:: Mannen som aldrig sett snö ::

Hjärnan är ett stort mysterium. Tänk att vakna upp en dag och inte minnas något av sitt liv, att allt man lärt sig är helt bortblåst, raderat...

http://svtplay.se/v/1815549/dokumentar__mannen_som_aldrig_sett_sno

"Svensk dokumentär från 2009. Den 22 mars 2007 fördes Lennart medvetslös till sjukhus. När han vaknar upp vet han inte vem han är. Han känner varken igen sin fru eller sin dotter och alla kunskaper han inhämtat under sin livstid är borta. Han kan inte läsa, räkna eller skriva. Han vet inte att han bor i ett land som heter Sverige och han har aldrig sett snö. När det blir dags att flytta hem ställs Lennart - och hans familj - inför stora utmaningar. Lennart bygger sakta upp en ny identitet, som konstnär, och våren 2009 har han vernissage i Alvesta."

Jag har precis tittat på den här dokumentären och är djupt gripen av denna familjs öde. Tänk bara på hur svårt det kan vara att vända en pannkaka om man aldrig gjort det förut. En banal detalj kan tyckas, i denna halvtimmes långa dokumentär, men det fångar så väl hur mycket man tar saker och ting för givet. Se dokumentären så kommer ni förstå vad jag menar.

Vilken fantastisk hjärna vi har, allt vi någonsin lärt oss genom livet förvaras i den. Måtte den hålla!

Kommentarer
Postat av: Hanna

Hej sökte på "mannen som aldrig sett snö" och kom in på din fina blogg! Tack för din ord och funderingar! /Hanna dottern till mannen!

2010-01-14 @ 19:58:45
Postat av: Hanna

Hej sökte på "mannen som aldrig sett snö" och kom in på din fina blogg! Tack för din ord och funderingar! /Hanna dottern till mannen!

2010-01-14 @ 19:59:25

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0