:: Vackra Elisabeth ::

När jag var och fotade i Pildammsparken i förra veckan var det i sällskap med Elisabeth, som liksom jag nyligen köpt ny kamera. På vår sköna promenad blev det mycket prat om fotografering med alla begrepp som bländare, ISO, ljusmätning och såklart testade vi att fota varandra och blommorna :)

Här är goaste Elisabeth ♥


:: Normandie-Bretagne ::

Snart skall jag och Sebastian ge oss ut på äventyr :) Vi skall på efterlängtad bilsemester, denna gången till Luxemburg och Frankrike. I Luxemburg skall vi besöka min ena aupairfamilj (var hos två som "delade" mig) som jag jobbade hos för 13(!!!) år sedan. Vi stannar där i några dagar innan vi far vidare ner i Frankrike. Vi stannar i  Paris en till två nätter och så småningom kommer vi till Normandie och Bretagne.

Vi har bland annat planerat för att besöka Mont Saint Michel, Bayeux (och den berömda tapeten), regionen Calvados, åka utmed både Route du Cidre och Route des Fromage :) Om det är någon som har tips på ställen vi absolut inte bör missa, eller saker att se och uppleva i dessa områden, så lämna jättegärna en kommentar! Är det dessutom någon som har tips om något litet och mysigt hotell i utkanten av Paris med närhet till metro, så hojta då med :)

Ett foto från vår tidigare bilsemester på vår bröllopsresa. Det är byn Manarola, en av de fem byar som utgör Cinque Terre. Det kliar i fingrarna att få fota och dokumentera vår nya semester!



:: Mandelblom ::

Fia hade en söt liten bukett mandelblom på bordet, när jag besökte henne för några helger sedan. Jag var tvungen att fota :)

 


:: Pix ::

Hej, jag heter Pix! Jag är världbäst på att slagga och enligt mina fodervärdar också på att vara rejält störig, särskilt när jag är hungrig.


:: Balkonghäng ::

Från en söndag till en annan! Här har jag och Balthazar spenderat större delen av dagen! Jag parkerad på ena stolen med benen på den andra och Balthazar under min stol :)

 

Förutom att njuta av solen och en ledig söndag, har jag också  njutit av en vacker bukett sommarblommor plockade i egen trädgård från min söta svärmor som hon ställt i ett glas då hon var här och såg till våra katter under vår kajaktur. Deras trädgård är så fin, med massor av blommor, växter och träd. Jag önskar vår framtida trädgård kommer bli så fin!

 

 

Nu skall jag och Sebastian promenera en stund och tillbaka hem kommer vi bära med oss läckerheter i form av antipastirätter från V.E.S.P.A.


:: En söndagseftermiddag ::

Förra söndagen var vi lite rastlösa på eftermiddagen, så vi tog en promenad nedåt stan. Vi fikade/åt på Espresso House och satt en stund i solen.


Det är inte ofta jag hamnar på bild, oftast står jag bakom kameran. Här har dock Sebastian fångat mig.


Vår utsikt från Espresso House, ett annat Espresso House minsann. Det kryllar av dem här i Malmö, närmare bestämt fjorton stycken i Malmöområdet.


Efter vår fikastund var vi inne i diverse affärer, bland annat hittade vi ursnygga bokstöd på Village som vi inte kunde låta bli att köpa till vårt nyrenoverade sovrum :)




:: Äventyret börjar ::

Jag fotade några bilder innan vi gav oss ut på vår kajakfärd, sedan packades kameran in i bilen. Här provar vi ut kajaker, flytvästar och börjar packa ner allt som skall med. Vi tittade liiite oroligt på all packning som plockades ur bilen, men allt fick faktiskt plats i kajakerna. Den packning som syns på bilden är kanske en fjärdedel av allt.

 

 

 

Sebastian är redo för kajakfärd :)

 


:: Midsommarafton ::

Midsommar har vi firat med vänner i den blekingska skärgården. Vi har paddlat havskajak i den fina skärgårdsmiljön strax öster om Karlshamn. På kvällen slog vi upp våra tält på Bockön och firade midsommar med massor god mat och grillning.

