:: Hemlig julklapp! ::

En av de bloggar jag besöker dagligen är Lilija.com. Det är en tjej som heter My som bloggar om sitt liv i stort och smått. Hon är fantastiskt duktig på webdesign och fotografering, skriver underhållande och har det där lilla extra i sitt bloggande som gör den till min favorit. Mina favoritinlägg är när hon bloggar om sin söta och tokiga kissekatt Kattis =)

My har en tävling just nu i bloggen, som går ut på att jag länkar till tävlingen och lägger in en bild här i min blogg. Givetvis vill jag ta chansen att vinna en hemlig julklapp :)

image76

:: Nu är det jul igen... ::

..i alla fall på mitt jobb. När jag kom in i entrén i morse så stod vaktmästaren och klädde julgranen.

image75

Bilden är tagen med min mobilkamera, därför lite halvtaskig kvalitet. Min EOS är fortfarande hos farbror Canondoktorn, hoppas jag snart får tillbaka den.

Imorgon skall jag och min söta vän Helena åka till Oxie och Jenny Strandhs Blomsterdesign och gå en lördagskurs med tema Advent. Vi skall göra varsin dörrkrans och ett hjärta av mossa. Det ser jag jättemycket fram emot!! Och i helgen är det dags att plocka fram adventsljusstakarna också, mysigt!

:: Promarkers ::

Nu har jag också fallit dit, i Promarkersfällan... Det är så många som har pratat om dessa pennor som använts av Mangatecknare, att de skall vara riktigt bra att färglägga stämplade motiv med. Jag fick tips om att affären Drewex här i Malmö, som säljer ram- och konstnärsmaterial, har dessa pennor till ett bra pris. Efter jobbet i tisdags åkte jag inom affären och kom hem med dessa.

image74

Det finns totalt 92 olika färger =) Jag tror dock min lilla uppsättning är en bra grund, och jag kommer nog bara komplettera med några fler färger. Nu är det bara att sätta igång och provmåla!

:: Hedersuppdrag! ::

Jag har fått ett hedersuppdrag! Jag har nämligen blivit tillfrågad om jag vill vara gäst-DT på Scraputmaningen under december månad. Självklart svarade jag ja! =) Under min månad som gäst-DT kommer jag inspirera med mina layouter och jag kommer också utmana övriga teamet och alla bloggläsare med fyra utmaningar som jag just nu planerar för fullt.

Stot tack för förtroendet! Det känns jätteroligt och hedrande!!

:: 100:e layouten ::

Vid årets början satte jag upp två mål som jag ville nå under 2007 med mitt scrappande. Jag betraktade mig då som nybörjare inom scrapbooking och kände att jag behövde något att ta sikte på. Mina mål blev att under året (1) göra minst 100 layouter och (2) bli medlem i ett DT (designteam). Det andra målet blev uppfyllt då jag fick äran att vara en av inspiratörerna i Veckans Skiss, något som jag är mycket glad och stolt över!

Med denna layouten nådde jag mitt första mål, detta är min 100:e layout i år. Tjohoo! =) Layouten är gjord efter en skiss av webmosterhelene.

image73

:: Hemma i Strömstad över helgen ::

I helgen var vi i Strömstad för att fira min pappa som fyllde 65 år för en vecka sedan. Vi åkte direkt efter jobbet i fredags och var framme prick kl 21, lagom till tacosmiddag och sista avsnittet av Predikanten på tv.

På lördagen åkte jag och Sebastian in till stan för att handla lite, och passade på att gå en runda på stan. Här är en bild från Strömstad och strömmen som givet staden dess namn. Den har sin början uppe i i en sjö norr om Strömstad som kallas Strömsvattnet  och som sträcker sig ner mot staden. Sjön smalnar av och mynnar så småningom ut i havet.

image71

Ett försök att få med en del av Strömstad med oss två, det blev mest vi två på bilden =)

image72

På lördagskvällen kom båda mina systrar med familjer hem. Vi är totalt 13 personer med vuxna och barn, ett mindre kompani =) Vi åt färska räkor såklart och mamma hade gjort några goda pajer till också. Pappa fick en GPS utav oss alla, något som blev uppskattat!

