:: Bokat vigsellokal ::

I veckan som gick bokade jag och Sebastian vigsellokal. Det blev Skovgaardssalen på Malmöhus Slott. Han som är ansvarig för bokningar på Malmö Konstmuseum var jättetrevlig och tillmötesgående. Det känns riktigt bra.

image52Jag tycker om att läsa historia om olika ställen så jag har såklart läst in mig lite på Skovgaardssalen också. Det är en konst- och föreläsningssal för 150 personer som ligger i bortre änden av konstmuseet. Främre delen av rummet är utformad som ett kyrkorum med ett konstverk signerat Joakim Skovgaard. Konstverket är egentligen en "mall" för ett stort mosaikkonstverk som finns i Lunds domkyrka. Saxar lite från Malmö Museums beskrivning:

"Arbetet utfördes så att hela kompositionen först målades i olja på muren i domkyrkan. Efterhand som mosaiken lades, nedtogs stycke efter stycke målningens alla figurer och sattes på duk. Det är dessa dukstycken som nu finns i Skovgaardsalen på Malmö konstmuseum."

På podiet under konsverket står det en samling med instrument från 1800- och 1900-talen. Dessa kommer vi inte få flytta på, men vi kommer fråga om det går att kanske täcka över med vita tyger för att gömma undan lite. Det finns också en flygel som man får använda.



I bakre delen av rummet, på läktaren står det en stor orgel som man tror är gjord på 1400-talet. Det som känns lite speciellt med denna är att den under 1800-talet suttit i Genarps kyrka, vilket är samhället som Sebastian är född och uppvuxen i. Så en del av Genarp kommer finnas med under vigseln :)

image53

Bröllopsfesten kommer vi också hålla på Malmöhus Slott, närmare bestämt i Borgstugan som ligger i källaren i den äldre delen av slottet. Lokalen består utav två rum, med en hall mellan med toalett och garderob. Det större rummet är där bröllopsmiddagen kommer hållas som man ser ovan. På ena väggen finns det fönster upp mot borggården, där man kan placera levande ljus som lyser upp när det blir mörkare ute. I det andra rummet finns det en bar, ett dansgolv med musikanläggning och plats för att sitta ner. Det är också från detta rummet man kan gå upp till borggården för att lufta sig lite. I priset för lokalen ingår dukning, serveringspersonal både vid middagen och sedan personal i baren hela kvällen. Plus städning dagen efter så klart =) Restaurang Wega kommer stå för mat och personal.

image54

image57

image58

Så här ser Malmöhus Slott ut från utsidan.

image55

image56

Nu känns det som de stora grejerna i planeringen kan checkas av: vigsellokal, festlokal, fotograf, florist, frisör samt vårt fina bröllopsfölje som består av min bästa vän Fia, min systerdotter Rebecca och Sebastians bästa vän Patrik.

Nästa "stora" grej är att hitta en vigselförrättare, därefter känns det rätt lugnt. Till våren blir det att bita tag i inbjudningskort, kolla på ringar, bestämma bröllopsmeny, sy klänning och lite annat smått och gott =)

Kommentarer
Postat av: Terése

Så fina lokaler! Passar perfekt för ett bröllop.
Jag ska också gifta mig nästa år, visst är det roligt med planering! :) Ser speciellt framemot att göra inbjudningskorten!

2007-11-17 @ 12:04:11
URL: http://terese75.blogspot.com
Postat av: Anna K

Wow! Vilket fantastiskt bröllop ni kommer att få. Vilken otroligt häftig plats att festen på.

*kram*

2007-11-17 @ 16:58:20
URL: http://www.kassfeldt.se
Postat av: ANNAANNA

Så himla fina och mysiga lokaler, en god förutsättning för en "lyckad" fest.

2007-11-17 @ 18:47:51
URL: http://www.wonderings.blogg.se
Postat av: Else

Sååå tjusigt! Sååå romantiskt! Det kommer att bli ett minnesvärt bröllop!

2007-11-18 @ 10:17:53
Postat av: Ellinor

Vilken underbar lokal och fantastisk miljö!

2007-11-18 @ 15:49:29
URL: http://myransmemoarer.blogspot.com
Postat av: Helena

åååh vilka suuuperläckra lokaler!! Suveränt alternativ till vigsellokal och en helt underbar festlokal. Grattis vill man nästan utbrista! :-D

2007-11-26 @ 19:36:22
URL: http://hallonpajen.blogdog.se

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0