Jag kände mig inte riktigt vågad nog att dra med mig kamera i kajaken, men en i gänget hade med en liten kamera så förhoppningsvis kan jag visa lite fler bilder så småningom.

Denna tog jag dock med iphonen när solen gick ner strax innan 22-tiden.

 

Att paddla havskajak var en intressant upplevelse! Ganska så jobbigt, vingligt och läskligt emellanåt men också ett fantastiskt sätt att komma nära havet och skärgårdsmiljön på ett lugnt och fint sätt. Jag är och förblir en havsmänniska, men föredrar att ta en motorbåt ut till en ö och ligga och pressa där hela dagen med mumsig matsäck och dopp i havet :) Vår kajaktur är dock ett fint minne och det var kul att prova på.

Ett annat "fint" minne är det enorma blåmärke jag har på mitt ena smalben. Jag kapsejade halvvägs ner i vattnet (heja!!) när jag skulle kliva i kajaken vid första stoppet vi gjorde. Mitt smalben (tillsammans med diverse andra kroppsdelar) gjorde sitt bästa för att återfå balansen och fick sig en ordentlig kyss! Smällar man får räkna med ;)

Naturupplevelse i all ära, det skall dock bli underbart att sova i sin egen säng inatt!!

:: Vackra Pildammsparken ::

Runt hörnet där vi bor finns en skatt, vackra Pildammsparken! Perfekt för en picknick i kvällsolen, för att njuta av vackra planteringar, mata fåglar eller ta en promenad runt dammarna.

 

 

Med lite midsommarblomster önskar jag er alla en riktigt mysig och solig midsommar! ♥

 


:: Äktenskapstest ::

Vi har ju precis renoverat vårt sovrum, så utmaningen "Tema - Sovrum" kom perfekt för dokumentation av detta.


Jag har använt överblivna tapetbitar och kladdat med vit färg, precis som vi gjorde i sovrummet. Dagarna innan vi skulle sätta igång, skämtade vi på mitt jobb om att renovering, i synnerhet tapetsering, är det ultimata äktenskapstestet. Mina arbetskamrater var väldigt nyfikna när jag kom till jobbet på måndag morgon. Vi överlevde dock och förblev vänner hela helgen ;)

:: Kombinationen ::

Denna visades i söndags på Swe Scrapbook, scrappad efter kombinationen svartvitt foto, knalliga färger och pappersremsor.


:: Viva l'Italia! ::

Jag fortsätter att jobba på min lista! Jag har anmält mig till en nybörjarkurs i italienska. Under elva veckor till hösten skall jag lära mig att börja behärska detta fantastiskt vackra språk. Jag längtar!


:: Vad katten gör katten bakom katten? ::

1. Förfasas över att molnen börjar dra över

X. Försöker skrämma ihjäl en fågel genom att göra fula miner

2. Testar hur stor expansionsförmågan är i käken

 


:: Bettleri och utbjudande av varor ::

Lite här och var sitter det kvar gamla skyltar på portdörrarna. Jag tycker de är charmiga :)


:: Kronprinsessan fick sin prins ::

Ett fyrfaldigt leve för det vackra brudparet!

 

En och annan tår rann nerför min kind när de sa ja till varandra!


:: Balthazar ::

Hej, jag heter Balthazar! Precis på just den här punkten brukar jag spendera stora delar av min dag och kväll, man skulle kunna kalla det min favoritplats!


:: Tre hjärtan ::

Fia



Vincent ♥



Ella ♥



:: My little helper! ::

Alla behöver en liten medhjälpare när man är ute och kutar. Här är min, som får mig att flyyyyga fram :)

My little helper


:: När rapsen blommar... ::

Lina ritade en grym skiss till oss på Veckans skiss.



Jag tolkade den så här:



Jag hoppas du också vill tolka den! Maila i så fall ditt bidrag till [email protected] senast nu på måndag. Spana in VS-bloggen lite extra noga nästa tisdag, för då kommer det en skiss med en liten tävlingstvist :)

:: Söndagsmys ::

Igår var jag på tivoli i Vellinge med dessa söta praliner och deras söta mamma!