På söndagen åkte vi hem igen, vi startade rätt så tidigt och var hemma redan vid 17-tiden. Det var skönt att ha lite helg kvar att bara ta det lugnt på hemma.

:: Min layout i nionde utmaningsresan ::

I den nionde utmaningsresan skulle man scrappa helt fritt. Jag kom på delad sjundeplats med min layout *glad*

image69

Till förra veckans skiss på Swe scrapbook gjorde jag denna layout.

image70

:: Bonusskiss ::

Idag har vi en bonusskiss på Veckans skiss som Johanna/Silwerstar står bakom.

image68

Min tolkning.

293583-67

Nu vill vi se dig skapa en layout eller ett kort inspirerad av denna skiss. Gå in på Veckans skiss för mer detaljer =)

:: Måndag och fredag hela veckan? ::

Nyss var det måndag och helt plötsligt är det snart helg igen. Tiden går så snabbt, att jag knappt hinner med! Det känns som veckorna bara består av måndagar och fredagar. Det är synd att helgen går lika snabbt också....

Imorgon, direkt efter jobbet åker jag och Sebastian till Strömstad för att fira min pappa som fyllde 65 i måndags. Hela familjen samlas, det skall bli jättekul att träffa alla igen. Självklart skall vi äta färska räkor =) Vi blir borta över helgen, och Walle, en kompis till mig ser till att katterna får mat och mår bra (tack Walle!!).

Så, jag återkommer efter helgen med förhoppningsvis några bilder hemifrån. Min EOS är ju på reparation så jag får plocka med den lille kamera.

Ha en riktigt trevlig helg allihopa!!

:: Veckans Skiss - vecka 47 ::

Denna vecka är det Karin som gjort skissen för Veckans Skiss! Min tolkning blev så här, med foton från vår första dag på Zakynthos i somras.

image62

:: Effektivitet ::

Vad man blir effektiv av att ha många bollar i luften. Jag brukar ofta ha svårt att komma till skott om kvällarna och få saker gjorda. Särskilt att ta mig bort till scrapbordet. Men idag hann jag komponera ihop en layout på den sista utmaningen i Utmaningsresan innan jag for iväg på vattengympa. När jag var hemma igen klistrade jag fast allt och klistrade på lite dekorationer. Voila!

Klockan är elva och jag har fått mer gjort än vad jag brukar =) Layouten får ni inte se än, eftersom den skall skickas in till tävlingen, jag kan i alla fall avslöja att den är gjord på temat "hemma".

:: Utmaningsresan #8 ::

Till Scraputmaningens åttoende utmaningsresa skulle man använda något utstansat på sitt alster. Jag stansade ut en fotoram runt fotot med QK-die Lace. Fotot är på mina söta systerdöttrar som spexar på kyrkbacken efter att min andra systerdotter konfirmerat sig.

image60

:: En "bara för att"-layout ::

Satt och plockade lite bland papper och foton, hittade en 6x12-skiss jag gillade i webmosterhelene skissblogg, och vips så kom denna layout till. Om vänskap! En layout som varken är på uppdrag eller till någon tävling, utan bara för att det är skitkul att scrappa =)

image61

Layouten är fotad med min lilla kompaktkamera och inomhus i dåligt ljus, med lite photoshopande så blir det ganska ok i alla fall. Min älskade Canon 400D är på reparation. Knappraden på vänstra sidan har blivit tröga att trycka på. Jag hoppas verkligen att det går på garantin, för kameran är bara ett halvt år gammal och jag har varit superförsiktig med den.

:: Lugn söndag ::

En lugn och skön söndag, som ännu inte är till ända. Skönt! Idag har vi mest dragit runt i myskläder och njutit av att vara ledig. Igår kväll hade vi Sebastians föräldrar här på middag. Vi bjöd på gratinerad getost med honung och valnötter till förrätt. Varmrätten var limemarinerad kycklingfilé med rödlöksmarmelad och ugnsbakade potatis och rotsaker. Jag gjorde en egen sås på marinaden och kycklingfond. Till efterrätt min favorit Gino, frukt och bär gratinerade med vit choklad som vi serverade med vaniljglass. Allt smakade väldigt gott :) Tack Agneta och Len för trevlig sällskap och den fina blomman vi fick!

