:: Pimp the balcony ::

Vi har bott i vår lägenhet i tre och ett halvt år och går nu in på den fjärde sommaren med balkong. Tidigare har den varit sorgligt bortglömd, med endast utemöbler, en solstol och en solblekt parasoll.

Så NU är det hög tid att pimpa balkongen. En av två balkonglådor, som vi handlade för säkert över två år sedan och som legat på vinden sedan dess, har dammats av och sattes upp förra helgen i strålande solsken.

I tisdags var jag och köpte ett gäng pelargoner efter goda råd här i bloggen, eftersom vår balkong har söderläge och badar i sol om den visar sig framme. Jag passade även på att köpa en Margerit som enligt beskrivning är tålig och gillar stark sol. Den får stå i kruka på bordet :)


Vi fick båda blodad tand av detta, så nu har vi bestämt att sätta upp den andra balkonglådan och fylla den med pelargoner också. En lila lobelia skall få hänga i en ampel vid fönstret. Slutligen har vi några större vita krukor som vi tänkte fylla med olika växter/träd i olika höjd som får stå på trägolvet vid sidan om ena balkonglådan.

Kommentarer
Postat av: Elenore

Lite örter i krukorna kanske så har ni en egen liten örtagård på balkongen :-)

2010-05-08 @ 12:10:37
URL: http://hubbis.blogg.se/
Postat av: Ingelöf

Visst är det kul att få ordning på balkongen, det blir alltid så mycket trevligare att sitta där och fika/äta/sola när det är lite ompysslat!

2010-05-08 @ 14:31:45
URL: http://matbloggen-chili.blogspot.com
Postat av: Aase/ängel60

Lter som en toppen vacker balkong....Så fian pelargoner, sugen också men det är lite för kallt in hr ;) Brrr, får nog tända brasan idag.

Kram Aase

2010-05-08 @ 15:48:04
URL: http://angel60.blogspot.com
Postat av: Matilda

Så mysigt ni får det på balkongen vännen! Längesen jag träffade dig nu! Kan vi inte bestämma en date snart? Kram!

2010-05-08 @ 20:34:52
URL: http://www.pyssla.net
Postat av: ingrid

Vad vore en liten gul tomatplanta ännu liten, men växer så det knakar

2010-05-08 @ 22:40:58
Postat av: Linnea

Visst blir det så mycket hemtrevligare med lite blommor!? Vi har inte gett oss på vår "vanliga" balkong än men nu blev jag inspirerad, tack för det :)

2010-05-09 @ 14:56:53
URL: http://lillnea.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0