 

 

 

 

Jag spenderade söndagen tillsammans med min söta vän Fia och sötisarna Ella och Vincent. Efter tivolit åkte vi till Höllviken, fortsatte med en promenad på Kämpingestranden och sedan en god middag och skön scrapkväll. Tack för en mysig söndag söt ♥


:: Fotomodell ::

Scrapliften på Swe Scrapbook i lördags tolkade jag så här, med det sista fotot jag har från min TTD-fotografering med Jenny förra året :)


:: Mitt nya liv och jag ::

Har börjat beta av min "Sikta mot stjärnorna"-lista. Först ut är punkt 5 och 6 - bli beroende av träning och springa New York City Marathon. Att springa maraton i NY är en kul idé (och från början halvseriös) jag fick för något år sen, mest för att jag alltid varit nyfiken på att börja springa och då är väl ändå det ultimata att springa "THE" maraton i staden jag älskar. Det året jag fyller 40 tänkte jag det skulle bli av. Så gott om tid! ;)

Jag köpte ett par nya löppjucks för en vecka sedan, med god hjälp från Löplabbet och så fick jag låna en bok om löpning av söta Jenny. I den finns bla. bra löpprogram för nybörjaren (för det är jag!!), den skall ta mig från 0 till 5 km på 12 veckor, och finalen blir den 31 augusti då jag skall springa iForm-loppet här i Malmö :)

 

Så här ser mitt löpprogram ut de första sex veckorna:

 

Första veckan på programmet är avklarat och idag "fuskade" jag med att springa en extra minut hehe. Löpprogrammet kommer följa med mig hela sommaren, till och med Luxemburg och Frankrike kommer få känna av mina studsande steg i en vecka, då vi åker på semester dit i början av juli. Det ser jag bara fram emot!!

:: Mer från Ålabodarna ::

Här kommer några till bilder från vår utflykt till Ålabodarna förra söndagen. Har insett att jag har en förkärlek för att fota blommor just nu! Men men, det får jag väl bjuda på ;)



 

 


:: Min kära farmor! ::

När jag och Sebastian röjde i våra vindsförråd för någon månad sedan, hittade jag ett gäng undanlagda foton. Bland annat ett på min kära farmor som tyvärr inte finns i livet längre. Jag har letat efter det fotot ett par omgångar, men trott att jag blivit av med det. Jag blev så glad, så glad! Jag scannade in det direkt, printade ut och skapade denna layout efter Åsas skiss på Veckans skiss.

Upptäckte efter att jag fotat layouten att jag glömt skriva dit sista siffran i årtalet =) Jag vet ännu inte säkert om fotot är taget 94 eller 95.


:: Skiss på Swe ::

Helene har ritat en dundersnygg skiss som visades i Swe-bloggen i måndags.



Så här blev min tolkning!


:: 6 juni ::

Nationaldagen är min och Sebastians årsdag och i söndags firade vi 7 underbara år tillsammans! Vi tog en tur till Ålabodarna, ett fiskeläge som ligger strax norr om Landskrona. Vi picknickade vid strandkanten och njöt i den härliga sommarvärmen.

Den vackra svenska flaggan var hissad i varenda trädgård, vad fint av dem att flagga på vår dag ;)


:: Blått - Hav - Frihet ::

Tisdagens utmaning på Swe var en I fokus-utmaning som vi brukar ha den första i varje månad. För juni månad var temat "Blått, hav och frihet", vilket tycker jag är himla passande nu när det varma och sköna vädret kommit.

Jag såg en urläcker layout som Lillnea gjort för ett tag sedan och som jag sedan dess velat lifta. Med denna utmaning och ett foto jag tog i Strömstad när vi var där i maj, passade det perfekt! Min tolkning blev väldigt lik, men vad gör väl det när inspirationslayouten var så underbar? :)

Tack för inspirationen Linnea


:: Gullunge ::

Så här blev min layout som jag scrappade efter Ann-Katrins fina skiss på Veckans skiss! När jag bläddrade bland Fias spillbitar så trillade detta foto på underbara Vincent ut, ett av Kates foton som kommit på villovägar och som jag la beslag på :)


RSS 2.0