Jag har precis scrappat klart en layout som visas på Veckans Skiss på tisdag, glöm inte att kika in där då. Glöm inte heller bort att scrappa förra veckans skiss som jag gjort, det är sista dagen imorgon att skicka in sitt bidrag. Jag själv skall sätta mig och pyssla mer, det ger mersmak!

:: Bokat vigsellokal ::

I veckan som gick bokade jag och Sebastian vigsellokal. Det blev Skovgaardssalen på Malmöhus Slott. Han som är ansvarig för bokningar på Malmö Konstmuseum var jättetrevlig och tillmötesgående. Det känns riktigt bra.

image52Jag tycker om att läsa historia om olika ställen så jag har såklart läst in mig lite på Skovgaardssalen också. Det är en konst- och föreläsningssal för 150 personer som ligger i bortre änden av konstmuseet. Främre delen av rummet är utformad som ett kyrkorum med ett konstverk signerat Joakim Skovgaard. Konstverket är egentligen en "mall" för ett stort mosaikkonstverk som finns i Lunds domkyrka. Saxar lite från Malmö Museums beskrivning:

"Arbetet utfördes så att hela kompositionen först målades i olja på muren i domkyrkan. Efterhand som mosaiken lades, nedtogs stycke efter stycke målningens alla figurer och sattes på duk. Det är dessa dukstycken som nu finns i Skovgaardsalen på Malmö konstmuseum."

På podiet under konsverket står det en samling med instrument från 1800- och 1900-talen. Dessa kommer vi inte få flytta på, men vi kommer fråga om det går att kanske täcka över med vita tyger för att gömma undan lite. Det finns också en flygel som man får använda.



I bakre delen av rummet, på läktaren står det en stor orgel som man tror är gjord på 1400-talet. Det som känns lite speciellt med denna är att den under 1800-talet suttit i Genarps kyrka, vilket är samhället som Sebastian är född och uppvuxen i. Så en del av Genarp kommer finnas med under vigseln :)

image53

Bröllopsfesten kommer vi också hålla på Malmöhus Slott, närmare bestämt i Borgstugan som ligger i källaren i den äldre delen av slottet. Lokalen består utav två rum, med en hall mellan med toalett och garderob. Det större rummet är där bröllopsmiddagen kommer hållas som man ser ovan. På ena väggen finns det fönster upp mot borggården, där man kan placera levande ljus som lyser upp när det blir mörkare ute. I det andra rummet finns det en bar, ett dansgolv med musikanläggning och plats för att sitta ner. Det är också från detta rummet man kan gå upp till borggården för att lufta sig lite. I priset för lokalen ingår dukning, serveringspersonal både vid middagen och sedan personal i baren hela kvällen. Plus städning dagen efter så klart =) Restaurang Wega kommer stå för mat och personal.

image54

image57

image58

Så här ser Malmöhus Slott ut från utsidan.

image55

image56

Nu känns det som de stora grejerna i planeringen kan checkas av: vigsellokal, festlokal, fotograf, florist, frisör samt vårt fina bröllopsfölje som består av min bästa vän Fia, min systerdotter Rebecca och Sebastians bästa vän Patrik.

Nästa "stora" grej är att hitta en vigselförrättare, därefter känns det rätt lugnt. Till våren blir det att bita tag i inbjudningskort, kolla på ringar, bestämma bröllopsmeny, sy klänning och lite annat smått och gott =)

:: Ny dator och rolig post! ::

Nu har jag en ny dator =) Nästan i alla fall! Skalet ser ju samma ut, men inuti sitter ett nytt moderkort, ny processor och nytt minne. Vi satte in detta igår och installerade XP och lite andra "måste"-program. Det är så gött att ha en snabbare och fräschare dator.

Det är guld värt att ha en extern hårddisk också. Jag kopierade över allt jag ville spara på den; dokument, foton, musik osv. Tog kopior på adressbok och mappar med innehåll från epost-programmet, favoriter i Firefox och lade över allt på den externa. Nu är det bara att lägga tillbaka allt, sketabra!

