:: Bröllopsresa dag 10 ::

Torsdagen den 2 oktober - Vi checkade ut från vårt hotell i La Spezia vid tio-tiden och åkte sedan ifrån staden med sikte mot Gardasjön. Vi körde som vanligt på andra vägar än motorvägen, vilket tog oss över berget, återigen på slingriga vägar. Jag blev ordentligt åtsjuk och mådde riktigt illa stundvis, men så snart vi kom ner på låglandet igen och vägen blev rakare blev jag piggare. Vi lyckades hitta en lunchöppen (kors i taket!) i en liten by där vi passade på att äta lunch.


Efter ca fyra timmar var vi framme vid Gardasjön och byn Torri del Benaco där vi bokat hotell i förväg. Hotellet, en "resort" låg i bergen ovanför själva byn som låg precis nere vid sjön. Vi checkade in, vårt rum visade sig vara en svit låg allra högst upp i hotellkomplexet. En jättefin svit, med ett sovrum och ett vardagsrum där tv:n stod. Vi hade också en fin terrass.






När vi installerat oss och vilat lite tog vi bilen ner till den lokala affären och köpte på oss några vinflaskor som producerats i området.  Vi gick ut på en utkiksplats bakom affären och spanade ut. Tyvärr var vädret väldigt disigt så de vackra utsikten över Gardasjön gick förlorad, men vi kunde i alla fall föreställa oss hur vackert det skulle vara om det var klart väder.







Vi körde sedan ner till sjön och gick en promenad utmed vattenbrynet och försökte fota i diset. Det mörknade rätt snabbt så vi körde upp igen till hotellet och drack varsitt glas vin innan vi gick ner till hotellrestaurangen och åt en god middag.





Vi satt sedan i vår svit (lyxigt det låter va? ;) och myste. Vi passade också på att packa om våra väskor inför vår tågresa dagen efter. Nu närmade sig verkligen bröllopsresan sitt slut, en helt underbar resa! Nu återstod bara två resdagar innan vi är hemma i Sverige igen.


Kommentarer
Postat av: Ellinor

Fotot med de grå husen och de röda blommorna är verkligen vacker!

2009-01-07 @ 19:02:34
URL: http://myransmemoarer.blogspot.com
Postat av: Tettiz

Hej sötis!



Jag har en liten award till dig i min blogg.



pussåkram

2009-01-10 @ 13:00:57
URL: http://tettiz.blogspot.com
Postat av: J.

Oj, vad fint det ser ut att vara där! Ni gjorde nog ett bra val där :)



2011-11-28 @ 18:55:01
URL: http://www.brollops-resor.com/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0