:: Bröllopsresa dag 2 ::

Onsdagen den 24 september - Vi körde från Celle efter att vi ätit frukost och hade för avsikt att köra mot norra delen av Bayern. Vi hade med oss Motormännens Europaatlas på vår resa och Sebastian plockade ut en stad på måfå. Alla städer som är sevärda är markerade med en liten röd stjärna och vid staden Volkach satt en sådan röd stjärna, så det blev nästa mål på vår bröllopsresa. Vi körde större delen av vägen på Autobahn för att komma nedåt så snabbt som möjligt. Vi var framme i Volkach vid 15-tiden, så det blev en nätt resa på fem timmar.


Volkach visade sig vara en jättefin stad med många vackra typiska tyska (bayerska?) hus. Vi parkerade bilen och promenerade runt, kikade på staden och passade även på att gå in på några hotell och fråga om pris för en övernattning. Det hotell vi till slut bestämde oss för låg mitt i staden på "Marktplatz" och hette Hotell Behringer. Vårt rum låg på tredje våningen, liiite jobbigt att kånka upp våra väskor dit upp, men vi fick vår belöning när vi kom in på rummet. Ett stort fint rum som kändes väldigt lyxigt, badrummet gick inte av för hackor det heller. På bilden nedan tillhör de två fönstrena längst till höger på tredje våningen vårt rum.




När vi så burit upp alla väskor och vilat oss lite, gick vi ytterligare en runda "på stan". Alla husen var så vackra med sitt korsvirke, utanför nästan alla fönster hänger blomlådor överfyllda med vackra blommor och överallt sitter det snirkliga skyltar av olika slag.













Därefter tog vi bilen och körde vi en tur i omgivningarna. Och dessa bestod i det stora hela av vindruveodlingar vart man än vände näsan. Vi var lite djärva och körde upp igenom en odling (fast inte rakt igenom alla rankor utan på en väg så klart =). Helt plötsligt hör vi ett ljud, som en fågel som kvittrar väldigt högt och repetitivt och som liksom följer med bilen. Väldigt mysko och vi blev helt förbryllade och trodde en stund att bilen pajat och protesterade genom att härma fågelsång. Vi fick dock strax reda på vad det var när vi gick ur bilen. Det var ett läte som kom inifrån vinodlingarna och det var INTE en fågel utan en högtalare *skrattar* Det visade sig vara ett skrämselljud mot just fåglar, så de inte skall sätta sig och kalasa på vindruvorna. När vi ändå var ute ur bilen så passade vi på att tjuvsmaka på lite vindruvor, både gröna och blå druvor. De var antagligen i perfekt skördemognad, för de var ljuvligt smaskiga :)






Senare på kvällen åt vi middag på vårt hotell. Jag beställde in en köttbit som liknade kotlett med "kartoffelklöβe", ett typisk bayerskt tillbehör. Det påminner om potatisbullar med en seg konsistens som ersätter vår kokta potatis. Överraskande goda! Sebastian åt något biffliknande med nudlar och varm surkål, också VÄLDIGT tyskt ;)


Frukosten dagen efter var nästan lika god och lyxig som på första hotellet, fast denna gång fick vi ta från en buffé. Det var alla sorters bröd, skinka, ost, ägg, små marmelader, müsli, yoghurt och dessutom rökt lax, oliver och flera olika dessertostar. Efter att ha ätit oss mätta var vi redo för en ny dag, där vi tänkte färdas ännu längre söderut i Bayern med små stopp för upptäcktsfärder. Men det skriver jag om i del 3!


Kommentarer
Postat av: Zarah

Vilka underbara foton!! Ser ut att ha varit riktigt hääärligt! :D

2008-10-20 @ 08:41:21
URL: http://zarischka.blogspot.com
Postat av: Fialia

Åh vad mycket fina bilder!!!

Ni ser ut att ha haft det underbart. Jag ser fram emot del 3.

2008-10-20 @ 14:21:09
URL: http://scrappa.blogg.se/
Postat av: Mia

Så kul att du delar med dig av de fina fotona!



Kram!

2008-10-22 @ 18:52:27
URL: http://joggemia.wordpress.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0