Fick skojigt post idag! Ena paketet var vita och svarta cardstock som jag beställt från Stellas.nu och andra paketet var min vinst från Stämpelgården för deras skisstävling. Vinsten bestod av superfina julpapper från My Mind´s Eye, filtband från Queen & Co, bruna brads och juligt garn. Tack så jättemycket Millan och Marie!

:: Min skiss på Veckans skiss! ::

Idag är det min skiss som visas på Veckans Skiss och som jag hoppas att många kommer inspireras av!
image48
Här är min min egen tolkning.

image50

Förra veckan utmaning på Scraputmaningen bestod av att ha med en handgjord rubrik på sitt alster. Jag använde "dabbers" (akrylfärg på flaska med en liten filttopp för att applicera färgen) för att skriva en del av rubriken.

image51

:: Fick ett sms idag... ::

När jag satt på eftermiddagsfikat på jobbet idag, plingade det till i mobilen och jag fick ett sms. Alla runt fikabordet började gapskratta när jag läste upp vad där stod:

"Grattis! :) hörde att du var med barn! :) vilken månad? Va kul! Lycka till!"

Jaaa...det var faktiskt mer än jag själv visste *gapflabb* Det var ett helt okänt nummer för mig, så jag slog upp det på Eniro och Hitta, men det fanns ingen info om vem som fanns bakom numret. Jag messade i alla fall tillbaka och skrev  "Antingen har du skickat till fel person eller så är du felinformerad :) Mvh Linda". Jag fick tillbaka ett sms några minuter senare, där personer skriv "Oj, fel person, sorry :)".


Definitivt dagens skratt!! =)


:: Jag vann!! ::

När jag surfade in på Stämpelgårdens blogg i morse fick den glada nyheten att jag vunnit layoutkategorin i skisstävlingen, med layouten som jag visade igår. Såååå roligt!! Tack Stämpelgården och Fia för en kul layout att scrappa efter :)

Imorgon kommer äntligen mina nya datordelar, det blir en kväll som vigs åt att installera om. Längtar efter en sprillans ny och fräsch dator!

Jag var förresten hos tandläkaren idag. En skräckupplevelse, och då syftar jag enbart på kostnaden. Jag behöver laga en tand och gå till tandhygienst. Slutnotan kommer hamna på runt 2500 kr. Det är förfärligt egentligen, inte konstigt att dåliga tänder har blivit en välfärdssjukdom.

:: Städsöndag ::

Idag har vi haft en rejäl storstädning i lägenheten, vilket behövdes!! Vi har plockat undan saker, burit upp en del på vinden och slängt en del. Vi har dammsugit överallt och till sist våtmoppat alla golv. Så SKÖNT att ha en helt ren lägenhet!

Idag bestämde jag mig också för att köpa nya delar till datorn. Jag kommer inte stå ut med att ha den som den är nu, en fläkt som låter och andra små försämringar sen innan. Så med hjälp av Sebastian har jag nu lagt beställning på ett nytt moderkort, ny processor och nytt minne för knappa 1500 kr. Datorn kommer bli rejält upptrimmad jämfört med hur den är nu, jag längtar!

Ikväll hade vi besök av mina svärföräldrar Agneta och Len, de tittade in efter att ha kört Sebastians mormor hem. Sebastian hjälpte Len att fixa lite med sin handdator. Jag och Agneta fick oss en liten pratstund i soffan under tiden.

Till sist, nu kan jag visa en layout som jag gjorde till Stämpelgårdens skisstävling.

image47

:: Även sekunderna räknas! ::

Sebastian tog en cool bild idag, med lång slutartid så att han fångade sekundvisarnas rörelse.

image52

:: Händelserik lördag... ::

Det har varit en händelserik lördag idag. Jag skrev igår att det nog snart börjar snöa, jag var inte så fel på det. Idag har vi haft en kavalkad av olika (o)väder. När jag vaknade och gick upp såg jag att det snöade ute, det var dock lite för blött för att det skulle lägga sig. Därefter hördes det en åskknall(???) som jag fick verifierad genom en god vän som också hörde en åskknall hemma hos sig några kilometer härifrån. Himlen var alldeles kolsvart. Mycket märkligt! Strax därefter började det störthagla, för att  sedan byta plats med solen. Och så har det hållit på i princip hela dagen, ömsom sol ömsom hagel.

