:: Tråkigheter ::

Den här veckan började inte så värst bra. Vår otursföljde katt Pix visade tecken på urinsten igår kväll (för fjärde eller femte gången, har börjat tappa räkningen). Det hela har sin början i ett annat problem, då han i förra veckan verkade ha ont i munnen/tänderna när han åt sina torrfoder. Vi bestämde oss för att  köra med kokt vit fisk i några dagar för att vila tänderna lite. Det räckte för att ställa till med oreda i de nedre delarna. Urinsten beror på små små kristaller som bildas i katters urin, sk struvitstenar. Dietfodret han äter förebygger uppkomsten av sådana här, bland annat genom att sänka pH-värdet i urinen och minskar "byggstenarna" för att kristallerna skall bildas. Vi trodde i vår enfald att några dagars nyttig vit fisk inte skulle påverka, dessutom fick han några bitar torrfoder krossad i maten. Men han kan verkligen inte gå ifrån sitt dietfoder, det blev en dyrköpt erfarenhet som vi nu gjort en ANDRA gång, det lär inte bli en tredje gång.

Det blev en tur till veterinären idag, med undersökning, röntgen och blodprov. Tack och lov lyckades han gå på toaletten och stoppet släppte, vilket innebar att vi slapp operation och övernattning på djursjukhuset. Det blir dyrt nog ändå kan jag lova, tack och lov för att det finns försäkring!

Här står grabben och spanar på balkongen och verkar vara helt oberörd av dagens strapatser.


Inte nog med detta elände idag, när jag precis blivit avsläppt av Sebastian får jag meddelande om att jag fått ett mobilsvar. För att göra en lång historia kort har vi hittat en tomt i Genarp som vi gått och blivit förälskade i. Det är ett värdhus som styckar av sin mark och säljer två tomter. En av dessa var vi spekulanter på. När jag lyssnade av mobilsvaret visar det sig vara vår kontakt på husbyggarföretaget som ringt och meddelar att tomten dragits tillbaka från försäljning eftersom värdshuset har blivit såld i sin helhet inkl tomterna. Usch, vi blev så ledsna! Kanske fel av oss att hoppas så mycket, men det var så himla vackert och vi såg framför oss en framtid här.

Vi skulle haft utsikt över detta från baksidan och sidan av tomten.




Mamma och Sebastian inspekterar sidan av tomten.


På framsidan av tomten hade man haft den här utsikten, ett av husen tillhörande värdhuset.


Själva tomten, där två hus planerades att byggas.


Det bidde då inget med det...men det är bara att bryta ihop och komma igen som en känd idrottsman en gång sa (nu kom han i och för sig aldrig igen..men det gör vi! =)

Kommentarer
Postat av: K8an

Himla tråkigt med tomten, men är säker på att ni kommer hitta något ännu bättre!!



Kramar

2009-05-25 @ 23:40:07
URL: http://imingarderob.blogg.se/
Postat av: Else

Stackasr Pix! Tur det löste sig med honom.



Vilken härlig tomt! Synd det inte blev något, men å andra sidan kanske det inte alltid är världens bästa att bo intill ett värdshus... Det kan nog bli rätt stökigt där vissa kvällar. Det var nog meningen ska ni se, ni hittar något annat ännu bättre snart.

2009-05-26 @ 06:35:09
Postat av: Anonym

Så skönt att kissen mår bra igen! Otur med tomten, men du ska se att ni snart hittar tomten med stort T! Vi bara "råkade" hitta vår när vi minst anade det. :-)

2009-05-26 @ 19:38:04
Postat av: Elenore

Nej men usch stackars Pix. Skönt att han blev bra så snabbt! Och tråkigt med tomten, men ni hittar säkert en ny tomt som passar er ännu bättre :-)

2009-05-26 @ 19:51:12
URL: http://hubbis.blogg.se/
Postat av: Nina

kramar om

2009-05-26 @ 22:05:53
URL: http://krumelurkonst.blogspot.com
Postat av: Mia

Genarp!!! Trodde inte att ni ville komma till det hållet.

2009-05-27 @ 11:58:02
Postat av: Linda/Gulligullan

Mia, vet inte vem du är och du skrev ingen mailadress. Men ja, med rätt tomt så funkar Genarp också ;)

2009-05-27 @ 13:22:27
URL: http://lindasdagar.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0