jag skapat och materiallista.







Detta är såklart inte allt jag skapade med paketet, det kommer mera ;) Så håll utkik både hos Designat och här!

:: Veckans skiss ::

Veckans skiss efter en underbar skiss ritad av Marie/Sockergrynet.


:: Meja ::

Igår var jag och besökte min fina vän Jenny och hennes tre bustroll Hugo, Tuva och lilla Meja. Vi tog en lång promenad i det härliga vårvädret (nåja, härligt när solen tittade fram annars var det rätt kallt) och köpte oss varsin glass i kiosken vid Långa Bryggan. Sedan gick vi hem och värmde oss med varsin kopp te och pratade bort några timmar. Jag fick också möjlighet att öva fotografering på bebis, ett angenämt nöje. :) Här är sötaste Meja som fyllde 2 månader dagen efter min födelsedag.

 


:: Ett hett tips ::

Ett hett tips till er som har missat när Millenium har gått på SVT (eller när filmerna gick på bio). Alla avsnitt sänds också på SVT Play, än så länge är det tre avsnitt av sex som har sänts. Avsnitten finns tillgängliga en månad från det att de har sänts, så första avsnittet ligger ute till den 20 april. Klicka på bilden nedan :)

(Skärmdump från SVT Play)


:: Veckans skiss ::

Layouten till Veckans skiss blev till väldigt snabbt på en scrapträff förra fredagen, vilket betyder att skissen var en enorm inspiration för mig. Då sitter jag inte och funderar i evigheter, vrider och vänder på papper och plockar med dekorationer, utan det blir tjoff tjoff färdigt! Jag hoppas Marie/Misons skiss får samma effekt för alla er VS-skapare :)




:: One more slice ::

När jag ändå håller på att beställa kokböcker så la jag en förhandsbeställning på One more slice av Leila Lindholm på Bokus. Där kan man även få smakprov på hur boken ser ut.


:: Min stora feta grekiska kokbok ::

Jag som äääälskar Grekland och grekisk mat kunde inte motstå att beställa Alexandra Pascalidous helt nya kokbok "Min stora feta grekiska kokbok". Jag bläddrade i den i bokhandeln häromdagen och nu slog jag till för en del av födelsedagspengarna. Can´t wait for it to arrive!!


:: 33 år ::

Igår fyllde jag hela 33 år, ett fullständigt ojämnt tal men ändå fick jag så mycket uppvaktning från alla håll och kanter att jag blir alldeles varm i hjärtat. Hundratals med grattishälsningar på Facebook, "ja må hon leva" och grattishälsningar på telefon och världens största grattiskram från maken =)

Redan i fredags fick jag ett stort paket från finaste vännen Fia. Jag fick två muggar från GreenGate som jag håller på att skaffa en arsenal av. Och inte nog med det, i paketet fanns även en turkååååås slickepott och bakpensel från Rice och superfina turkosa muffinsformar. Jag blev så glad, så glad ♥

Från Sebastian fick jag ett par riktigt bra in-ear hörlurar till min iPhone och en kameraväska från Golla som jag suktat efter länge. De fanns inte i lager i butiken när han var där, så om några dagar får jag mitt paket med godsakerna :)

Jag har även fått pengar från både mina föräldrar och svärföräldrar, för att köpa något jag vill ha. Så nu går jag och funderar och spanar in min egen önskelista :)

På kvällen var vi på bio och såg Shutter Island och sedan gick vi hem och lyxade till det med ost och vin. Jag har tyvärr inte fler spännande bilder från dagen än en iPhone-bild tagen på osteriet :)


Med andra ord en alldeles utmärkt födelsedag med andra ord, trots sin ganska så ojämna och anspråkslösa siffra.

:: Fler layouter ::

Här kommer ytterligare layouter gjorda under träffen i Linköping, det var många roliga och inspirerande utmaningar som fick igång mig ordentligt!

Denna är gjord efter en skissutmaning som Designat höll i.






Efter en annonsutmaning:


Glossy Accent på titeln såklart ;)




Slutligen en liftutmaning.



:: Födelsedagsfrukost ♥ ::


:: Påskafton i Genarp ::

Vi har firat påskafton med Sebastians föräldrar i Genarp. Innan vi satte oss till bords för att äta en härlig påskbuffé tog jag och Sebastian en kort promenad i byn. Jag tog med kameran och fotade, men glömde typiskt nog att fota den goda påskbuffén när vi kom tillbaka från promenaden. Jag kan i alla fall intyga att det bjöds på en massa godsaker! Jag blev också firad lite i förväg av Agneta, Len och mormor Ingegärd med en vacker tulpanbukett och ett handgjort kort fyllt med pengar för att köpa något fint i födelsedagspresent :) I gengäld bjöd jag på en kombinerad påsk/födelsedagstårta.

 

På vägen som leder in i Genarp, precis vid kyrkan, är det en liten gräsplätt som vi den här tiden alltid är översållad av lila och gula krokusar.

 

Vi gick förbi minneslunden vid kyrkan.

 

 

 

Jag är så förtjust i gatunamnet Bygatan, det känns så genuint "Hem till gården". :)


:: Linköpingslayout ::

Det blev ett gäng layouter gjorda på Linköpingsträffen. Här är en av dem, efter en skiss, som jag vann första pris med *glad*






:: Nytt lass... ::

...med tulpaner. Påsktulpaner närmare bestämt!

Glad Påsk!!


:: Scrap Spotlight ::

Sötaste Kate frågade om jag ville stå i rampljuset i hennes blogg Scrap Spotlight och såklart ville jag det! Så ta en sväng in i bloggen om ni vill veta lite mer om mig vet ja :)


:: Glad Påsk! ::

Jag och Sebastian ser fram emot en härlig och ledig påskhelg! Vi har både roligheter och lugna dagar inplanerade. Imorgon blir det scrapträff för mig och på lördag skall vi på påskmiddag hos Sebastians föräldrar. På söndag har vi inget planerat, jag hoppas på fint väder så man kanske kan ta sig en lång härlig promenad. På måndag hade vi tänkt åka till Köpenhamn, men med närmare eftertanke (tack Terese!) så är det nog ingen bra idé med tanke på att allt nog är stängt...så vi får hitta på något annat.

Under hela helgen skall vi passa Gösta, en pigg och allert kattpojke på sisådär 14-15 år. Hans matte var här idag och lämnade över nycklar och påskpresenter. En bukett påskliljor, en flaska bubbel och en ask med lyxig choklad. Så otroligt generöst, tack snälla Gertie!


Jag och Sebastian önskar er alla en riktigt Glad Påsk!


RSS 2.0