Även om det inte är mycket snö, så är det ändå snö =)
image49

Vi hade ju planerat att byta till vinterdäck idag, och vi lyckades byta däck på bilen mellan hagelskurarna. Dessförinnan var Sebastian iväg och tvättade bilen, så nu är den ren och fin för ett tag i alla fall. 

Sedan skulle vi "bara" sätta in ett extra minne i min dator för att den börjar sega när jag kör för många applikationer. Det slutade med att moderkortet bestämde sig för att dö :( Inte så kul alls. Det är inte direkt läge att börja köpa ny dator just nu. Men Sebastian kilade upp på vinden och kom nerbärandes på en gammal dator. I denna satt ett moderkort som visade sig vara nästan identiskt med det jag har. Enligt Sebastian är detta en osannolik slump, eftersom min dator är fem år gammal och att hitta ett moderkort som passar till de andra delarna är en riktig högoddsare. Efter sju svåra sorger, femtielva svordomar och några vändor till sitt jobb fick Sebastian till slut igång datorn med de gamla installationerna, så nu är jag igång igen. Tack älskling för all hjälp, jag uppskattar det verkligen (även om jag misströstade några gånger ;)

image50

:: Månadspaket från My Scrapbook Nook ::

Idag kom månadspaketet från My Scrapbook Nook för november månad. Det är alltid lika spännande att öppna upp paketet (även om man sett ungefär hur innehållet ser ut på deras hemsida). Denna gången blev jag inte riktigt lika nöjd som de andra gångerna. Papprerna, bradsen och bandet var helt ok, rubons är aldrig fel, inte knappar heller (även om lila inte direkt är en favoritfärg) och pennan var cool. Men blommorna var inte riktigt min grej, plastiga och fula. Albumet vet jag inte riktigt vad jag skall göra med. Men vem vet...kanske är det just blommorna och albumet som blir det jag använder till slut?

image47

Äntligen fredag igen också, som jag har längtat! Det behövs, igår var jag sååå trött efter jobbet. Jag la mig på soffan och somnade vid 19-tiden, vaknade vid 21 och gick direkt in och la mig i sängen och sov sedan till 7 imorse. En riktig tröttis!

Imorgon är det planerat för att byta till vinterdäck. Det kan nog behövas, för just nu haglar det och det skulle inte förvåna mig om det snart börjar snöa. Och det gillar jag!! =)

:: Lite nytt ::

Den sjätte utmaningen i Utmaningsresan på Scraputmaningen var att använda tyg eller filt på sin layout. Denna layouten gjorde jag på scrapmaran förra helgen, och jag såg att jag idag hamnat på en hedrande femteplats för min layout *glad*

image43

Denna vecka har vi på Veckans Skiss scrappat efter en skiss som Fialia gjort.

image44

Här är min tolkning med ljuva papper från SEI.

image45

:: Vindfynd ::

Ikväll, efter middagen var jag uppe tillsammans med Sebastian på vinden för att försöka gräva fram några böcker från min studietid och då jag jobbade som doktorand/lärare i interaktionsdesign. Jag kommer nämligen börja jobba lite smått med sådana bitar på mitt jobb nu framöver, och behöver fräscha upp kunskaperna.

Jag hittade alla böckerna jag var ute efter plus en massa annat smått och gott! Bland annat en MASSA gamla framkallade foton från 1997 och fram till 2003, då jag skaffade min första digitalkamera. Snacka om godis för en scrappare!!! Jag har tittat igenom vartenda ett ikväll och många minnen väcks till liv, underbart!

Facebook är himla bra! Ikväll fick jag reda på att min bästa vän Linda, som bor i New York har blivit mamma, genom att hennes sambo Pontus skrivit i sin status "is now a proud father" =) Stort grattis Linda och Pontus!! Jag är så glad för er skull och ser fram emot att få höra lite mer, bland annat om vad det blev för kön på den lill* :)

:: ScrapAddicteds mara ::

Förra helgen var jag på en scrapmara som ScrapAddicted ordnade här i Malmö. Vi spenderade hela helgen, från tidig lördag morgon till sen söndags eftermiddag på Hotell Segevång utanför stan.

