:: Doro Wot ::

I senaste Linas matkasse vi fick var ett av recepten en etiopisk Doro Wot, vilket är en kryddig kycklingrätt. Vi lagade den ikväll och det blev succé, grymt gott! Fick frågan om recept, så jag lägger upp det i bloggen helt enkelt.


Doro wot – etiopisk kycklinggryta med råris och haricots verts

4 portioner

1 hel färsk kyckling
råris för 4 portioner
2 gula lökar
Kryddor: koriander, ingefära, curry, malen muskot, kanel, cayennepeppar, chilipeppar, svartpeppar, paprikapulver
1dl tomatpuré
4dl vatten
salt
rapsolja
4 ägg
250 g haricots verts

Börja med att stycka en hel färsk kyckling i bitar. Jag skar ut filéerna, delade benet i lår och klubba och så vingarna. Sätt igång och koka råris enligt anvisning på förpackningen, det tar ca 40-45 min.

Blanda berbere-krydda i en liten skål: 2 krm mald koriander, 2 krm mald ingefära, 2 krm
curry, 2 krm muskot, 1 krm kanel, ½-1 krm cayennepeppar, 1-2 krm chilipeppar, 1-2 krm
svartpeppar och ½ tsk paprikapulver.

Hacka lökarna. Stek löken mjuk i en rymlig gryta utan att löken tar färg på svag värme i 3 msk olja. Häll sedan ner berberekryddan, 1½ tsk salt, tomatpuré och vatten i grytan och låt koka upp. Lägg därefter ner kycklingdelarna i grytan och låt koka under lock på svag värme 30-35 minuter.

Under tiden grytan puttrar, koka äggen hårdkokta. Skala och lägg ner dem hela i kycklinggrytan mot slutet. Diska ur äggkastrullen och koka haricots verts och servera till.

Kommentarer
Postat av: Ellinor

Tack! Det ser supergott ut!

2010-03-28 @ 14:02:06
URL: http://myransmemoarer.blogspot.com

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0