Jag hade verkligen en superrolig helg!! Jag scrappade hela åtta layouter, två kort och ett tagkort. Det är rekord för min del! Jag satt tillsammans med Fia, Sara och Karin och vi såg till att hålla igång ordentligt =)

Jag lärde känna en supergo pysslare; Malena som inspirerade både genom sitt scrappande och ett föredrag som hon höll på lördagen om inspiration. Hennes budskap var att det inte finns något som heter en ful eller dålig layout, det handlar om våra liv och upplevelser, då är allt vackert! Att inte ha för höga krav på sig själv, utan låta det roliga och kreativa vara i centrum. Blir man inte nöjd "så blir det en ny layout imorgon". Tack Malena för ett inspirerande föredrag!!

Jag scrappade som sagt en hel del under helgen. När vi kom till maran på lördagsmorgonen fick vi varsitt tävlingshäfte med totalt nio utmaningar. Här är mina tävlingsbidrag:

Tävling 1 - Här skulle man använda en eller flera av färgerna lime, turkos, vit och orange. Inget förutom fotona, fick gå i någon annan färg.

image33


Tävling 2 - Skiss. Och jag vann med min layout!! Ett jättefint paket med papper, brads, stämplar, bokstavsstickers och journalingspots.

image34


Tävling 3 - Produktutmaning. Vi fick en lång lista med produkter att välja mellan och vi fick använda exakt sju av dessa produkter på vår layout. Utöver detta skull eman ha med fyra mönstrade papper, två olika färger på cardstocken samt fyra eller fler foton. En knivig utmaning, min layout blev så här. Jag har använt brads, blommor, bling, scalloped (vågig) kant, stickers, rub-ons, chipboard (pusselbitarna) och akrylfärg som de sju produkterna.

image35


Tävling 4 - Teknik LO. Här var utmaningen att skapa en layout helt utan mönstrade papper och med egentillverkade dekorationer. Jag har gjort mönster med bubbelplast, använt egentillverkad guldoverlay (som Fia gjort), gjort vågiga pappersremsor med hjälp av en hörnstans, använt vit penna samt klippt ut retroblommor.

image36


Tävling 5 - Kortskiss.

image42


Tävling 6 - Altered. Här skulle vi göra en jul-tag i fri tappning.

image38


Tävling 7 - Teknik Kort. I denna utmaning skulle man göra ett julkort utan att använda de tradionella färgerna rött och grönt, man fick inte heller använda några stämplade motiv.

image39


Tävling 8 - Scraplift, vi skulle lifta en layout som Malena gjort.

image40


Tävling 9 - Skiss.

image41


Jag gjorde ytterligare två layouter. Den ena har jag visat längre ner i bloggen, mitt bidrag "Min dröm är att" till Magdas Scrapbooking och deras sep/okt-tävling. Den andra kan jag inte visa än, eftersom den är med i en annan tävling :)

Tack Jane och Malena för en tokrolig mara!! Skriv upp mig redan nu för nästa mara =)

:: Höstfärger ::

Jag var uppe vid åttatiden imorse och såg att det var ett härligt soligt väder ute. Jag tog med mig kameran och gick en promenad i Kungsparken ett stenkast från oss och fotade höstträd. Hösten färger är så vackra!

image22

image23

image24

image27

image28

image29

image30

image31

image32

:: 95-årskalas och middag hos goda vänner ::

Ett stort grattis till Florence, Sebastians fina farmor som fyllde hela 95 år igår. Vi var i Genarp och firade henne tillsammans med hela familjen. Sara hade kommit från Kalmar med Alexander och lilla Leia som förra helgen fyllde 1 år. Det var så roligt att få träffa dem igen, det går alldeles för lång tid mellan gångerna.

image13

image14

image15
Underbart söta Leia, hennes ögon är så vackra!

image16

Senare på kvällen var vi bjudna hem till Terese och Johan på middag. Vi blev bjudna på en fanastiskt god grekisk middag, ett tema som passade väldigt bra eftersom vi alla var på semester i Grekland nästan samtidigt i somras. Jag och Sebastian var på Zakynthos, Terese och Johan var på Kreta.

image17

Till förrätt fick vi ugnsgratinerad fetaost på tomat- och paprikabädd. Huvudrätten var efter ett recept från Zakynthos, fyllda oxrullader med jättegod sås med bland annat vitlök och tomat om jag inte minns fel, till det klyftpotatis och en sallad med goda kalamataoliver och fetaost. Till sist en efterrätt som inte var av denna värld, Panna Cotta gjord på grekisk yoghurt med lime och toppad med karamelliserade mandlar.

image20

Efter middagen spelade Alias tillsammans, ett spel där man skall förklara ett ord utan att använda ordet i sig självt och försöka få sin lagspelare att gissa på rätt ord, dessutom skall man göra det på tid. Många skratt blev det  =) Bästa gissningen under kvällen stod Johan för, som prickade in Tereses förklaring "Fisk som man äter" med det korrekta "Gädda" på första gissningen. Imponerande med tanke på att lax, torsk och kanske makrill ligger närmare till hands =) Kvällens "vet-inte-vad-ordet-betyder/är" var "Finnjet". När jag slog det på google idag så visade det sig vara en bil- och passagerarfärja.

image21

Tack Terese och Johan för en härlig kväll. Nästa gång bjuder vi!

:: Äntligen fredag! ::

Äntligen fredag igen! Som jag har längtat efter helg och ledigt under veckan, det skall bli såå skönt med sovmorgon och lite lugnare tempo. Idag hade vi egentligen halvdag på jobbet, eftersom det är Alla Helgons dag imorgon och röd dag, jag hade dock jouren i supporten under eftermiddagen. Det är dock fina "flex-in"-timmar att utnyttja någon annan gång

I helgen är det som vanligt en del inplanerat. Imorgon fyller Sebastians farmor 95 år, så vi skall åka till Genarp och fira henne tillsammans med resten av familjen. På kvällen är vi bjudna på middag hemma hos min kompis Terese och hennes sambo Johan, det ser vi fram emot! På söndag skall vi fika med Sebastians kusin. Sen skall jag scrappa, scrappa och scrappa =)

Men fredag kväll är inte slut än! När jag var i affären för att köpa mat till ikväll, gick jag förbi fiskavdelningen där det fanns dagsfärska (faktiskt!) räkor från Smögen. Jag kunde inte låta bli, utan köpte två hekto som jag gjorde två mumsiga räkmackor av ikväll med rökt lax och kokt ägg. Det var riktigt mumsigt!!

image13

Nu skall jag strax sätta mig och titta på "Isprinsessan", filmatiseringen av Camilla Läckbergs första bok med samma namn. Det ser jag fram emot, Fjällbacka är nästan hemmatrakter för mig som kommer ifrån vackra Strömstad.

:: Pyssel.net stödjer Rosa bandet! ::

Under oktober månad har Cancerfonden insamling till förmån för Rosa Bandet som fokuserar på bröstcancer. Liksom förra året har Pyssel.net hoppat på nätinsamlingen, genom att under hela oktober månad hålla auktioner av stort och smått som på något vis har med pyssel att göra.

image11

Förra året lyckades vi samla in 34 225 kr, därför är målet i år satt till 35 000 kr. I skrivandet stund är vi uppe i 28 267 kr, så det är en liten bit kvar. Insamlingen pågår fram till den 7 november, så det finns tid kvar att nå målet :)

Om 70 personer skänker 100 kr var hamnar vi över 35 000 kr, eller om 140 skänker 50 kr var. Det viktiga är inte summan, utan ATT man bidrar till forskning kring denna hemska sjukdom.

Idag går de sista auktionerna ut, titta in på Pyssel.net, kanske är det något du vill lägga bud på. Du kan också bidra direkt till insamlingen genom att föra över pengar via ditt VISA-kort eller internetbank. Tillsammans gör man skillnad!

RSS 2.0